Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 6th 2013
     permalink
    Tubądzina też mieliśmy na oku, wrzucę jakie bo zrobiliśmy fotę, ale ostatecznie gość pokazał nam tamte i chyba na nich stanie. Mamy jeszcze pobuszować po necie, sprawdzić, policzyć ile chcemy i podjąć decyzję.
    A Wy jakie te szarości macie?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mamy w dolnej lazience modern square i tubadzin elegant natur w gornej
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Fajne są. My obfociliśmy inne - wrzucę później.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my na poczatku zastanawialismy sie nad braid lub homme ale ze wzgledu na sporo opinii o nietrzymaniu wymiarow zrezygnowalismy; ponoc nawet do 0.5cm plytki sie roznia wielkoscia a dla mnie to juz nie do przyjecia przy takich cenach (te nasze udalo nam sie na miejscu kupic w cenach jak z netu)
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Hydi
    ten numer jeden jak na razie to Paradyż taranto
    A numer 2 to Nowa Gala Signum

Do górnej łazienki mamy Botanic Stone Tubądzina :D Fajne bo tanie ;)
    i dziś taką mozaikę znaleźliśmy- do pewnych elementów.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeApr 7th 2013 zmieniony
     permalink
    cześć dziewczyny jakiś czas temu pisałam o sypialni i jednak zdecydowaliśmy się na te meble ze pseudo skórą może extra do łóżka nie pasują ale jakoś koszmarnie się nie gryzą tyle że sypialnia jest teraz bardzo mdła.... poradźcie jak ją rozweselić?? jakieś nalepki, maziajki... jak tak to jakiego koloru?

-
    manga mi się bardziej podobają Paradyża:) a te Botanic Stone Tubądzin też są fajne i cena super ja mam kremowo czerwoną łazienkę i najchętniej już bym zmieniała a ma dopiero 3 lata i same kafelki chyba z 5 tys kosztowały... nic człowiek uczy się na błędach
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeApr 7th 2013
     permalink
    kasiakuzniki: może extra do łóżka nie pasują ale jakoś koszmarnie się nie gryzą

Kasia, moim zdaniem nic się nie gryzie:-)

Treść doklejona: 07.04.13 09:53
    Na jakim etapie projektu czy budowy decydowałyście o rozmieszczeniu mebli i sprzętów? Zastanawiam się, gdzie będą kibelki, wanny i kabiny, bo teraz można jeszcze wszystko pozmieniać ale wiecie, jak to jest meblować projekt:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aneta01: Na jakim etapie projektu czy budowy decydowałyście o rozmieszczeniu mebli i sprzętów? Zastanawiam się, gdzie będą kibelki, wanny i kabiny, bo teraz można jeszcze wszystko pozmieniać ale wiecie, jak to jest meblować projekt

jesli idzie o kibelki wanne prysznic czy zlew wstepna decyzje podejmowalismy rysujac projekt a ostateczna na etapie ... fundamentow :) z prostego wzgledu - trzeba odpowiednio puscic hydraulike przeciez zeby potem rur po calym domu nie przeciagac
    a meble to oczyma wyobrazni mialam rozplanowane jak tylko zaczely stawac mury, jeszcze okien nie bylo a ja wiedzialam co gdzie bedzie (no dobra z nasza sypialnia to jeszcze dachu nie bylo jak sie kladlam na betonie twierdzac ze tu bedzie lozko hehehe); na etapie golych murow przyszedl tez facet ktory robil nam prawie rok pozniej kuchnie (u nas do tych lepszych stoalrzy zapisuje sie z wyprzedzeniem tak 8-10miesiecy) i zaznaczyl gdzie maja elektrycy zrobic gniazdka itp ale tu zamysl kuchni co i jak tez mialam
    dodam ze budowe rozpoczelismy w czerwcu a we wrzesniu juz byla zrobiona elektryka i czesciowo hydraulika
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kasiakuzniki: poradźcie jak ją rozweselić?? jakieś nalepki, maziajki... jak tak to jakiego koloru?

wszystko zalezy od osobowosci, ja bym nie szla w maziajki ale mysle ze faktycznie sypialnia wymaga ozywienia bo kolor scian i mebli jest prawie dientyczny i pewnie dlatego wydaje sie taka mdla; wg mnie narzuta w niezdecydowanym zielonym kolorze powinna zniknac a w jej miejsce poajwic sie cos intensywnego, jakies wyraziste swieczniki czy akcent ramki na scianie i tu wszystko zalezy od tego jakie kolory lubicie. moglaby byc np czekolada, rudosc wpadajaca w pomarancz czy nawet soczysty fiolet, cos co przelamie monotonie
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ta narzuta to prezent a mi zawsze szkoda kasy... heheh ale muszę ją zmienić bo od początku mi się nie podoba...
    -
    no właśnie najbardziej lubię zieleń i fiolet tyle że wcześniej sypialnia była żółto fioletowa.... nic jadę dziś do BRW agaty ikei obi itd to mam nadzieję coś mnie zauroczy:)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    MrsHyde: jesli idzie o kibelki wanne prysznic czy zlew wstepna decyzje podejmowalismy rysujac projekt a ostateczna na etapie ... fundamentow :) z prostego wzgledu - trzeba odpowiednio puscic hydraulike przeciez zeby potem rur po calym domu nie przeciagac

O to mi właśnie chodziło - dzięki, zaczynamy ustalać. Co do niektórych pomieszczeń to mam je już umeblowane;-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kasia rozumiem, że na ścianach ten kolor musi pozostać? Bo gdyby kolor ścian był do ruszenia to zrobiłabym pomarańczowe ściany :wink: My teraz mamy w sypialni i jest super.

Jeśli nie do ruszenia to ja bym zainwestowała w intensywnie pomarańczową narzutę i pomarańczowe dodatki, ramki, lampę, świeczki.
    Można też zamontować gdzieniegdzie fototapetę z pomarańczowym motywem - np tam w rogu obok łóżka
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    mangaa: Kasia rozumiem, że na ścianach ten kolor musi pozostać?

A ja lubię takie kremy:wink: Zgadzam się jednak z dziewczynami, że warto czymś ożywić pokój. Może wystarczy jakiś fajny wazon i narzuta? Albo skupiające uwagę lampy? Ale to jest już koszt..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja też lubię kremy, ale nie zawsze, zależy od mebli... ;)
    --
  1.  permalink
    Ja też lubię spokojne ściany :-) Miałam kiedyś mocno kolorowe , ale na dłuższą metę są męczące i zobowiazujace . Wg mnie zmiana narzuty zmieni cały pokój. Może jakieś kolorowe świece ? Robią fajny nastrój
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    My mamy tylko w sypialni tak zdecydowane kolory i dla nas jest naprawdę spoko. Większość czasu i tak spędzamy gdzie indziej, a kolor ten daje kopa z rana. Po przeprowadzce chyba też zafundujemy sobie w sypialni taki mocny na ścianach. Ale tylko tam jeśli się zdecydujemy ;) W innych pokojach, czy w salonie też preferuję spokojne ściany. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kasia, ja bym wybrała jeden lub dwa kolory, które do siebie pasują w intensywnym odcieniu i podobierała dodatki. Narzuta, poduszki, jakiś wazon, lampkaitp. Ja lubię bardzo zestawienie fiolet-turkus, albo fuksja, ale wybór koloru, to już rzecz gustu. Pasowałaby też soczysta zieleń.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    szczypta_chilli: Miałam kiedyś mocno kolorowe , ale na dłuższą metę są męczące i zobowiazujace

W poprzednim mieszkaniu poszalałam z kolorami i teraz jestem fanką neutralnych ścian, bo wystarczy zmienić zasłony, czy dekoracje i pokój jak nowy:smile:

Jak zacznie się budowa, to będzie szaleństwo, chociaż jak znam siebie, to obejrzę tysiące wizualizacji, zachwycę się kolorami i bajerami, a potem zrobię neutralne wnętrze - kremy, beże, szarości, kamień i drewno. Do tego jakiś akcent z błyskotką, żeby się poczuć glamour i kropka:wink::wink:
    --
  2.  permalink
    dziewczyny, a kupowała któras z was ostatnio żyrandol?
    upatrzyłam sobie w ikei, ale okazało się,że jest za długi do nas :confused:
    chciałabym coś takiego
    wd
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    dziewczyny, a kupowała któras z was ostatnio żyrandol?

Szczypta, mam taki na balkonie. Można go skórcić, bo to na czym wisi, składa się z 2 części. Latem, kiedy zapraszamy gości, zapalam świece i jest super.

Przepraszam za jakość, mam nadzieję, że widać te dwa haki na górze. Trzeba się zabrać za balkon, nie ma co, bo straszy.
    --
  3.  permalink
    Aneta, a mogłabys mi zmierzyc jego długosc ? Wiem,że mozna skrócić, ale chyba tylko do 112 cm...

Treść doklejona: 07.04.13 14:44
    i u Was chyba nie jest podłączony do pradu?
    bo widze,że nie masz tej górnej czesci?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja za bezem nie przepadam wiec postanowilam na neutralne szarosci a w sypialni kolor szampanski (mial byc brudny bialy ale wyszedl taki w zoltawy wpadajacy), wszystko to przelamujemy glownie czerwienia bo to nasz ulubiony kolor. u dzieci jest jednak niebiesko i fioletowo bo sami sobie wybierali na co maja ochote
    no i w lazience jednek krem i szarosc przelamalismy oczojebnym fioletem a w dolnej szare i drewnopoodbne plytki czerwonym akcentem
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no właśnie wcześniejsza sypialnia była żółto- fioletowa i nie powiem męczyło mnie to teraz jakoś bardziej koi oko ten kolor i bardziej tam odpoczywam.... a że meble w kuchni mam limonkowe salon żółto limonkowo brązowy łazienka też do stonowanych nie należy... dla mnie też jest za spokojny dlatego muszę czymś go rozweselić albo ocieplić.... Milka jednak po castoramie i jeszcze dwoma innymi sklepami(niedomowymi) zaczęła wydziwiać i wróciłam do domku... ah ten wózek pali w tyłek....
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a my dzisiaj "suszylismy snieg"; ale mielismy ubaw, no i ciekawscy zagladali na podworko ale fajnie snieg topnieje bo slonce swieci jak talala
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeApr 8th 2013 zmieniony
     permalink
    szczypta_chilli: Aneta, a mogłabys mi zmierzyc jego długosc ? Wiem,że mozna skrócić, ale chyba tylko do 112 cm...

100 cm, jeśli skrócić o jedno przęsło to -20cm, zastanawiam się jednak, czy nie mam jakiegoś starego modelu, bo żyrandol ma chyba z 6 lat, nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd.
    U nas w ogóle nie jest podłączony do prądu - dostałam go w "spadku" w takim stanie i tego nie zmianiałam - na balkonie sprawdza się w wersji średniowiecznej:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeApr 11th 2013
     permalink
    Hej dziewczyny:) Nadzieja w Was:)
    Będę wkrótce robiła remont w chałupce,tzn. w bloku. Mam już zrobione projekty przez architekta , w tym m.in. kuchni. Wczoraj dostałam wycenę mebli kuchennych i powaliło mnie normalnie. Same meble ( ze wszystkim znaczy cokoły, wypos. szafek, cokoły, montaż, blat drewniany i tp) zostały wycenione na ok 20 tyś. Matko, prawie zawału dostałam:( Szukam od rana opinii i innych stolarzy, którzy robią dobrze ale może trochę taniej, czy macie może jakieś namiary na stolarzy sprawdzonych i solidnych? Będę wdzięczna za info:)
    A gdzie sprzęt, płytki, gres, robocizna? Załamałam się z lekka:( Dodam, że mamy ograniczony budżet, bo wiadomo dzidziuś - a nie planuję od razu po macierzyńskim wracać do pracy, ani nie będziemy brać żadnych kredytów - tak więc nie chcemy pozbyć się do cna naszych oszczędności)
    Jesteście kochane na bieżąco, bo remontujecie i budujecie, więc może mi pomożecie?
    Będę wdzięczna za wszelkie sugestie?
    Kuchnia moja ma ok 15 m2 i jest nietypowa, tzn ma dużo kątów kącików i załamań, więc IKEA raczej odpada, bo wówczas nie wykorzystalibysmy w pełni miejsca.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    20Tys przy wyposazeniu szafek (pewnie firmowe przegrodki i pzegrodeczki, kosze,carga czy magic corner) to moze byc nawet bardzo przyzwoita cena. nie puszesz czy masz duzo szuflad, cichy domyk, tandem boxa, zawiast zwykle czy aventosy itp. poza tym inn acena okleiny.inna forniru a jeszcze inna kuchni lakoerowanej.
    robilas wyceny u zwykych stolarzy czy w studio?

moja kuchnia byla robina przez stolarza i ma wszystkp co chcialam. w studio wycenili mi na 24tys bez stolu i plyty na scianie.u znajomego zaplacilil polowe
  4.  permalink
    Migotynmko, nie napisałaś gdzie mieszkasz- więc trudno pofrzucić jakies namiary na stolarzy :)
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    szczypta_chilli: Migotynmko, nie napisałaś gdzie mieszkasz- więc trudno pofrzucić jakies namiary na stolarzy :)

- Szczypto - mieszkam w W-wie. A co do fluggera - masz rację, my już drugi raz malowaliśmy flugerem i tez jesteśmy bardzo zadowoleni. Cena spora ale jakość adekwatna.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Migotynka zwazywszy na to ze ja mieszkam w niewielkim miasteczku to chyba 20tys za zabudowe 15metrowej i jak piszesz dosc skomplikowanej kuchni z drewnianym blatem i wyposazeniem to dobra cena, sam blat drewniany to tez spory koszt, a kazda szuflada to rok temu bylo od 180 do 250zl.
    a tak z ciekawosci, pokazalabyc projekt swojej kuchni?
  5.  permalink
    Migotynko, jezeli Wawa i te wszytskie przygwizdy wymienione przez Hyde to wg mnie normalna cena
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeApr 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Hyde - pewnie masz racje co do tych cen, ale mimo wszystko 20 tys na kuchnie ( nie drewnianą) to wydaje mi się dużo. Nie mówiąc już o sprzęcie, płytkach, gresie itp.
    Blat w tym wszystkim nie jest drogi, bo stolarz zrobi go nam za 1200 zł ( dąb), więc bardzo mało, a wcale nie będzie go mało w kuchni , bo własnie też o to mi chodziło abym miała duzo miejsca na blatach. Rozmawiałam dzisiaj z nasza panią architekt no i powiedziała, że stolarz zejdzie z ceny bo ta, którą zrobił w pierwszym momencie, była w mega wysokim standardzie, gdyż nie wiedział co my do końca chcemy. A chcemy mieć dobrą ale nie najdroższą kuchnię:) Zobaczymy, co wymysli:) A na starość jakieś skąpstwo ze mnie wyłazi chyba:shocked:
    A projekt wygląda tak:)
    http://s1.zmniejszacz.pl/111/2_097__890506.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wyszlo calkiem sporo szuflad a to niestety podnosi koszty raz ze ze wzgledu na te wszystkie ciche domyki (a mogl wam gosciu zrobic w ogole system tip-on) i wszelakie przegrodki i pierdoly w srodku to koszt kilku tys.

widze ze bierzesz zlew pod oknem, z wizualki wynika ze okno masz sporo nad linia zlewu, tak? bo wiesz tu trzeba brac poprawke na mozliwosc otworzenia okna przy wyzszej wlewce, czasami trzeba wrecz kupic wlewke lamana bo inaczej okna nie otworzysz
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    No właśnie, chyba poszalałam z tymi szufladami. Nie upieram się przy takiej ilości, ostatecznie mogę mieć nie 5 tylko 3. Poza tym, cały czas się zastanawiam, czy niezbędnie są podsufitówki. Rzeczy, których nie używa się co dzień, mam gdzie wynieść ( pom. gosp 33 m2 pod naszym mieszkaniem), więc może z tego zrezygnuje?
    Z naszym oknem jest tak, że otwieramy je w kuchni tylko do góry ( jak lufcik) a na bok raczej nigdy nie otwieraliśmy. Kuchnia jest otwarta na salon, gdzie mam wyjście do ogródka i tamte okna otwieramy na całą szerokość, jak jest potrzeba. Ale podczas robienia projektu nasza architekt wzięła to pod uwagę i z ew. otwieraniem problemu nie będzie.
    Fajnie, że tak mi podpowiadasz Hyde, może jeszcze coś wymyslimy:)
    dzięki:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    szuflady KONIECZNIE szuflady!!!!!!!!!!!!
    ja w starym mieszkaniu mialam szafki i teraz mam same szuflady (tylko 'smieciowa' narozna szafka) i jestem mega zachwycona. kasa warta wydania
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 11th 2013 zmieniony
     permalink
    U nas gość za kuchnię bierze 14tys. Ale my praktycznie nie mamy szafek wiszących.
    Te wszystkie zawiasy to na Blumie robimy, więc chyba całkiem ok.

Tylko chyba bez tych wszystkich bajerów. W sumie to dobrze, że o tym piszesz Hyde bo gość ma zacząć teraz robić a ja oprócz tego że cargo bedzie i jeden magic corner, roleta i szuflada z koszem to nie znam szczegółów tych "bajerów". :)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeApr 12th 2013
     permalink
    MrsHyde: szuflady KONIECZNIE szuflady!!!!!!!!!!!!

Szuflady są świetne i do garnków i do przechowywania. Mimo że to spory koszt, warto wydać na nie pieniądze.
    Migotynko, co do szafek górnych, to w następnej kuchni chcę mieć ich mniej ale będę miała 3 duże słupki i spiżarnię, to będzie gdzie wszystko poupychać ALE TERAZ NIE WYOBRAŻAM SOBIE mieć mniej szafek górnych, bo przy małym dziecku mam je załadowane do granic możliwości:wink: Blokady na Janka nie działają - znaczy działają - potrafi je otworzyć, na przykład wyrzucić pieluchę do śmieci i potem zamknąć:shocked: Na szczęście juz z tego wyrasta. Dlatego może nie rezygnuj z szafek górnych?
    Gdybym miała gdzieś robić oszczędności, to zrobiłabym mniej przeszkleń, chyba że masz dużo pięknej zastawy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    aneta01: Szuflady są świetne i do garnków i do przechowywania. Mimo że to spory koszt, warto wydać na nie pieniądze.
    Migotynko, co do szafek górnych, to w następnej kuchni chcę mieć ich mniej ale będę miała 3 duże słupki i spiżarnię, to będzie gdzie wszystko poupychać ALE TERAZ NIE WYOBRAŻAM SOBIE mieć mniej szafek górnych, bo przy małym dziecku mam je załadowane do granic możliwości Blokady na Janka nie działają - znaczy działają - potrafi je otworzyć, na przykład wyrzucić pieluchę do śmieci i potem zamknąć Na szczęście juz z tego wyrasta. Dlatego może nie rezygnuj z szafek górnych?
    Gdybym miała gdzieś robić oszczędności, to zrobiłabym mniej przeszkleń, chyba że masz dużo pięknej zastawy

A u mnie wszyscy się dziwili po co zrobiłam sobie w kuchni drzwi z zamknięciem na klucz :wink:
    Same ciche domyki w drzwiczkach szafek kosztowały 400 zł. Potem zobaczyłam, że takie domyki w ikei chyba są tańsze.
    Migotynko, ja widzę, że masz dużo witrynek, to też więcej kosztuje.
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dziewczyny znacie jakiś program amatorski do aranżacji łazienek?
    Bo kurczę, chciałabym jednak dla pewności jakoś zwizualizować swoje pomysły.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mangaa a w salonie gdzie kupowalas plytki nie robia bezplatnej wizualki?
    chyba na str. paradyza byl kiedys ich program ale nie jestem pewna
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Myślałam by kupić te płytki w necie. ;) A w salonie pewnie mają tylko właśnie nie wiem czy tam będziemy kupować te płytki akurat, wszystko zależy jaką nam cenę na nie dadzą.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale przeciez nim zrobisz zamowienie to mozesz poprosic o 2-3wizualki i potem powiesz ze sie zastanowisz ;)
    w ogole to my wzielismy wydruk z netu i z plytkami i z ceramika i ruszlam z tym po sklepach, w jednym nie zdazylam jednak tego pokazac bo sie okazalo ze to sklep rodzicow mojego bylego ucznia i ceny mialam niektore nizsze niz online nawet :shamed:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie nie, u nich to tak nie działa, płaci się najpierw, a później odejmują od zamówienia :wink:.
    http://www.ceramed.com.pl/c2e7a/strona_projektowanie_lazienek.html
    Właśnie znalazłam na ich stronie - 400zł.

Zobaczymy jaką cenę dadzą na te płytki, spróbuję z nimi ponegocjować deko. Może coś zdziałamy z tą wizualką, bo tak w ciemno to nie wiem czy chcę ryzykować.
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeApr 13th 2013
     permalink
    Ooooo temat łazienki się zaczął ;) Sama przymierzam się do remontu. Płytki już wybrane, mniej więcej jak łazienka ma wyglądać też. Tylko mam mały problem - małą łazienkę - 4,5m2. I wanna narożna 160x85 (w najszerszym miejscu 105), która mi się podoba zajmie mi prawie pół łazienki :/ Nie chcę prostej, ani malutkiej narożnej. To moja wymarzona łazienka, na dom i wielką łazienkę na razie nie mam co liczyć, więc niech ta chociaż będzie taka jak chcę. Ale z drugiej strony obawiam się, że będzie w niej ciasno. Śmiejemy się z M., że będziemy się tylko obracać wg wskazówek zegara w zależności czy chcemy na kibelek czy umyć ręce czy wstawić pralkę czy się wykąpać ;D Powiedzcie co Wy sądzicie o dużej wannie (nie największej, bo były większe) w małej łazience. Zdecydowałybyście się czy jednak nie?
    A co do projektu, u nas w salonach czy sklepach z płytkami projekt też kosztuje 400zł, które trzeba zapłacić, a gdy zdecydujemy się kupić u nich płytki, to odejmują te 400. Niestety ceny płytek powalają. W necie znalazłam tańsze, piszą, że I gat. Czy kupowałyście płytki w sklepie internetowym? Boję się, że będzie z nimi coś nie tak.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MyAngel kupowałam już płytki przez net (allegro) - woodentic I gat. i są naprawdę takie jak w salonie. No a cena... 20-30% niższa... :)))
    Musisz spojrzeć na komentarze i wybrać sprzedawcę z dobrymi opiniami po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeApr 13th 2013 zmieniony
     permalink
    MyAngel: Ooooo temat łazienki się zaczął ;) Sama przymierzam się do remontu. Płytki już wybrane, mniej więcej jak łazienka ma wyglądać też. Tylko mam mały problem - małą łazienkę - 4,5m2. I wanna narożna 160x85 (w najszerszym miejscu 105), która mi się podoba zajmie mi prawie pół łazienki :/ Nie chcę prostej, ani malutkiej narożnej. To moja wymarzona łazienka, na dom i wielką łazienkę na razie nie mam co liczyć, więc niech ta chociaż będzie taka jak chcę. Ale z drugiej strony obawiam się, że będzie w niej ciasno. Śmiejemy się z M., że będziemy się tylko obracać wg wskazówek zegara w zależności czy chcemy na kibelek czy umyć ręce czy wstawić pralkę czy się wykąpać ;D Powiedzcie co Wy sądzicie o dużej wannie (nie największej, bo były większe) w małej łazience. Zdecydowałybyście się czy jednak nie?

MyAngel, ostatnio przerabiałam podobną sytuację - łazienka co prawda ma 165 cm szerokości ale długa i wąska i zależało mi, żeby wyrównać jej proporcje. Dlatego zrezygnowałam z wanny 180 (taką mieliśmy wcześniej ale na dłuższej ścianie), mimo że to był ból, bo lubimy sobie poleżeć we dwoje ale dla mnie ważniejsza była ergonomia właśnie. Poza tym za rok będę sprzedawać mieszkanie i istotne jest, żeby komuś to się spodobało, nie tylko mnie:wink: Jestem bardzo zadowolona z tego wyboru, bo okazało się, że w wannie 160 też można się zmieścić we dwójkę, poza tym zyskałam naprawdę sporo miejsca, mimo że mam dwa razy większy blat z umywalką, nie musimy się przeciskać.
    Sama musisz zdecydować, co jest dla Ciebie ważniejsze - spełnienie marzeń, czy wygoda. Może uda Ci się znaleźć tzw. "złoty środek"? Poszukaj jeszcze - jest dużo wanien nietypowych. Powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    MyAngel: Czy kupowałyście płytki w sklepie internetowym? Boję się, że będzie z nimi coś nie tak

Ja wszystkie płytki jakie kupiłam do domu zakupiłam w sklepie internetowym.
    Płytki niczym nie róznią się od tych sklepowch poza ceną jakieś 30% taniej pozwoliło zaoszczędzić około 2 000.
    Transport miałam gratis z uwagi na ilość.
    Zakupy robiłam w sklepie www.płytki24.pl
    --
    •  
      CommentAuthorMyAngel
    • CommentTimeApr 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Aga właśnie w tym sklepie ceny są bardzo korzystne, w dodatku teraz mają promocję na płytki Paradyża Travena/Mogano/troven, które chcę do swojej łazienki. I np. dekor składający się z 4 dużych płytek kosztuje u nich 360zł, a na stronie producenta 518zł. W sklepach stacjonarnych u mnie dają upust 10% od tej ceny katalogowej, a to i tak wychodzi dużo drożej niż w płytki24.pl. Ale dzięki dziewczyny za odpowiedź. Dobrze wiedzieć, że też brałyscie w necie i jesteście zadowolone. A nie były uszczerbione czy popękane? Mają swój transport czy kurier przywozi wcześniej rzucając z kąta w kąt na pace?
    I jeszcze jedno. Byłam nastawiona na matowe płytki do łazienki, z racji, że nie widać na nich tak bardzo jak na błyszczących kamienia od wody, szczególnie przy wannie. A tu psikus, te które spodobały mi się, są właśnie błyszczące! Ale chyba nie zrezygnuję z nich ;) Macie błyszczące? jesteście zadowolone?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    My bierzemy mat.
    Natomiast płytki które zamawialiśmy były przywiezione na palecie, nic się nie ukruszyło :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mamy mat w obydwu lazienkach, jestem zbyt leniwa zeby sie porwac na polysck ;)
    a co do transportu to mi sie wydaje ze po prostu trzeba sprawdzic i jakis protokol spisac w razie czego, u nas sklep dowozil a jedno pudelko przyjechalo pokieresaowane wiec wymienili od reki

Mangaa a ktory woodentic wzielas? u nas w holu wiatrolapie i kuchni - ochra
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.