Ciekawa jestem czy sa tu jakies uzytkowniczki ktore przechodza wlasnie taki okres? Czy jest ciezko wyznaczyc poszczegolne fazy? Przeczytalam niedawno o malzenstwie ktore zaliczylo nieplanowana ciaze w wieku 49 lat i mysle ze ta premenopauza to chyba taki trudniejszy okres w stosowaniu npr, cos jak po porodzie, albo jeszcze trudniej
-- Powyższy post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych.
Zasady są podobne jak po porodzie. Z tym, że objaw śluzu najczęściej jest bardzo kiepski (już się kończy) Była jedna użytkowniczka, ale jakiś czas temu zniknęła.
W razie potrzeby chętnie w tym okresie pomogę. Niedługo to będzie moje własne doświadczenie
Nie jeszcze potrzeby nie mam, jeszcze jakieś kilkanaście lat pewnie do tego okresu ;) Ale skoro objawy śluzu marne to pewnie badanie szyjki konieczne? No i nadzieja w tym że jednak w tym wieku naprawdę nie jest tak łatwo zajść...
Z wiekiem płodność się obniża. Słyszałam, że najwyższa jest przed 24. rokiem życia - potem tylko maleje. Tiramisu, czy to dziecko, o którym piszesz, urodziło się zdrowe?
Rany o co Ci chodzi? czy ja pisze ze komus nie wierze? Co innego czytac suche zalecenia co innego doswiadczyc czy poogladac wykresy tego typu, dalej nie rozumiesz o co chodzi?