no ale wy macie taka posciel do ktorego rozmiaru lozeczka? mi ta 90 jest szeroka... lubie jak sie posciel ladnie uklada i nic po bokach nie odstaje po prostu.
Ania a mi to nie przeszkadza jak w łóżeczku pościel troszkę jest powykrzywiana - to przecież łóżko i pod linijke nie będę wszystkie miała :)) a Julcia i tak rozkopuje :)
ja mam serie ,mamut z ikea ,bez szafy,tylko stolik,krzeselka ,lampke,lampe na sciane w kolorze ròzowym,fajne bo lekkie i bez rogòw ...tutaj te mabelki sa tanie...
ja uwielbiam Kubusiowe rzeczy mam juz troszke ciuszków z serii Disneya.Nie wspomne nawet o akcesoriach dla maluszka...jeśli coś jest kubusiowe to prawdopodobnie to zaraz bede miec:) ale mój ulubiony bohater z tej bajki to słoń Hefalump
ciasteczko to witam w klubie Kubusiomaniakow;)) ja mam caaaaaaaałe mnostwo rzeczy z Kubusia :))nawet pokoj mam na maxa kubusiowy :) tzn nie ja tylko Kacperek ;) a ja uwielbiam Tygryska ;) a mojemu małemu tygryskowi dobrze w pomaranczowym ;)
Oliwka nie dosyc ze prześliczna to w tej sukineczce wyglada przeuroczo~! No możemy mieć taki Klub.Moja mama załatwiła nawet takiego chłopka który w pokoju który bedzie nalezal póxniej do dziecka namaluje nam na scianie kubusia i Hefalumpa.Mówiła ze zafunduje to dziecku na gwiazdke.wiec jak juz bedzie to nie zapomne Wam wkleic efektów pracy malarza.Tata koniecznie chciał Boba budowniczego ale moja mama wie,ze Kubus u mnie bardziej pzrejdzie:)
dziewczyny co do wyprawki jeszcze.Jaka mam kupic butelke do szpitala.No awaryjnie musze miec nawet jesli jej nie uzyje.jaka polecacie.Słyszałam ze te z Aventu najlepsze ale jak mozecie cos doradzic to bede wdzieczna
ciasteczko ja też używam butelek i smoczków z Aventa i bardzo je sobie chwalę! Dokarmiam Oliwkę już od drugiego miesiąca i mała pije i z butli i ciągle ssie pierś, także sprawdziły się u nas!
ja nie jestem przekonana, czy do szpitala bierze się swoj butelkę - wydaje mi się, że korzysta się ze szpitalnych - jeśli zachodzi taka potrzeba. Ale mogę się mylić i to na pewno też zależy od szpitala Też planuję zakup Aventu, butelek i smoczków - widzę, że dużo z was korzysta i łatwo dostępne, gdyby się zużyła, pękła, czy cokolwiek i była nagła potrzeba wymiany
Harpijko wiem ze sa szpitale gdzie jest zakaz przynoszenia butelek i smoczkow - np Instytut Matki i Dziecka na ul. Kasprzaka w Warszawie
co do butelek to racze kupic po 1 sztuce awaryjnie bo nie wiadomo czy dziecko zechce pic z butli. u nas przechodzi jedynie smoczek kauczukowy z chicco, na wszystkie inne nie wazne czy kauczuk czy silikon Krzys ma odruch wymiotny
udalo mi sie dorwac rajstopy wola te frotte - 15zl :) i to w sklepie o ktorym mowia ze jest drogi hehehe oprocz tego zaopatrzylam Krzysia w butelke CHICCO z kauczukowym smoczkiem (16,30 chociaz na tym samym wieszaku widziala za 19.50 juz!!) no i sprowadzili mi w koncu te sliniaki przez glowke (ale bez rekawkow) - u nas komplet 2szt kosztuje 12.10 a na allegro i w skelpach internetowych za sztuke 9.99
sprawdzalam cene Bella Happy - na promocji rozmiar 2 - 56szt (8-18kg) kosztuje 35.99 (wychodzi 64gr sztuka) a bigpack 76szt - 52.99 (tutaj sztuka wyszla o zgorzo juz 0.69!!) podczas gdy na stronie belli i na allegro 40.99za 76szt (czyli 0,54 / szt) i przy zakupie 3paczek przesylka jest gratis. Kupilismy na sprobowanie DADA w Biedronce (przy Gabrysi sie sprawdzaly) i paczka 7-18kg - 32szt kosztuje 15.99 (czyli 0.50szt) jesli okaza sie ok to chyba sie na te biedrnonkowskie przerzucimy
Amazonko - "Wybrane zasoby dostępne są wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników grupy portali medforum.pl." na szczescie nasza wersja torby do szpitala jest na wiki dostepna bez problemu
dziewcyzny czy waszym dzieciakom poca sie nozki w rajstopkach frotte?? jak kladlam Krzysiowi normalne bawelniane tudzien bawelniane skarpetki to bylo ok a przy tych rajstopkach normalnie masakra...
Aniu a pocą się Krzysiowi całe nóżki czy tylko stopy, bo jak Matusiowi się pociły stopy to pediatra powiedziała że szybko rośnie i kazała zwiekszyć wit.d3.
Ania tak pocą się hi hi hi nawet o tym wczoraj mówiłam mojej mamie, że Julka ma aż mokre i tylko dobrze, że nie śmierdzą hi hi hi ...... Twierdzi, że to normalne u dzieci :)
Myszorko poca mu sie tylko stopki ale podeszwa i podbicie jesli wiesz o co mi chodzi. poza tym poca sie jedynie w welurowych rajstopkach, w skarpetkach ani w pajacykach bawelnianych juz nie...
Zuza raczej nie ma mowy o opcji za goraco... na spacer jak wychodzimy to maly ma rajstopki i na to rampersa i kombinezon taki bardziej jesienny niz zimowy. sprawdzilam tez na skarpetkach frotte - jest to samo. mamy stala temp w domu i jedenego dnia noszac frotte i bawelne to po bawelnie jest ok a po frotte juz wilgotne... zreszta ja w sumie tez nie znosze skarpetek frotte wlasnie przez domieszke sztucznosci...
Izunia dzisiaj wyslanniczka (czyt. koleznka) byla na szczepieniu i pytala swoja lekarke bo i ta powiedziala ze dziecku nie powinno sie zakladac zbyt wiele rzeczy z weluru i frotty bo sa w materiale domieszki i od tego maluchy sie poca. stawiac trzeba na 100% bawelny :)
Julka na spacerki ma ubierane body z długim, rajstopki i kombinezonik...
Czy możecie mi doradzić wypełnienie do łóżeczka z wysoką podusią ? tę co ma z feretti to poduszka jest uszyta z chyba dwóch tylko kawałków materiału :)
Lady z tego co sie wypowiadaja w tv i gazetach rehabilitanci i ortopedzi dziecko przez 1 rok zycia powinno spac bez poduszki. U nas mala dostala poduszke dopiero jak przewedrowala do normalnego lozka czyli majac 2.5roku
W listopadowym numerze Dziecko (nie wiem czy jeszcze jest dostepny) są w prezencie fajne rajstopki - magazyn kostuje 4,90 więc warto kupić; rajstopki są mięciutkie i na moje oko rozmiar 68-74
Ania nie mam sentymentu do tego aby Julka spała na twardym materacyku! odrobina podusi jej nie zaszkodzi tym bardziej, że nie będzie ona taka jak moja :)
Dzisiaj zamówiłam pościel z biedronką hmmm .... ciekawe jaka będzie...
Ania w standarcie jest pościel rozmiarowo 100 x 135
zamówiłam dzisaij pościel ale ciągle się waham tę zbiedronkami co ostatnio zamieściłam linka czy inną wrrr Ona jest kolorystycznie bladziutka będę musiała firanki ciemniejsze dać aby ożywić pokój :)