tu nie chodzi o straszenie,zapytala to odp. ja tez mialam maly przyrost i to w 2 ciazach,niestety to nie byl dobry znak, powtarzalam bete rowniez po 24h i byl minimalny,wszystko bylo jasne bo po kilku dniach przyrost byl juz mini mini a pozniej spadek
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ja zdaję sobie sprawę z tego , ze procentowo wzrost jest ok, ale martwi mnie ilość. Zrobię jeszcze badanie jutro i w piątek i będzie wiadomo, trzymajcie kciuki. Dzwoniłam też do szpitala na ginekologię bo miał dyżur mój lekarz i trochę mnie uspokoił, ale tylko trochę, a tak na marginesie ile czasu mija od zapłodnienia do zagnieżdżenia bo zapłodnienie było ok 5 dni wcześniej, więc myślałam, ze zagnieżdżenie też powinno być o 5 dni wcześniej
Bibunia wejdź do mnie na cykl - mam podobną sytuację, tzn niski poziom bety ale przyrost prawidłowy - w ciagu 48 godz. 118 %. Dziewczyny mówią mi, żeby się nie martwić i to samo mówię Tobie. Czytałam w internecie, że znacznie wazniejszy od poziomu bety jest jej przyrost. Każda kobieta jest inna i inaczej to może przebiegać...obie mieścimy się w zakresach ale tych dolnych, może taka nasza uroda? ja staram się nie zamartwiać, chociaż też się niepokoję....
a co powiecie na bhcg w 10 dfl - 5 mIU/ml, w tym samym dniu krwawienia, na następny dzień regularna @, a w 12 d fl beta < 1,00 ? Normy: 0 - 2,7 poza okresem ciąży; 16 - 156 ciąża 1,3 - 2 tydzień
agatella, to nie była ciąża - ja miałam kiedyś taki wynik. Jest to wynik w granicy błędu (pozytywnie błędny czy jakoś tak mi tłumaczyła babka w laboratorium) Skoro wystąpiła menstruacja w ten sam dzień, ciąży nie było.
No to w takim razie pozostanie tajemnicą pojawienie się @ 3 dni za wcześnie. A zanim pojawiła się @ 3 dni brązowego śluzu. Wszystko podczas tempek ponad linią podstawową. Nigdy mi się to nie przytrafiło wcześniej..
Tak sobie o tym myślałam... już pisałam o tym w innym wątku, ale powtórzę tutaj, nie każdy czyta przecież całe forum :) Ja doskonale wiem, że patrząc na wyniki u mnie o ciąży mówić nie można, bo nie doszło do zagnieżdżenia. Jednak mój wynik 5 nie mieścił się w granicy "brak ciąży". Czyli ani tak, ani tak. Tak więc czy jest możliwe, że doszło do zapłodnienia i próby zagnieżdżenia (w tym czasie zarodek zdążył naprodukować tę ociupinę hcg, po czym jednak się rozmyślił;) Czyli że ciąży nie było, ale był zarodek..
Kochana, ja też powtarzam, że w moim laboratorium maja identyczne normy jak u Ciebie i wynik miałam podobny. Jest On w granicy błędu i nie oznacza ciąży. Gdyby nie przyszła miesiączka, można byłoby go powtórzyć ale w tym przypadku ciąży nie było. Ja wtedy też dostałam miesiączkę, 1 dzień po terminie i ciąży nie było.
qrcze to ja jestem zaskoczona,u mnie w lab.dodatni wynik jest pow.4 ,wedlug tego ciaza byla,ale tak mloda,ledwie sprobowala sie zagniezdzic,bo przeciez bez zagniezdzenia nie bylo by bety, moze poczatki zagniezdzenia byly juz tak felerne ze doszlo do wczesnego poronienia, ale nie mnie tu oceniac co i jak bylo, moze dziewczyny maja racje.. nie mam pojecia,to tylko moje zdanie
wróciłam od gina, pęcherzyka nigdzie nie widać, śluzówka nie wygląda jakby się miała złuszczać - nic nie wiadomo, dostałam luteinę w końskiej dawce a w środę mam zrobić bete, nie wykluczył ciąży ani poronienia, chyba zwariuję
acia po pierwszych wynikach naprawde ciezko cos powiedziec szczegolnie ta beta to troche jednak szybko? mi po ICSI dopiero w 14 dni po transferze kazali bete robic, a na rozpisce która dostałam było napisane ze implantacja nawet w 10 dniu po jest mozliwa.
też nie byłam na czczo przy HCG. Ale wydaje mi się, że to czy jesteś na czczo czy nie może mieć wpływ na poziom innych hormonów np progesteronu czy prolaktyny...
Na prg też nie ma wpływu, na prolaktynę trzeba być na czczo przy teście z mtc. U nas zaleca się przed badaniami, które nie wymagają bezwzględnie na czczo taka przerwę 2-4 godz po posiłku.
no właśnie znalazłam ten link do kalkulatora..ale nie wiem czy to kwestia techniczna mojej przeglądarki czy co... ale jak chce wynik to nic sie nie dzieje...
no mam nadzieje ze będzie prawidłowy i dzidek będzie zdrowo rosnąć :)
zastanawiam się kiedy się udać do lekarza dziś mam 33 dzień cyklu więc to napewno za wcześnie ....ale tak myśle za tydzien [ w poniedziałek] przed majówką?! moze juz coś zobaczy doktor:)
Możesz o ile wiesz kiedy doszło do zapłodnienia i ile trwa twoja faza lutealna. A tak to robisz w ciemno za wcześnie niczego nie potwierdzi ani nie wykluczy.
Witam. 29.06. Zrobiłam hcg wynik 4,78 następny 10.07 wynik 610,9 następny 11.07 wynik 627,6 moje pytanie brzmi czy to jest dobry przyrost!? I który to tydzień ciąży .dodam że były robione badania usg ale jeszcze nic nie wykazało . Lekarz przepisał mi tabletki duphaston ponieważ mam plemienia . Czy powinnam tym się martwić? Jutro mam wizytę u ginekologa. Bardzo bym była wdzięczna o jakoś odpowiedź i opinię.
przyrost miedzy 10 a 11 lipca jak dla mnie jest mały, ale to jeszcze nic nie znaczy. Ja bym powtórzyła dzis bo mineły 2 dni i wtedy sie wszystko wyjasni. Powodzenia
Jestem w ciązy, 18.09 byłam u lekarza który po badaniu usg stwierdził że widać pęcherzyk (5 tydzień) ale bez zarodka, kazał przyjść za tydzień na kolejne badanie. W tym samym dniu robiłam badanie beta, wynik 24222,00 mUI/ml. Wczoraj badanie powtórzyłam i po tygodniu wyniosło tylko 33273,00 mUI/ml, czy to nie zamaly wzrost, co to oznacza? Starałam się o tą ciąże ponad dwa lata a teraz się martwię że nic z tego nie bedzie. Do lekarza idę dopiero jutro, a do tego czasu chyba zwariuję. Proszę o rady.