Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czyli gdybyś wkładała np. tetrę do środka, to po każdym siku trzeba by też zmienić kieszonkę? Żeby małą nie nosiła zasikanego mikropolara na pupie?
jakoś nie chcę żeby mi mała w zasikanym polarze chodziła, może i jest suchy, ale przecież coś z tego moczy w nim zostaje ;)
nie wkładam do kieszonki nic tylko na wierzch wkładam, wtedy kieszonka służy mi na parę przewinięć-
gdy stwierdzisz, że czas na zmianę, możesz wyciągnąć wkład ze środka kieszonki i wrzucić do prania, natomiast samą kieszonkę potraktować teraz jak otulacz i usadowić wkład na kieszonkowym mikropolarze - czyli od pupy dziecka. W taki sposób można wykorzystać kieszonkę drugi raz.
- albo otulacz + poskłądana tetra w moim przypadku - wtedy potrzebuję mniej otulaczy, bo jeden wystarczy na kilka zmian pieluchy, ale minusem jest to, że dziecko ma na sobie 2 warstwy no i fakt, że pieluchy trzeba składać za każdym razem.
No, ja w ogóle nie rozumiem
stąd moje pytanie - czy któraś z was używała do kieszonek jedynie tetry?
Wcale dziecko nie ma na sobie więcej warstw w przypadku otulacza, bo jest to: tetra + otulacz. W przypadku kieszonki jest to mikropolar, tetra i warstwa zewnętrzna kieszonki czyli pul.
Ale o ile dobrze to rozumiem, w przypadku otulacz + tetra obie wrstwy są na całej pupie dziecka, dookoła ciałka, a w przypadku kieszonki, mamy pul na całości, mikropolar w kroku i tetrę w kroku?
Na tetrę w otulaczu możesz położyć polarową wkładkę tzw. zawsze sucho i dziecko będzie miało podobne doznania jak w kontakcie polarem kieszonkowym
Ja wolę tę drugą opcję, chcę żeby kojarzyła, że mokro=niefajnie.
Ja wolę tę drugą opcję, chcę żeby kojarzyła, że mokro=niefajnie.
Nie wiem czy taki maluszek skojarzy tak od razu tę zasadę...Wg mnie to chyba nie najlepiej,żeby taki maluch leżał w mokrej pieluszce ze względu choćby na ryzyko przeziębienia.
Poczytajcie trochę o NHN
Teorko toż nigdzie nie napisałam, że każde
Takie dziecko nie zasygnalizuje CI,że ma mokro a Ty też nie zawsze będziesz wkładała palec w pieluchę,żeby to sprawdzić...
Zazwyczaj od pierwszych chwil życia gdy czuje dyskomfort, w tym przypadku gdy ma mokro , po prostu będzie głośno o tym informować swoim krzykiem.
A tego to nie musisz mi tłumaczyć Witek prędzej zasygnalizuje, że coś chce niż to, że już coś jest Wysadzany jest od czwartego miesiąca bodajże :-)