Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Jeśli chodzi o taką moją urodę to już miałam wcześniej badany progesteron i miałam około 14. Na betę mi nie śpieszno i za leniwa jestem :) W poniedziałek sikacza zrobię jeśli nie będzie br lub plamień - bo one mnie lubią nawiedzać :/ No nic zobaczymy, a Wy zaciskajcie kciuki. Może w końcu nastanie odpowiedni czas na pozytywne wiadomości :)
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeSep 28th 2012
     permalink
    To będę zaciskać kciuki, a Ty koniecznie daj znać jak ten sikacz wyszedł:thumbup: W końcu po to te CLO bierzemy, żeby się udało!!!
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MOCNO TRZYMAM KCIUKI:bigsmile::peace:
    --
  2.  permalink
    :)
    • CommentAuthorbasiala
     permalink
    cześc dziewczyny , śledze to forum już prawie dwa lata, ponieważ też mam problemy z zajściem w ciąże, biore clo duphaston i zastrzyki z pregnylu. Za każdym razem mam po dwa 2-3 jajka które ładnie iksną i pękają , miałam robione droznośc jajników, wszystko ok, mój mąż miał robione badanie spermy i też ok. Zmieniłam po raz 3 lekarza, chodze 4 razy wcyklu na monitoring, no i przyznam sie że już mam dośc. Lelarz powiedział że coś chce zmienic od tego cyklu w czwartek ide znowu na usg, mówi że tym razem chce popracowac nad męzem, czy któraś tak miała.Pytam bo już strawciłam nadzieje, po braniu clo przez 1,5 roku z przerwami.
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Basiala, my sie z mężm staramy 3 lata.U mnie jest wszystko ok. Wszystkie hormony, mam jajeczkowanie, pękają zawsze pęcherzyki, miałam HSG - drożne jajowody. M. ma podobno nasienie wręcz świetne. Dużo ich, ruchliwe o prawidłowej budowi,żywotne. I od 3 lat nic. W tym cyklu zaczęłam brać CLO - ale też tak, aby coś po prostu w końcu ze mną zrobić, bo przyczyny niepłodności nieznane. Ja już mam trzeciego lekarza.
    Ale opowiem Ci historię. Moja znajoma starała sie z mężem 2 lata, u nich też wszystko było super. Potem 6 cykli z CLO, potem 4 inseminacje i nic. Potem kolejny etap - invitro. Pierwszą próbę mieli w maju, nieudana. Przygotowywali sie do drugiej (ale kasę zbierali) i w październiku okazało sie, że jest w ciąży. I jak mam chwile zwątpienia to sobie przypominam tą sytuację i znów nachodzi mnie nadzieja.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeSep 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Dżasti, na oko może być wszystko ok, jak u mnie kiedyś. Kiedy dokładniej wczytałam się w organizm i porobiłam badania, okazało się, że jest fatalnie. Doradzam sprawdzić sobie TSH (wystawi rodzinny) i wit. B12 (badanie ok.20zł), bo może się okazać, że np. anemia z jej niedoboru prowadzi do odrzucania ciąży.
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeSep 29th 2012
     permalink
    Zgadzam się z Tobą Efiaa, bo w oragnizmie jest tyle czynników, które wpływają na możliwość zajścia w ciąże, że same o nich nie wiemy. Mój lekarz też mi poiwedział, że to nie jest tak, że wszystko u mnie jest ok, bo gdyby było ok to bym była już dawno w ciąży. Tylko przyczyny znaleźć nie możemy.Ale o tej witaminie B12 to nie wiedziałam. Oh, dużo jeszcze nie wiem.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeSep 29th 2012
     permalink
    Hej, mam pytanie do dziewczyn po laparoskopii. Czy po zabiegu byłyście od razu stymulowane Clo? lekarz przepisał mi 1 x tabl., mam wątpliwości czy powinnam już w pierwszym cyklu atakować jajniki. Jajniki były nakłute + zdjęta część otoczki, teoretycznie sam ten zabieg jest już pewnego rodzaju stymulacją. Męczyć się tabletkami już w pierwszym cyklu? Jak było u was?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeSep 30th 2012
     permalink
    Mk28dni nie wiem w jakim stanie są Twoje jajniki, ale ja już w 1--wszym cyklu byłam stymulowana clox2. Twój lekarz bedzie wiedzial lepiej
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeOct 2nd 2012
     permalink
    No to siup. Wzięłam tabelkę choć wahałam się do późnego popołudnia :/
    Jednym słowem wracam do Clo-nowej gry.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    U mnie źle... 8 i 9dpo testy negatywne i 10tka i 25tka...
    + do tego progesteron z 8po tylko 9,8ng także ja czekam na @... :cry:
    Przyszły miesiąc przerwa - nie przewiduję cudu i w listopadzie 3 cykl z CLO.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    A czemu Mangaa przerywasz w październiku?
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gin mi każe brać CLO co drugi cykl.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeOct 3rd 2012
     permalink
    Zobaczcie, co lekarz to inna szkola :( mi dwóch lekarzy mówiło że jeśli się zrobi przerwę to kolejny cykl brania to tak jakby wszystko rozkręcać na nowo. Że efekt jest slabszy. Nie jestem szczególną miłośniczką Clo, trochę mnie przeraża ten lek a raczej to co może nabroić w organizmie, sama się zastanawiałąm czy nie brać go w taki sposób jak ty Mangaa.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    On twierdzi, że dzięki temu zwiększa się szanse o 6 miesięcy, bo wg niego CLO działa też na następny cykl...
    A poza tym mówi, że hormony w organizmie wytwarzane są pulsacyjnie i tak samo trzeb stymulować organizm.
    Oczywiście chciałabym następnego cyklu nie odpuszczać, ale posłucham go bo to całkiem rozsądne co mówił :):bigsmile:
    ~
    poprawiłam by nie było niedomówień.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Rzeczywiście, każdy mówi co innego. Mój za to 6 cykli jeden po drugim z CLO a potem, jak nie wyjdzie, to już do CLO nie wracamy. Ale jeżeli CLO wg Twojego gina działa na nastepny cykl, to dlaczego u mnie w pierwszym cyklu wychodowałam dwa pęcherzyki? U mnie chyba jednak działa w cyklu, w którym go biorę.
    -- ,
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Wg mnie na jedną będzie działać, a na drugą już nie. Ja w cyklach bez clo nie miałam pecherzyku, za to z clo była owulacja, wiec nie wiem czy jest sens przerywania, ale lekarz juz o tym decyduje
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Mi gin mowil, ze clo dziala na ten cykl co go przyjmujesz..ale po odstawieniu organizm mogl sie przyzwyczaic do stymulowania I sam z siebie bedzie wytwarzal pecherzyki...moze dlatego jest czasami zalecany co 2 cykl...ja znam pare przypadkow, gdzie dziewczyny po zupelnym go odstawieniu zaszly w ciaze.
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie zrozumiałyśmy się lejdis...
    Chyba źle się wyraziłam, wg niego CLO działa TEŻ na następny :)
    Poprawiłam.
    ~
    Oczywiście działa od razu ale organizm jest rozhulany i może w kolejnym cyklu też reagować.
    Zależy to pewnie od danej osoby i tego jak w ogóle reaguje na ten lek..
    Widocznie u mnie taki schemat ma wg niego sens.
    ~
    Dodam, że mi rośnie zawsze jakiś jeden pęcherzyk - jednak nie pęka bez wspomagania.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    No to lekarze są uczeni, więc chyba wiedzą co robić. nam pozostaje tylko im zawierzyć. Bo nie zrozumiałam Mangaa, dlaczego u Ciebie ten cykl stracony? Dostałaś @ już?
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie, nie dostałam, ale pisałam -testy są negatywne.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    czetałam to co napisałaś, ale właśnie niewiedziałam jakie testy, bo się zdziwiłam, że robiłabyś test ciążowy tak wczesnie. Przecież nawet tu na 28 dni jest pełno dziewczyn, które robiły testy i były negatywne a były w ciąży. nawet przyglądając sobie wykresy można na takie trafić. Mnie to zawsze napawa nadzieją i juz testów przed terminem @ nie robię. A kiedy u ciebie termin @? Tak chyba jakoś na dniach?
    -- ,
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Ja staram się ufać lekarzowi skoro go wybrałam, ale z doświadczenia mojego( kilku lekarzy) każdy mówi inaczej i każdy ma inną szkołę leczenia, kwestia tylko szcześcia czy trafią czy nie. Tak samo, jeśli lekarz jednej pomoże to nie znaczy, że drugiej też, bo każda z nas jest inna.
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja to samo zaufałam mojemu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Skoro kazał brac co drugi cykl to tak też zrobię.
    Nie leczę się od jakiegoś czasu na własną rękę bo nie było dobrych efektów - np przyjmowania dupka.
    ~
    Dżasti, w niedzielę powinnam dostać ;)
    Wiem wiem, że wcześnie ale progesteron też nie był jakiś ciążowy (9,8) więc jakby ciężko mi wykrzesać nadzieję.
    A testy robię dla sportu i w sumie będę robić, bo ja taki raptus, jak mam w domu to tak koło 8,9dpo już mnie ręka świerzbi ;))))))))
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mangaa, nadzieja umiera ostatnia, więc do końca kibicuję :) przydałaby się już jakaś ciąża bo coś ostatnio nieurodzaj na forum :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No właśnie to samo pomyślałam, analizując wykresy ciążowe, że od jakichś 2 miechów mało nowych przybywa.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Może końcówka lata i jesień nie służy... Ja tez taki raptus byłam i tez co rusz testy robiłam. A teraz dołam sobie na spokój. Zreszta jak zrobie test i mi negatywny wyjdzie, to najpierw mam mega doła, a później i tak nadzieja wraca - bo przecież za wczesnie zrobiłam.
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Manguś , albo coraz mniej osób udostępnia lub nie zmienia kategorii dlatego wyszukiwarka ich nie wyłapuje :D
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Też nad tym myślałam, ale w sumie nie ma jakiejś przyczyny tu na portalu konkretnej dlaczego miałaby taka tendencja być więc czy ja wiem...
    Tu w temacie też dawno dobrych newsów nie było ;)
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Na mnie w zeszłym cyklu po 3 mies. stymulacji clo po jego odstawieniu jeszcze działał;-) W tym cyklu znów byłam stymulowana clo, następny cykl z hsg i też clo:wink:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    no to ja sie tez dolacze; Ja mam podobny schemat do "mangowego" :wink:
    2 miesiace z clo ( 1 tabletka ), przerwa, kolejne 2 miesiace ( 2 tabletki ), przerwa i bilans hormonalny, kolejne dwa ( 2 lub trzy tabletki ). I kazdy gin do ktorego chodzilam ( jo jest moja 3 ) , mowil mi ze clo dziala TEZ na nastepny cykl. dokladnie jak pisalal Manga.

edit; Aha dodam jeszcze tylko ze mam PCOS. Moja ginka mi mowila , iz przy tym schorzeniu nalezy powoli i ostroznie stymulowac jajniki, zaczynajac od najmniejszej dawki,
    isc krok po kroku.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Moyuś to widzę nasi Ginkowie po tej samej szkole pomimo że tak daleko od siebie ;)) hehe
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 4th 2012
     permalink
    Ja tez mialam 2 mies clo i zaszlam w cyklu z odstawienia, poronilam ale to juz inna bajka, a testy w 2 ciazach wychodzily w 11 dfl i to cienie,test 10. Wiec na pewno za wczesnie
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeOct 5th 2012
     permalink
    Mangaa - jak u Ciebie? Do mnie nadeszła zołza @ wczoraj.
    -- ,
    • CommentAuthorrenia20106
    • CommentTimeOct 5th 2012 zmieniony
     permalink
    witam ;-)czy ktoś tutaj bierze clo i wie cos na temat jakości śluzu po nim????????????????oooooooooddddppppp;-(:cry:

[przeniesione przez moderatora]
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    [url=http://forum.28dni.pl/discussion/182/372/leki-ulatwiajace-zajcie-wciaze-clostilbegyt/#Item_16]KLIK - caaały wątek[/url]

Wiem, ze zostanę uznana, za niemiłą, niesympatyczną dla "nowych" i złośliwą strasznie. Szukanie nie boli, zwłaszcza, że wątek jest wysoko w dziale "Starające się". Te 7 dni do możliwości pisania można poświęcić na poczytanie. To również nie boli.
    To byłam ja "stara użytkowniczka" a teraz można po mnie pojeździć... :devil:

-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    a ja tez właśnie chciałam napisać , że polecam wątek: Leki ułatwiające zajście wciąże (Clostilbegyt) w dziale planowanie ciąży.Ja właśnie brałam w tym cyklu Clo po raz pierwszy i udało się, dziś beta 255, więc nie ma wątpliwości.

--
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dżasti bardzo mi przykro:(
    U mnie @ ma nadejść w niedzielę, czuję już jej oddech za plecami ;)
    Tempka spada od wczoraj znacznie, także nie ma nadziei.
    ~
    Mam plana w przyszły cykl zrobić jednak sono-HSG... ech, troszkę dygam, ale wiadomo - w słusznej sprawie to wytrzymam.
    A w kolejnym CLO...
    Oby to wszystko poskutkowało dzieciątkiem lub dwoma ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    U mnie jutro @ na 99%. Potem nowe szanse z Clo ;)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja też z chęcią bliźniaki :bigsmile: Ostatnio były dwa pęcherzyki, może teraz też będą. Ach, ale byłoby faknie:tooth:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Zazdroszczę wam takiego podejścia. Jak ja miałam więcej niż 1 pęcherzyk wpadałam w małą panikę, zastanawiałam się nawet czy ryzykować starania jak miałam 3 pęcherzyki. No ale cóż. Znikąd się to nie wzięło :( A nawet te 3 pęcherzyki nie pomogły zaciążyć :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane czytam Was cały czas, wspieram Was duchowo i wiem, że uda Wam się zajść w ciąże!!! głęboko w to wierze :grouphug: Jestem wręcz przekonana, nie mówię tego bo mi się udało!! ja też się starałam, może nie tak długo jak wy i nie z CLO ale też miałam swoje myśli :sad:. Bardzo Was mocno wspieram :grouphug:

Andzia1508 zapraszam na nasze forum "przyszłe mamusie" są tam kobiety, które są w ciąży i wymieniamy się doświadczeniami, wspieramy się i wyżalamy jak trzeba, tak samo jak się dzieje na tym Forum, dołącz do Nas :whorship::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 6th 2012
     permalink
    Mk28dni dlaczego taki strach? Problemy zdrowotne, które nie pozwalają na bliźnięta czy inne przyczyny?
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    A ja czekam na @ Powinna dziś się pojawić, najpóźniej jutro;-( Jestem już umęczona tym staraniem pod dyktando... Mąż też. Na szczęście po chwilach słabości, wspiera mnie;-) Kolejny cykl podobnie do mangi, sono-hsg, z tym, że mnie lekarz chce stymulować clo w tym samym cyklu.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeOct 6th 2012 zmieniony
     permalink
    Skoro 3 pęcherzyki nie mogą zaciążyć, to widać w całym organizmie jest jakaś przyczyna. MK28, zrób sobie badanie na poziom wit. D3 i B12. Nasz organizm to system sprzężony - jeśli cokolwiek nawala, do ciąży nie dochodzi. Czasem wystarczy podleczyć się ogólnie, nie ingerując nawet w hormony płciowe, które ginekolodzy każą badać.
    Reszta ich nie interesuje, a to poważny błąd.
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Megi trzeba walczyć :)
    Mój Gin nie chce w ogóle HSG... teraz mam cykl odpoczynkowy od leków i postanowiłam, że nie mogę go zmarnować, no coś musze zrobić by być bliżej dzidziusia ;) To idę sobie gdzie indziej na zabieg. Zobaczymy co wyjdzie.
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeOct 7th 2012
     permalink
    Przyszła ta @ W sumie to już wczoraj wieczorem przed 10 miałam lekkie krwawienie i nie wiem od kiedy zaznaczyć początek: wczoraj czy może już od dzisiaj???
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mangaa, straciłam córeczkę, urodziła się w 32 tc, odeszła po wypisie do domu. Marzę o ciąży ale boję się tego że mogę znowu urodzić przedwcześnie. A jak wiemy im więcej płodów tym ryzyko większe. Nie przeżyłabym tego drugi raz.
    Eifaa, jestem po wielu, wielu badaniach łącznie z laparo, wszystkie wyniki prawidłowe. Badanie o którym piszesz to normalnie badanie z krwi? Nidgy się z nim nie spotkałam. Dzięki za podpowedź. Skorzystam :)
    Jutro pierwszy monitoring po Clo. Daję sobie 2-3 mce i popróbuję naturalnie, a później to już chyba inseminacja. Stymuować się "x" miesięcy nie ma sensu
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Mk28, to najzwyklejsze badania z krwi. Można je zrobić w dowolnym czasie cyklu. Czasem niedobory witamin nie pozwalają na ciążę po prostu... Ginekolodzy ich nie zalecają, ponieważ lepiej pacjentkę wysłać na kolejną iui lub IVF niż suplementować.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.