Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeAug 1st 2013
     permalink
    Hyde coś dla Ciebie z FM

Niedługo pokaże mój dach. Pokryty 16 lat temu blachodachówką PLANNJA ROYAL. Całymi płatami poschodziła wierzchnia warstwa /kolor/ pokrycia.
    Przy kupnie od przedstawiciela Plannji zapewniano ,że blacha szwedzka ma 30-letnia gwarancję. Obecnie muszę połowę dachu wymienić, gdyż wygląda bardzo nieestetycznie. Napisałam reklamację do Przedstawicielstwa w Polsce , ale Pani odpowiedzialna za reklamacje nawet na nią nie odpisała.
    Nigdy nie polecę nikomu pokrycia dachu blachodachówką PLANNJA . Nowe pokrycie wykonam bklachodachówka innego producenta.
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeAug 1st 2013
     permalink
    Karolinka, dziękuję za odpowiedź :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeAug 3rd 2013
     permalink
    Drogie koleżanki,poratujcie. Szukam inspiracji na aranzacje łazienki. Chcialaby w kolorach ciemnego brazu i pomarańczowego,ale nie wiem za bardzo jakby te kolory rozmiescic. może ma ktoras z Was lazienke w tych kolorach? Albo jakies stronki znacie?
    Myslalam o brazowych scianach i pomarańczowej podłodze + dodatki pomarańczowe na sciankach np. jakiś wzor kwiatu?,ale nie wiem czy te brazowe sciany jeszcze bardziej nie pomniejsza mi łazienki?
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeAug 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    montenia: Drogie koleżanki,poratujcie. Szukam inspiracji na aranzacje łazienki. Chcialaby w kolorach ciemnego brazu i pomarańczowego,ale nie wiem za bardzo jakby te kolory rozmiescic. może ma ktoras z Was lazienke w tych kolorach? Albo jakies stronki znacie?

Monteniu, a ile masz metrów? Masz jakiś rzut poglądowy? Mam dużo inspiracji ale raczej nie w pomarańczu. Gdybym znała wielkość i rzuty, mogłabym Ci coś podesłać.
    --
    • CommentAuthormamakasi
     permalink
    Jasna podłoga i ciemne ściany raczej pomniejsza pomieszczenie. Ja mam łazienkę w szarosciach i z pomarańczowo bezowymi dodatkami i zrobiłam tak : ciemno szara podłoga, jasno szare ściany i dodatki pomarańczowo bezowe w postaci mozaiki , w około lustra, przy wc pasek, wokół wanny i przy prysznicu .
    Można też dać jakieś dekory . Na górnej części ściany lub wpleść gdzieś na ścianie. Płytek z jednolitych + dekory jest dużo. Zaoszczędzić można samemu wybierając np dwa rodzaje płytek i układać je w dowolnych kombinacjach .
    Albo jak koniecznie chcesz pomaranczowa podloge to ułożyć płytki na zmiane z szarymi w szachownice .
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Lady nie widziałam wcześniej twojego pytania. U nas wylewka jest 15 cm.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Chcialaby w kolorach ciemnego brazu i pomarańczowego,ale nie wiem za bardzo jakby te kolory rozmiescic. może ma ktoras z Was lazienke w tych kolorach? Albo jakies stronki znacie?

Ja znalazlam takie i choc nie jestem fanka tych kolorow, to musze przyznac, ze te ponizsze mi sie nawet podobaja :)

--
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ta ostatnia mi się podoba.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 5th 2013
     permalink
    OneKiss: Coś mi się kojarzy, że MrHyde wrzucała swoje organizery, ale nie mogłam znaleźć info, gdzie je można kupić.

uwazaj na organizery z ikei, te metalowe niestety nie pasuja do szuflad blumowskich, jedynie do tych ikeowskich i niektorych np z brw; blum ma to do siebie ze tylko jego organizery sa dopasowane i to nie tylko na wysokosc; ja nasze kupilam w firmie zajmujacej sie handlem art. meblarskimi (od uchwytow przez blaty po fronty), wzielam na zasadzie ze jak nie beda pasowaly to zwroce; niestety koszt wyposazenia 1 szuflady przewyzsza sporo ceny ikei a ze do naszych szuuflad nawet te na sztucce z ikei nie wchodzily to sporo nas po kieszeni niestety szarpnelo :(
    z ikei do szuflad polecam za to takie fajne maty antyposlizgowe, zwlaszcza pod garnki czy sloiki

Treść doklejona: 05.08.13 15:19
    Ladybird76: Napisałam reklamację do Przedstawicielstwa w Polsce , ale Pani odpowiedzialna za reklamacje nawet na nią nie odpisała.

mysle ze cyrki z gwarancjami to moga byc u kazdego producenta i nie wazne czy chodzi o dach, sprzet agd czy buty;
    Dla mnie podstawa byl zakup w firmie ktora istnieje od lat i ma dobra rekomendacje; poza tym np u nas warunkiem gwarancji bylo m.in. korzystanie z dedykowanych materialow (od membrany przez wkrety az po obrobke blacharska pozniej) oraz poleconych fachowcow poslugujacych sie odpowiednim sprzetem; po wypelnieniu wszystkich papierow wysylalismy dokumenty do Szwecji i tam mamy wystawiona gwarancje. Znajomy mial problem z orynnowaniem bo cos tam bylo nie tak i reklamacje mu rozpatrzyli w kilkanascie dni (a jak sie okazalo potem to wina lezala po stronie znajomego i mogli rownie dobrze mu to udowodnic
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde mi też mogli reklamacji nie przyznać bo to ekipa mogła zniszczyć a jednak przyznali i o tyle fajnie, że w razie wpadki jaką mieli u mnie mogli wymienić bez problemu dwie dachóweczki.

Obecnie czeka mojego wykonawcę poprawa schodów... niestety źle wykonane w całości... wykonawca przyznał się do błędu i będzie poprawiał...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ladybird76:
    Obecnie czeka mojego wykonawcę poprawa schodów... niestety źle wykonane w całości... wykonawca przyznał się do błędu i będzie poprawiał...

A jednak. I miały być tak jak pisałyśmy?
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeAug 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny - mam kierownika budowy:bigsmile: Dzisiaj byliśmy z nim na oględzinach budów dwóch naszych wybranych ekip od SSO i to był strzał w 10! Chyba mamy też ekipę -musimy się jeszcze konkretnie dogadać, bo na razie znamy tylko koszt robocizny. Jutro jadę z elektrykiem nr 2 na wycenę doprowadzenia prądu na działkę,bo nr 1 rzucił cenę 6 tysięcy:shocked:

Lady, a jak będą poprawiać te schody?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Brakuje jednego schodka... pierwszego więc trzeba będzie go wylać i nadlewać pozostałe :9

Aneta a jednak... Ja nie odpuszczam ciągle tematu... a wykonawca już wie, że czeka go robota... dobrze chociaż, że mamy dobre relacje
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 6th 2013
     permalink
    to oby pamietali ze ten dolny ma byc na poczatku sporo wyzszy bo potem wylewka i styro idzie a na gorze nizszy z tych samych powodow

a jaka szerokosc schodow masz teraz? jakiej wielkosci sa stopnie??
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde pamiętają bo obecnie jest wyższy :) tzn wylany do poziomu posadzi....a na górze też jest niższy :) akurat tutaj jest OK

Hyde stopnie są wg projektu tj 17x17,6x28,4 ( zabiegu zupełnie inaczej ) z tym, że obecnie mam ich 16 bo właśnie brakuje tego jednego :) czyli przy ich nadlewaniu wszystkie schody znowu się zmienią obecnie... powiem szczerze, że cholernie się boję... to chyba największa Nasza bolączka przy całej budowie :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie tez bym sie bala czy nic pekac czy odpadac nie bedzie, a rozmawialas z architektem? nie da sie tego jakos przeskoczyc? a jakiej szerokosci masz cale schody? bo wymiar stopnia to taki jak u mnie, troche trepem potem wydluzalismy stopien zeby bylo wygodnie noge postawic a i tak jak przyszedl znajomy co ma rozmiar buta 47 to mowil ze na palcach musi wchodzic :/
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde nie uzgadniałam tego z architektem ale będę rozmawiała jeszcze z moim kierbudem... chociaż w sumie z architektem też bym mogła gdyż on jest też kierbudem!

Treść doklejona: 06.08.13 18:49
    schody są jak dobrze pamiętasz szerokie na 102 :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: schody są jak dobrze pamiętasz szerokie na 102 :)

az takiej pamieci nie mam :P
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeAug 6th 2013 zmieniony
     permalink
    he he he jak dobrze pamiętam :) to słowo szerokie wdarło mi sz na koniec słowa - pamiętam(sz) :)

a pamiętasz jakie u Ciebie są szerokie ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my mamy setki
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    czyli tak samo... bo te 2 to takie na odczep się mam wrażenie hi hi hi i tylko chyba na papierze
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie 17x18x28/29 x 100 to dosc popularny wymiar, szerokosc i wysokosc stopnia idzie wyregulowac jeszcze trepami
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    obecnie jestem na etapie chodzenia i kreślenia gniazdem ... 3 podejścia już zaliczam a nie wiem ile jeszcze zrobię to nie wiem tak samo jak ostatecznie co z tego wyniknie też nie wiem... na razie najwięcej problemów sprawiają mi pokoje dziewczyn i łazienki... oraz kuchnia moja...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a nie probowalas zrobic tego najpierw na rzutach ze wstepnym umieszczeniem mebli a potem dopiero chodzac po domu? dla mnie to okazalo sie latwiejsze; pomijam juz ze nasi elektrycy zrobili jeszcze kolejne 'dziesiat'
    ja polecam jak nbajwiecej gniazdek w kuchni, zaluje ze nie dalam sie namowic stolarzowi na gniazdko wyjmowane z blatu (taka listwa) bo byloby jak znalazl w poblizu plyty zeby blender podlaczyc chociazby (a nie chcialam miec zadnych gniazdek na tej scianie zeby plyty nie dziurawic)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    no tak w kuchni kuzynka też mi mówiła abym nie żałowała gniazdek... wstępnie po prawej i lewej stronie okna ustaliłam oraz nieopodal kuchenki.... Ciężko planować u Ady w pokoju jak mają być ustawione meble...ona ma 19 lat i to ona powinna wiedzieć ale na dobrą sprawę ona sama do końca pewna nie jest... u Julki mniej więcej coś tam ustalone... Sypialnia Nasza tak samo... Najgorsze, że nie wiem jaki będzie duży kominek i jak wypośrodkować telewizor bo nie wiemy czy zmieniać nie będziemy...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my w salonie zrobilismy gniazdka w polowie sciany, plus wyprowadzenie do internetu i antenowe, pewnie teraz bysmy zostawili je nizej zeby nie byc zdanym na panel telewizyjny, jedyny plus to wszystkie kable idealnie pochowane a troche tego bylo

a ekipa ktora bedzie robila Ci elektryke to od razu alarm, telefon, internet i antenowke ciagnie? warto gniazdka antenowe i internetowe miec w kazdym pokoju no a telefonicznie profilaktycznie lepiej tez zrobic (my np mamy net z tpsa teraz orange i bez takiego gniazdka nidyrydy)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeAug 7th 2013
     permalink
    Hyde masz jakies zdjecie z gniazdek do tv bo jakos sobie tego nie moge wyobrazic plus te internrtowe i prad...
    Gosciu dzisiaj przychodzi i bede z nim gadala co i jak i co tak na dobra sprawe robi bo mielismy juz jednego ale on tv nie, internet nie, odgromienie nie i do tego przemadrzal sie wrrr. Ostatecznie od kolezanki maz bedzie robil... ale to zobaczymy co bedzie i jak bedzie.

Hyde co do internrtu to u mnie tpsa odpada bo nie pociagna mi kabla bo daleko do mnie no i koszty musialabym pokrywac. Ostatecznie jak cos to od tesciowej bedziemy przeciagali napowietrznie:P lol
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: masz jakies zdjecie z gniazdek do tv bo jakos sobie tego nie moge wyobrazic plus te internrtowe i prad.

no gniazdka jak gniazdka tego typu 1 , 2 , 3 ; w sumie zdjecia calych instalacji mam ale juz zgrane na plytke i pendraka (polecam polecam polecam!!) i dobrze schowane z dokumentami, to tak na wypadek remontu kiedys zeby w nic sie nie wwiercic

Ladybird76: Hyde co do internrtu to u mnie tpsa odpada bo nie pociagna mi kabla bo daleko do mnie no i koszty musialabym pokrywac. Ostatecznie jak cos to od tesciowej bedziemy przeciagali napowietrznie:P

a sprawdzalas/pytalas? u mnie pod domem slup stal i problem byl z dorpowadzeniem kabla ale tu cale osiedle 'okablowane' ale u znajomych na nowym osiedlu (w szczerym polu) puscili wsyzstkim sygnal napowietrznie bez najmniejszego problemu
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Dziewczyny, a macie piorunochron? Wczoraj czytałam na grupie szczecińskiej (moja muratorowa), że komuś przydzwoniło, mimo że dom parterowy, a wokół same wyższe budynki i drzewa:confused: Dopisuję sobie do listy niezbędników.

Treść doklejona: 07.08.13 09:25
    MrsHyde: w sumie zdjecia calych instalacji mam ale juz zgrane na plytke i pendraka (polecam polecam polecam!!) i dobrze schowane z dokumentami, to tak na wypadek remontu kiedys zeby w nic sie nie wwiercic

Racja, skorzystam z Twojego pomysłu - prosta rzecz ale można na to nie wpaść
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 7th 2013 zmieniony
     permalink
    macie, juz pisalam jakis czas temu tutaj Lady ze ja panicznie boje sie burzy i to byl priorytet, teraz przynajmniej siedze spokojnie i niech pioruny sobie wala to ja jestem spokojniejsza

a jeszcze ad instalacji - mamy zrobione zdjecia kominow zeby sie nie wwiercic, podlogowki, hydrauliki i elektryki
    zeby byla pewnosc co gdzie robione kladlam kartke a4 z napisem typu 'pokoj Gaby' a zeby nie miec problemu z odleglosciami to ta sama kartka sluzyla np jak odliczanie odleglosci od futryny do gniazdka (ale w niektorych pomieszczeniach gdzie bylo latwo przeliczyc pustakami to juz sie w to nie bawilam)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie na razie bednarka w ziemi idzie a potem na budynku będzie. Uważam to za bardzo istotną rzecz i wg mnie powinna być na każdym budynku.
    Hyde zdjęcia też robię systematycznie wszystkiego co jest robione... mam ich miliony obecnie. Mój to już nawet nie komentuje bo wcześniej pukał nie po głowie, że i po co mi to i na co mi to w takich ilościach. Zdjęcia elektryki jeśli się nie ma projektu to podstawa uważam tak samo jak i innych przyłączy.

Hyde masz puszczoną w posadzce elektrykę ?

Treść doklejona: 07.08.13 09:45
    a co do TPSA to mieć nie będziemy. Ja nie stoję w bliskich odległościach od ulicy tak jak Ty wiec u mnie jest to kłopotliwe :( do przyłączy mam daleko.... sama woda to 70 m :(

Treść doklejona: 07.08.13 09:45
    Hyde zdjęcia kominów aby się nie wwiecać? co masz na myśli ?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Hyde masz puszczoną w posadzce elektrykę ?

tak, elektryka szla dolem

Ladybird76: Hyde zdjęcia kominów aby się nie wwiecać? co masz na myśli ?

chodzi o ta czesc kominow wentylacyjnych, zeby przypadkiem w tym miejscu nie postanowic obrazu powiesic czy szafek ;)
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    MrsHyde: a jeszcze ad instalacji - mamy zrobione zdjecia kominow zeby sie nie wwiercic, podlogowki, hydrauliki i elektryki
    zeby byla pewnosc co gdzie robione kladlam kartke a4 z napisem typu 'pokoj Gaby' a zeby nie miec problemu z odleglosciami to ta sama kartka sluzyla np jak odliczanie odleglosci od futryny do gniazdka (ale w niektorych pomieszczeniach gdzie bylo latwo przeliczyc pustakami to juz sie w to nie bawilam)
    --

Będę cykać, z racji pracy jaką wykonuję, nie rozstaję się z aparatem.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde rozumie z kominami a co do elektryki to Ja nic nie chce w posadzce ze względy na obawy przed ewentualnym kuciem gdyby coś się stało. Chcemy aby szły u góry chowane w suficie podwieszonym....

Treść doklejona: 07.08.13 10:07
    Hyde jak brałaś wymiar gdzie ma stać tv? wiem, że to może głupie ale hmmm nie wiem na razie jaki będzie kominek czy rogowy czy zwykły wiec nie wiem ile zajmie miejsca a co za tym idzie na tej ścianie nie wiem dokładnie gdzie będzie mniej więcej środek
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ladybird76: Hyde rozumie z kominami a co do elektryki to Ja nic nie chce w posadzce ze względy na obawy przed ewentualnym kuciem gdyby coś się stało. Chcemy aby szły u góry chowane w suficie podwieszonym....

Jak masz powieszany, to czemu nie? Dobre miejsce na kable.
    Właśnie zastanawiam się, jak u nas będzie ale chyba tak, jak u Ciebie, bo ze względu na rekuperację też będę miała podwieszane sufity. Do projektu nie mogę zajrzeć, bo dałam wykonawcy- wycenia mi SSO.

A tak w ogóle to ile płaciłyście za SSO?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    aneta u mnie nie będzie reku... koszty... a co do projektu to Ja wykonawcy dawałam ksero. Miała dwa zrobione i dla siebie i dla późniejszego właśnie wykonawcy. Oryginały w domu zaszufladkowane.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    chcę mieć podwieszone sufity ze względu na oświetlenie led jakie planujemy... a inaczej tego nie widzę :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: Hyde rozumie z kominami a co do elektryki to Ja nic nie chce w posadzce ze względy na obawy przed ewentualnym kuciem gdyby coś się stało. Chcemy aby szły u góry chowane w suficie podwieszonym....

po to sie kable kladzie w peszlach zeby nie trzeba bylo kuc ;) na dole tez bedziesz miala podwieszane sufity?? bo na gorze to jeszcze rozumiem ale po co dol obnizac?? edit: doczytalam wlasnie o ledach. my nie mamy ledow nigdzie, zupelnie nie moja bajka ale wiem ze to jest dosc chwytliwe, nasz elektryk mowil ze w ciagu roku robia dziesiatki domow a tylko u nas nie bylo ledow ;)

Ladybird76: Hyde jak brałaś wymiar gdzie ma stać tv? wiem, że to może głupie ale hmmm nie wiem na razie jaki będzie kominek czy rogowy czy zwykły wiec nie wiem ile zajmie miejsca a co za tym idzie na tej ścianie nie wiem dokładnie gdzie będzie mniej więcej środek

ja jestem bardzo zdecydowana kobieta i wiedzialam jaki kominek chce takze mialam wsyzstko z gory zaplanowane :))

aneta01: A tak w ogóle to ile płaciłyście za SSO?

u mnie to juz 2lata wiec cena nie bedzie juz zupelnie miarodajna
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde a Ja co do kominka nie wiem... rogowe mi się podobają i nie wiem czy taki nie zaistnieje... poza tym chciałabym aby kominek przypominał kominek... a nie ciężkie drzwi w ścianie ( z pełnym szacunkiem ale Ty masz taki i jest on zupełnie nie w moim stylu )

Jestem ciekawa właśnie jak na przeciągu 2 lat pozmieniały się ceny...

Poza tym jestem bardzo zadowolona z układu domu w takim stanie jakim jest obecnie... mam nadzieję, że jak będzie gotowy to też będę cieszyła się takim układem :)

Nie mogę się też doczekać okien :) jestem ciekawa jak będą wyglądały :) Widziałam już w jednym domku ten sam typ co Ja mam i są boskie :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to przy klasycznym kominku to juz i salon powinien miec klasyczna nute a wtedy i calosc dolu powinna byc konsekwentna
    ja lubie minimalizm, proste rozwiazania i np dla mnie kominki takie z ramka (znaczy belka na gorze a po bokach filary) to sie nadaja do domow w stylu retro

mi sie marzyl kominek 2szybowy, z szyba lamana bez ramki na rogu (tego typu) ale niestety cena wkladu nas przerosla ale jeszcze kiedys taki sobie zrobie ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    takie kominki są świetne... też mi się podobają... jak zacznę rozglądać się za nimi to może mi też kopara opadnie co do ceny...
    Takie coś jest w moim stylu KOMINEK
    albo takie coś KOMINEK 2

Hyde ale ma sens raz jeszcze stawiać kominek ? nie lepiej było od razu robić ?

Nie wiem też co będzie na podłogach ehhh czy kafle drewnopodobne czy nie... na górze w pokojach lasek i sypialni panele a reszta nie wiem...

Łazienka góra jeszcze nie jest rozplanowana... kabina, wanna co ma być? dalej się waham :( dół wiem...
    Najmniej problemów w sypialni i mieszkaniu mamy... tam jakoś wszystko jasne i oczywiste jest!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Nie mialam na zbyciu 10tys wiecej na wllad ktory bym chciala takze tego.. Wklad ktory mamy kosztowal 1/10 tego wiec sama rozumiesz, wybor byl prosty
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    aneta01: Do projektu nie mogę zajrzeć, bo dałam wykonawcy- wycenia mi SSO.

To my dostaliśmy w 3 egzemplarzach.

MrsHyde: kladzie w peszlach

Już nawet to się zmienia bo wielu kładzie już w rurkach pcv i my chyba też będziemy mieć w rurkach.

MrsHyde: doczytalam wlasnie o ledach. my nie mamy ledow nigdzie, zupelnie nie moja bajka ale wiem ze to jest dosc chwytliwe, nasz elektryk mowil ze w ciagu roku robia dziesiatki domow a tylko u nas nie bylo ledow ;)

My tez bedziemy mieć jako oświetlenie nocne podłogi, schodów i łazienki.

Treść doklejona: 07.08.13 13:37
    Fajny ten kominek łamany, mam jeszcze rok na zastanowienie się jaki bedzie, ale pewnie cena będzie głównym parametrem wyboru:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bari_87: Już nawet to się zmienia bo wielu kładzie już w rurkach pcv i my chyba też będziemy mieć w rurkach.

to powiem ci szczerze ze nie wiem w takim razie w czym my mamy, bo jest jakas roznica miedzy peszlami a rurkami? myslalam ze to ogolnie przyjeta nazwa dla materialu okalajacego kable :D
    u nas byly miejscami takie zwyjkle rurkowate a miejscami (znaczy na zakretach glownie) takie harmonijkowate
    • CommentAuthormarek80
     permalink
    Ja teraz zabieram się za kuchnię. To znaczy żona się zabiera, bo ja mam mało do gadania. Ja jestem do - cytuje „tylko konsultacji technicznej”. Na szczęście wybór sprzętu należy do mnie. Zmywarkę już mamy, jakieś mniejsze urządzenia do gotowania też. Na żonie przecież nie będę oszczędzać :) Teraz szukam odpowiedniej kuchenki. zastanawiam się nad tym modelem KG 1440 LUX FUT. Korzysta ktoś z podobnej? Do kuchni pasuje, teraz tylko ważne, czy jest funkcjonalna.

[post zmieniony przez moderatora - usunięto reklamę]
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    bari_87: To my dostaliśmy w 3 egzemplarzach.

Bari, dostanę jak tylko wrócą z pozwolenia na budowę, bo działam ekspresowo i zabrałam egzemplarz roboczy od projektantki:wink: W sumie ma być 5 egzemplarzy. A pozwolenie ma być jeszcze w tym tygodniu:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dlatego Ja nawet z roboczego od architekt mam ksero zrobione :)
    aneta no ale jeszcze nie zaczniesz w tym tygodniu? :)
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ladybird76: aneta no ale jeszcze nie zaczniesz w tym tygodniu? :)

Pewnych rzeczy nie przeskoczę:tongue:
    Trzymam się terminu wrześniowego. Dzisiaj załatwiałam prąd na działce - w piątek będę już miała licznik. Teraz jeszcze woda, skoszenie trawska, a potem ruszamy:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeAug 8th 2013
     permalink
    Aneta Ja zaczelam po cichu wczdsniej lrzdd uprawomicnieniem ale ciii:)
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeAug 8th 2013
     permalink
    Ladybird76: Aneta Ja zaczelam po cichu wczdsniej lrzdd uprawomicnieniem ale ciii:)

To faktycznie ciii:wink:
    Pamiętam jak mój wujek x lat temu zaczął zanim dostał pozwolenie i jakiś "życzliwy" sąsiad doniósł. Musiał wszystko rozbierać:confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.