Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJun 3rd 2013
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tu nie ma nic do smiacia, drzwi z zamkami anttwlamaniowymi wiec potrzebny fachury zeby je otworzyc
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJun 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Ja się tylko uśmiechnęłam szeroko :tooth:

A swoją drogą co sądzicie o białych drzwiach wewnętrznych w domu. Mój M śmiertelnie się na mnie obraził za ten pomysł...
    A ja się napaliłam na maksa. Studzi mnie tylko wizja wiecznego pucowania po dziecięcych rączkach.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja bardzo chcialam na dole chociaz ale nie pezeszlo, maz postawil veto ale ugealam chociaz biale listwy przypodligowe :)))

a teraz sie ciesze ze mam brazowe bo przy jasnych byloby za duzo roboty skoro i te ciemne trzeba wycierac (najczesciej te lazienkowe i to od wewn bo jakims cudem pasty na nich pelno)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No właśnie, na dole mnie strasznie korci + białe listwy... U góry mogłabym pójść na ustępstwa.
    Tylko czy właśnie dobrze to będzie wyglądać tu białe a tam ciemne? (oczywiście byłyby tego samego typu wszędzie).
    --
  1.  permalink
    Mamy białe drewniane drzwi i dwójkę dzieci+psa. Ślady po dzieciach wcale nie są upierdliwe- do pomieszczeń, gdzie swobodnie wchodzą drzwi są otwarte, więc ich praktycznie nie ruszają, do zamkniętych pomieszczeń się nie dobijają :wink: więcej czyszczenia jest z drzwiami do łazienki/toalety- są uchylone, żeby Ewunia mogła swobodnie korzystać (nie dosięga jeszcze do klamki). Tam się trochę brudzi, ale bez przesady. I łatwo się ściera. Wg mnie tłuste ślady byłoby jeszcze bardziej widać na ciemnych drzwiach.
    Białe drzwi zdarza się pobrudził psu, szczególnie jak ma brudne łapy. No ale do ogarnięcia- tzn daje się psa opanować, a jak pacnie już łapą, to ścieram na bieżąco.
    Ale w ogóle widzę, że na drewnie mniej widać ślady niż na powierzchniach "drewnopodobnych", MDF czy coś w tym stylu. W kuchni mam białe szafki z ciemnymi blatami, w takiej samej kolorystyce jest komplet stół+krzesła i ława. Też nie ma tragedii. Duuuużo gorzej było w poprzednim mieszkaniu, gdzie meble były z płyty (czy jak to się nazywa, no w każdym razie te takie typowe meble "niedrewniane" :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ceri a dysponujesz może jakąś fotą swoich drzwi? Chętnie obejrzę jaki wzór wybraliście.
    I jaki to u Was koszt na 1 sztukę wyszedł jeśli można wiedzieć? Rozumiem, że robił Wam je stolarz czy kupowaliście gotowe?
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    kupowaliśmy gotowe, surowe; malowałam sama, na koniec zabezpieczałam woskiem.
    Spróbuję poszukać foty, powinnam coś mieć :)
    -------------
    --
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    my mamy białe w całym domu i nie narzekam :) wycierać trzeba jak każde a tłustych plam nie widać w ogóle :) mamy z formy dre, pełne.
    --
  2.  permalink
    mangaa: I jaki to u Was koszt na 1 sztukę wyszedł jeśli można wiedzieć

to zależy jaką masz grubość ściany- samo skrzydło nie jest tak drogie jak ościeżnica. U nas przy najwęższej ścianie to wychodziło chyba coś ok 600pln za ościeżnicę regulowaną + skrzydło. Musiałabym sprawdzić, no ale była to kwota tego rzędu. Plus koszty dodatkowe- farba, wosk i klamki.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas biale drewnianena o takim bardziej wspolczesnym design'ie juz z futryna i okuciamikosztok 2 tys jesli robione na zamowienie
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki dziewczyny za pomoc, będę intensywnie rozkminiać ten temat. :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zachcialo nam sie drzwi antywlamaniowych ale na szczescie nie trzeba bylo ich wywazyc razem z futryna tylko sposobem po podwazeniu poszlo. Okazalo sie ze rygiel sie zacial o … wystajaca srubke, takze drogie kolezanki sprawdzajcie czy te srubki na boku drzwi (tu gdzie wychodzi jezyczek zamka) sie nie luzuja bo moze byc bieda jak u nas
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Super, że sytuacja opanowana :D

A ja rozmawiałam z M przez telefon nakreśliłam mu jeszcze raz moją koncepcję z drzwiami białymi i się nie rzucał specjalnie.
    Mam mu wieczorem pokazać co i jak. :D Nooo, zobaczymy, może może..
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    My tez mamy białe drzwi ,ale takie najtańsze z castorama ,a oscieznice Moj zamawial na alegro chyba za ok 250 zł szt. Na górze mamy inne niż na dole ,ale jak narazie nie mogę nic wiecej sie wypowiedzieć ,bo jeszcze nie mieszkamy . Teściowa mnie tez przestrzegała ,ze białe ,a będziemy miec tez biała kuchnie i jasne meble ,sprzątać i tak trzeba. A w mieszkaniu mam ciemne drzwi i widać kurz i plamy
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    na starym mieszkaniu miałam ponad 10 lat białe drzwi i powiem, że sprawdzały się suuuuper... firma nie pamiętam hmmm polskone albo jakieś takie... Bez problemu usuwałam wszelkie ślady jakie się na nich pojawiły :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mnie jeszcze przed drzwiami jak i meblami bialymi przestrzegali z jednego powodu - ponoc moga pozolknac
    jak rozmawialam ze stoalrzem od kuchni to powiedzial ze faktycznie moga pozolknac jesli idzie slaby lakier lub przy silnej ekspozycji na slonce
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    mangaa: A swoją drogą co sądzicie o białych drzwiach wewnętrznych w domu. Mój M śmiertelnie się na mnie obraził za ten pomysł...
    A ja się napaliłam na maksa. Studzi mnie tylko wizja wiecznego pucowania po dziecięcych rączkach.

My planujemy miec biale drzwi wewnetrzne (ostateczny wzor jeszcze nie wybrany - a przydalo by sie juz niedlugo ), tak samo listwy biale 10cm wysokie w calym domu. :)

Okna zewnetrzene mamy tez ciemne (juz kiedys pisalam) i schody dywanowe pod kolor okien ;) Jednak by brac jeszcze drzwi wew. w tym samym kolorze, to moim zdaniem za ciemno by bylo. No a mieszac z innym odcieniem drewna na taka duza skale - to nie widzi mi sie ;) Szukam jakiegos fajnego, nowoczesnego a zarazem klasycznego wzoru, bialych, drewnianych drzwi. Jak macie jakies fajne wzory, to podzielcie sie ;)
    Mamy sprawdzonego stolarza od drzwi zew. i u niego bedziemy zamawiac reszte + skrzydlo ala szafa na wneke na pralke u gory na pietrze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    My mamy białe drzwi w całym mieszkaniu, gdyż albowiem jego poprzednia właścicielka kocha biel i szarość :cool: Wg mnie te drzwi są bardzo ładne, znacznie rozjaśniają przedpokój (bo tu jest aż pięć sztuk, drzwi w sensie tylko nie wiem jak sie odmienia ahahaha) a w utrzymaniu absolutnie ciężkie nie są i to nawet przy dziecku i dwóch kotach. Jedynie gdzie się brudzą to tak, jak CERI napisala, pod klamkami w WC i łazience. Ale wystarczy przetrzec nawet samą wodą i po problemie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJun 4th 2013 zmieniony
     permalink
    TEORKA: gdyż albowiem jego poprzednia właścicielka kocha biel i szarość

Jakbym czytała o sobie. :D

A ja wczoraj prawie przekonałam M. :swingin: My mamy w domu okna ciemny dąb, schody też ciemne, cegłę i dla mnie ciemne drzwi to za dużo.
    Listwy przypodłogowe też będziemy mieli z tych wyższych ;) 8-10cm.
    Ale w pokojach u góry mamy już cokoliki z płytek - najwyżej będziemy zdzierać później.
    Wzoru jeszcze nie mamy wybranego, ale bardziej klasyczny niż nowoczesny. Pochwalę się Wam jak już coś wybierzemy.

No i zastanawiam się czy do pokoików dziecięcych nie dawać drzwi przeszklonych częściowo? Jak to się praktykuje?
    Z drugiej strony ze względów bezpieczeństwa chyba wolałabym pełne.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    TEORKA: gdyż albowiem

- no muszę to napisać, uwielbiam te Twoje"gdyż albowiem" Teorka:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 4th 2013
     permalink
    z tymi listwami mdf to tylko dwa problemy sa, ze szmatk latasz i je non stp wycierasz bo strasznie szybko na nich kurz znac no jak nam lazienke zalalobto napecznialy i trzeba bylo wymieniac. podobnie yrseba uwazac przy svieraniu mopem zeby nie byl za mokry bo woda moze zajsc pod listwe

Treść doklejona: 04.06.13 10:03
    ale zeby nie bylo...nie zamienilabym tych listew przy schodach i na dole na zadne inne
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Na okrągłej ścianie będziemy mieli z poliuretanu, takie giętkie.
    Mam nadzieję, że nie będą się mocno różniły wyglądem od mdf-owych.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MrsHyde: mnie jeszcze przed drzwiami jak i meblami bialymi przestrzegali z jednego powodu - ponoc moga pozolknac
    jak rozmawialam ze stoalrzem od kuchni to powiedzial ze faktycznie moga pozolknac jesli idzie slaby lakier lub przy silnej ekspozycji na slonce

moje po nastu latach prawie nie zmieniły koloru... jak znajdę gdzieś zdjęcie stare z mieszkania to wstawię i pokażę jakie u na mieszkaniu kiedyś były i z mojego doświadczenia muszę powiedzieć, że nie mam złych wspomnień z nimi a wręcz przeciwnie i dodatkowo jako, że białe w pomieszczeniach było jakoś tak jaśniej!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja stwierdzilam ze ryzykuje i biore biala kuchnie, lakier na wysoki polysk, a ze slonca w kuchni u mnie nei ma nigdy wiec musi byc dobrze ;)

Treść doklejona: 04.06.13 16:49
    Lady a jak tam, jestescie juz po decyzji kredytowej?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    MrsHyde: ja stwierdzilam ze ryzykuje i biore biala kuchnie, lakier na wysoki polysk

My przymierzamy się do remontu naszej kuchni i też bardzo mi się wkręciły białe meble na wysoki połysk :)
    MrsHyde masz już meble wybrane? Pokażesz?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hyde to już ma dawno kuchnię zrobioną :wink:
    Też jestem ciekawa - pokaż proszę jeśli możesz.
    Nam naszą może jeszcze w tym tyg. będą montować. Też biała - połysk ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    MrsHyde, biały mdf nie powinien zmienić koloru - zatem to dobry wybór, moja mama miała w kuchni przez wiele lat i nic się z kolorem nie stało. Ja też teraz, kierując się jej doświadczeniami zamawiam biały (może bardziej ivory) mdf do kuchni, blaty z okleiną a la drewno, do tego szary gres półmat na podłogę (nie zdecydowałam jeszcze z jakiej firmy). Nie mam tylko pojęcia co z kafelkami na ścianę... bez kafelków tak trochę kiepsko, szkło hartowane okrutnie drogie - 1000 zł/m2. Coś muszę mieć, bo kuchenkę gazową niestety mieć będę. :( Macie jakieś pomysły?
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mangaa: Hyde to już ma dawno kuchnię zrobioną

Aha :) Ja myślałam, że będzie się zabierać za nią dopiero.

Dziewczyny, które macie meble w kuchni na wysoki połysk i białe, podzielcie się swoimi spostrzeżeniami funkcjonowania w takiej kuchni?
    Czy jest równie praktyczna, co piękna? - zaleciało troszkę perfekcyjna panią domu :cool:

iris30: Nie mam tylko pojęcia co z kafelkami na ścianę... bez kafelków tak trochę kiepsko, szkło hartowane okrutnie drogie - 1000 zł/m2. Coś muszę mieć, bo kuchenkę gazową niestety mieć będę. :( Macie jakieś pomysły?

Sama obecnie mam kafelki, a w przyszłej kuchni chcemy mieć panele szklane. Bardzo nam się efekt podoba, jaki dają.
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    OneKiss mi też się panele szklane podobają ale cena z m2 trochę mnie zniechęca. :( Nie chcę oszczędzać na jakości, ale muszę pooszczędzać na fanaberiach bo w kredyty pakować się nie chcemy :( a 1500 - 2000 zł w tą lub tamta stronę to w sumie całkiem dużo. Mogę kanapę za to zamówić do salonu (z ikei ;))
    A może Ty gdzieś znalazłaś tańsze panele szklane?
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    czemu szkło hartowane takie drogie? u nas w mieście wychodzi po 100 pln/mb...

Treść doklejona: 04.06.13 18:51
    szczerze, to tego nie widziałam na własne oczy-projektantka mówiła, że da namiar na takich...
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Irys, ja natrafiłam na te panele szklane, szukając inspiracji na aranżację kuchni. Cenę ich sprawdzałam na allegro tylko. Nie rozglądałam się wśród innych firm, nie wczytywałam się w dane techniczne itp.
    Znalazłam takie:
    Za 850 zł za metr

Za 399zł za metr

Za 450zł, ale tu wskazane jest, ze to szkło niehartowane

Jak się wczytać w aukcję za 399 zł za metr, też się pewnie okaże, że to nie szkło hartowane.
    A do kuchni to chyba lepiej hartowane szkło wybrać, no ale tak jak mówisz, cena jest duża.
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    znalazłam taki cennik na necie:
    " Panele kuchenne i łazienkowe ze szkła hartowanego z nadrukiem cyfrowym
    Cena szkła na ścianę (1050 PLN netto / m2) zawiera pomiar, transport i montaż. W cenie jest również zadruk zdjęciem, wcześniej pomoc w doborze odpowiedniego zdjęcia, prace graficzne z przygotowaniem zdjęcia do druku oraz przygotowanie wizualizacji.
    2. Panele kuchenne i łazienkowe ze szkła hartowanego malowanego na kolor z palety RAL oraz lacobel
    Szkło hartowane #4, malowane, przyklejane do ściany jest w cenie 900 PLN netto / m2.
    Szkło hartowane #6, malowane, przykręcane do ściany na dystanse - 1 000 PLN netto / m2.
    Szkło lacobel, dostępne w 50 kolorach, jest w cenie 550 PLN netto / m2.
    3. Szkło hartowane przykręcane na fototapetę: Cena 800 PLN netto / m2 "

oferta innej firmy:
    Wersja podstawowa: 600zl m2 ( szkło laminowane 2 x 3, 4mm )
    Wersja hartowana od strony zewnętrznej: 790zl m2 ( szkło laminowane 2 x 4mm, szkło od strony zewnetrznej hartowane )
    tutaj już taniej ale nadal drogo :(

gracjanna jak będziesz miała namiar to ja się chętnie piszę ;)

One Kiss, te za 399 raczej nie są ze szkła hartowanego, bo nawet kuchenka na zdjęciu odsunięta od panelu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgracjanna
     permalink
    oki, jak mi zamontują kuchnię (pewnie w ciągu 2 tyg.) to się coś okaże konkretnie, to dam znać
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde czekam... dopiero miałam rzeczoznawcę i 1,5 tygodnia temu złożyłam wnioski więc nie wiem jak będzie i co będzie dalej... Nie myślę jak na razie, nie stresuję się bo chyba osiwieję.
    Na tę chwilę czeka mnie ostateczny wybór dachu. Wiem już, że blachy nie będzie bo moja więźba została zaimpregnowana pod dachówkę... czyli klamka w tym temacie zapadła.
    Decyzje jeszcze muszę podejmować co do okien dachowych ile i jakiego producenta oraz jakie dokładnie tzn typ...
    Muszę dać do wyceny moją gazówkę... dostałam jeszcze jedne namiary...
    Sporo tego jeszcze...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Wiem już, że blachy nie będzie bo moja więźba została zaimpregnowana pod dachówkę... czyli klamka w tym temacie zapadła.

a to cos ciekawego, czym sie rozni impregnacja pod dachowke a czym pod blache? pierwszy raz slysze taki argument

OneKiss: My przymierzamy się do remontu naszej kuchni i też bardzo mi się wkręciły białe meble na wysoki połysk :)
    MrsHyde masz już meble wybrane? Pokażesz?

ja kuchnie uzytkuje od ponad roku :) jestem b. zadowolona; wysoki polysk sie sprawdza bo nie znac az tak bardzo 'palcowania' chociaz wiadomo jak tlustymi lapami potraktujesz to ze szmata potem musisz poleciec; myjemy plynem do mycia szyb bo ten specjalny do mebli to bankurctwo (45zl malenka butelka 250ml)

OneKiss: w przyszłej kuchni chcemy mieć panele szklane. Bardzo nam się efekt podoba, jaki dają.

nam znajomy stolarz panele szklane odradzil; przede wszystkim dlatego ze wiedzial ze chce miec kuchnie funkcjonalna a i duzo gotuje wiec musialabym ciagle ze szmata stac bo po kazdym gotowaniu trzeba pucowac; moja koleznaka z pracy ma i przeklina swoj pomysl (a ma takie w maziaje - krople wody m.in) i mowi ze dla niej szklo jest mega utrapieniem bo po kazdym gotowaniu trzeba zmywac a juz tluszcz sie w ogole maze strasznie. i wszystki mw kolo odradza (oczywiscie tym ktorzy z kuchni korzystaja codziennie a nie w weekend)

niestety nie mam akutalnych fot a tylko te zaraz po montazu, ale jak chcecie to wam nimi szepne
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ja miałam panele szklane zakupione w ikea i one jak dla mnie były rewelacyjne dlatego też w nowej kuchni chcę mieć szklane... Wystarczyło przetrzeć szmatą i po kłopocie... Wydaje mi się, że to kwestia gustu nawet jeśli ktoś użytkuje kuchnię codziennie tak samo jak Ja przetarcie jej szmatą nie jest męczące a należy do codziennych obowiązków związanych z jej dbałością.

Meble na wysoki połysk też są rewelacyjne. Obecnie mamy takie ale starej daty u mojej mamy. Mają 30 lat i dalej mają połysk i dalej się prezentują ładnie!
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Ladybird a te z Ikei nadaja się też przy płytach gazowych?
    ------------
    eee, doczytałam :( nie nadaje się :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Wydaje mi się, że to kwestia gustu nawet jeśli ktoś użytkuje kuchnię codziennie tak samo jak Ja przetarcie jej szmatą nie jest męczące a należy do codziennych obowiązków związanych z jej dbałością.

Kasia i jeszcze zalezy od .... ilosci czasu jaki sie ma. Jesli ktos pracuje zawodowo to uwierz mi woli usiasc wypic kawe czy postukac na forum niz latac ze szmata dzien dnia. Nie wyobrazam sobie zebym codziennie musiala przecierac sciane w kuchni zwlaszcza jesli tego szkla by bylo kilka metrow (a liczac srednio to ponad metr w gore i kilka m wzdluz wiekszosc z nas ma lub bedzie miala)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MrsHyde: a to cos ciekawego, czym sie rozni impregnacja pod dachowke a czym pod blache? pierwszy raz slysze taki argument

Też jestem ciekawa, nie spotkałam się z czymś takim.
    MrsHyde: niestety nie mam akutalnych fot a tylko te zaraz po montazu, ale jak chcecie to wam nimi szepne

Szepnij :D
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    oo, temat białych kuchni:) Ja tez będę miała białe meble, ale nie wysoki połysk. Super, że jesteście zadowolone, bo moja mama cały czas mi klepie, że biała owszem ładna, ale nie praktyczna:devil: A ja tam mam inne zdanie, teraz mam brązową i to dopiero jest masakra, każdą kroplę wody widać. Remont będziemy mieć w sierpniu, jak Młoda troszkę sie juz zaaklimatyzuje po tej stronie:) . Któregoś dnia cyknę fotkę mojej obecnej starej ( i znienawidzonej juz przeze mnie :bigsmile:) kuchni a potem już te nową, wyśnioną:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    migotynka: Ja tez będę miała białe meble, ale nie wysoki połysk.

mogotynko nie wiem jakiego typu bedziesz miala meble czy plyta czy lakier ale nam wszyscy mowili ze jesli lakierowane to TYLKo wysoki polysk zeby byly praktycznie i nie bylo znac paluchow; tak samo jak mowili ze wazny jest ten bialy odcien bieli
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    MrsHyde: mogotynko nie wiem jakiego typu bedziesz miala meble czy plyta czy lakier

- Hyde, będę miała mdf - lakierowany mat a kolor to ten biały biały:)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    iris miałam przy gazie ale tych paneli szklanych ikea już nie ma jak dobrze się orientuję

Hyde nie lubię siedzieć w kuchni ale przecierając blaty przetarcie od czasu do czasu panela szklanego to chyba nie za wielki wysiłek... Nie wiem jak Ty przygotowujesz posiłki ale Ja nie zawsze rozrzucam się po całej kuchni łącznie ze ścianami stąd też nie widzę problemu... Znajoma co prowadzi salon kuchni również ma i nie narzeka a teraz druga znajoma w nowym domku też sobie zrobiła i jest zadowolona... Poza tym wydaje mi się, że to co jedni chwalą to inni krytykują - nie ma reguły.

Panele szklane na ścianie czy białe drzwi u mnie się sprawdziły bez problemu :)
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Nam wlasnie jutro przywioza resztę kuchni ,czyli fronty i blat ,a tez mam biała na wysoki połysk . A miedzy szafkami myślałam nad folią laminowana ,czy któraś ma moze?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ja, za efekt jaki dają panele szklane, mogę przecierać je co dzień :)
    Cieszą mnie wpisy, że białe meble na połysk są dobre i że jesteście zadowolone :)

MrsHyde, proszę szepnij do mnie też.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    OneKiss: MrsHyde, proszę szepnij do mnie też.

I do mnie, bo choć milczę, czytam namiętnie:wink:
    Chwalcie się dziewczyny:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoragaz78
     permalink
    My właśnie zamontowalismy w nowym domu meble kuchenne białe na wysoki połysk. Wyglądają pięknie i do tego chcemy szkło na ścianę, takie mleczne, oczywiście musi być hartowane.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    agap81: A miedzy szafkami myślałam nad folią laminowana ,czy któraś ma moze?

nie weim w prawdzie co to jest folia laminowana i czy kiedykolwiek to widzialam ale my na scianie mamy to samo co na blatach, z eggera - ciemny beton
    znajomi wzieli teraz inny blat a inne blat na sciane i tez fajnie wyglada no i nie jest czasochlonne
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 5th 2013
     permalink
    agap jak zamontują kuchnię u Ciebie pochwal się koniecznie proszę...

U mnie dzisiaj chłopaki pomimo deszczu wjechali na budowę. Rozszalowują strop, stemple etc i ścianki szczytowe chcą prowadzić... jestem ciekawa w taką pogodę jak im to pójdzie bo nie wiem jak w Waszych stronach ale na śląsku leje i leje :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.