Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Zaczynam od tego cyklu brać Oeparol (2x2), bo naczytałam się mnóstwo dobrych opinii
ona miała już nie jedna pacjentkę w ciąży więc raczej zna się na rzeczy. Ja ciągle przyjmuje leki, które hamują chorobę i z tego co wiem to przy ciąży wszystkie objawy RZS ustępują, leki bierze się tylko w ostateczności hormony ciążowe usypiają całkowicie chorobę i nie odczuwa się wtedy żadnych dolegliwości jest to związane z wysokim poziomem estrogenów w organizmie, za to po porodzie może nastąpić bardzo silny nawrót choroby. Wiem to od lekarza i od dziewczyn , które już rodziły. Jak każdej choroby to i RZS są różne odmiany, a ja choruje od 15 roku życia i mam zdiagnozowane Młodzieńcze RZS. Z tymi sterydami to pewnie masz i rację bo się je stosuję, ale dotyczy to podtrzymania ciąży, a ja jak narazie jestem na etapie starań tylko i nie mam potrzeby faszerowania się sterydami. Jak będę w ciąży to napewno będę miała zlecone szczegółowe badania co jakiś czas i będę pod ciągłą opieką reumatologa i ginekologa.
,