Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 14th 2013
     permalink
    aneta nic nie zakładam... bo nie chce mieć pokrzyżowanych planów :) Chcę jedynie go skończyć :) a teraz kiedy mamy kredyt przyznany jestem już spokojniejsza :)

Treść doklejona: 14.06.13 09:27
    aneta - szybciutko? ciągnie się jak nie wiem co :( mamy dwa tygodnie przestoju... zima tegoroczna pomieszała w szykach i chłopacy latają po budowach raz tu raz tam :( bo tak to pewnie już byłby dach u Nas :(
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Lady, ale świetnie widać postępy na budowie :) Pamiętam tak jakbyś wczoraj pokazywała, że zaczynają, a tu już tyle zrobione :) Powiem Ci, że fajnie się tak ogląda kolejne etapy pracy i widziec "jak dom rośnie" :)

U nas zapadła decyzja odnośnie mebli w kuchni: będą biało-czarne na wysoki połysk. Białe górą, czarne dołem. ( nie wiem czy później nie będę żałowała tych czarnych na dole, ale tak nam się spodobały, ze nas zaczarowały i po prostu je wzięliśmy) :) Między meblami będzie panel szklany.
    Czytając MrsHyde i Mangę, aż sama sprawdziłam jakie uchwyty maja nasze meble :)))) bo jednak ja świra nie mam na tym punkcie, bo nawet wcześniej nie zwróciłam na to uwagi.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ladybird76: aneta - szybciutko? ciągnie się jak nie wiem co :( mamy dwa tygodnie przestoju... zima tegoroczna pomieszała w szykach i chłopacy latają po budowach raz tu raz tam :( bo tak to pewnie już byłby dach u Nas :(

Patrząc na mojego przyszłego sąsiada, który zaczął razem z Tobą, u Ciebie jest szybciutko. U niego dopiero parter rusza.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    aneta01: Kilka dni temu dostałam wycenę rolet - sam dół to ponad 20 tys.

A jaką macie powierzchnię okien i ilość w wycenie?
    My rolety mamy praktycznie w całym domu, no oprócz wąskich okien garażowych i łazienek (bo z doświadczenia wiem, że mało się tych rolet tam używa - w łazienkach i tak są zasłonki wewnętrzne by w dzień nie było nic na zewnątrz widać) + moskitiery gdzieniegdzie.
    Napędy elektryczne mamy, a kwestia centralnego zamykania to już będzie sprawa sterowników na samym końcu.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    mangaa: A jaką macie powierzchnię okien i ilość w wycenie?

Na samym dole mam 5 okien narożnych (150x150 na 60x150 - x2 plus 90x150 na 150x150 i 90x240 na 150x240), z czego jedno ogromne - 510x265 i 240x265, do tego jedno okno 90x240 i 3 małe (kotłownia i składzik) 120x60 - okna to u nas ogromny koszt ale takie było założenie, chcieliśmy duże przeszklenia (większość jest od południa i zachodu, więc rolety niezbędne). Od północy nie mam okien.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A nie masz podanej w ofercie na rolety sumy powierzchni? Bo nie chce mi się wyliczać ;) A tak to podam Ci jak u nas wypada czy taniej czy drożej za metr, to sobie porównasz cenę.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    mangaa: A nie masz podanej w ofercie na rolety sumy powierzchni? Bo nie chce mi się wyliczać ;) A tak to podam Ci jak u nas wypada czy taniej czy drożej za metr, to sobie porównasz cenę.

Kurcze, niestety mam wszystko zliczone razem z górą. Wieczorem podsumuję i wrzucę:-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    OK.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a my mamy jedna 'slepa' sciane ze wzgledu na usytuowanie domu zaledwie 1,5m od granicy. okna tyljo od wsch (nasza sypialnia, przeszklenie 2,7m) i na dole od polnocy kuchnia i salon plus od zachodu salon (okno 3,3m) i pokoje u dzieci. no i w tych zachodnich oknach potrzebne sa pozadne rolety. na dole mamy takie ze dpecjslnego materialu zatrzymujace swiatli (a mimo to w pokoju nie jest ciemno) ale u dzieci w pokojach mamy te dzien-noc i one niestety nie daja sobie rady z letnim sloncem
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie za to okna od wschodniej strony dzieci i jadalnia a od południa salon, kotłownia, część mamy oraz łazienka na górze... zaś łazienka od mamy i nasza sypialnia od zachodu więc tam nie ma aż takiego wielkiego słońca :)

Hyde Twoje dwa wielkie okna to prawie tak jak moje trzy :) które widać na zdjęciu powyżej...
    Podczas stawiania ścian szczytowych obniżyłam sobie sypialniane z 2,4 do 2,2 bo bez sensu wydawało mi się takie wysokie ale szczerokość pozostała 1,8...

Hyde jak Ci się sprawdza okno w garderobie tej od Gabi?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Hyde jak Ci się sprawdza okno w garderobie tej od Gabi?

zima bylo tam chlopdno a juz przy 30stopniowych mrozach dalo sie odczuc roznice,nie mamy w garderobie grzejnikow tylko petle podlogowki a i tak mielismy problem ze skraplaniem sie wody i trzeba bylo wieszak przesuwac; w naszej garderobie nie ma okna i nie narzekam

Ladybird76: zaś łazienka od mamy i nasza sypialnia od zachodu więc tam nie ma aż takiego wielkiego słońca :)

chyba ze masz tam wysokie drzewa bo u mnie od zachodu salon i pokoje dzieci i slonca jest duzo, i jest wlasnie tam najcieplej
    nasza sypialnia od wschodu i wydawac by sie moglo ze sonca malo ale w ladne cieple dni rano robi sie momentalnie baaardzo cieplo, ale fakt tam mamy rolety marketowe za jakies 130zl bo za te cieploodbijajace nam ponad 1,5tys wyliczyli i na razie wazniejsze wydatki byly
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 15th 2013
     permalink
    Hyde no właśnie w łazience mamy jest słońce ale już te typowe zachodzące więc już słabe... a w pokojach dzieci i od strony jadalni wschodzące słońce jest aż do godziny 12 i świeci na przełomie wschodu i południa wchodzi do pokoi :) Uważam, że dość dobrze mamy usytuowane względem kierunków świata. Ciągle zastanawiam się nad oknami w dachu u dziewczyn :( nie wiem co zrobić... u mnie poza łazienką cała góra będzie w grzejnikach naściennych nawet garderoby dwie gdzie będą okna. Nie chcę tam właśnie podłogówki ze względu tego właśnie skraplania!

Dziewczyny jakie macie okna dachowe? firma i model ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jesli nie kupisz od razu dobrych rolet do tych okien dachowych u dziewczyn to mozesz mie niezle piekielko
    znajomy bardzo na to narzekal, ostatecznie za porzadne rolety zaplacil drozej niz za okno ale w koncu nie ma zaru w pokoju

okna dachowe mamy FAKRO, modeli nie pamietam
    •  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeJun 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Wstawiam projekt Naszego domu.
    piwnica

parter

poddasze

I jedna z elewacji bo i tak już za dużo miejsca zajęłam :P
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    ooo też macie piwnicę, super :D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Sabakuma a ile metrow uzytkowej macie?? dom wyglada na duzy
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeJun 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Sabakuma, bardzo podoba mi się układ parteru. Masz też pięknie rozwiązany wiatrołap - idealna sytuacja jak dla mnie - z wejściem z garażu. U mnie będzie pośrednio przez kotłownię, a i tak była walka z panem projektującym co, bo mu się nie widziała przejściowa kotłownia:shocked:

Mangaa, przepraszam że dopiero teraz ale już zliczam rolety:-)

Wyszło mi 37m
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    200m^2 wraz z piwnicami Hyde.
    Aneta małż dziękuję to jego twórczość.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sabakuma duuuuużo... u mnie mojej użytkowej 115 a od mamy 35 a czego łącznej 200 więc wolę nie wiedzieć ile u Ciebie jest całkowitej :)

Treść doklejona: 15.06.13 22:12
    Zjechała dzisiaj do mnie więźba... ehhh i znowu pojechała nie mała kasa :( jaki żal :(
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ladybird76: i znowu pojechała nie mała kasa :( jaki żal :(

Ale za to idziesz do przodu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2013
     permalink
    Ladybird76: ehhh i znowu pojechała nie mała kasa :( jaki żal :(

nie mozna do budowy podchodzic w zasadzie zalu, powinnas sie ciesyzc ze kolejne etapy za wami i ze sprawnie idzie, bo co potem jak pojdzie 400tys na dom to dalej bedziesz zalowac ze tyle kasy poszlo???

poza tym, chyba mialas kosztorys i wiedzialas jakich kwot siie spodziewac wiec tym bardziej powinnas to przyjmowac na spokojnie
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde tak masz rację ale żal jak spływa kasa a np jeszcze nie widzę więźby na górze :)
    Kosztorys jedna sprawa a i tak nie jest on zgodny z tym co jest i było a z drugiej strony nie spoglądam do niego... nie pamiętam go... nie chcę go pamiętać...

Mam syndrom sknery więc będę żałowała każdej kasy :) taka już jestem :) choć cieszy mnie to co już zrobione :)
    Wczoraj mój wykonawca jak zobaczył wysprzątaną budowę to pokiwał głową bo powiedział, że to jego zadanie... no ale nie chcę siedzieć bezczynnie i czekać na to co będzie kiedy lubię pracować na swojej budowie :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Kosztorys jedna sprawa a i tak nie jest on zgodny z tym co jest i było a z drugiej strony nie spoglądam do niego... nie pamiętam go... nie chcę go pamiętać...

ale mowisz o kosztorysie robionym dla banku czy tym typowo inwestorskim? my w tym ktory mielismy zrobiony przez naszego wykonawce mielismy duze oszczednosci, kwota za SSO wg tego kosztorysu (ale fakt, liczone bez rabatow) byla wyzsza niz nas SSZ kosztowal
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    wykonawca nie robił nam kosztorysu a bank i tak zmienił nam Nasz kosztorys... Nasz był przygotowany przez biuro projektowe... i jedyny jego plus to wszelkie wyliczenia jeśli chodzi o zapotrzebowanie na materiał a ceny raz przeglądaliśmy i więcej nie zaglądaliśmy do niego i zaglądać nie zamierzamy...

Hyde pamiętasz po ile u Ciebie kubik więźby był ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Ladybird76: Hyde pamiętasz po ile u Ciebie kubik więźby był ?

Lady toc to bylo lata swietlne temu; wg zapiskow w 'domowych finansach' wyszlo ze w tartaku za deskowanie i wiezbe zaplacilismy 5480

Ladybird76: wykonawca nie robił nam kosztorysu a bank i tak zmienił nam Nasz kosztorys... Nasz był przygotowany przez biuro projektowe...

u nas bez problemu bank przyjal to co dalismy, ale nasz kosztorys do banku robiony byl ze szwagrem pracownikiem homebroker ktory kredyt nam zalatwiam i na podstawie tego co mielismy od wykonawcy (ten mielismy za free i po znajomosci bo budowalismy ze znajomym)

Ladybird76: raz przeglądaliśmy i więcej nie zaglądaliśmy do niego i zaglądać nie zamierzamy...

czyli mam rozumiec ze budujecie bez jakiegos przeliczenia szacunowego ile wam wyjdzie za calosc?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde to jak za darmo :( ale deskowanie co masz na myśli?

Treść doklejona: 16.06.13 22:25
    Hyde dobrze to rozumiesz.... choć rachunki zbieram ale te z poniesionych kosztów...
    Bank też przyjął ale rzeczoznawca dodatkowo zmienił kilka opcji i tak jak pracownica Nas poinformowała to i tak dobrze, że nie chciał niczego dodatkowego od Nas....
    P.S.
    sama więźba u mnie 9tyś
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o zesz.... odwaznie
    ja jestem asekurantka i musialam miec czarno na bialym rozliczenie co i jak; nie wliczylam tylko kosztow urzadzenia domu (rtv, agd, meble); w sumie mimo planowania przeliczylam sie z cena kostki i elewacji (w kosztorysie mielismy zrobiona na slabszym materiale ale po wejsciu w temat zmienilam zdanie i zaplacilsimy prawie 2x wiecej)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Hyde to jak za darmo :( ale deskowanie co masz na myśli?

deskowanie czyli to co potrzebne bylo na wszelkie szalunki (i te przy pietrze i sufitowe, schody itp); cene mielismy dobra ale zamawialismy kilka miesiecy wczesniej, no i wez pod uwage ze to ponad 2lata temu bylo; nasz wykonawca zaklepal wiezbe zima a jak bralismy to juz drozsza byla
    zreszta ty masz znacznie wiekszy dach niz my, no i chyba wiecej tego idzie pod dachowke niz u nas szlo pod blache
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde Ja mam więźbę pod najcięższy materiał na dach... ale po impregnacji jakiej została ona poddana mogę mieć tylko dachówkę.
    u mnie więźba i deski to koszt 20tyś... a wielkość dachu 197m2

Treść doklejona: 16.06.13 22:48
    Hyde czy odważnie? nie... inaczej do tego podchodzimy...
    Chyba też taras i jego cena cię przerosła z tego co się orientuję - no chyba, że się mylę...

Dostałam wycenę za centralne z piecem i ze wszystkim co potrzebne łącznie z grzejnikami i robocizną 38tyś... i nie wiem czy ten koszt jest nad wyrost czy normalny? :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Taras nie to ze cena mnie przerosla tylko naprawa tego co facet od barierek schrzanil. Naruszyl hydroizolacje wiec nadprogramowe kilka tysiecy poszlo zeby to naprawic

Ladybird76: Dostałam wycenę za centralne z piecem i ze wszystkim co potrzebne łącznie z grzejnikami i robocizną 38tyś... i nie wiem czy ten koszt jest nad wyrost czy normalny? :(

mysle ze jak przy 2lokalowym domu to cena rozsadna, u nas sama kotlownia kosztowala 20tys (piec pompy i wszelkie przygwizdy)
    a i jak bedziesz umawiala robocizne to spisz w umowie ze podlaczenie grzejnikow i pieca jest w cenie, chlopak od meza z pracy sie mocno zdziwil jak mu przyszlo za to bodajze 2tys doplacac
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeJun 17th 2013
     permalink
    Hyde kotłownia u mnie podobnie wychodzi bo sam piec z zasobnikiem to koszt 11tyś ( zastanawiam się nad większym zasobnikiem na wodę niż ten 120litrów ) z tym, że pozostały koszt to robocizna plus podłogówka, grzejniki naścienne, geberity i wiem, że chłopcy odpalają piec i sprawdzają czy wszystko chodzi ale upewnię się jeszcze jak będę z nimi rozmawiała...
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Lady a ty zostawiasz dom do przewiania czy idziesz z robocizną dalej?
    No powiem wam że mój mąż to jest taki luzak że ja cież pierdzielę . Opowiadam mu że trzeba chyba więźbę zamówić by chociaż te 3 miesiące po leżakowała a on mi gada że tartaki mają i taką świeżą i także wysezonowaną, że najwyżej się dopłaci trochę. A ja kurczę tak mam teraz tryb oszczędności włączony że masakra a pewnie to trochę dopłaci to będzie niezła sumka.
    Co do kosztorysu my jeszcze takiego nie robiliśmy , bo projekt sami a kredyt w przyszłym roku dopiero. Ile trwa ta cała papierologia wokół kredytu dziewczyny ?
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Lady -fajny wychodek :bigsmile:
    Sabakuma - tak to jest z mezczyznami ,z moim tez tak jest :angry:
    wklejam wam obiecana kuchnie ,jeszcze nie skonczona

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.06.13 10:21</span>

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.06.13 10:23</span>
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    widzę, że zdecydowałaś się na lodówkę wolnostojącą. Wyglada całkiem nieźle, ale co Cię skłoniło do tego? właśnie jestem na etapie dylematu: zabudowana czy wolnostojąca i szukam porad ;)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Agap duuuża ta Twoja kuchnia prawie raz taka jaka będzie moja :)
    a lodówką u mnie też będzie wolnostojąca :) zabudowane są mniejsze w środku a poza tym teraz są takie piękne, że nie trzeba ich chować :)

Treść doklejona: 17.06.13 13:35
    Sabakuma: Ile trwa ta cała papierologia wokół kredytu dziewczyny ?

U mnie krótko na całe szczęście... jutro idziemy podpisywać papiery :) a w sumie troszkę ponad dwa tygodnie czekaliśmy na decyzję :)

Jeśli chodzi o to czy idę dalej to tak - idę za ciosem :) czyli po dachu lecimy z oknami i wnętrzem tzn przyłącza etc :)
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Iris - hm co do lodówki to mnie sie wlasnie zabudowane nie podobają ,a w tej zakochalam sie jak zobaczyłam ja w sklepie ,tylko cena mnie przeraziła ,ale była ostatnia to o 300 zł opuścili :bigsmile:
    Tylko troche wystaje ,bo drzwiczki by sie nie otworzyły
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    agap śliczną masz kuchnię :)
    a jaki wydok masz stojąc tyłem do niej? :)
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Mam kuchnie z salonem połączona ,tam gdzie jest taki Marek po lewej stronie to bedzie blat oddzielajacy wlasnie ,dzieki LAdy ,tez sie ciesze ,ale wykanczanie domu to strasznie nam długo idzie ,bo strasznie dużo kasy tez idzie ,no i poprawki zawsze jakieś sa
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agap bardzo fajna przestronna kuchnia. ta narozna szafka bedzie otwarta cxy jakies przeszklenie planujesz?
    my tez mamy lodowke wojnostojaca tyle ze z brzegu zabudowana jest plyta taka jak kprpusy szafek i jakos sie wkomponowala ;)

Sabakuma my tez szybko kredyt zalatwialismy tyle ze ja jedynie papiery podpisywalam a wszustkiego szukal szwagier.
    u nas budowa poszla szybko. koparka wjechala 13 czerwca 2011 a w dlugi majowy weekend 2012 sie wprowadzilisy. majac kredyt, 2 dzieci i placac oplaty za mieszkanie nie ma czasu na dluga budowe
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    MrsHYde - nie , po prostu jeszcze nie założone sa fronty , moze jutro bedzie skończona ,chociaż nie mamy jeszze płyty ,okapu i kuchenki mikrofalowej
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Agap dzięki za odpowiedź, śliczna kuchnia tak na marginesie ;) ja zaplanowałam bardzo podobną i też będę miała panele w kuchni ;) tylko nie mam takiej przestronnej ;)
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    Iris - nie mam projektu w domu ,ale wydaje sie taka duża ,bo jasna ,moze ma niecałe 10 m2
    Mogę polecić ci deski laminowane balterio ,my takie mamy prawie wszędzie i jak narazie bardzo sobie chwale
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    agap81: po prostu jeszcze nie założone sa fronty , moze jutro bedzie skończona ,chociaż nie mamy jeszze płyty ,okapu i kuchenki mikrofalowej

a juz myslalam ze jestes taka odwazna i sie na kurzolapa zdecydowalas :)

i jeszcze pyt, zostawilas odpowiednia szczeline nad i po bokach lodowki? w razie draki jesli nie ma szczelin wentylacyjnych zgodnie z instrukcja to potem gwarancji nie uznaja

agap81: nie mam projektu w domu ,ale wydaje sie taka duża ,bo jasna ,moze ma niecałe 10 m2

moze to kwestia ze jest otwarta ?? moja kuchnia ma 11m2 i nie wyglada na taka przestronna (wezszy bok - 2,7m - otwarty na hall)

agap81: Mogę polecić ci deski laminowane balterio ,my takie mamy prawie wszędzie i jak narazie bardzo sobie chwale

my tez mamy balterio ale panele laminowane, nie wiedzialam ze maja tez deski; udalo nam sie kupic w mega dobrej cenie i jestem zachwycona, facetowi od schodow wylal sie klej i zauwazylismy to dopiero 2dni pozniej, darlam dlutem i nozem i na panelach nawet 1 rysy nie ma

Treść doklejona: 17.06.13 15:00
    Agap a co planuejsz zrobic w tym miejscu co powinien byc parapet? widze ze jeszcze niewykonczone macie, ja mam blat i parapet w jednym (znaczy blat wychodzi spod okna)
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJun 17th 2013 zmieniony
     permalink
    agap piękna kuchnia w moim stylu
    wydaje mi się ogromna, a my mamy 11,5 m2.:bigsmile::wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.06.13 16:12</span>
    Pochwalę się dziełem wujka (skończone w piątek)
    [/URL]
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    czyli na tę chwilę wychodzi, że Ja jestem właścicielką najmniejszej kuchni :) bo moja 8m2 ze względu na spiżarnię +2m2 :) ale byłam tego świadoma i jak na razie nie żałuję.
    Lodówkę planuję bez zamrażalnika :) Samsung takową posiada - jest suuuper :) a zamrażalnik w spiżarni chciałabym aby wylądował :)

Agap jeszcze pytanie do Ciebie - co masz w kuchni na podłodze ?

Treść doklejona: 17.06.13 16:18
    bari u mnie zakręt idzie już od 3 stopnia a u Ciebie widzę, że chyba będzie ich tylko 4 czy nawet 5 - bardzo fajne :)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Lady,powiem ci szczerze, że wujek patrzył na twoje schody :smile: i nie podobało mu się wykonanie (ale może zdj nie oddaje rzeczywistości?)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJun 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Agap bardzo ładnie :D i jak przestrzennie!
    --
    •  
      CommentAuthoragap81
     permalink
    MrsHYde - co do lodówki to szczeliny jakieś sa ,choć cieżko było ja tam wcisnąć . My tez chyba panele mamy balterio ,deski to w ciul drogie ogólnie sa i tak jak piszesz nie do zdarcia ,nawet palić sie nie chciały
    Wlasnie blat miał być na równo z oknem ,ale za wysoko był i musieli obniżyć do 86 cm ,a był na 96 cm ,jakoś to trzeba wykończyć mysle ,ze tym samym co blat
    Lady - w kuchni mam to samo co w salonie i holu ,czyli panele laminowane balterio ,sa super ,koleżanka wyżej juz pisała o nich
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agap ja bym nie kombinowala z innymi materialami i dala to co na blacie, poleczka/podwyzszenie akurat na ziola :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    bari_87: Lady,powiem ci szczerze, że wujek patrzył na twoje schody :smile: i nie podobało mu się wykonanie (ale może zdj nie oddaje rzeczywistości?)

Mi też się nie podoba dlatego każda uwaga jest dla mnie cenna....
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.