Znalazłam lekarza prowadzącego dość specyficzny gość ale podjął sie prowadzenia ciazy. Jest do Dr. Markuszewski z Krynickiej. Zarejestrował mnie rownież na badania prenatalne.
Ja te badania mam u niego w przychodni. Przyjeżdża 6 czerwca położna i lekarz robiący takie badania i bez problemów nie stoję juz w kolejkach. Mam na 16:30 także nie mam problemu.
Najpierw miedzy 11a 13 tyg robią dokładne USG i pobierają krew do badania biochemicznego. Jeśli trzeba pobiera sie płyn owodniowy do badania w późniejszej ciąży. Są one robione by wykluczyć wady wrodzona i genetyczne. leneczka8484 Nie rozumiem co Cię tak rozbawilo?? Ja po 2 pustych jajach zostałam zakwalifikowana do tych badań w ramach NFZ. Nie widzę w tym nic śmiesznego
czesc dziewczyny, ja chodze do dr banacha z Dolnoslaskiego Centrum Ginekologii. Bylam pare razy i zawsze wysluchal i wytlumaczyl. A teminy sa nawet w tym samym tygodniu. Na NFZ. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o nazwiska które tu padły: Szewczuk ok dopóki nie masz problemów. Koleżance zaproponował łapówkę za operacje, która nie była jak sie okazało pózniej potrzebna. Fusch - bardzo dobry przy patologiami ciazy i gdy nie mozesz zajść. Pajtasz przemiła ale nie wszystkim pasuje. Woyton to tez renoma. Ja sama chodzę do Corfamedu do Kotkowskiej. Prowadziła mi jedna ciążę teraz bedzie prowadzić druga. Gdy powiedziałam jej ze chce sie starać o dziecko kazała mi współżyć co 2 dni i dała listę badań. Nie zdążyłam jej zrobic bo miesiac pózniej byłam w ciazy. Bez napinki co 2 dni:)) takze najlepiej jak pasuje gin trzymać sie jednego i pamiętać ze to tez ludzie i nie bedą doskonali. Jeszcze w centrum Mama i Ja jest Wickiewicz - tez bardzo fajna mojej siostrze prowadziła 2 ciążę.
A ja ma pytanie odnosnie dr Bloka. Bylam u niego na jednej wizycie w prywatnym gabinecie, chcialabym dalej chodzic :) ale :) troche sie zrazilam do Pani polożnej, ktora znajduje sie rowniez z nami w gabinecie - ona tak zawsze jest?? jakos tak sie troche krepuje jej obecnoscia :/
hej dziewczyny! szukam dobrego ginekologa w Kątach Wrocławskich, Środzie Śląskiej lub okolicach. w poprzedniej ciąży chodziłąm do dr Kubisiaka do Smolca, który od koniec ciąży nie chciał mi przedłużyć zwolnienia bo twierdził,że ma potem problemy z zusem. nie bardzo chcę do niego wracać, więc proszę, polećcie mi kogoś sprawdzonego z tych okolic!
Dziewczyny, koleżanka jest na początku ciąży i w tym tygodniu przeprowadza się do Wrocławia. Czy możecie polecić dobrego ginekologa? Oprócz tych wymienionych tutaj.
Ja teraz chodzę do Michalika we Wrocławiu na Jedności Narodowej, mogę polecić tego lekarza, miałam różne - i lepsze i gorsze doświadczenia z ginekologami, do tego chodzę już od roku regularnie i jest bardzo w porządku. Dla mnie było ważne to, żeby lekarz jednak się interesował, zlecał szczegółowe badania - kiedy są potrzebne. Doktor Michalik pod tym względem jest akurat bardzo rzetelny, no i co również ważne, bardzo miły, więc wizyty są praktycznie bezstresowe. Dodatkowo plusem jest to, że można rejestrować się przez internet pod tym adresem http://ginekolog-michalik.pl/