Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormerlenke
    • CommentTime3 godzin temu
     permalink
    Cześć,
    mam rozpoznany trądzik różowaty, głównie rumień i podrażnienia. Dermatolog przepisał mi antybiotyki, ale szczerze mówiąc – chciałabym spróbować czegoś mniej inwazyjnego. Czy komuś udało się wyciszyć skórę pielęgnacją albo innym podejściem bez silnych leków?
    • CommentAuthorrozmal
    • CommentTime1 godzinę temu
     permalink
    Mi bardzo pomaga kwas azelainowy, ale nakładany profesjonalnie w gabinecie – w odpowiednim stężeniu i neutralizowany, więc nie ma ryzyka podrażnień jak przy domowym stosowaniu. Efekty mam naprawdę dobre, ale oprócz tego mocno pilnuję pielęgnacji.
    • CommentAuthorKarpatkaST
    • CommentTime53 minut temu
     permalink
    U mnie największą różnicę zrobiło ograniczenie stresu i odstawienie cukru – wiem, że brzmi banalnie, ale naprawdę miało wpływ. Nie biorę leków, mimo że mam je przepisane, bo postanowiłam spróbować podejść do tematu od strony stylu życia. Pielęgnacyjnie też postawiłam na minimalizm i delikatność – używam produktów Acnerose i to one najbardziej wyciszyły moją skórę. Przy rumieniu i wrażliwości mniej znaczy więcej, a ten zestaw rzeczywiście robi robotę.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.