Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 9th 2013
     permalink
    andzik1978: Witam.Widze ze budownia domów idzie pełna parą.Ja mieszkam w bloku.Mam pytanie bo musze kupic pralke.Jakiej firmy pralki macie i czy mozecie ja polecic??

Polecam Boscha. Mam ją od kilku lat i jest nie do zdarcia - obsługa intuicyjna, bezawaryjny sprzęt.
    --
    Cobraczku, ja też mam dość jasne kanapy i szczerze mówiąc trochę żałuję. Plamy uczynione przez dziecko schodzą co prawda przy użyciu szmatki z wodą, jednak brud szybko widać. Zaprzyjaźniłam się z panem, który pierze meble i dywany.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gratulacje Lady, no i jak to sie mawia na poczatku budowy NIECH SIE MURY PNA DO GORY

andzik1978: Jakiej firmy pralki macie i czy mozecie ja polecic??

mamy samsung ekobubble, jestem baaardzo zadowolona, ale o pralkach to juz chyba bylo kilka stron temu, musialabys poszukac
    • CommentAuthorandzik1978
    • CommentTimeMar 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja własnie tez mam zamiar kupic samsunga eco bubble bo sporo sie naczytałam na ten temat i dwóch znajomych znajacych sie na pralkach polecaja firme samsung.A ta funkcja rzeczywiście pierze tak jak w normalnym praniu czyli normalnie dopiera??
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde zobacz na ławice i zobacz jaka wielka różnica poziomu u mnie :( te w oddali przy ziemi a te na pierwszym planie do jajek sięgają... Będziemy wybierać z przodu ziemię i będziemy schodzili z jego posadowieniem o 20 cm i o jeden chyba bloczek fundamentowy...
    W projekcie wykop na 100 cm a wg Wykonawcy został wykonany na 120 ale jednak wskoczymy na te 100....

W ziemi która otacza cały wykop piękne kawałki muru mamy z cegły - chyba sobie je zostawię dla ozdoby wrrr bo nie pozwolę aby weszły w ziemię z powrotem!
    Na poniedziałek kolejne płatności idą za bloczki fundamentowe a potem wybór w końcu materiału do budowy domu ehhh i chyba pójdziemy jednak w tę silkę - na to wszystko wskazuje...Dodatkowo dom będzie obciążony dachówką nie blachą... Niestety i ruukki i plannja wychodza drogo - bardzo drogo!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 11th 2013
     permalink
    Ladybird76:
    W ziemi która otacza cały wykop piękne kawałki muru mamy z cegły - chyba sobie je zostawię dla ozdoby wrrr bo nie pozwolę aby weszły w ziemię z powrotem!

a to tam wczesniej cos wybudowane bylo?

Ladybird76: Niestety i ruukki i plannja wychodza drogo - bardzo drogo!

a jaka dachowke bierzecie ze wychodzi taniej niz blacha??
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 12th 2013
     permalink
    Hyde nie było nic budowane ale jakieś 15 lat temu jak teście równali tam teren i dosypywali do wielkiej dziury to ciężarówki przywoziły wszystko co było możliwe i teraz to wszystko zostało wykopane... zrobię zdjęcia to zobaczysz...

Jeśli chodzi o dachówkę to wychodzi mi taniej w wyliczeniach Allegra 9

Treść doklejona: 12.03.13 08:07
    Ania mam problem, który na daną chwilę nie pozwala mi zamówić materiału na ściany. Od początku miał to być bloczek komórkowy ( bez znaczenia jaki producent ) ale 3 kierowników budowy gdzieś tam kręcili nosem (namawiali na ceramikę winenberga lub maxa) mówiąc, że mam za duży dom, za duża powierzchnia stropu a potem za ciężki dach co spowoduje pęknięcia na ścianach. Jeden zalecił zrobienie dodatkowych trzpieni ( takie jak na poddaszu takie w narożach budynku na parterze ) Olek podczytując różne forma przekonał się jednak do silki no ale... wczoraj po rozmowie z Panem od kominów i centralnego ogrzewania został przekonany do BK...

W czym rzecz... Silka wiem z tego co wyczytałam dobrze akumuluje w sobie ciepło i długo je potrafi oddawać, latem zachowuje chłód, jest dziękoszelna a do tego ma wytrzymałość na nacisk ale jest trudna w obróbkach. BK jest materiałem łatwym w obróbce, szybko się nagrzewa, nie potrzeba takiej dużej warstwy izolacji. Obawiam się też, że przy szybkim nagrzewaniu będzie się szybko schładzał oraz latem może być w nim za ciepło...
    Czy możesz jakieś wrażenia napisać na jego temat po niespełna roku mieszkania w nim? jego plusy czy też minusy?
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    Za kilka dni zamawiamy kuchnię (z Wolsztyna) i musimy podać jakie sprzęty będą w zabudowie.
    Mam więc pytanie o opinie, refleksje albo wskazówki, jeśli któraś z Was zechciałaby doradzić, czego unikać:
    Wstępnie wybraliśmy:
    zmywarka siemens SN66V094EU
    piekarnik Electrolux EOC5951AOX albo BEKO OIM 25500 X
    płyta indukcyjna Electrolux EHL8840FOG
    lodówka Beko GNE114613X
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a ta allegra w tej dobrej cenie bedziesz miala w graficie jak planowalas? zazwyczaj dachoewka wychodi sporo drozej od wykonczenia porzez robocizne, arynny i obrobke plus podbitke maszjuzwyliczone? btw robicie pod dachowke pelne deskowanie?

a co do bk u nas to nie mam zastrzezen. latem chlodno w mrozy cieplutko...opalu nam poszlo stosunkpwo niewiele aleto wszystko zasluga dobrych wyborow z pciepeniem
  1.  permalink
    U mnie jest masakrycznie gorąco na górze latem- tzn tak było 2 lata temu, bo zeszłe lato to same wiecie jakie było.
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 12th 2013 zmieniony
     permalink
    gracjanna: Mam więc pytanie o opinie, refleksje albo wskazówki, jeśli któraś z Was zechciałaby doradzić, czego unikać:

Gracjanna jesteśmy na takim samym etapie, wczoraj wieczorem do późna szukaliśmy i dyskutowaliśmy za i przeciw, ale na razie sprawa w zawieszeniu.
    Jedynie co do lodówki jesteśmy zdecydowani na Siemensa http://www.siemens-home.pl/produkty/linie-wzornicze/linia-chlodziarek-coolconcept/KA62DP91.html
    Ale rozważaliśmy też Samsunga http://www.siemens-home.pl/produkty/linie-wzornicze/linia-chlodziarek-coolconcept/KA62DP91.html
    Samsung jest o tyle fajny, że ma dużą pojemność - 620l.

Co do reszty to wielki mętlik w głowie mamy.
    Osobiście dosyć dobrą opinię mam o sprzęcie AEG. Rodzice mają 12 lat w domu i zarówno zmywarka, jak i piec i płyta funkcjonują bez zarzutu. I chyba skierujemy się ku tej firmie (oni chyba się połączyli z Elektroluxem?).
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    To i ja mogę się już prawie pochwalić sypialnią po remoncie :bigsmile:
    brakuje jeszcze naklejki na ścianę, ale to juz troszkę później, na komodę nie daję żadnych ozdób bo będzie na niej przewijak dla małej...

a przy okazji widać te nasze nowe drzwi przesuwne- polecam, sporo nam tu miejsca zaoszczędziły, poprzednie otwierały się właśnie do wewnątrz pokoju

photo 1-DSC_0332_zps0d475462.jpg
     photo 1-DSC_0328_zps70077493.jpg

a przemalowane z turkusu
     photo 1-DSC_0288_zps237f360a.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke, bardzo ładnie!
    A łóżeczko gdzie postawicie?
    Strasznie zazdroszczę ukończenia remontu i porządku w domu...U mnie nadal bajzel i najgorsze, że sama nic nie mogę zrobić;/ Czekam aż mąż wróci z pracy i może dziś trochę ruszymy.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Akirka u mnie syf trwał długo , bo mąż powoli po pracy dziubał, cały tydzień sypialnia w rozgardiaszu , bo dopiero w kolejną sobotę malował przedpokój...
    idealnie w mieszkaniu jeszcze nie jest no, ale już bliżej niż dalej
    Na początku będziemy mieć kołyskę i będę ją stawiała równolegle do łóżka obok siebie - tam przy głowie mam 2 takie małe szafki to jedną się stamtąd weźmie , a jak przyjdzie łóżeczko to najprawdopodobniej pójdzie w miejsce komody a komodę się przestawi, coś się pokombinuje, ale tym się pomartwimy ze 4 -5 mies po urodzeniu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    a Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę w biurze projektowym i u konstruktora.. Solbet w odmianie 600 spełnia swoje wymagania ale nacisk wychodzi na ZERO bez zapasu :( Może gdyby kładła blachę mniej bym się bała ale zapatruję sie na dachówkę a jej waga robi swoje...
    Dodatkowo dach jest obciążony ceownikiem 260 o wadze pół tony wrrr...

Najlepiej abym miała ceramikę albo silkę... chłopcy nosami kręcą na silkę a Ja? sama już nie wiem... Poza tym te Nasze śląskie szkody dobijają :( to one są winne tego wszystkiego :(
    Nie rozumie też dlaczego nagle zrobił się kłopot z BK :( a miałam go zamawiać i pokusiło mnie coś o wizytę w biurze ehhhh

Hyde Rynny i okna dachowe takie same czy to przy wyborze krycia z blachy czy z dachówki... podbitkę nie brałam jeszcze pod uwagę i czy ona aż tak może się różnic pod blachę czy dachówkę

Jeśli chodzi zaś o wyliczenia cenowe to mam za całość postawienia domu... nie mam rozgraniczone na czynniki pierwsze ale mniej więcej wiem ile co z wyliczeń wcześniejszych innej ekipy... Dach bez znaczenia czy robią blachę czy dachówkę!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Dach bez znaczenia czy robią blachę czy dachówkę!

no to faktycznie niezla okazja, u nas w regionie robocizna za dachowke jest praktycznie 2x drozsza niz blacha
    co do podbitki/nadbitki to przy dachowce jednak chyba czesciej daje sie ja od razu a przy blasze idzie jednak podbitka pozniej (przynajmniej z obserwacji kilku okolicznych i forumowych budow)
    no i ponawiam pytanie - robicie pod dachowke pelne deskowanie?

gracjanna: Mam więc pytanie o opinie, refleksje albo wskazówki, jeśli któraś z Was zechciałaby doradzić, czego unikać:

my mamy lodowke beko GNE114610fx i jak dla mnie jest za glosna, w prawdzie moj maz i wszyscy znajomi uwazaja ze jestem walnieta ale mi to buczenie szczegolnie slyzalne noca przeszkadza, nie wyobrazam sobie jakby to bylo gdybysmy mieli lodowke i sypialnie na jednym pietrze; z innymi sprzetami sie nie wypowiem bo my postawiismy na plyte i zmywarke bosha a piekarnic amica. bosh wygral w stosunku jakosci do ceny no i ma opcje turbobustera dzieki czemu mozna przyspieszyc gotowanie; z innymi zmywarkami nie mialam doswiadczenia wiec nie mam porownania ale wazna dla mnie byla wielkosc i mozliwosc 'prania' na pol wkladu
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde nie robimy pełnego deskowania i robić nie będziemy ...
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    Manga, siemens jest poza naszym zasięgiem cenowym, poza tym sparzyliśmy się na ekspresie, który miał sam robić kawę i niemal podawać do łóżka (a ostatecznie trzeba się dobrze obudzić, żeby sobie zaparzyć coś aromatycznego... ;) Ale jeśli elektrolux może być OK, to dobrze, bo nie mam żadnych skojarzeń z tym sprzętem :)

Mrs.Hyde, dzięki za ostrzeżenie - o hałasie nie pomyślałam, a mam słuch jak nietoperz-czyli na pewno ją będę słyszała śpiąc dokładnie nad nią! Ale może jak ją obstawię szafkami i zamknę drzwi do kuchni to będzie ciszej...? No i kiedyś się przyzwyczaję...

W kwestii amiki to teraz mamy wszystkie sprzęty i zmywarka jest zdecydowanie za głośna-chociaż prawdą też jest, że służy bezawaryjnie od 8 lat (nie domywa, nie lubię jej)...

A zmywarka czemu boscha? sprawdzona?
    Jutro się spotkam z panią projektant, może ona coś jeszcze doradzi...
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    eveke - mamy taką samą lampę tylko pojedynczą :) Ile płaciliście za szafę?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Lily :smile:
    a to mi dałaś pytanie :bigsmile: ten zestaw był kupiony 5 lat temu i kompletnie nie pamiętam ile kosztowały poszczególne elementy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gracjanna bo każda firma jest w czym innym dobra. Z tego co wiem to Siemens lodówki ma dobre, ale np mikrofalówki to nieporozumienie, straszne opinie czytałam.
    Nie wiem jak ze zmywarkami Siemensa ale ta co podałaś wygląda na bardzo konkretną no i A+++ .
    Aż sobie zapisałam ten model ;)
    Jeszcze ponoć Whirlpool w zmywarkach jest dobry.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    whirlpool byl dobry dopoki nie zaczeli go skladac w Polsce

zmywarke bosha bralismy glownie dlatego ze mielismy ja od reki za smieszne pieniadze bo jako nagrode/premie meza (musielismy oplacic tylko podatek); skonsultowalismy modele jakie nam moga dowiezc i wlasnie tego bosha polecal nam kolega pracujacy w branzy ktory prowadzi sklep internetowy rtv-agd i od ponad 15lat zajmuje sie handlem takim sprzetem
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja też znam dobre opinie o zmywarkach i pralkach Bosch. Moi rodzice i teściowie mają.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No a w sumie Bosh to teraz to samo co Siemens(?) w sensie, że coś mi się obiło, że bliźniacze marki. Więc pewnie bardzo podobne modele w obu firmach.
    Nie wiedziałam, że Whirlpool tak się zdziadził, chyba jednak ta zmywarka Siemensa będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    etap prac z dnia wczorajszego
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Lady super ,oby tak dalej szło :)
    Dziewczyny a co myślicie o sprzęcie AGD firmy Amica ,bo w miarę cenowo ok ,ale czy sie sprawdza ,jakie sa wasze opinie ,czy posiadacie takowy sprzęt?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.03.13 11:23</span>
    http://allegro.pl/prawiezadarmo-zmywarka-amica-zim646e-i3086327889.html
    Np ta zmywarka ,cena fajna ,zużycie wody i energii tez nie duże w porównaniu z innymi
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny a co myślicie o sprzęcie AGD firmy Amica ,bo w miarę cenowo ok ,ale czy sie sprawdza ,jakie sa wasze opinie ,czy posiadacie takowy sprzęt?

Moi rodzice latem wymieniali sprzęty kuchenne i mają właśnie Amice - indukcja, okap i piekarnik. Do tej pory wszystko działa bez zarzutu. W sklepach bardzo polecali, czytałam też opinie w necie, że to dobre sprzęty i są tańsze niż inne marki. Ważne też żeby patrzeć na klasy energetyczne. Co do zmywarki, to jakoś nie jestem przekonana, bo właśnie od początku było wiadomo, że będzie Bosch.
    --
  2.  permalink
    Ladybird76: Najlepiej abym miała ceramikę albo silkę...

Lady, ja wiem,że Ty nie chcesz budowac z ceramiki- ale w zasadzie to nigdy nie mówiłas dlaczego?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    woooow, na slasku to juz widze wiosna!! a u nas sniegu od cholery i caly czas pada i pada i pada.,...

agap81: Dziewczyny a co myślicie o sprzęcie AGD firmy Amica ,bo w miarę cenowo ok ,ale czy sie sprawdza ,jakie sa wasze opinie ,czy posiadacie takowy sprzęt?

my mamy okap i piekarnic z Amici, piekarnik bez zarzutow - nie jestem w stanie wykorzystac wszystkich funckji, ale niestety okap za glosny (teleskopowy a tani byl wiec co tu sie dziwic)

Treść doklejona: 13.03.13 16:09
    Lady, a tak a'propos, czy m isie wydaje czy zaraz za ogrodzeniem masz blokowisko?
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Zdecydowana jestem juz co do sprzętów Amica , patrzyłam na okapy tejże firmy i te co mi sie podobają to troche drogie sa ,wiec okap poszukam jakis tańszy. Dobrze ,ze mojego zdołałam przekonać do indukcyji ,bo jakoś nie jest za nią ,a gaz i tak będziemy mieli w następnym roku ,moze to i dobrze ze sie tak złożyło :devil:
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    ja mam wszystkie sprzęty Amici ale sprzed 8 lat, więc może już coś poprawili, ale okap też strasznie głośny, więc teraz zainwestowaliśmy w Maan saturn turbo-ma być super cichy ;) no i taki jest piękny... :)
    piekarnik ma fajne funkcje np. programowane włączanie i wyłączanie o określonej godzinie albo po zaprogramowanym czasie pieczenia, ale to był etap sprzed pyrolizy, więc co skapnęło i się przypaliło, to teraz za każdym włączeniem zadymia całą kuchnie ;(
    o zmywarce już pisałam-nie domywa, choć ani opuszczanie szuflady się nie zepsuło, jak u znajomych, ani innych napraw nie potrzebowała
    lodówka całkiem dobra, duża, wygodna i bez zarzutu, zamrażarka na dole z osobnymi drzwiami-też OK

Z dzisiejszego spotkania z Panią od Kuchni: sprzedają dużo elektroluxów i uważają, że to super firma, a od siebie pani poleca siemensa zmywarkę, bo jest dobra i ma dobre parametry-natomiast nie zastanawiała się nad jej głośnością-ale decybele to pewnie sprawdził mój M :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Szczypta z takich rzeczy co się boję to, że jest mocno przereklamowana (opinie na składach ) i każdy prawie sprzedawca ją wciska, nie wiem jak jest z tymi szafkami tzn ogólnie z wieszaniem na niej cokolwiek... czy dziura nie wyleci jak się trafi w puste miejsce... ceramika daje dość sporo odpadów... a na dobrą sprawę nie znam jej zalet...

Treść doklejona: 13.03.13 23:04
    Nie znam jej i szczerze o niej nie czytałam i o jej parametrach... niewątpliwie wiele nie odbiega od silki jeśli chodzi o ciepłotę i docieplenie...

Treść doklejona: 13.03.13 23:41
    etap prac z kolejnego dnia... pod każą ścianką zbrojenie, stopa i ścianka... nawet tam gdzie nie jestem jej pewna czy aby na pewno zaistnieje ( mam na myśli te krótkie )
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 14th 2013
     permalink
    Lady, a ty będziesz mieć piwnicę?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    bari NIE ale wybierana była ziemia z całej półki gdyż jak sama widzisz u mnie dużo ław fundamentowych a więc wybieranie byłoby trudne tylko w tych miejscach gdzie będą ławy... poza tym fundament posadzony jest na głębokość przemarzania a ścianka fundamentowa obniżona o 20cm czyli o dwa prawie bloczki betonowe!
    Koszty fundamentu są porażające :( nie wiem jak u Was ale u mnie one powalają na łopatki jak do tej pory :( masakra... i niech nigdzie mi nie piszą, że 20 tyś za materiały a z robotą to max 31 tyś....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Lady a w kosztorysie ile zakladalas na fundament? bo jesli juz teraz jestes zaskoczona kosztami to moze trzeba kosztorys zrewidowac?

aha no i pilnuj zeby zasypujac srodek robili to warstwami i odpowiednio mieszali podklad, koniecznie duzym 'skoczkiem' a nie jakims malenstwem
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    20538,25 :wink: tyle nas wyszły fundamenty z ociepleniem, konserwacją, z odgromem, z całym odrenowaniem (rury, peszel,studzienki, kamień drenażowy etc.) i kanalizacją. W środku jest podsypka z kruszonego betonu i kamienia rzecznego.
    Myślałam, że macie piwnice przez te ścianki działowe w fundamencie bo my tylko główne ściany nośne i kominy.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, czy któraś z Was posiada sprzęty agd z Lidla firmy SilverCrest? Teraz jest w promocji blender za 88zł. a chyba coś obiło mi się o uszy, że nie są najgorsze te urządzenia.
    --
  3.  permalink
    Kochane kobietki czy któraś ma niepotrzebne już katalogi z meblami,z wnętrzem,drzwiami itp ogólnie dom-jak tam ja chętnie przejmę za oplata jak bedzie trzeba:)pozdrawiam
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Leneczka nie tak dawno oddalismy do spalenia 2 kartony ale wiesz mysle ze sie nie oplaci nawet za przesylke placic, zarejestruj sie np na Czas na Wnetrze, poszukaj bezplatnych katalogow z domamie online, odbierz w sklepie katalog BRW , FORTE czy BFM; aaa i koniecznie kup jeden numer budujemy dom - wypelnij ankiete i dostan 2 kolejne numery za darmo, potem co numer odsylaj wypelniona ankiete i znowu kolejny numer bedzie za free. katalogi porty, polskone itp powinnas dostac w sklepach komfortu

akirka: Dziewczyny, czy któraś z Was posiada sprzęty agd z Lidla firmy SilverCrest? Teraz jest w promocji blender za 88zł. a chyba coś obiło mi się o uszy, że nie są najgorsze te urządzenia.

kolezanka ma robot kuchenny i jest zadowolona; ja sama nic z Silvercrest nie kupowalam ale kiedys mialam blender z biedronki, powiem tak - byl lepszy od philipsa i przynajmniej sie nie przegrzewal po starciu kostki sera
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Leneczka ja za kilka miechów Ci mogę podesłać, jeśli będzie aktualne to nie ma problemu.
    Bo jeszcze jestem w trakcie wykańczania i zaglądam po inspiracje różne.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 15th 2013
     permalink
    Lady jaką powierzchnię będzie miał Wasz dom?
    Pytam tak z babskiej ciekawości :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, pragnę się pochwalić, że rzutem na taśmę zdołaliśmy powiększyć wiatrołap:shades: Może olbrzymi nie będzie ale zmieści się w nim szafa na kurtki, szafka na buty i ławeczka. No i z garażu ląduje się ostatecznie w wiatrołapie, na czym bardzo mi zależało. W środę miałam ostatnią wizytę u projektantki w sprawie elewacji, mam nadzieję, że do końca tygodnia sprawa będzie zamknięta.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    One Kiss całkowitą 198 a użytkową 150,51 czy jakoś tak...mam wbrew temu co czytasz maleńki domek bo w tych 150 użytkowej jest 35 od mojej mamy... :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Wow! Lady, super! :bigsmile:

a ja widzę, że tu można pokazywać własne pomysły na aranżację wnętrz i niekoniecznie znajdujących się w domach :smile: My mieszkamy w kamienicy.
    To ja Wam pokażę nasz salon.
    [ o ile uda mi się zdjęcia wkleić ]

na tej ścianie na narożnikiem będą nasze zdjęcia ślubne, takie w formie obrazu na płótnie.

Salon

salon
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    OneKiss a pewnie ,że pokazywać - ja uwielbiam oglądać!
    Ładny ten pomarańczowy akcent :bigsmile: ale mnie i tak najbardziej się podoba to jasne stworzenie :cool:

U mnie salon jest z akcentem fioletu- też jedna ściana jak u Ciebie a reszta beż...

Macie aneks kuchenny wychodzący na salon?

A i jeszcze zazdroszczę tego dużego narożnika :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Eveke, ja wiedziałam, że jak Ty spojrzysz na zdjęcie nr 1, to włochaty zwierz przyciągnie Twoją uwagę :cool:
    On taki mój "tapl madl", pcha się przed obiektyw :bigsmile:

Kuchnię mamy połączoną z salonem za pomocą barku, widać kawałek tych krzeseł barowych. Kuchnia ma ok 10-12 m.kw.
    Pokazałbym ją, ale wymaga remontu i się wstydzę :shamed:
    Przedpokój też jest połaczony z salonem, taka otwarta przestrzeń jest, nazywana przeze mnie "główną częścią mieszkalną" :wink:

tak wygląda to łaczenie, ten barek, krzesła + {wtedy} mały zwierz.
    nie widać dokładnie kuchni, ale niej więcej można sobie wyobrazić jak to jest u na rozwiązane :wink:

kuchnia
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Właśnie tak pokojarzyłam , że tam chyba barek jest :wink:
    Powoli i pewnie sobie wyremontujecie....
    Ja dopieszczałam mieszkanie 5 lat... niestety ze stanu surowego trochę ciężko było wszystko na raz zrobić na tip-top...
    Ale w tym czasie kuchnia już przeszła metamorfozę z bordowej na brąz i beż
    sypialnia z zieleni poprzez turkus i teraz na beż- jak na aktualnych fotach , które dałam
    salon też był już pomarańczowy a później fiolet + beż już drugi raz tak malowane
    nawet przedpokój był już łososiowy, później kawa z mlekiem aż w końcu jest szary :bigsmile:
    W między czasie jeszcze kochany goldenek pogryzł nam drzwi więc teraz wymienialiśmy wszystkie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Wow, to trochę zmian już wprowadzaliście.
    Ja odkąd się wprowadziłam było tak jak wymyśliłam na początku, zmiany zaszły w salonie i przedpokoju.
    No i dodałam kilka akcentów z Marlin Monroe w łazience.
    a tak nasza sypialnia, jadalnia i pokój Oliwki, który spełnia także funkcję sypialni dla gości pozostały bez zmian.
    a ten pokój Oliwki jest FALUBAZOWY ( kto z lubuskiego lub kto się interesuje żużlem będzie wiedział o co chodzi, jest zółto-zielono-biały z żużlowcami na ścianie i emblematami klubu przy suficie) :cool:
    znalazłam zdjęcie kuchni z początku jak się wprowadzałam, jeszcze lodówki nie miałam :shamed:
    tak to wygląda mniej więcej. [na chwilę, później to usunę]
    tam w rogu stoi teraz lodówka, i obok niej zmywarka, a tą szafkę jedną wyniósł Paweł do spiżarki.

kuchnia
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nie wiem co chcesz od tej kuchni :wink:
    myślałam , że masz może kafelki sprzed 20 lat i takie też meble...
    swoją drogą chyba nawet identyko meble masz jak moja mama :bigsmile:
    Mi te moje 5-letnie wydają się już stare i niemodne... ale to człowiek by musiał co rusz zmieniać tylko skąd kasy nabrać? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady a moim zdaniem 115m2 uzytkowej to wcale nei jest maly domek, to sredniak taki na zasadzie - tani i latwy w utrzymaniu, tani bo koszt budowy i oplat jest do przelkniecia, latwy bo czlowiek nie ma sprzatania na 3 dni z 7 w tygodniu :wink:
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    eveke: człowiek by musiał co rusz zmieniać tylko skąd kasy nabrać?

No właśnie :shades:
    Ja mam wymarzoną już kuchnię. W przyszłym roku chcemy za kuchnię się zabrać.

Treść doklejona: 15.03.13 22:07
    My mamy 112 m.kw. mieszkanie i jest super. Takie akurat.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.