Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja też mam kota (4 letnią brytyjkę) i zastanawiam się jak będzie po porodzie... nasza kicia nie jest szczególnie miziasta (raczej częściej trzeba sobie kota złapać, żeby go wygłaskać niż liczyć na to, że sama przyjdzie), więc może obejdzie się bez zazdrości... śpi z nami w sypialni, ale na swoim drapaku
ale żeby broń Boże jej nie dotknąć, bo kota nie było.
Odkąd mały się urodził to nasza Kitty śpi u niego w łóżeczku, również w nogach i jak najdalej od niego - ale w tym samym łóżku ;) Jak nie daj boże się przeturla do niej to Kitty jak z procy wyskakuje i włazi na półeczkę swoją ;)
Na początku tylko do niego podchodziła i obwąchiwała, a teraz jak mały raczkuje to potrafi podejść, dotknąć mu nosem jego noska, czasem go łepetyną pacnie w pupę jak raczkuje i nie odstępuje go ani na krok. Jak ja jestem ciut dalej i widzę go tylko kątem oka, a mały zaczyna płakać to kot pędem leci do mnie i miauczy :)
ale nasza jest na tyle nieskoordynowana ruchowo, że może po prostu niechcący spaść mu na głowę czy coś w tym stylu (na mnie kiedyś spadła z drapaka )
Jak oduczyć kota wchodzenia do gondoli (wózka)?
Niestety sterylizacja nie zawsze definitywnie wyeliminuje problem rui u kotki