Witam, u mnie takie plamienie występowało w każdej ciąży. W pierwszej i drugiej na przełomie 7-8 tygodnia, nie prowadziłam wtedy obserwacji, ale w tej ciąży czyli trzeciej miałam takie plamienie w 50, 56 i 61 dniu cyklu, czyli w 34, 40, 45 dniu po owulacji.
zagnieżdżenie zarodka występuje nieco szybciej niż 30-40 dni po owulacji teoretycznie 7-11 dni po owu się to dzieje - a wiec i plamienie implantacyjne w tej okolicy może wystąpić
Misiaq - przypuszczam, że to było plamienie już w czasie ciąży, Madziq ma rację co do krwawienia implantacyjnego. A plamienie bywa, że występuje w czasie w którym wystąpiła by bez ciąży miesiączka, więc mniej więcej ten 30 dzień po zapłodnieniu pasuje.
zarodek implantuje sie dosc dlugo. Zaczyna faktycznie ok. siodmego dnia od zaplodnienia. W zaleznosci od tego , jak dlugo zarodek znajdowal sie w jajowodach, implantacja moze sie rozpoczac miedzy 4 a 12 dniem po owulacji. Formujace sie kosmki -ktorymi pecherzyk ciazowy ( a w zasadzie juz blastocysta) przytwierdza sie do doczesnej, by czerpac niezbedne substanje niezbedne do dalszego rozwoju - wnikaja coraz glbiej w sluzowke macicy.W tym czasie nadal moga pojawiac sie plamienia. MOga one pochodzic z pekniecia krwiaczka ,ktory sie moze podczas tego procesu zorbic, albo z innych przyczyn.
Witam serdecznie, staramy sie z moim misiem o dzidziusia. Jestem wlasnie w 25. dniu cyklu (cykl trwa 28 dni), 12. dzien po owulacji. Od wczoraj mam melenkie dziwne plamienie, jest tego niewiele. Tyle, ze wczoraj mialo kolor bezowo zielonkawy, a dzisiaj - bardziej bezowo brunatny. Nigdy nie plamilam wczesniej, @ powinna przyjsc 1 maja, cykle mam regularne. Czy to moze byc plamienie implantacyjne? Chyba nie powinnam sie niczym martwic? Prosze, zajrzyjcie na moj wykres, moze cos podpowiecie?
No dobrze, a czy ktoś jednak mógłby pociagnąć temat i napisać, czym sie różni krwawienie implantacyjne od @? oczywiście pytam nie bez kozery, w terminie miesiączki zamiast dostać po kilku godzinach plamienie zalewu @, mam lekkie brunatne plamienie i odczucie suchości. I zero objawów PMSu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Jak mam traktować to plamienie, które mnie teraz spotyka :). Nadmienię, że pojawia się ono jedynie na poziomie śluzu szyjkowego. Oto mój cykl: http://28dni.pl/cycles/current Z góry dziękuję za podpowiedź.
Miałam przy każdej ciąży, kilka dni po owu, na kilka dni przed planowaną @. Zwykle było to jednorazowe plamienie podbarwione krwią. Później się nie pojawiało. Był to najwcześniejszy objaw ciąży. W ubiegły czwartek również takie plamienie było, od tamtej pory cisza, czysto. Termin @ przypada na jutro. Zobaczymy czy po raz trzeci było to plamienie implantacyjne :)