Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
jak popękasz sama to rany moga być głębokie i w kilku miejscach peknięcie potem trudniej dojść do siebie bo oczywiste,że boli
mój paniczny strach przed wkuciem z kręgosłup
co do kaskady interwencji nie rozumie dlaczego po proznociagu czy kleszczach jest oddzielenie dziecka od matki??? ja mialam malego przy sobie przez caly czas...
najbardziej na swiecie przeraza mnie zakladanie wenflonu
4960g i 59cm o 14.25 :)))
teraz to już nie wiem, czy się zdecyduję na drugie cc
Podobno druga cesarka jest o wiele gorsza pod tym wzgledem, bo tna w tym samym miejscu i jeszcze raz przecinaja te same miesnie. Dlatego tez bol po jest o wiele bardziej dokuczliwy.
nigdy nie pamiętam ile mm musi mieć...
szansa na II poród SN po I CC jest zawsze pod warunkiem, że blizna jest odpowiedniej grubości [nigdy nie pamiętam ile mm musi mieć...]
jak jest za cienka to sn rodzić nie wolno ale jak jest odpowiednio gruba to nie ma żadnych przeszkód
bo na drugą cesarkę nie idę, nie ma szans
tylko najgorsze jest to, że mierzą podobno w 9 mscu, tuż przed porodem...
więc do samego końca nie wiadomo czy będzie cc czy jest szansa na sn
Ja prosiłam, by mierzyli mi dużo wcześniej, tzn zaraz po 32 tc, dzięki temu widziałam, że blizna ma tendencję "ścieniania" (bycia cieńszą), więc nastawiałam się na CC. USG w 37/38 tc potwierdziło, że ma mniej niż 2 mm, więc ustalono mi termin operacji.
Oj jak ja dobrze pamiętam Twoje teksty,z początku ciąży,że jak poród to tylko CC