Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
(zakladam, ze zadna karmiaca mamusia nie wybiera sie nigdzie samolotem bez swojego dzieciatka). A serio to uwazam, ze po pologu juz mozna. W koncu lot to nie jest znowu jakies nadzwyczajne doznanie.
)
Po pierwsze najpierw upewniaja sie, ze nie leci zadna ciezarna w terminie porodu (ani zadna, ktorej grozi wczesniejszy porod) a poza tym wiekszosc lotow trwa krocej i to duzo krocej (niestety dla radzacych) niz porod. No chyba, ze ktos lata do Australii. Ale loty pomiedzy miastami europejskimi to nie wiecej jak 3-4 godziny.
. Jeden z lekarzy powiedzial, ze nie ma zadnych przeciwskazan do lotow, bo badania ma bardzo dobre i ona sama czuje sie dobrze, nastepny lekarz powiedzial, ze z lataniem poczekalby do drugiego trymestru. Tak na dobra sprawe, kogo tu sluchac. Dziwie sie, sie zaden z lekarzy nie potrafi udzielic jasnej odpowiedzi, czy latanie w ciazy jest w miare bezpieczne czy nie. Ja sama wracalam do domu samolotem w 34 tygodniu ciazy, po przedstawieniu zaswiadczenia od lekarza. Lecialam 16 marca w zezlym roku, a 4 kwietnia urodzilam, bo lekarz w Polsce najprawdopodobniej zle wyliczyl mi termin porodu. W czasie lotu czulam sie dobrze,ale na dobra sprawe nie powinnam leciec. Jej to zupelnie nie wiem co powiedziec
Moja siostra mieszka w Anglii i do Polski musi przyleciec zalatwic formalnosci na staly paszport dla dziecka. Tego nie da sie nijak odlozyc.
Z ta tylko roznica, ze ona musiala sie zapisywac na spotkanie do konsulatu, a ja nie, bo to zniesli. Nie wiem, w jakiej czesci Anglii mieszkasz, ale wiem, ze juz niebawem otworza konsulat RP w Manchesterze, bo konsul juz jest powolany, czekaja tylko na lokal, wiec z powodzenim bedziesz mogla wybrac bardziej korzystna dla siebie lokalizacje
. POZDRAWIAM CIEPLO!

a jeśli zrobicie to teraz to będzie efekt odwrotny uszy wam zalegną na moment. sprawdzona metoda, serdecznie polecam
to jest najwiekszy stres w moim zyciu, wiec ja w ciazy i samolot.. nigdy w zyciu... ale jak ktos nie boi i wszystko jest ok z ciaza to czemu nie...