Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorendzi91
    • CommentTimeMar 22nd 2013
     permalink
    kuleczka69 i jaki byl tego efekt udało sie??
    -- p:
  1.  permalink
    no jak widac na suwaczku, udalo sie :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no fakt w ktorym cyklu moge wiedziec???i zapewne miałas monitoring
    -- p:
  2.  permalink
    Tak, mialam monitoring, bo to wazne, zeby nie przestymulowac organizmu, lekarz musi tez sprawdzic w czasie miesiaczki czy nie urosly torbiele po Clo. Udalo sie w drugim cyklu po 9 miesiacach staran.
    --
    •  
      CommentAuthorjustynia882
    • CommentTimeMar 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    kuleczka
    całkiem nie dawno ktoś opisywał źle zagnieżdżona ciąże i utratę jajowodu po CLO bo nie zrobiono HSG mnie to przekonuje
    ja 2 krotnie miałam drożne jajowody i na 100% nic by się nie stało jak biorę CLO ale człowiek tego nie wie i nie wiadomo na kogo wypadnie
    Tobie się udało i wielu wielu innym, ale nie chciała bym tłumaczyć tej jednej dziewczynie która jest 1% lub nawet częścią promila czemu nie ma jajowodu!

Tinamar
    co do HSG nie taki diabeł straszny u mnie było naprawdę spokojnie, bez znieczulenia i bez większego bólu- ale może to dla tego że jajowody były drożne, (podobno jak są posklejane bardziej boli) rozmawiałam z pielęgniarka i podobno w ostatnich latach technika wykonywania HSG się zmieniła na mniej inwazyjną (mniej bolesną).
    -- /]
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no wlasnie ja nie mam nawet monitoringu...teraz to juz sie wkurzylam na tego lekarza juz wiecej tam nie pojde
    -- p:
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    justysiu - pocieszyłaś mnie ;) Mam nadzieję że też będą drożne i już spokojnie będę mogła stymulować jajniki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Tinamar: po hsg jest większe prawdopodobieństwo ciązy pozamacicznej

Tinamarku wręcz przeciwnie, przy zatkanych jajowodach, jest duże prawdopodobieństwo pozamacicznej. Hsg ma na celu sprawdzenie drożności i ewentualnie odetkanie.
    --
  3.  permalink
    Justyna, pewnie jest tak, ze co lekarz to inna diagnostyka. Jeden mowi tak, drugi inaczej, tak samo jak jest tu sporo kobiet, ktore przed braniem Clo mialy HSG, tak tyle samo bez monitoringu, ktory tez jest niezbedny.
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Miniu - tak mi moja lekarz mówiła :( Już nic nie rozumiem :( No ale zrobię to hsg i będę wiedziała na czym stoję...;)
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    justynia882: całkiem nie dawno ktoś opisywał źle zagnieżdżona ciąże i utratę jajowodu po CLO bo nie zrobiono HSG mnie to przekonuje

no właśnie o to chodzi, moja dobra koleżanka straciła jajowód co prawda nie przez clo, ale zaszła naturalnie w ciążę przy obu niedrożnych jajowodach. Clo jak wiadomo szanse na pozamaciczną zwiększa, więc ja bym bała się takich lekarzy, dla których to zbyt inwazyjny zabieg :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    dlatego idę do Invimedu i uda mi się raz dwa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Tinamar: Miniu - tak mi moja lekarz mówiła :( Już nic nie rozumiem :(

no ja już Ci pisałam, co myślę o tej lekarce. Ona prawdopodobnie się na tym nie zna, więc takie "ciekawe" rzeczy opowiada
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    moj tez sie chyba nie zna bo chodze a on mi tylko recepty na clo wypisuje i nic poza tym....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    nie że na niczym się nie zna, ale na trudniejszych przypadkach. Jej załamanie rąk ostatnio o tym najlepiej świadczy.
    --
  4.  permalink
    kuleczka
    dokładnie ja nie mogłam się doprosić o monitoring :( a w rodzinie najbliższej mam skłonność do torbieli.
    tinamar
    to co rzadkie przypadki ale są. ja sama jestem źle (leniwie i bez niezbędnych badań) prowadzona przez gin (i o wielu rzeczach odwiedziłam się dopiero z forum) i ręce mi opadają bo nawet nie wiem do kogo iść by był lepszy. Pomimo złego gin urodziłam zdrową córkę 2012 właśnie z CLO (z HSG ale bez monitoringu i poziomu hormonów) wiec jest szansa dla każdej i tego wszystkim życzę!
    -- /]
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Miniu - masz rację. Ogólnie sympatyczna kobitka i dużo badań dzięki niej miaąłm zrobionych i monitoringów ale to ją przerosło :/
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    dziewczyny - jak to się mówi - lepiej dmuchać na zimno!
    ja miałam ciąże pozamaciczną - jajowodową i przez to straciłam jajowód i prawie życie...
    także jednym udało się bez hsg inni mieli mniej szczęścia...

...jajowody, jajniki - to skarby, których trzeba pilnować i o nie dbać! sprawdzać...

Pozdrawiam! ja w następnym tygodniu ide na te wszystkie badania :)
    potem czekanie na wyniki, laparo i zobaczymy, co z tego wyjdzie.
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a ja juz umowilam sie na wizyte mam w srode moze ten wpadnie na to aby robic monitoring...zobaczymy
    -- p:
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Hej dziewczyny:) Ja dzisiaj idę do lekarza na monitoring jak rosna moje pecherzyki. Dzisiaj mam 10 dc cyklu wiec zoabaczymy. Zmierzyłam sobie dzisiaj temperature i mam 37 wiec moze akurat dzisiaj mam ten szczesliwy dzien. Pozdrawiam
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    trzymamy kciuki oby to był ten dzien i został wykorzystany:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    dziewczynki mogłybyście zobaczyć na moja temperatre ? a gdzie wy ją mierzycie w pochwie czy pod pachą ? czy u mnie ona jest prawidłowa czy cos nie tak ?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    mierzy sie w pochwie:)
    -- p:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    witam mam pytanie czy mozna zazywac clostilbegyt bez monitoringu??bo nie wydaje mi sie aby to bylo dobre...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    no to dobrze mierze tylko ona jest jakas podwyzszona wiec niewiem czy to normalne według obliczen to teraz powinnam miec faze lutealna
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    wyzsza utrzymuje sie od owulacji i spada przed okresem a jesli nie spadnie i bedzie sie utrzymywac i okresu nie bedzie to moze byc ciaza:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    oby tak było:) chociaż mam przeczcie ze ta @ przyjdzie:/ a kiedy moge zrobić test musze czekać do @?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no najlepiej w dniu spodziewanej miesiaczki bedzie najpewniej bo wtedy juz powinno wyjsc wczesniej moze nie wyjsc...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 16:27</span>
    jestes na clostilbegycie?czy naturalnie?
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    endzi91: wyzsza utrzymuje sie od owulacji i spada przed okresem

niekoniecznie przed okresem, miałam cykl gdy spadła mi dopiero w trakcie @, nie było to plamienie a mocne krwawienie

cecylka25: no to dobrze mierze tylko ona jest jakas podwyzszona wiec niewiem czy to normalne według obliczen to teraz powinnam miec faze lutealna

U Ciebie nic nie da się powiedzieć, bo nie mierzyłaś od początku. Jesteś już po skoku na 99,99%(nie 100% bo znam dziewczynę, która ma niższą ponad 37, ale to raczej ewenement)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a no chyba ze tak:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 16:30</span>
    musZe zaczac sobie tez miezyc:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.03.13 16:30</span>
    mierzyc*
    -- p:
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    no nie mierzyłam od początku to fakt bo od niedawna jestem na forum a niedawno wyczytałam że mierzycie tempke wiec zaczęłam") a jak z tym testem?

Treść doklejona: 22.03.13 16:38
    na clo jeżeli mnie pytasz a teraz biore luteine
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Jest juz watek o clo, tam mozesz o to spytac.
    Nie polecam brania clo bez monitoringu, jesli gin tak zi zlecil to zmien lekarza, bo to bardzo nieodpowiedzialne
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    chyba w ulotce każdego piszą, że w terminie @. Możesz próbować wcześniej, ale ja bym się wstrzymała. Monitoringu nie miałaś? Gdybyś miała, wiedziałabyś mniej więcej kiedy byłaby owulacja
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    no wiem kiedy była albo w sobote wieczorem albo w niedziele rano a kochałam sie w piątek wieczorem wiec sie zastanawiam czy sie udało
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    dzieki juz tak zrobilam zobaczymy co powie drugi wizyta w srode....narazie mam 10 dzien cyklu i bola mnie jajniki wiec nie wiem czy clo dziala czy co....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    masz co najmniej 7dfl, więc jeszcze bardzo wcześnie. Tak za 4 dni można zacząć myśleć o teście. Trzymam kciuki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    dzieki wielkie :) a tobie sie udało? za którym razem z clo?
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    ja clo nigdy nie brałam, zaglądam bo kilka moich przyjaciółek jest na tym wątku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcecylka25
     permalink
    ale w ciąży jesteś sądząc po paseczku:)
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    jestem, czwarta ciąża, do tej pory jedna zakończona sukcesem i mam nadzieję, że ta też taka będzie
    --
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Będzie będzie Minieczku ;)
    --
    •  
      CommentAuthoriwus32
     permalink
    Witam jestem nowa na tym formu natknełam się przypadkowo chyba nawet jak wikszość z nas, czy przyjmiecie do swojego grona zaguiona starajaca sie o malestwo owieczke?
    jestem pierszy cykl a clo ale ogolnie juz bralam clo rok temu i pregnyl nic nie podzialało , teraz mam nowy cykl tylko na clo bez pregnylu i moje pytanie do was kobietki czy ma sens brac clo bez pregnylu?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    wiesz co ja jestem 3 cykl na clo bez monitoringu i wogole wiec nie pomoge ci...ja to juz wogole nie wiem co o tym myslec:(
    -- p:
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    ja biorę clo bez pregnylu, bo jajeczka same pękają (tym razem jednak clo nie zadziałało i mam cykl bezowulacyjny :cry: )
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Hej dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza... a wiec 10 dc na lewym jajniku piekny jede pecherzyk a na prawym dwa dominujace:) Endometrum 5mm. Lekarz powiedział że wyniki LH , FSH super ale estradiol troche za niski ale ze na ma sie czym martwic. Nastepny monitorig w poniedzialek 3 majcie kciuki:):bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthoriwus32
    • CommentTimeMar 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    witam sie powiedzcie mi kochae jakie pownno sie zrobic badania , bo ja dostałam clo ale lekarz nie skierowal mnie nabadaia a powinno sie zrobic jakies w danym dniu cyklu? dziekuje za odpowiedz kochane..
    •  
      CommentAuthorcecylka25
    • CommentTimeMar 23rd 2013
     permalink
    ewelina0 trzymam kciuki ja też miałam niski estradiol i lekarz mi powiedział doładnie to samo co Tobie :) równiez miałam dwa piękne pęcherzyki i obydwa pękły teraz czekam na @ i tescik bede robiła ....aczkolwiek to czekanie mnie dobija
    Iwuś32 ja wyniki miałam robione w 3 dni cyklu zanim lekarz zdecydował mi sie dać clo ,:) pozdrawiam
    •  
      CommentAuthoriwus32
     permalink
    cecylka25 a mozesz mi powiedz mi jakie to mialas robione wyniki...
    • CommentAuthorewelinaO
     permalink
    Powinnas zrobić tak w 3dc FSH,LH,ESTARDIOL A POZNIEJ TSH, PROGESTERON ORAZ PROLAKTYNA. Ja przynajmniej tak mialam i jeszcze w 15 dc musze powtorzyc estadiol bo lekarz chce sprawdzic czy on rosnie.

Treść doklejona: 23.03.13 09:12
    Cecylka25 w takim razie napewno bedzie dzidzia 3 mam kciuki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoriwus32
     permalink
    ewelinaO dzieuje no ja dostałam clo bez zadnych badan wiec ten cykl biore clo a w nowym cyklu ide zrobic sobie te badania prywatnie.. bo lekarz jak mnie sa na nie nie wysłał to pewie skierowaia mi nie da ,,, a jk sie wkurze to zmienie lekarza
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.