Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Czyli gdybyś wkładała np. tetrę do środka, to po każdym siku trzeba by też zmienić kieszonkę? Żeby małą nie nosiła zasikanego mikropolara na pupie?
jakoś nie chcę żeby mi mała w zasikanym polarze chodziła, może i jest suchy, ale przecież coś z tego moczy w nim zostaje ;)
[/url]
Mam nadzieję, że nam się też to wołanie da wychwycić.

nie wkładam do kieszonki nic tylko na wierzch wkładam, wtedy kieszonka służy mi na parę przewinięć-

gdy stwierdzisz, że czas na zmianę, możesz wyciągnąć wkład ze środka kieszonki i wrzucić do prania, natomiast samą kieszonkę potraktować teraz jak otulacz i usadowić wkład na kieszonkowym mikropolarze - czyli od pupy dziecka. W taki sposób można wykorzystać kieszonkę drugi raz.

- albo otulacz + poskłądana tetra w moim przypadku - wtedy potrzebuję mniej otulaczy, bo jeden wystarczy na kilka zmian pieluchy, ale minusem jest to, że dziecko ma na sobie 2 warstwy no i fakt, że pieluchy trzeba składać za każdym razem.

Są też otulacze wełniane czy polarowe. Można powiedzieć, ze kieszonka to otulacz z doszytym mikropolarem
Jak by go wyciąć to wyjdzie z niej otulacz ;)

No, ja w ogóle nie rozumiem

stąd moje pytanie - czy któraś z was używała do kieszonek jedynie tetry?

] i dziecku zakładam nową kieszonkę z nową tetrą...

Wcale dziecko nie ma na sobie więcej warstw w przypadku otulacza, bo jest to: tetra + otulacz. W przypadku kieszonki jest to mikropolar, tetra i warstwa zewnętrzna kieszonki czyli pul.
Ale o ile dobrze to rozumiem, w przypadku otulacz + tetra obie wrstwy są na całej pupie dziecka, dookoła ciałka, a w przypadku kieszonki, mamy pul na całości, mikropolar w kroku i tetrę w kroku?

Ja tak zrobiłam i zobaczę co małej podpasi ;) Ja na początku byłam nagrzana tylko na kieszonki, ale im więcej czytam i zbieram informacji to coraz bardziej przekonują mnie otulacze. Zobaczymy co wyjdzie w praniu 

Na tetrę w otulaczu możesz położyć polarową wkładkę tzw. zawsze sucho i dziecko będzie miało podobne doznania jak w kontakcie polarem kieszonkowym

Ja wolę tę drugą opcję, chcę żeby kojarzyła, że mokro=niefajnie.

Ja wolę tę drugą opcję, chcę żeby kojarzyła, że mokro=niefajnie.
Ja chcę stosować NHN, bo mnie ta metoda przekonuje i tyle
Wiem, że będzie trudno na początku, ale mam nadzieję, że rozróżnię płacz głodomora od płaczu "chcę zrobić kupę", że to wyłapię w miarę szybko, tak żeby moje dziecko wiedziało, że ten płacz działa. Dzieci wysyłają często sygnały, ale jak są one konsekwentnie ignorowane, to przestają je wysyłać , logiczne.Generalnie dzieciaki chowane np. na samej tetrze są szybciej wysadzane na nocnik niż te na pampersach. Rzecz jasna reguły nie ma ;)Nie wiem czy taki maluszek skojarzy tak od razu tę zasadę...Wg mnie to chyba nie najlepiej,żeby taki maluch leżał w mokrej pieluszce ze względu choćby na ryzyko przeziębienia.

Poczytajcie trochę o NHN
[/url]
Tylko od razu będę ją zmieniać. Masę mam tak robi, chociażby z otulaczami i tetrą, bez żadnych wkładek mam sucho i tak dalej. Ich dzieci są zdrowe, a już na pewno nie przeziębione. Musiałbym serca nie mieć, żeby córkę z zasranej czy obsiknej tetrze trzymać. 

Teorko toż nigdzie nie napisałam, że każde

Takie dziecko nie zasygnalizuje CI,że ma mokro a Ty też nie zawsze będziesz wkładała palec w pieluchę,żeby to sprawdzić...

] i budzi sie szczęśliwa i zadowolona
Zazwyczaj od pierwszych chwil życia gdy czuje dyskomfort, w tym przypadku gdy ma mokro , po prostu będzie głośno o tym informować swoim krzykiem.
Czyli, ze jak będzie chciało kupę dziecię, to mi zasygnalizuje, a ja to odczytam i zdążę lub nie wysadzić. Jak będzie w praktyce, to się oczywiście okaże. Chcę spróbować po prostu czegoś, co u wielu mam się sprawdziło, bo być może sprawdzi się i u mnie. Jak trafię na model Nina Niesygnalina
, to przecież świat mi się nie zawali i będziemy sobie inaczej radzić, wkładki mam sucho i mikropolarki pójdą w ruch

A tego to nie musisz mi tłumaczyć Witek prędzej zasygnalizuje, że coś chce niż to, że już coś jest Wysadzany jest od czwartego miesiąca bodajże :-)

Dlatego nie warto z góry zakładać, że to czy to będzie najlepsze, tylko poczekać i zobaczyć co dziecku się "spodoba".