ok a niezależnie od tego po zinterpretowaniu wykresu ile miały byście do dyspozycji dni seksu w miesiącu gdybyście go unikały w czasie potencjalnie płodnym??
-- "kicham na to, czy mój sąsiad czyta o moich cyklach" ngl
Policzyłam uwzględniając wszystkie dni niepłodności, w tym jedynie z pierwszym i ostatnim dniem menstruacji (bo przecież nie musi być od rana do wieczora ) oraz dni plamienia, a także "wieczór dnia trzeciego". Wyniki wahają się od 8 dni do 13 dni, średnia: 11 dni. Zaobserwowałam 14 cykli, przeanalizowałam 13, stosuję metody Roetzera, angielską i sporadycznie niemiecką. I mam nieregularne cykle ostatnio. A po co Ci takie info?
wiesz co, bo ja stosując mrp odkryłam że owóluję od swięta, czyli raz-dwa razy do roku (jest Boże Narodzenie więc może teraz) i zapomniałam jak to jest czekać na czas niepłodny. Ostatnio usłyszałam wypowiedź pary która ma takich dni 9 na miesiąc i złapałam się za głowę. Gdybym kiedyś podjeła się elektrokauteryzacji lub resekcji klinowej, i efekt leczniczy by się utrzymał, no to..... no to się trochę przestraszyłam
-- "kicham na to, czy mój sąsiad czyta o moich cyklach" ngl
Ja mam na razie około 13 dni na cykl (cykle zakończone po porodzie o długości 29, 29, 31, 29, 34, 29 dni), jak nic się nie zmieni to od 13.tego cyklu ilość tych dni mi się zwiększy (reguła minus 20 lub zmod. Doringa).
Tak pi razy oko mogę spokojnie powiedzieć o 14 dniach. Jakbym się może postarała, to trochę więcej. Moj chłop nie jest zainteresowany tak częstym współżyciem :/
mi też średnia wyszła 14 dni (odliczając dni z średnim i silnym krwawieniem) wahało się to od 10do 18 dni, przy czym ważne jest, że od początku stosowania ten czas się wydłuża....
Wg najnowszych badań autorów metody niemieckiej średnia liczba dni płodnych (zatem wstrzemięźliwości) wg metody objawowo-termicznej to 13. Skuteczność tej wstrzemięźliwości prawidłowo = 0,6, z błędami = 7,5.
ja mam cykle 26-31dni (średnia 27) i wyszło mi 8-17 dni niepłodnych(8 to był pierwszy cykl z niewyznaczoną fazą przedowulacyjną) - średnia dni niepłodnych 14.