Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeJul 24th 2008
     permalink
    harpijko - zastanów się czy wogóle potrzebne ci takie siedzonko i czy twoje dziecko bedzie chciało w wannie w czymś takim siedzieć.
    Moja Oliwka chyba dostała by szału. Ona sobie od poczatku (jak przeniosłyśmy sie do dużej wanny) siedziała spokojnie i bawiła się zabawkami które jej wrzucałam. Teraz już nie siedzi tak spokojnie (nie wstaje, bo jej nie pozwalam i ona to rozumie, że zrobi bach i bedzie ją bolało) ale wykręca sie na wszystkie strony staje na czworaka i sięga zabawki także takie krzesełko to musiałby być szybka kąpiel i wychodzimy bo by się wściekła, a tak to sobie siedzi w wannie z 20 min.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    100 krocia ja mam te ostatnie plasikowe najtansze bylo i jest ok...
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    sa pasy, żeby przypiąć dziecko??? Stawiasz też je na ziemi???
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Harpijko z tego co pamietam to Aga1976 i kfiatuszek maja krzeselka do kapieli (flipper) wiec moze je pomolestuj o recenzje ;)
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeJul 24th 2008 zmieniony
     permalink
    co o tym sadzicie: http://allegro.pl/item404255909_skladana_wanienka.html#photo

nie mam miejsca na nerke i bede sie przeprowadzac, wiec to byloby znakimitym rozwiazaniem- znajoma ma i bardzo poleca
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jako turystyczna - owszem, na codzien moim zdaniem zbyt malo stabilna
    poza tym patrzac na foto nr 2 wyglada na mala
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    tak do 3 m-cy powinna byc ok?
    --
  1.  permalink
    Harpijko- ja mam krzeełko do kąpieli tylko innej firmy ( to które pokazywałas widziałam w sklepie, gdzie kupowałam te szelki do nauki chodzenia i podobało mi się średniawo). Ja akurat uwazam,że to świetny wynalazek- hania kąpie się w nim do dziś- chociaz wiadomo,że juz porządnie siedzi. Nie ma obaw ,ze dziecko się poslizgnie no i są obydwie ręce wolne, co jest niebagatelne np przy myciu głowy.

Stokrociu- ja zastanawiałam się nad takimi krzesełkami , które pokazujesz. Polecam jednak to z Ikea- nogi mozna łatwo zdjac i całośc w bagazniku zajmuje niewiele miejsca, a naprawde jest bardzo wygodne. No i posłuzy dłużej niż to przypinane do krzesła.

A co Wy babeczki powiecie na kubeczek menstruacyjny? ;) Natknełam się przypadkiem i lekko mnie zadziwił:
    http://sklep.ekodzieciak.pl/silikonowy-kubeczek-menstruacyjny-p-201.html

No i trochę z inenj beczki- pierwsze buciki. Widziałam u kolezanki i sa bosssskie:
    http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=25
  2.  permalink
    Emkaf- mi się wydaje,ze ta wanienka nie spełni swojego zadania :( Strasznie mała i płytka....Wg mnie 3 mies kąpania to max
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Butki są super :) i świetnie wyglądają ale ciekawe jak sprawdziły by się na dworze

Co do tego kubeczka to chyba nie byłabym przekonana i jak dla mnie jest "mało higieniczny" tekst opłukać pod wodą jakoś do mnie nie przemawia bym miała sobie wsadzać "tam" stertę bakterii ... Może dlatego że przez dłuższy czas używałam tamponów i ciągle powracały stany zapalne które po odstawieniu tej wygody powoli zanikły
    --
  3.  permalink
    And- jak jest sucho to swietnie się sprawdzają na dworze :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    100 krocia sa pasy...na ziemie nie stawiam ,bo mam przypiete na krzesle i nie sciagam...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Miałam kupować małej jakieś trzewiczki ale chrzestna powiedziała że kupi w prezencie urodzinowym - modlę się by były dobre bo bez mierzenia będą kupowane - w przyszłym tyg wyśle więc sie dowiem. Jak nie to będę coś kupować może w Boti znajdę coś tańszego bo widziałam fajne Bartki ale cena brzydka :( Ehh zobaczymy szkoda ze Glizdus już tak ładnie nie chce siedzieć w wózku na spacerach - tylko chodzić. Dziś po Kościele ganiała na boso bo buta po drodze zgubiła
    --
    •  
      CommentAuthorharpijka
     permalink
    Iwa, Kamil nie posiedzi spokojnie, to nie takie dziecko. On na rękach nie potrafi być spokojny, tylko musi się wiercić i kręcić, bo jeszcze nie daj Boże by coś przegapił i nie zobaczył :wink: Tak więc takie krzesełko to będzie dla nas wybawienie, a poza tym póki co Kamil w wanience jeszcze kąpany, a w krzesełku będzie mógł poznać uroki dużej wanny bez konieczności nadwyrężania kręgosłupów rodziców
    Aga, a możesz powiedzieć czemu podobało ci się średniawo? czy jakość tego krzesełka, to aż tak istotna sprawa? bo mnie się wydaje, że najważniejsze, żeby było profilowane pod plecami, bez kantów i antypoślizgowe pod pupą.

a co do kubeczka, to nie wydaje wam się, że 46mm obwodu to jednak dość sporo jak na coś co miałoby cały dzień tkwić nam w pochwach????
    --
  4.  permalink
    Harpijko... jakos taki mało przyjemny ten plastik miało... Nie wiem- mi się wydaje,że moje jest trochę solidniejsze...
    Hanutek pluska się w takim:
    hgf
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oglaszam Age1976 - SZPERACZEM NUMER 1 :)

co do bucikow to bardzo fajne. urzekly mnie te ze straczkami groszku...
    fd
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And a czemu nie chcesz butow LEMIGO czy BEFADO? cena przystepna bo u nas w zaleznosci od modelu od 21 do 33zl
  5.  permalink
    Ania- no ja po prostu MUSZĘ się z wami podzilic moimi odkryciami :D

A co do kubeczka... Ja sobie wyobraziłam jak w pracy biegnę z opuszczonymi majtkamiz kibelka do umywalki,zeby wypłukac go wodą- oczywiście chlapiąc ściany , podłogę i siebie:updown:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    hihihihihihiihihihihi
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJul 24th 2008 zmieniony
     permalink
    Dobre aga dobre:)) z tym bieganiem:)

a z drugiej strony, Boziu czego to już ci ludzie nie powymyslają..szok:shocked:..hmmm ja jednak na taki woreczek nie skusiłabym sie:confused:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJul 25th 2008
     permalink
    AniaM: And a czemu nie chcesz butow LEMIGO czy BEFADO? cena przystepna bo u nas w zaleznosci od modelu od 21 do 33zl
    Aniu Lemingo u nas nie widziałam a Befado poniżej 50zł :/ W CCC są słodkie ale też cena jak dla mnie "dzika" ponad 60zł dla mnie to jednak sporo na kilka dni (może tygodni) Ehh zobaczymy jak to będzie, póki jest taka dziwna pogoda możemy chodzić w kapciowatych a potem zobaczymy :) Na zimę mam juz kozaczki po dzieciach
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And jestes pewna ze ogladalas befado??? nawet w bardzo drogich sklepach w galeriach w warszawie cena befado nie przekroczyla 38zl. poza tym w CCC czy DEICHMANIE widzialam buty solidne po ok 40zl zwlaszcza ze teraz jest mnostow przecen. ja kupilam Krzysiowi w deichmanie w czerwcu sandalki za 39.99 a jak ostatnio bylismy to one juz po 24.99 byly
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu co do sandałów kapciowatych to takie były taniej ale ja takich nie chcę. Spory wybór butków jest w centrum w jednym sklepie ale ceny tam od zawsze były zawyżone i właściwie wchodzę tam tylko by coś upatrzyć. Naszukałam sie sandałków dla Małej i widziłam słodkie i były dobre ale po rabacie 45zł i tak sie zastanawiałam że w końcu kupiłam w Boti całkiem inne niż chciałam ale za połowę tej kwoty.
    Na razie i tak czekam na przyszły tydzień i co przyjdzie pocztą i mam nadzieję że nie będę musiała nic kupować. A jak nie to pojadę do CCC.
    Dziś idę poszukać dresu dla Weroni i chciałam odwiedzić jeden lumpeksik ale nie wiem czy mi sił starczy bo coś ble się czuje od wczoraj (ale to nie ten wątek :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    Zamówiłam różowe krzesełko.

Dziewczyny uywałyście tuch skarpetek ze skórzaną podeszwą? Natalka chce stawać i ślizga się na panelach
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    100krociu ja używałam jak mała nie chodziła i zakładam jej je nadal czasami zamiast kapci - jak dla mnie są super
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ps my mamy tego typu (ten sam producent i ta sama firma inne kolory)
    http://trzebinia10.w.interia.pl/kopiuj__z_skarpetki-kapcie1.jpg
    http://trzebinia13.w.interia.pl/kopiuj__z_skarpetki-kapcie.jpg
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    ok, dzieki
    Musze w takim razie kupić.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    dziewczyny - czy w tych skarpetkach na pewno dziecko sie nie ślizga?????
    I czy moja Oliwka mogłaby po domu w takich chodzić???????
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Iwa Weroni w nich świetnie sobie radzi na podłodze (deskach) czy w kuchni na wykładzinie. Podeszwa jest miękka jak skarpetka i dopasowuje sie do stópki - tak jak skarpeta :)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    dzięki AND - to muszę kupić Oliwce, bo już ze skarpetek z ABS wyrasta, a kolejny rozmiar jak jej zakupiłam to są dużo za duże, a obecne za małe. Nie wiem dlaczego jest taka duża różnica między kolejnymi rozmiarami???!!!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 25th 2008 zmieniony
     permalink
    a u nas Krzysio jest ... bosa stopa. uwazam ze tak mu najwygodniej zwlaszcza ze i ja lubie na bosaka latac. zima w prawdzie mam zamiar zainwestowac w jakies papcie ale na razie nie widze potrzeby - przy Gabrysi bylo identycznie - caly poczatkowy okres chodzenia przelazila na bosaka

tez mielismy te skarpetki marilyn ale jak Krzysko raczkowal czy stawal przy meblach to mu sie sciagaly. dobre byly zamiast butow na spacery ale nie do pierwszych kroczkow jesli sa one nawet przy meblach.

And nie wiem do konca o jakich kapciowatych sandalkach mowisz. mi chodzilo o befado tego typu a one z pewnoscia nie kosztuja 50zl :|
    ds
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aaa mialam napisac i ciagle zapomina! w ostatniej paczce od sis dostalam.... przedluzki do body. z lekka sie zdziwilam coz to za szmatki z zatrzaskami mi przyslala az mi tlumaczy ze sie dopina do body w kroczku i dzieki temu body moga dluzej posluzyc jak sa za juz za krotkie w tulowiu. dziala to na takiej samej zasadzie jak np przedluzki obwodu do biustonosza i mowiac szczerze dzieki temu Krzysko dalej moze nosic moje 2 ulubione bodziaki:D
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    AniaM: And nie wiem do końca o jakich kapciowatych sandalkach mowisz. mi chodzilo o befado tego typu a one z pewnoscia nie kosztuja 50zl :|
    Właśnie to nazywam kapciowate sandałki :) i za takie płaciłam 26zł niestety to były jedyne dobre na nią jakie znalazłam bo albo były za duze rozmiarem albo za wąskie wyciecie przy palcach. inne mniej firmowe są w cenach od 19 w zwyż do około 30zł były i po 15 ale z miękką piętą (sam materiał bez żadnego usztywnienia)
    Mi zależy bardziej na takich:
    http://www.jello.home.pl/a/77449/77449_4.jpg
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    moja VEVE tez na boso ,po plazy trawie i ogròdku a nawet po betonie,butòw nie lubi jak na razie,ale na zime tez zakupie pantofelki odpowiednie...
    •  
      CommentAuthorJoan1977
     permalink
    dziewczyny czytam to forum i czytam i nie mogę się sobie nadziwić że nie zajrzałam tu wcześniej, super:)))
    nie trafiłam na większy wątek o wózkach, może mi pomożecie planuję zakup systemu Pliko P3 one track firmy Peg Perego, może macie jakieś opinie o ich wózkach, ja chcę taki 3 w 1 najpierw mam gondolkę (rodzę w styczniu) później spacerówkę no i fotelki montowany na stelaż wózka, wydaje mi się ciekawy i praktyczny, ale może macie jakieś uwagi?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja mam ten WòZEK...jest spoko...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Joan jesli mieszkasz w polsce to wez poprawke na ten wozek. moja sis ma go w stanach i mowi ze u nich sprawuje sie super ale jak przyjechala do PL to go przeklinala - brak amortyzacji i male kolka nie sprawdzaja sie na polskich drogach

w sprawach wozkowych zapraszam TUTAJ
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And no to takich butow nie znajdziesz chyba na przecenach i cena 60zl nie dziwi bo to przeciez nie sa juz sandaly ale buty wrecz jesienne. chociaz w deichmanie dziewczece trzewiki byly przecenione na 39 i 45zl calkiem do sensu.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie mam Deichmana a jak mam to nie wiem że jest w Jeleniej... Obeszłam pół centrum i padłam na pysk. Kapcie Befado te same wahają sie w sklepie od 26,90 do 34 - te same! Są fajne wyprzedaże ale butków od rozmiaru 21 :/ i znalazłam fajne trzewiczkowate sandałki za 44 - wiec jak cos wiem gdzie iść tym bardziej że maja po 3 pary 19 i 20
    Dla małej kupiłam dresik ciut droższy niż planowałam ale porządny i spokojnie do jesieni posłuży i kupiłam sobie spodnie od dresu "wyjściowe"
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja jestem zadowolona ,bo fakt tu chodnikòw nie mam ,tylko alejki,teraz go zabieram ,do PL to zobacze,jak i co ...
    •  
      CommentAuthorJoan1977
     permalink
    dzięki:) poczytałam no i dalej podoba mi się mój typ, chociaż są też inne ciekawe, no ale ten jakoś najbardziej, muszę tylko sprawdzić wymiary gondolki a kółka ma nie z tych najmniejszych, więc chyba na taki miejski wózek się sprawdzi:)

Mieszkam w Polsce:)
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeJul 28th 2008
     permalink
    Ech muszę sie zabrać za wyprawkę - a kompletnie nie wiem od czego zacząć - nie mam żadnej listy - a już chyba czas abym zaczynała zakupy - może coś mi poradzicie - proszę:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 28th 2008
     permalink
    Aga lista wyprawkowa umieszczona jest od dawna w BAZIE WIEDZY.
    poza tym przejrzyj ten temat, znajdziesz tu wiele ciekawych rad i rozne pkt widzenia.
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJul 29th 2008
     permalink
    Kupiłam tą nianię..kurcze nie wiem czy będzie dobra..znajoma z Angli poleciła, mówiła że się naprawdę sprawdza..Hania dostałą troszke grosza, to kupiłam trochę droższą niż chciałam..a no i pewnie przyda się nam na kilka najbliższych lat..to co mi się w niej podobała to to,że można sobie zaczepić na rękę:)

wkleję Wam linka, bo nie wiem jak wkleić zdjecia

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=401061045
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 2nd 2008
     permalink
    Będę się brzydko chwalic :shamed:
    Weroniczka dostała dzis spóźniony prezent na urodziny od chrzestnej
    takie butki firmy Falcotto:
    http://www.pixiekids.de/product_thumb.php?img=images/nat08.jpg&w=170&h=170
    i takie firmy Geox:
    http://i10.twenga.com/1/tp/45/08/128604508vb.png
    do tego ciuszek nexta i H&M
    --
  6.  permalink
    Fajna chrzestna :) Nieźle się wykosztowała- dziecięce geoxy maja cenę taka, jak te dla dorosłych

A ja pokazę wam to, co dzis mnie zauroczyło

hkj
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeAug 3rd 2008
     permalink
    Aga fajne to cudeńko na kiju :P

And śliczne buciki :D
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeAug 4th 2008
     permalink
    [URL=http://imageshack.us][/URL]
    [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=208&i=basennl0.jpg][/URL]
    --
    •  
      CommentAuthorelli
    • CommentTimeAug 4th 2008
     permalink
    zamówiłam ten basenik Hubercikowi i z niecierpliwością czekamy na przesyłkę
    --
  7.  permalink
    to i ja sie pochwale dziewczny pierwszymi bucikami(paputkami) Piotrus fajnei przebiera nogami jak sie g o pod paszkami trzyma no i troszke w chodziku też trenuje oczywiscie w miare rozsądku

a to one wiem nic specjalnego z wyglądu ale mówiłyscie kiedys o tej firmie Zetpol wiec znalazłam i kupiłam,za całe 20 zł(ale juz znalazlam sklep u nas polecony przez inne mamy gdzie wyb ór bucków jest wiekszy)
    jest to rozmiar 19 bo 18 był na styk a przeciez maja byc wikesze

Image Hosted by ImageShack.us

--
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.