Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo ponoć nic tak nie wybiela jak słońce
- czy do pieluszki formowanej stosujemy jeszcze jakiś wkład, oprócz ewentualnie jednorazowego cienkiego papierka?
- czy dodatkowe wkłady chłonne, takie np z bambusa czy mikrofibry stosuje się do pieluszek formowanych w otulaczu czy na tetrę też?
- co myślicie o pieluszkach - kieszonkach? Do kieszonki wkładamy wkłady chłonne czy prefoldy czy tetrę, bo się zgubiłam?
- jaka kieszonka/jaki otulacz będzie najbardziej przewiewny, tzn sprawdzi się nam od początku: sierpień, wrzesień?
- używacie wielorazowych myjek zamiast jednorazowych chusteczek? jeśli tak, to czym myjecie pupę, samą wodą czy z jakimś dodatkiem?
- co myślicie o pieluszkach - kieszonkach? Do kieszonki wkładamy wkłady chłonne czy prefoldy czy tetrę, bo się zgubiłam?
- używacie wielorazowych myjek zamiast jednorazowych chusteczek? jeśli tak, to czym myjecie pupę, samą wodą czy z jakimś dodatkiem?
Nie mogę rozgryźć czym się różni otulacz od kieszonki.
W jedno i w drugie wkładamy np. tetrę, prefold lub wkład chłonny? To jaka jest różnica?
Dziewczyny, ale super, że odpowiedziałyście na wszystkie pytania! Kochane jesteście. :)))
Naj pieluszki jakie mam i żałuję że się ich bałam i mam tylko 5! Poważnie!! są jeszcze pieluszki snap-in-one, gdzie wkłady są dopięte do otulacza za pomocą napów, więc takie "rozłożone na części" na pewno znacznie szybciej schną niż all-in-one.
Do buzi używam jasne, a do pupy ciemne myjki. Piorę je razem z pieluchami w 60 st.
Tetry nie prasuje się- po prasowaniu traci chłonność.
Też czasem zapomnę obmyć po siuśkach
Tak samo jak nie używam kremów na pupę i zdarza mi się bardzo często że zapominam obmyć, wytrzeć dupcie po siuśkach.
Czy któraś też tak ma?.
U nas na razie nic się nie dzieję, żadnego uczulenia, odparzeń itp.
Czyli do kieszonki, wkładamy jakiekolwiek wypełnienie, np. tetrę, a ciała dziecka dotyka mikropolar, z którego w kroku uszyta jest kieszonka?