Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nibriana: No i mam awidność - 61% czyli >60 czyli wysoka awidność czyli przetrwałe zakażenie. Ja rozumiem, że to dobrze, ale babka w laborze zaniepokojonym głosem powiedziąła, że muszę skonsultować z lekarzem, bo kiepski wynik...
Dziewczyny a jak często w ciąży trzeba kontrolować toxo? Robiłam badania w skończonym 5 tyg i 16-tym, mam IgG ujemne i IgM ujemne. Jak wyczytałam w mojej książeczce ciąży, to dopiero po 32 tyg. kolejne badanie Myślałam, że zrobić na własną rękę (bez skierowania lekarza) po 26 tyg.--
Cabraczku to nie było w ciąży a podczas starań. Dostałam antybiotyk bo nie było wiadomo czy czegoś nie ma i lekarka powiedziała, że muszę przynajmniej 1 cykl wziąć na wszelki wypadek.Tak w ogóle to podobno najnowsze zalecenia są takie aby w ogóle wstrzymać się ze staraniami 3-6m-cy od pozytywnych przeciwciał IgM :( Wcześniej była mowa o tym, że gdy są już przeciwciała IgG to już starania są bezpieczne.
Toxoplasma gondi IgM – 11,3AU/ml N:<6 niestety wynik mam dodatni nadal…
A kiedy te badania miałaś, w którym tygodniu?Przykro mi, że musisz brać antybiotyk cały czas bo to jednak nie cukierki, ale tez słyszałam wiele dobrego na temat tej Rovamycyny i na pewno jest bezpieczna.
O kurczę Ty masz deko inne normy dla IgM i awidności, no ale może inna technika badania.(?)
Staram się 1 cykl i chcialam się dowiedzieć gdzie i jakie badania mam zrobić?