Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny a nie uważacie, że to kościół przegina ingerując w sprawy w które nie powinien ingerować???
Myślę że nie ma sensu prowadzić takich dyskusji tylko po to żeby opluwać kościół katolicki i księży.
Myślę że nie ma sensu prowadzić takich dyskusji tylko po to żeby opluwać kościół katolicki i księży.
A czy kiedykolwiek nie było problemu? Jak świat stary, nigdy nie słyszałam o instytucji, która by działała bez zarzutu. Już do samego Jezusa Chrystusa możemy mieć pretensje, że największą władzę oddał człowiekowi, który w Niego nie do końca wierzył, zaparł się Go trzykrotnie, próbował ratować chcąc zabić żołnierza, a w dodatku, którego sam nazwał Szatanem.
Co komu da gderanie, jakie to wszystko be i fe, albo wybiórcze stosowanie się do praw, mówienie, że Kościół instytucjonalny jest zły? Sami tworzymy szczebel w jego strukturze... Zacznijmy zmieniać świat od siebie
Niektórzy księża czują się bezkarni, a to wystarczy raz, drugi, trzeci, zgłosić sprawę do przełożonego, najlepiej do kurii. Tylko że mało komu się chce. Lepiej wyżalić się na forum, gdzie wiadomo, że i tak nic z tego nie będzie.
Niektórzy księża czują się bezkarni, a to wystarczy raz, drugi, trzeci, zgłosić sprawę do przełożonego, najlepiej do kurii. Tylko że mało komu się chce. Lepiej wyżalić się na forum, gdzie wiadomo, że i tak nic z tego nie będzie.
Więc szanowne panie nie generalizujcie i nie wieszajcie psów na wszystkich kapłanach i parafiach i całym klerze
Nie pasuje Ci spowiedź bo nie masz ochoty się wywewnętrzniać i przyznać że robisz coś co jest grzechem to zrezygnuj z tego sakramentu w ogóle albo miej choć świadomość że jest to świętokradztwo.
Teorko, w zasadzie to przecież można wybrać księdza, który będzie Cię spowiadał - zazwyczaj wiadomo, który jak odprawia spowiedź.
Mam wrażenie że zadziałało "uderz w stół..."
Tak Teorko -6 przykazanie to do słownie - nie wchodź z nikim do łóżka oprócz męża. Każde inne łóżko dzielone z nie-mężem jest cudzołóstwem . Tak łopatologicznie.
hmm jesli instytucjonalnie się traktuje kościół to tak właśnie jest. Za to młodą parę nie interesuje nic więcej, jak tylko to, czy rozwiną im czerwony dywan podczas ich święta.