Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Z powodu masowej produkcji i długiego czasu przydatności dodawane są bardzo szkodliwe substancje. Jesli nie ma zw. rtęci to jest aluminium, poza tym skwalen, fenol, formaldehyd.
Ale niektóre mają "tego czegoś" mniej. Tripacel jest np. mniej szkodliwy od DTP. Męczą mnie meningokoki, pneumokoki i krztusieć.... Może warto wcześniej, głowię się i głowię. Szczepicie na to poniżej 1 roku życia ?

Pisalas o gruzlicy. A dlaczego ona jest w obiegu??? Jak szczepionka szczepi sie noworodki? ZYWA! W ropiejacej rance jest multum patogenu,ktorym dziecko zaraza otoczenie.
Czy któraś z Was szczepiła bądź zna kogoś, kto szczepił dziecko polyvaccinum mitte?

Położna mi truła na wizycie o tych szczepionkach milion w jednym, że lepsze oczywiście
Pewnie na mnie będą patrzeć jak na potwora, który chce ileśtam razy kłuć dziecko, bo mu szkoda kasy
Chyba prześledzę wątek jeszcze raz a później będę Wam zawracać...Póki co jestem skołowana

Powinnaś mieć wpis z nazwą, numerem serii i podpisem szczepiącej osoby
Chyba zadzwonię do szpitala zapytać, chociaż w sumie nie wiem co mi da ta informacja- bo to nie wpływu na kolejne szczepienia? Nie wiem kiedy się wybrać po tę szczepionkę "z wczoraj", póki co chyba poczekam do stycznia aż mi małą włączą pod prywatne ubezpieczenie medyczne i poszukam dobrego pediatry...
Sanepid od osoby szczepiącej chce rozliczenia za pewien okres szczepień. Pielęgniarka musi wytłumaczyć się z tego, dlaczego dziecko x nie zostało zaszczepione. Po podpisaniu mówią, że matka nie wyraziła zgody na szczepienie, pokazują dowód w postaci podpisanego oświadczenia i tyle. Jest to ślad pracy szczepiącego, świadczący o tym, że nie zaniedbał swoich obowiązków. 

Ponoć zmieniły się przepisy i teraz na początek nakłada się karę pieniężną a dopiero później wchodzi na drogę sądowną. Podziękowałam za poinformowanie mnie i... rozłączyłam się.

skąd pani w sanepidzie miała Twój numer? ??Jeśli z przychodni to złamali prawo o ochronie danych osobowych.