Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

bo ponoć nic tak nie wybiela jak słońce
.
[/url]

- czy do pieluszki formowanej stosujemy jeszcze jakiś wkład, oprócz ewentualnie jednorazowego cienkiego papierka?
- czy dodatkowe wkłady chłonne, takie np z bambusa czy mikrofibry stosuje się do pieluszek formowanych w otulaczu czy na tetrę też?
- co myślicie o pieluszkach - kieszonkach? Do kieszonki wkładamy wkłady chłonne czy prefoldy czy tetrę, bo się zgubiłam?
możbna do nich wkładać wszystko, byle chłonęło 
- jaka kieszonka/jaki otulacz będzie najbardziej przewiewny, tzn sprawdzi się nam od początku: sierpień, wrzesień?
- używacie wielorazowych myjek zamiast jednorazowych chusteczek? jeśli tak, to czym myjecie pupę, samą wodą czy z jakimś dodatkiem?
- co myślicie o pieluszkach - kieszonkach? Do kieszonki wkładamy wkłady chłonne czy prefoldy czy tetrę, bo się zgubiłam?

- używacie wielorazowych myjek zamiast jednorazowych chusteczek? jeśli tak, to czym myjecie pupę, samą wodą czy z jakimś dodatkiem?
Nie mogę rozgryźć czym się różni otulacz od kieszonki.
W jedno i w drugie wkładamy np. tetrę, prefold lub wkład chłonny? To jaka jest różnica?
Dziewczyny, ale super, że odpowiedziałyście na wszystkie pytania! Kochane jesteście. :)))
[/url]

wybaczcie, ale dla mnie nie jest to do końca oczywiste...

[/url]
są jeszcze pieluszki snap-in-one, gdzie wkłady są dopięte do otulacza za pomocą napów, więc takie "rozłożone na części" na pewno znacznie szybciej schną niż all-in-one.Naj pieluszki jakie mam i żałuję że się ich bałam i mam tylko 5! Poważnie!!

Do buzi używam jasne, a do pupy ciemne myjki. Piorę je razem z pieluchami w 60 st.

[/url]
Tetry nie prasuje się- po prasowaniu traci chłonność.
Też czasem zapomnę obmyć po siuśkach

[/url]
Tak samo jak nie używam kremów na pupę i zdarza mi się bardzo często że zapominam obmyć, wytrzeć dupcie po siuśkach.
Czy któraś też tak ma?.
U nas na razie nic się nie dzieję, żadnego uczulenia, odparzeń itp.
Wyczytałam, że przy wielorazówkach mamy nie używają tych wszystkich specyfików kremowych, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby, bo dupcie są różowe, zdrowe i bez odparzeń. Tak jak napisała Sushi tetry się nie prasuje, bo traci właściwości chłonne

: Czyli do kieszonki, wkładamy jakiekolwiek wypełnienie, np. tetrę, a ciała dziecka dotyka mikropolar, z którego w kroku uszyta jest kieszonka?
[/url]