Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Aneta myslisz ze 2osoby jednoczesnie w wiatrolapie to wytarczajaco miejsca? ja bym obstawiala przynajmniej miejsce dla trojki plus wozek lub jak kto woli dla 4osob; nasz wiatrolap ma 7,5m2 (2,2x3,4) i nie chcialabym zeby byl mniejszy bo w tej chwili spokojnie mozemy wsyzscy 4 razem wychodzic do pracy/szkoly a i jak sie trafia goscie z wozkiem to nie robi sie ciasno

a co do kotlowni to u nas jest z kotlowni przejscie przez garaz i dopiero wejscie do wiatrolapu;
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 2nd 2013
     permalink
    Ladybird76: he he he kolejny kierownik krzywo patrzy na blok komórkowy i proponuje zmiane i jak powiedział mi o ceramice a Ja o tym, że tego materiału nie będę brała pod uwagę to spoglądał na mnie jak na nie wiem co :( To wszystko jest chore :(
    Po prostu upieranie się przy swoim nie wychodzi mi wcale na dobre :(

a czemu tak zupelnie odrzucilas porotherm? poza tym, jesli kierbud (jak piszesz kolejny) krzywo patrzy, to czy da ci gwarancje ze przy ceramice nie bedzie pekniec ? swoja droga to NIGDY nie slyszalam zeby kierownik budowy mial jakies ael do materialow z ktorych sie buduje. troche znajomych juz sie pobudowalo i to oni wybierali materialy a nie kierownicy budowy baaa jedni nawet mieli inspektora bo kierbud byl ekipy i tez to oni decyzje podejmowali
    a powiedz - jaki masz material wpisany w projekcie? u nas to bylo od razu zaznaczane
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 2nd 2013
     permalink
    Na początku wpisano mi porotherm ale zmieniłam to na bk i alternatywa na silkę... tak więc mam dowolność wyboru...

Treść doklejona: 02.03.13 23:03
    Aneta moj wiatrołap podobnie jak u Hyde metrażowo i mniejszy jakoś nie do przejścia... wystarczy mi że w bloku miałam maleńki :(
    Moja kotłownia z racji lokalizacji ma wejście wprost do mieszkania lub wyjście na taras... mam przelotową :) i jest wielkości wiatrołapu :)

Treść doklejona: 02.03.13 23:06
    w ostateczności nie wiem czy nie będzie bk ściany zew. i silka ściany wew. jako 24cm i 12-tki oraz 8-ki

Treść doklejona: 02.03.13 23:07
    Hyde czy prawdą jest, że latem bardzo ciepło jest w domu z BK?
    Silka tworzy chłodny klimat a bk podobno się nagrzewa i oddaje to do środka domu przez co latem w upały jest gorąco
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 3rd 2013
     permalink
    Ladybird76: Hyde czy prawdą jest, że latem bardzo ciepło jest w domu z BK?
    Silka tworzy chłodny klimat a bk podobno się nagrzewa i oddaje to do środka domu przez co latem w upały jest gorąco

jesli dasz dobry styropian odpowiedniej grubosci plus dobrze docieplisz dach to latem nie bedziesz miala goraco a zima zimno; moja kuzynka ktora ma cienki zwykly styro na pustak latem nie zdycha na dole z upalow ale na poddaszu ma i 35stopni bo tylko 15cm slabej welny dali
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ladybird76: Aneta moj wiatrołap podobnie jak u Hyde metrażowo i mniejszy jakoś nie do przejścia... wystarczy mi że w bloku miałam maleńki :(
    Moja kotłownia z racji lokalizacji ma wejście wprost do mieszkania lub wyjście na taras... mam przelotową :) i jest wielkości wiatrołapu :)

W tygodniu mam spotkanie z projektantką, zobaczymy, czy da się u nas coś powiększyć, dziękuję.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aneta a pokaz jeszcze raz swoj projekt
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Wklejam na chwilę, wszelkie podpowiedzi odnośnie wiatrołapu mile widziane. Rzut jest stary i lewa część domu wygląda teraz inaczej.

(usunęłam)

Wydłużyć wiatrołapu nie ma za bardzo jak, ewentualnie o 30-40 cm, przesuwając drzwi do gabinetu o ten odcinek i zmniejszając odrobinę garderobę. Nie chciałabym naruszać bryły, metrów jest wystarczająco dużo. Myślę intensywnie, jak tu zrobić, żeby przejście z kotłowni było do wiatrołapu. Marzy mi się, żeby było to mozliwe, no i przy okazji wyglądało dobrze.
    Myślałam też o przeniesieniu szafy na lewą stronę, zamianie drzwi - tak żeby szyba była po lewej, wtedy wnęka szafowa nie przeszkadza w przejściu z kotłowni, tą dodatkowo można odrobinę uszczuplić.
    Ogrzewanie będzie gazowe, plus kominek z płaszczem ale miejsce na drewno będzie gdzie indziej, kotłownia nie musi być wielka.
    --
    edit.
    Wrzucam świeższe rzuty kuchni - teraz jest większa, a salon mniejszy - wciąż nie wiem czy chciałabym żeby kuchnia była otwarta na pokój, czy nie, dlatego póki co mam ścianę (opcjonalnie z drzwiami przesuwanymi).
    (usunęłam)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jesli macie miec ogrzewanie gazowe to mzoe nie ma potrzeby kombinowania z tym wejsciem czy z holu czy wiatrolapu, musialabys podpytac osob ktore tak ogrzewaja dom czy sa jakeis zapachy itp. przy ogrzewaniu pelletem takie rozwiazanie by nie przeszlo i musi byc jakies rozdzielenie.
    A moze w ogole moglibyscie zamienic miejscami garderobe i kotlownie? wtedy zmniejszasz ciut garderobe na rzecz wiatrolapu i odrobine przesuwasz drzwi wejsciowe w strone garazu a tym samym zwezasz ciut kotownie skoro piszesz ze duza wam nie jest potrzebna a tym samym masz ciut szerszy przedpokoj

a i jeszcze nie rozumiem co to jest za pomieszczenie ten magazynek - w jakims konkretnym celu czy np na drewno itp?
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Ten magazynek jest mi potrzebny w związku z wykonywaną działalnością - muszę mieć składzik:-)
    Też myślałam o zamianie garderoby z kotłownią, tylko że przejście z garażu do garderoby jakoś mnie nie przekonuje. Najbardziej optymalna jak dla mnie wersja, to przejście z garażu do kotłowni, a stamtąd do wiatrołapu. Zastanawiam się, co zaproponuje projektantka.
    --
    Zapachów się nie obawiam, raczej roznoszenia brudu po domu, kiedy z garażu wchodzi się bezpośrednio do domu, żeby zdjąć w końcu buty w wiatrołapie.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 4th 2013
     permalink
    Hyde u mnie przy alternatywie grzania domu paliwem stałym nie było problemu z drzwiami w kotłowni na mieszkanie - rozmawiałam z kominiarzami - warunek drzwi p/poż a tak miałam i mam do teraz w projekcie przy czym do likwidacji idzie jeden komin - zostaje gaz :) Znajoma ma kotłownię i wejście do niej jest przez kuchnię a z kuchni ma przelotowe przejście na taras jak i przez cały budynek - hol aż do wyjścia ;)
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    My w tym tygodniu składamy wniosek o PnB. Dostaliśmy dziś decyzję ze Starostwa o wyłączeniu gruntu z produkcji rolnej (wydanie decyzji zajęło Uwaga! 3dni :) Jak na razie problemu z papierami nie mamy, ciekawe jak będzie z tą ostatnią decyzją
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    U mnie w końcu po dłuższej przerwie cos ruszy ,zaczyna sie sezon :) ja wlasnie mam mały wiatrolap ,byłby większy ,ale zdecydowaliśmy sie na łazienkę większa ,zeby zmiescil sie prysznic ,juz myślałam zeby drzwi nie dawać w wiatrolapie do holu ,ale zimno sie wtedy będzie cislo do domu . W tym tygodniu planujemy siać trawę ,moze macie jakieś rady dziewczyny ?
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 4th 2013 zmieniony
     permalink
    agap81: ja wlasnie mam mały wiatrolap ,byłby większy ,ale zdecydowaliśmy sie na łazienkę większa

To rozumiem, wybraliście co jest dla was ważniejsze.
    Ja u siebie zadbałam o wszystko, z wyjątkiem wiatrołapu właśnie - olśniło mnie pewnej cudownej nocy i mam nadzieję, że da się coś jeszcze zrobić. Dzisiaj będę rozmawiać z projektantką.

--
    Co do trawy, to kupiłabym wolno rosnącą. Pamiętam jak kiedyś kupiliśmy szybko rosnącą, bo nie mogliśmy się doczekać trawnika, tylko nie pomyśleliśmy że wiąże się to z częstszym koszeniem:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Aneta ,dzięki za dobra radę ,tak w wielu rzeczach człowiek sie nie orientuje :) a tak z ile razy trżeba siać aby była dość gęsta ? Dobrze ,ze możesz jeszcze cos zmienić ,bo naprawdę teraz to ja bym u siebie tez wiele rzeczy inaczej zrobiła ,ale ju po.. Ale i tak sie ciesze z tego co mam ,na swieta ,kolejne zreszta nie zdążymy sie wprowadzić ,ale napewno przed latem :)
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    agap81: a tak z ile razy trżeba siać aby była dość gęsta

Nie pamiętam już ale na pewno dosiewaliśmy.

--
    Co do tych błędów, na pewno nie da się wszystkich uniknać ale warto popytać, przespać się z pomysłami. Jakiś czas temu namiętnie czytałam też wątek " Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie?" o tutaj
    Polecam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady przy zwyklym piecu czy to na drewno czy na pellet czy inne ekogroszki do mnie nie przemawia przejscie z kotlowni prosto do domu, no chyba ze do wiatrolapu
    niby pellet jest dosc czysty a i tak sie kurzy przy dosypywaniu czy czyszczeniu pieca, o specyficznych zapachach nie wspominajac

aneta01: Co do tych błędów, na pewno nie da się wszystkich uniknać ale warto popytać, przespać się z pomysłami. Jakiś czas temu namiętnie czytałam też wątek " Czego w urządzaniu domu nie zrobilibyście ponownie?" o tutaj
    Polecam

przerobilam caly temat nim zdecydowalam sie rysowac projekt, uwazam ze wlasnie od takich tematow powinien zaczynac kazdy inwestor; wiadomo ze jesli idzie o niektore tematy np kuchnia otwarta czy zamknieta to jak dyskutowac o wyzszosci swiat Wielkanocy nad BN ale znalazlam tam sporo rzeczowych rad
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja w moim projekcie żałuję tylko, że mój salon nie ma np 35 - 40m2 i tylko tego z tego co widzę na rysunkach... Poza tym reszta OK
    Rozważam jeszcze drzwi do kotłowni do strony tarasu czy nie będą całe przeszkolone tak jak tarasowe a od mieszkania ogniówki :)

Dzisiaj rozważałam ściany wewnętrzne 24 cm i kurcze na nich będę miała aż 5 drzwi o grubych ościeżnicach.... resztę chyba domieszam z silki 8cm jeśli się da a jak nie to 12-tka

Treść doklejona: 04.03.13 17:11
    aaa i jeszcze rozważam drzwi do spiżarni czy będą w kuchni czy poza kuchnią :) dylemat wielki :)
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Znalazłam jedną firmę...niemiecką. Pewnie są drodzy jak fiks :confused:
    http://www.gerster.com
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Dzisiaj rozważałam ściany wewnętrzne 24 cm i kurcze na nich będę miała aż 5 drzwi o grubych ościeżnicach.... resztę chyba domieszam z silki 8cm jeśli się da a jak nie to 12-tka

Lady my mamy wszystkie sciany wewnetrzne z pelengo pustaka czyli 24, nawet nie bralismy pod uwage cienszych

Ladybird76: a Ja w moim projekcie żałuję tylko, że mój salon nie ma np 35 - 40m2

nasz ma 27m2 i jedynie przy wiekszych imprezach zaluje ze nie jest wiekszy, na codzien w zupelnosci nam taki wystarcza bo jest przytulnie ale i przestrzennie w porownaniu z niespelna 12m2 w bloku
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 5th 2013
     permalink
    Hyde a jak z ościeżnicami do drzwi ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jak ma byc? - kupione i zamontowane bez problemu ;)

bralismy w polskone drzwi sempre a osceiznice poszly regulowane; tam gdzie nie byla wagarka czy jak to sie zwie mamy oscieznice doklejana
  1.  permalink
    My mamy kilka ościeżnic na murze 30cm, mamy ościeżnice regulowane
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Hydzia- ile dałaś za inwentaryzację geodezyjną do zakończenia budowy? i świadectwo energetyczne?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Lilka my to mielismy robione na troche innych zasadach wiec ceny nie wiem czy sa porownywalne
    inwentaryzacja albo 500 albo 600zl a swiadectwo energetyczne 300
    wiem ze znajoma kupowala swiad.energetyczne na allegro, placila bodajze 150zl
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no właśnie a ile u Was wytyczenie osi budynku?
    u mnie za 4 - 400 złotych a każda dodatkowa 50
    ławice lub paliki chyba we własnym zakresie... nie jestem pewna - dowiem się w tym tygodniu bo geodeta będzie wchodził na działkę.

Hyde a z tymi ścianami 24cm to jak wszystkie grube? na górze też ? zero 12 czy 8 ?

Treść doklejona: 05.03.13 23:26
    Hyde Ja w bloku miałam 20m2 a obecnie mam 16m2 dlatego jakoś tych 27 nie mogę sobie wyobrazić za jakieś mega duże... tak więc to jest to czego na dzisiaj wiem, że żałuję najbardziej...
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Kurcze to ceny jak u nas :/
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 6th 2013
     permalink
    u mnie pomiar powykonawczy budynku wraz z przyłączami to koszt 1 tysiąca.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas wytyczenie budynku i potem kontrola po zrobieniu wykopow kosztowaly 650zl, wszystkim zajal sie geodeta, nic swojego nie mielismy

Ladybird76: Hyde a z tymi ścianami 24cm to jak wszystkie grube? na górze też ? zero 12 czy 8 ?

czekaj pochrzanilo mi sie bo robilismy troszke zmian, az latalam na gore sprawdzic ;)
    na dole sa wszystkie sciany 24 ale na gorze 12 byly w projekcie ale w niektorych miejscach (np miedzy sypialnia a lazienka czy miedzy pokojami dziecmi dalismy 24 zeby lepiej wygluszalo); tam gdzie sa drzwi mamy 12. My mielismy oscieznice regulowane te duze bez doplat wiec nam to rybka bylo jakie beda

Lady a pamietasz o bednarce?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde u mnie na górze ściany pomiędzy Naszą sypialnią a holem a pokoje dzieci i hol to 24 cm ze względu na dach i jego podtrzymanie. Pozostałe to w projekcie 12-tki ale nie widzę sensu 12 dawać do garderoby czy też na boczne ścianki w kuchni, które są tylko ozdobą więc tutaj pójdzie 8 a te właśnie chude ściany z silki

Treść doklejona: 06.03.13 09:13
    Hyde kurcze pamiętam ale zapomniałam a to idzie już w fundamencie wrrr
    Gdzie kupowałaś bednarkę? muszę się zorientować
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas wszystkim zajmowal sie elektryk, sam wsyzstko kupowal bo bral po hurtowych i rabatowych cenach no i on sam to rozkladal czy jak to nazwc
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie elektryk to mąż znajomej poznanej na forum :) i on będzie wszystko wykonywał z tym, że widziałam jak bednarka idzie w fundamencie więc hmmm nie wiem co myśleć ?
    Hyde jak to było u Ciebie? na jakim etapie ją dawali?

Pierwsze zamówienia złożone... stal i deski do szalunków :) ehhh i strach za tym idący :) Beton będzie zamawiany względnie do tego kiedy wejdzie na 100% wykonawca no i bloczki betonowe na drugi tydzień ... MAM MOTYLKI W BRZUCHU :)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U nas bednarka idzie do ławicy w fundamencie.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Kurde mam opory przed zamówieniem garażu za 1370 wrrr a muszę nooo i żal mi kasy ehhh - mam sknerę :( w kieszeni rzecz jasna :(

Treść doklejona: 06.03.13 10:12
    bari no właśnie - muszę dopytać wykonawcę jak ją zamontuje
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    My też kupowaliśmy garaż z dowozem za 1150 zł, ale to w zeszłym roku było.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    bari też w takiej cenie były ale II gatunek a JA chciałam w I bo on zostanie na działce jako wiata dla samochodu :) bo drugie autko będzie stało pod chmurką :)

Treść doklejona: 06.03.13 10:47
    Garaż zamówiony, deski, paliki i stemple też, stal tak samo choć jeszcze jadę z nimi negocjować ceny...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    My w tej cenie kupiliśmy I gatunek, ale cena negocjowana. Będzie służyć jako garaż na moje autko.

Stemple odkupiliśmy za 4 zł/szt. Teraz czekamy na przywóz Termalica, bo gość co ma przywieść złamał nogę. Stal kupiliśmy przez firmę eMa w bardzo korzystnej cenie.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie stal za tonę po 2030 ale jadę jeszcze negocjować dzisiaj i w takiej cenie żebrowana bo gładka drożej

Treść doklejona: 06.03.13 11:30
    stempli nie chciałam odkupować bo mój wykonawca chce sobie sam przycinać... u mnie 150 stuk tylko zamówione do tego deska 3,2 i paliki 5x7 - cholernie drogie :(

Treść doklejona: 06.03.13 11:32
    bari masz jakiś rzut domku?
    dlaczego wybraliście Thermalica?

Hyde ponawiam moje pytanie odnośnie solbetu czy faktycznie latem jak się nagrzeje to w nim jest bardzo ciepło? podobno wręcz gorąco w mieszkaniu?

Treść doklejona: 06.03.13 11:32
    bari po ilę dostałaś thermalicę?
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    My kupiliśmy garaż za 1100 i odsprzedaliśmy sąsiadom za 900zł więc się opłaciło :)

Co do ceny stali to dobrą macie :D
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 6th 2013 zmieniony
     permalink
    bari masz jakiś rzut domku?

Mamy gotowe tylko fundamenty.

dlaczego wybraliście Thermalica?

Mąż i teściu decydowali.

bari po ilę dostałaś thermalicę?

Jednostkowej ceny w tej chwili ci nie powiem. Na cały dom + 800zł przywóz wyszło 16 tys. i w tym klej jerst.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.03.13 14:40</span>
    Mam takie pod reką, a jeżeli chcesz to później poszukam ci gotowych fundamentów
    ps. na 1 zdj widać bednarkę

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady no bednarka idzie w fundament i tylko zostaja takie hmmm nazwijmy to wasy wystajace na zewn. Moze zapytaj elektryka czy to on sam bedzie robil czy maja zrobic budowlancy?
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ale Wam dobrze, ja też już chcę budować, a tu jeszcze z projektu nie wyszliśmy:cry:
    --
    Plan jest taki, żeby ruszyć z budową w sierpniu-wrześniu, a czy to się uda, któż wie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Bari ale Ci dobrze z tym laniem fundamentu w ziemię u mnie kierbud nie chcieli się na to zgodzić :( muszą być szalunki i tyle :(
    Kiedy pójdzie u Was reszta bo widzę, że fundamenty to w zeszłym roku były ?

U mnie zaczynają w piątek... jutro jadę z kierbudem do powiatowego zgłaszać rozpoczęcie robót ...

Treść doklejona: 06.03.13 17:09
    co do geodety to wytyczenie 8 osi i będzie jeździł na dwa razy bo na jutro nie jest w stanie wykonawca przygotować ławic koszt jaki poniosę to 600 złotych...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Czekamy na bk, aż gość z l4 wróci. I podejrzewam, że jak pogoda dopisze to koniec marca-początek kwietnia ruszymy:smile:
    Ławica jest lana, później mamy z bloczków fundament i na górę wieniec lany i płyta wylana.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    ile po wylaniu ławy będziecie stawiali ściany fundamentowe ?
    u mnie jeszcze decyzja co do materiału na ściany nie podjęta:(
    Jeden kierbud upierał się aby przy BK robić w narożach wzmocnienia w postaci trzpieni żelbetowych tak jak to się wykonuje na ściankach na poddaszu, powiedziałam, że nie !
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    ile po wylaniu ławy będziecie stawiali ściany fundamentowe ?

Po wylaniu ławicy po 3 tygodniach murowali ściany fundamentowe z bloczków betonowych.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 06.03.13 21:39</span>
    Lady mój M jest elektrykiem i mówi, że bednarkę albo w fundament można puścić, a jak nie to na około fundamentu trzeba otoczyć i na rogach wypuścić by połaczyć z odgromem.
    Albo za miast bednarki można wbić sondy w ziemię 5 szt, ale radzi że bednarka lepsza.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 7th 2013 zmieniony
     permalink
    widzę macie dodatkowy wieniec na bloczkach :) Muszę załatwić bednarkę wrrr o której to zupełnie zapomniałam :(

Czy można tuż po wylaniu stopy kłaść bloczki fundamentowe ? jeju pytam bo normalnie mam motyle w brzuchu jak pomyślę o tym, że jutro zaczynają u mnie z fundamentami...

Treść doklejona: 08.03.13 18:36
    MASZYNA RUSZYŁA

Ciężko było mi przełknąć pierwszą płatność za towar ale poszło... w jednej chwili zaczęły przyjeżdżać samochody z towarem...

Na początek drobnica z pobliskiego składu budowlanego, za parę chwil przyjechały deski i paliki, następnie garaż blaszany a potem od razu stal no i Jarek ( mój WYKONAWCA) wraz z ekipą ruszyli do pracy (młode chłopaki).

Teren został ogrodzony, siatka leśna się znalazła w OBI , tablica informacyjna zawisła.

Dziura wielka wykopana (działka jeszcze większa) i jak zobaczyłam różnice w posadowieniu budynku już nad terenem - punktem "0" to się przeraziłam w jednym miejscu na styk z ziemią a w drugim miejscu bardzo wysoko ehhh - Jarek - wykonawca obniży to wszystko o jakieś 20cm (ale co i jak nie będę tłumaczyła).

Kierownik budowy zawitał w odwiedziny, porozmawiał z wykonawcą, przedyskutowali kilka kwestii no i w sumie jak na DZIEŃ DOBRY był zadowolony z podejścia do budowy jak i z porządkiem na budowie he he he.
    Cieszę się również bo ominęły mnie dodatkowe badania gruntu gdyż teren jest stabilny a koparka nie ugrzęzła
  2.  permalink
    A my ostatnio kupiliśmy łóżko dla Emilki i narożnik. Tylko, że narożnik wybrałam w nieprkatycznym kolorze,ale mi sie strasznie podoba i pytanie czym go czyścić?... Vanish? Czy może jakiś inny płyn...Doradzicie coś?

--
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 9th 2013
     permalink
    Cobraczku śliczny narożnik a możesz jeszcze dodatkowo zdradzić co to za producent lub firma?
  3.  permalink
    Witam.Widze ze budownia domów idzie pełna parą.Ja mieszkam w bloku.Mam pytanie bo musze kupic pralke.Jakiej firmy pralki macie i czy mozecie ja polecic??
  4.  permalink
    Ladybird76: Cobraczku śliczny narożnik a możesz jeszcze dodatkowo zdradzić co to za producent lub firma?

Z tego co pamietam to nazwa Wenecja, ale jakiego producenta to zabij nie wiem:tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.