Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 30th 2013 zmieniony
     permalink
    Gratuluję rozpoczęcia prac :)

Z daleka nawet nie wygląda źle (choć też widać przetarcia...) (usunęłam)
    A z bliska tak to wygląda... Normalnie jakby były użytkowane co najmniej 10 lat (i to tylko próbka tego co jest niedorobione)
    (usunęłam)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeApr 30th 2013
     permalink
    No rzeczywiście zbyt pięknie to nie wygląda. Ale ogólnie pomysł na schody bardzo mi się podoba.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeApr 30th 2013
     permalink
    No takie sobie wymarzyłam, szkoda, że trafiliśmy jak trafiliśmy. Cały dół i boki będą zrywane - zostaną tylko stopnie, trzeba będzie ponownie zrobić boki i dół ale pewnie już tylko z litego drewna, a to koszt masakryczny.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMay 1st 2013
     permalink
    Manga będzie dobrze ale szkoda, że musisz dopłacać ponownie do interesu...

Ja jestem załamana... jak wczoraj zobaczyłam jaki wysoki mój dom to się załamałam :( do tego 3 osoby się mnie pytały dlaczego tak wysoko idą ze ścianami:( niby wg wyliczeń wszystko ok ale jak na pierwsze piętro wygląda potężnie :(
    Do tego w środku idzie wylewka na 30cm czyli dodatkowo o 30 cm będę miała więcej do nawiezienia ziemi... zaczyna mnie to na teraz przerażać i przerastać :( a gdzie piętro? przecież to wygląda jak blok 3 piętrowy buuuuu
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeMay 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Manga - masakra, wspolczuje. My mamy bardzo podobne schody dywanowe, jadnak chyba troszke grubsze. I wiem, ze pewnie sporo musieliscie za nie zaplacic. Do tego jeszcze Wam to spartaczyli. Szkoda slow. :devil:

Treść doklejona: 01.05.13 11:12
    Ladybird79 - a jak to wyglada? Moze nie tak zle.

U nas bylo tak, ze na poddaszu mamy skosy. Ja chcialam podwyzszych scianke kolankowa (by bylo wiecej miejsca). Ale tesc mowil, ze nie trzeba, ze jak to bedzie wygladac itd. A teraz wyszlo, ze jednak moglismy ja podwyzszyc. Bo mala ta lazienka u gory. (na dole tez mala). Zaczynam sie zastanawiac czy nie zrobic lazienki w jednym z pokojow na poddaszu (tam sa 3), na dole mamy dwa pokoje, biuro (spore, bo z garazu zrobione, garaz mamy w piwnicy), i salon. Narazie jest nas 3jka z mezem, moze jeszcze kiedys dolaczy jedno dzieciatko. Wiec miejsca wystarczajaco. Nie wiem czy jest sens zmieniac. Naprawde mamy mala ta lazienke u gory, a ja tam chcialam wanne i musialaby byc pod skosem - a tam jest nisko. Chyba, ze zrobimy tylko pokoj kapielowy..ehh te wybory;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMay 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Już postanowiliśmy, że na razie nie tykamy tematu poprawek. Idziemy z innymi pracami, musimy rozliczyć kredyt a później weźmiemy schody na tapetę... Jak uzbieramy kasę na ich poprawienie.

Lady pokaż jak to wygląda, może Ci się tylko tak wydaje?
    Ja miałam schizę z piwnicami - wydawały mi się ogromne... Miałam pretensję do M że nie zasypaliśmy części jak było w projekcie ale przeszło mi. ;)))
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMay 3rd 2013
     permalink
    Ladybird76: Ja jestem załamana... jak wczoraj zobaczyłam jaki wysoki mój dom to się załamałam :( do tego 3 osoby się mnie pytały dlaczego tak wysoko idą ze ścianami:( niby wg wyliczeń wszystko ok ale jak na pierwsze piętro wygląda potężnie :(

Lady, a jaką wysokość będzie miał Wasz dom? Pewnie to tylko wrażenie, potem będzie wyglądać tak, jak ma być:smile:

--
    mangaa: na razie nie tykamy tematu poprawek. Idziemy z innymi pracami, musimy rozliczyć kredyt a później weźmiemy schody na tapetę... Jak uzbieramy kasę na ich poprawienie.

Też bym tak zrobiła - jak by nie było schody są, da się po nich chodzić. Poprawicie, jak będą na to pieniądze.

--
    U mnie faza końcowa projektowania -jestem szczęśliwa, bo wszystko nabiera odpowiednich kształtów, a ja sama doznaję "objawień" i mam już rozplanowane w głowie łazienki, wiatrołap, naszą sypialnię i gabinet:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMay 6th 2013
     permalink
    tak to wygląda obecnie

•  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Lady - jak dla mnie to jest ok ,u nas tez sie tak wydawało ,ale przecież drzwi wejściowe maja wszystkie takie same wymiary chyba wiec nie moze być niżej ,a działkę będziesz miec wyżej podsypana jeszcze ? Prawda ? To wtedy całkiem inaczej bedzie to wyglądać.
    U nas taras juz skończony i kurnik prawie juz tez ,od jutra maja wziasc sie za wykanczanie w środku ,jakoś strasznie sie to ciągnie ,a jaki syf :angry: trzeba to jakoś przetrwać i być cierpliwym
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Lady - dla mnie tez wyglada ok. U nas było podobnie ( tylko, ze my mamy częściowo dom podpiwniczony). Nawiezlismy pozniej ziemi i wyrownalismy teren dookoła domu :)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Lady, jak dla mnie wszystko wygląda standardowo:-). Jaka będzie wysokość w kalenicy?
    U mnie w planie jest do 9,5 m, a nasz dom wychodzi o 15 cm za wysoki i będziemy podsypywać działkę, na szczęście mieliśmy plan ogrodu dwupoziomowego, więc wszystko ładnie się wkomponuje.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Lady domek wygląda normalnie ;))) Podniesiecie teren i będzie ok. :))
    --
  1.  permalink
    agap81: i kurnik prawie juz tez

Agap wrzuc fote jakas! Ciekawa jestem jak wyglada, my tez chcemy cos takiego! :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMay 7th 2013
     permalink
    Wysokość całkowita domu wynosi 7,48. Jeśli chodzi o wysokość to zobaczymy co z tego wyjdzie ostatecznie. Nie mam na tę chwilę żadnego pomysłu! Może czas pokaże. Będę jednak zbierała ziemię z jednej części budowy domu na drugą a jest skąd zbierać a potem będę musiała dosypać...

Dzisiaj chłopacy przygotowywali strop do zalania. Dom zaczyna nabierać wyglądu :) Cieszę się, że mam możliwość spoglądania na całą budowę o każdej porze :) Systematycznie wiem co się dzieje :) Poza tym mam okazję coś porobić na działce jak np. wyrywanie rdestu paskudnego :( i nie wiem jak z nim walczyć :(

agap pokaż zdjęcia jakieś z zewnątrz!
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeMay 7th 2013
     permalink
    Dziewczyny w weekend porobie zdjęcia to wrzuce i sie pochwałę :cool:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 8th 2013
     permalink
    Lady ja mysle ze to wsyzstko bedzie kwestia zagospodarowania terenu, jak nawieziecie ziemi i kostke zrobicie to bedzie inaczje wygladalo; tyle ze koszty dochodza czy to sam czarnoziem bedzie czy podsypka i kostka

Mangaa nie zalapalam sie na schody
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    do kiedy u was trzeba zlozyc deklaracje odnosnie ustawy smieciowej?
    u nas ciagle NIKT NIC nie wie jak bedzie wygladala kwestia wywozu (czestotliwosci, dostarczenia kublow etc) a kaza je wypelnic do konca maja :/ najchetniej bym segregowala ale... musze miec 4 kosze; roznica w cenie jest nieiwelka tyle ze sie boje ze jesli segregowala nie bede to z nasza iloscia papieru i plastikowych butelek nie zmiescimy sie w tym podstawowym pojemniku;
    jak wasze gminy te sprawe rozwiazaly??

a ceny u nas ksztaltuja sie tak:
    Domy jednorodzinne
    Odpady niesegregowane - 35 zł/mies.
    Odpady segregowane - 26 zł/mies.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U nas trzeba było do końca kwietnia zadeklarować. Wybierało się pojemność kosza i częstotliwość wywozu. U nas segregacja na suche i mokre. Nas objął koszt powyżej 8 osób czyli prawie 90 zł/mies.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas nie ma podzialu na ilosc osob, tylko bloki lub domki jednorodzinne
    do tej pory nie wiadomo co z koszami bedzie, u obecnego odbiorcy kosz dostalismy w cenie abonamentu (placilismy 11,50od kubla 120l, wywoz co tydzien)
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMay 8th 2013 zmieniony
     permalink
    U nas trzeba było do marca złożyć.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no u nas ustawe uchwalili dopiero na pierwszym posiedzeniu kwietniowym wiec mysle ze stad taki termin
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeMay 10th 2013
     permalink
    to nasz kurnik :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 10.05.13 17:36</span>
    a to taras ,bedzie jeszcze raz malowany
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMay 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Agap, kurnik fajny ale jeszcze fajniejszy kolor drewna na elewacji. Co to za drzewo? U mnie też będzie okładzina przy tarasie i chciałabym właśnie, żeby była dość jasna, bo dom marzy mi się śmietankowy z szarymi boniami.

--
    Dzisiaj wystąpiłam o warunki przyłączy w gazowni i wodociągach. W przyszłym tygodniu jadę zalatwić pozwolenie na wjazd/zjazd, elektryk ma się załatwić sam i lada moment będzie wszystko do PnB.
    --
    • CommentAuthorLima_89
     permalink
    Agap, czy Twój dom to nie przypadkiem projekt z z500? Zbyt dużo na tym zdjęciu nie widać i mogę się mylić, ale mam na oku bardzo podobny :)
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Podpinam się pod pytanie o projekt. Szukamy z mężem jakiegoś projektu około 120metrów, z garażem, dachem dwuspadowym, prosta bryła bez lukarń, wykuszy, z jednym komienem, dużym salonem około 30 metrów i póki co w każdym projekcie coś na nie pasuje, póki co ciągle wracamy do z119 z pracowni z500.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Madzinka zobacz na stronie Mg projekt i MTM Styl - tam też mają dużo prostych domków. Nam najwięcej właśnie podobało się z tych pracowni, no i z z500.
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeMay 11th 2013
     permalink
    Dziewczyny tak z projektu Z88 ,tylko myśmy troche pozmieniali ,bo w projekcie kuchnia jest z tylu ,a my mamy tam pokój ,a kuchnie z przodu i zatem mamy mniejszy salon ,zreszta wiecej rzeczy mamy zmienionych . Architekt nam zaprojektował elewacje, bo naprawdę nie mieliśmy pomysłu i za pierwszym razem zaproponował wlasnie taki smietankowy kolor:wink:,ale chciałam zeby było bardziej praktycznie ,zeby elewacja była ciemniejsza .
    A drewno na elewacji to niewiem ,chyba skandynawskie jakieś ,bo wiadomo ze trzeba dać lepsze ,zeby było na dłużej ,a koloru nie pamietam ,dąb moze sprawdze i sie upewnie
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    agap81: koloru nie pamietam ,dąb moze sprawdze i sie upewnie

Byłabym wdzięczna:-)
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    aneta01- za jakaś godz jadę na budowę to sprawdze i podpytam o drewno i farbe ,podobno wycofują ten kolor ,ale naprawdę dobrej jakości . Obejrzyj sobie aranżacje na stronce architekt Adam Wawoczny ,tam jest nasza pierwsza aranżacja ,a zawsze mozna cos podpatrzec :wink:
    U nas kładą panele do dzieci i jestem ciekawa ,bo ich na żywo nie widziałam tylko w necie :confused:
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    agap81: architekt Adam Wawoczny

Dzięki, już oglądam
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Śliczny ten z88, tylko dla mnie tak o 20-30 metrów za dużo, chyba zostaniemy przy z119.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    • CommentAuthorLima_89
    • CommentTimeMay 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Jednak z500. Fajne jest to, że po tak małym, nawet niecharakterystycznym fragmencie zdjęcia, od razu widać, że to oni. Fajny domek, świetne wykończenie, ale mam to samo co madzinka83 - 20, 30 metrów za dużo.
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Bardzo podobne sa te domki ,a Z 119 tez bardzo ładny ,my jakbyśmy jeszcze raz budowali to pewnie pare rzeczy byśmy zmienili ,ale ciesze sie z tego co mam .

aneta01-podpytalam ,drewno skandynawskie ,ale jakie drzewo to sam nie wie ,lakierobejca BONDEX-a kolor DĄB .

Panele do dzieci juz położone ,tylko brakło pare sztuk , mnie sie bardzo podobają i dzieciom tez ,a mojemu :confused:jak to powiedział ,ze pstrokate ..po prostu sie nie zna hehe
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    agap81: drewno skandynawskie ,ale jakie drzewo to sam nie wie ,lakierobejca BONDEX-a kolor DĄB .

Wielkie dzięki, mi właśnie chodzi o coś w kolorze dębu, pewnie dlatego tak mi się podoba:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMay 12th 2013
     permalink
    agap u mnie też dom z oparciu o studio z500 :) i projekt z178 oraz dwa inne :)

10 maja właśnie zakończyliśmy drugi etap budowy domu - strop wylany :) - wiecha mocno o tym informuje :) Mamy również schody ( mało praktyczne jak się okazuje ale są )
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady czemu malo praktyczne??

Agap pswitnie to drewno w elewacji wyglada. taras z tego samego macie zrobiony co na elewacjo vzy tyloo kolor ten sam?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde zabiegowe czyli skręcają się a co za tym idzie wiadomo... inne ustawienie stopni... od szerokiego po wąskie
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mam podwonie zabiegowe czyli z 17 stopni az 8 wachlarzowych
    nie narzekam jesli idzie o uzytkowanie jedynie wykonczenie ich bylo drozsze niz gdyby byly tradycyjne trepy
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: jak spoglądam na dom to jestem w nim zakochana :)

no wcale sie nie dziwie, ten etap jest najbardziej spektakularny :)

a co do schodow to mysle ze jak je juz oblozycie to bedzie zupelnie inaczej, ja nieznosilam nasszych schodow na etapie do wykonczeniowki, balam sie ich, uwazalam ze sa waskie, niebezpieczne i niewygodne i to nie tylko ja bo i moja rodzina i znaomi mieli podobne wrazenie a teraz wszyscy twierdza ze sa ok, ale fakt meble wnosilismy po ich zrobieniu wiec trzeba bylo skorzystac z okna tarasowego u nas w sypialni ;)
    oprocz przeprowadzki i mojego grudniowego upadku nie sprawiaja problemow

przed
    das

po
    fdsa
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde to fakt, że jest to najbardziej spektakularny moment :) stojąc na płycie spoglądam na to co widzę i jak na razie to 2 strony domu są suuuper bo jest zieleń :) a dwie strony to widok na teściów i komis oraz na pobliskie budynki :)

Schody zobaczę też jak będą wyglądały po zdjęciu deskowania...

Poza tym stwierdzam, że strasznie dużo stali mam w stropie - bardzo dużo... zbrojenie krzyżowe ehhh sami chłopcy niektórzy mówią, że pierwszy raz takie robili!

Treść doklejona: 12.05.13 13:47
    Do tego wszystkiego "budowlana" miłość kwitnie Ady i jednego z górali :) ciekawe jak się to skończy... :) Chłopak jest suuuper tak więc my z moim jako rodzice bardzo się cieszymy :)

Treść doklejona: 12.05.13 13:49
    Hyde ile miałaś wylewki robione tzn styro i resztę? u mnie 30cm jest w projekcie i nie wiem czy to normalnie czy duuuużo za duuuużo....
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Agap świetnie drewno w elewacji wygląda, też planujemy :))
    Jaki koszt u Was?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Oj Lady u was to szybko idzie :smile:
    U nas zaczęli w czwartek i kuchnia i częściowo salon ma ściany. Niestety pogoda krzyżuje plany.
    Mamy w kuchni okno przewidziane 1,8 na 1,5m czy uważacie, że może być za duże/niefunkcjonalne?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady juz pisalam, nie pamietam z wylewka ale skoro architekt tak wam wyliczyl to nie zostaje ci nic innego jak zaufac. porzadny styro nA gruncie to wazna rzecz

i
    Bari wszystko zalezy jak duza bedzie wasza kuchnia i czy okno nie zaburzy jej ustawnosci. duze okna sa fajne ale ja przy budowie na 1 miejscu stawialam funkcjonalnosc...nie wiem czy dobrze pamietam ze budujecie sami - pilnuj ze y okna dolna krawedzia mialy odpowiednia wysokosc od podlogi bo np u znajomych tesc sie zagapil i na scianie z oknem ie mlga miec szafek bo by jak dla krasnali wstawiac musieli (po zrobieniu podlog cos 75cm im zostawalo)
    •  
      CommentAuthoragap81
    • CommentTimeMay 13th 2013
     permalink
    Bari - MrsHYde dobrze pisze ,ważne zeby okno było na wysokości blatu
    mangaa- dzieki ,ale jaki koszt to ci nie powiem ,bo nie wiem . U nas robili to górale . A u nas z kosztami to inaczej ,bo mojego firma buduje .
    MrsHYde - drewno na taras inne ,ale od tego samego dostawcy ,a farba nie ta sama ,ale kolor dobrany .
    Lady - widać ,ze czysto i to jest ważne ,bo jak czysto to i solidnie :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.05.13 09:26</span>
    Wczoraj byliśmy w AGACIE i meble do dzieci juz wybrane ,gorzej z salonem ,a tez muszę sie zdecydować ,bo czeka sie 4 tygodnie . Cieżko dobrać krzesła do stołu .
    A czy któraś z was ma pralkę z samsunga i jest zadowolona ? Z gory dziękuje za wasze opinie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    agap chłopcy sprzatają systematycznie po sobie a i my z mężem ogarniamy sobie teren i nie pozwalamy na jego zagracenie!

u mnie obecnie jakby przyszła wylewka to okno jest bardzo nisko też na jakieś 75cm ale otwór za to duży aby potem dorobić do ok 90 cm od posadzki, która wychodzi na 30cm... Muszę jeszcze o tym z chłopakami pogadać aby nie zapomnieli bo chyba byłabym zła jak nie wiem co :( i w sumie nie wiem dlaczego od razu nie podciągnęli okna wyżej ale zostawili je tak nisko? :(

Treść doklejona: 13.05.13 09:38
    Hyde kiedyś jak pisałyśmy o ilości stempli to byłaś zdziwiona, że mam zamówić ok 150 bo u Ciebie chyba coś ponad 200 poszło. Ostatecznie zamówiłam 140 a z tego 130 zostało wykorzystanych... bardzo mało :)
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja mam samsunga eco bubble. Nie narzekam, lubię w niej czytelną rozpiskę programów, jakie są dostępne. Poza tym nawet jak wybiorę jakiś program to mogę sobie w nim coś pozmieniać według siebie. Jedyny minus to to, że wirowania na 1200 obrotów już nie używam bo mam wrażenie, że delikatniejsze pranie niszczy. Te 1200 obrotów używam tylko do wirowania ręczników albo innych tego typu rzeczy. No i fajne jest to, że odlicza czas do końca prania i każda zmiana w programie też jest uwzględniania. Nie potrafię powiedzieć, czy jest bardziej ekonomiczna od innych pralek nie piorących bąbelkowo.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    MrsHyde: pilnuj ze y okna dolna krawedzia mialy odpowiednia wysokosc od podlogi

O to jestem spokojna:smile: teść mi zaprezentował za pomocą metra jak to wszystko będzie wyglądać po zrobieniu wylewek i podłogi.
    U ciotki musiał okna korygować po ekipie (haha) na parterze były za nisko, a na piętrze za wysoko.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    agap81: A czy któraś z was ma pralkę z samsunga i jest zadowolona ?

ja juz kilkakrotnie tu chwalilam naszego samsunga ecco bubble, teraz znajomi tez kupili i podobnie jak my sa zadowoleni z miekkosci prania

Ladybird76: u mnie obecnie jakby przyszła wylewka to okno jest bardzo nisko też na jakieś 75cm ale otwór za to duży aby potem dorobić do ok 90 cm od posadzki, która wychodzi na 30cm... Muszę jeszcze o tym z chłopakami pogadać aby nie zapomnieli bo chyba byłabym zła jak nie wiem co :( i w sumie nie wiem dlaczego od razu nie podciągnęli okna wyżej ale zostawili je tak nisko? :(

co to znaczy otwór za to duży aby potem dorobić do ok 90 cm od posadzki ? nie beda wtedy niewymiarowe okna zaburzajace elewacje?

Ladybird76: Hyde kiedyś jak pisałyśmy o ilości stempli to byłaś zdziwiona, że mam zamówić ok 150 bo u Ciebie chyba coś ponad 200 poszło. Ostatecznie zamówiłam 140 a z tego 130 zostało wykorzystanych... bardzo mało :)

faktycznie niewiele, a chyba powierzchnie dolu mamy podobna (u nas dol to albo 83 albo 85m2 plus ten kawalek przy wejsciu ok 12m2 tez byly stemple potrzebne)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde powiem Ci więcej jak będę gadała z szefem budowy dlaczego jest tak a nie inaczej z oknami... wiem, że na początku jak pytałam to różnica będzie uzupełniona pustakami ale jeśli o to chodzi to muszę konkretnie dopytać. Chłopacy wiedzą, że chcę mieć na 90 cm od ziemi na gotowo!
    U Nas dół to niespełna 100m2 z tym, że bryła jednolita... bez zadaszeń takich jak u ciebie właśnie... przy stropie obecnie weszły nam równe 22m3 betonu - już myślałam, że pójdzie 28m3 ale ostatnia betoniarka była pod znakiem zapytania no i nie musiała wyjeżdżać na szczęście :) samego porothermu jak do tej pory poszło 1320 sztuk, 123,36 m2, 22 palety jeszcze czeka Nas góra i działówki 12-tki...
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A ja z takim pytaniem, jakie polecacie baterie umywalkowe i prysznicowe (tudzież deszczownicę)?
    Trochę ugrzęzłam w tym temacie. Obczajam Deante.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.