Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Karmię piersią, nie mam przerw w dzień i w nocy dłuższych niż 3 godziny - czy to znaczy że przez 3 miesiące nie muszę się zabezpieczać? Czy wystarczy, że zacznę mierzyć temperaturę od 5 tygodnia po porodzie?
Skoro masz 28dni, nie potrzebujesz "zabezpieczeń" w ogóle.

W teorii wszystko jest proste i wygląda cudownie, rzeczywistość niestety weryfikuje teorię, której "ofiarą padły" może nie ekspertki a zwyczajne kobiety (które osobiście znam).

Czy powrót do płodności po porodzie ( przy spełnieniu LAM ) jest inny przy porodzie siłami natury i przy cięciu cesarskim?
Masz rację, ale chyba jednak tabletki anty są bardziej skuteczne niż naturalne metody stosowane po porodzie.

Nie chcę na siłę rozregulowywać tego cyklu, żeby dopasował się do moich potrzeb. Niemniej pomyślałam nad luteiną w celu podrasowania FL, wydłużenia o 1-2 dni. Skoro i tak mam krwawić "na plaży", to chociaż bliżej końca wyjazdu niż w środku pobytu. 
Powodzenia w obserwacjach!

Do tej pory miałam 4-dniowe, po poprzednim porodzie miałam (przez ponad rok karmienia piersią po pierwszej miesiączce) miałam jedną 9-dniową fl, która była rekordem.
Czyli z Waszych wypowiedzi wynika, że po prostu dopóki będę karmić, ta faza będzie nieregularna i krótsza niż "normalnie". No bo nie będę odstawiała córy od piersi, tylko po to, żeby ją sobie wydłużyć
. Uwierz, ciężko przegapić.
nie wiem, czy jest dozwolony - gdybałam na temat sposobów wydłużenia lutealnej.
nie będę odstawiała córy od piersi, tylko po to, żeby ją sobie wydłużyć