Asiu z całego serca gratuluję! Maj jest piękny! Ewelina trzymam za Ciebie teraz kciuki, bo chyba ty jesteś w kolejce następna do testowania :-) a później może ja :-)
Esperanca dzieki...:) ja jutro chyba bede testowac to bedzie moj 29dc(cykle mam 31dniowe)ale musze wiedziec na czym stoje bo jakby @ przyszla musze jechac po recepte i ja wykupic bo przez ten week moge nic.nir zalatwic...u mnie dzisiaj bardzo duzo sluzu taki kremowy wodnisty...moze przez dupka. Nie potrafie sobie przypomniec jak miala w ostatnim cyklu ale napewno nie bylo go tak duzo jak teraz...senna tez jestem bo 5 dzoen z rzedu spalam w dzien co mi sie nie zdaza ale jak pisalam wczesniej czasem rozne objawy mozna sobie wmowic
Ewelina u mnie dopiero 24 dc. Chyba przeziębiłam sobie pęcherz bo latam ciągle siusiu, no i to swędzenie ale dzięki bogu mija powoli. Śluz mam taki grudkowaty, biało-przezroczysty. Śpiąca niby też jestem ale nie chce się nakręcać :-( ewela masz jeszcze jakieś objawy? Ból piersi albo coś?
Treść doklejona: 27.05.13 20:45 Andzik to razem ślubowałyśmy :-) nasza 3 rocznica też 12 czerwca, byłby to wspaniały prezent...
esperana jesli masz taki grudkowaty sluz to ja mialam taki 3 miesiace temu jak sie nabawiłam grzybicy ale moze to nie to...co do moich objawów to piersi mnie bola strasznie do tego sa nabrzmiale ze az maja zykli niebieskie. Do tego mam duzo sluzu i senna jestem ze nawet w dzien spie. Dzisiaj czulam znowu takie delikatne ciagniecie w dole ale moze to tez temu bo w piatek powinien przyjsc @. A jak u Ciebie to wygląda?
Cecylka i Asiunia gratulację cieszę się ogromnie że w końcu coś sie ruszyło dużo zdrówka dziewczyny i szczęśliwego donoszenia ciąży ja niestety oswajam się z myślą o laparo żeby stwierdzić a raczej potwierdzić niedrożność a potem in vitro chyba bo nie wiem czy się zdecydujemy, opadłam już z sił ale bardzo jeszcze raz bardzo się cieszę z waszego szczęścia dziewczyny
ewelina rób teściora bo mi tu kolejną fasolką pachnie...ja dziś bardzo kiepsko spałam tylko 3h ....tragednia..jadę dziś na powtórke bety pod wieczór dam znać
no dziewczyny niestety zrobiłam test i jedna wielka dupa jedna wielka kreska!!!:( no nic teraz czekam za @ i rozpoczynamy nowy cykl....a powiedzcie mi jak teraz biore dupka to brac go do okresu?czy moze juz nie musze brac?
przykro mi ewelina :( z tego co sie orientuje to dupek tak jak luteina to progesteron póki go nie odstawisz to @ nie przyjdzie ...jeszcze raz naprawdę bardzo mi przykro i zyczę powodzenia w kolejnym cyklu ...ja narazie zostaje z wami na forum dopiero jak zobacze dzidzie na usg i bijące serduszko to może przerzuce sie na wątek przyszłe mamusie ale i tak będę zaglądała
dzieki cecylka tam myslalam ze nic z tego nie wydzie pomimo ze wszystko bylo ładnie tylko progesteron juz mi sie brzydki wydawalam jak badalam go 8dni po owulce....nie powiem łezka mi sie zakrecila przykro mi jak cholera ale mam nadzieje caly czas ze w koncu sie uda. To bedzie moj 3 cykl z clo+ menopur mecza juz mnie te obserwacje ciagle pobieranie krwi co do dnia wspolzycie potem znowu badanie.Zycie jest niesprawiedliwe bo kobieta o siebie dba przygotowuje sie do roli matki a inna nie chce miec i ma na zawolanie. Sorry ale musialam sie wyzalic:(
rozumiem Cię kochana,,,wiem co to znaczy widzieć jedną kreskę...za pierwszym razem rok czasu sie starałam i nic...teraz najszczęście 3cykl i ok mam nadzieje że będzie do końca pozytywny bo nie ukrywam stracha mam strasznego
cecylka napewno bedzie. Ja niestety należe do grona osób które szybką się poddają, trudno znoszą porażkę. Tak bardzo chciałabym być mamą może jeszcze będzie mi to kiedyś dane
Ewelina, a robiłaś z porannego moczu ? Bo z tego pierwszego wychodzi najpewniejszy. Później poziom hcg może być niższy, test może go nie wykryć. Mogło być również za wcześnie na test ?
Treść doklejona: 28.05.13 10:13 A co do duphka to jeśli miałaś przepisane 10 dni to po teście (po 10 dniach brania) powinnaś odstawić i czekać na @
amarena no właśnie nie robiłam z porannego moczu (zdażyłam przed tym testem juz dwa razy iść do kibelka) ale wydaje mi się że i tak się nie udało...:( jutro sobie powtórzę ale już jestem chora jak mam znowu zobaczyć jedną kreskę
Treść doklejona: 28.05.13 10:29 mistir a Ty bierzesz samo clo tak?( ja np po samym clo jeden cykl tak brałam i bardzo slabo zareagowalam)
Ewelina, 14 dni od owulki też niekoniecznie może oznaczać, że poziom hcg będzie wystarczająco wysoki, żeby wykazał go test. Wszystko zalezy od tego kiedy doszło do zagnieżdżenia komórki i jak szybko przyrasta hcg. Nie chcę Cię nakręcać, ale póki nie ma @ jest nadzieja
amarena dzięki trochę mnie podbudowałaś :) no u mnie @ powinien przyjsc 31 więc już niedługo ta tempka mnie chyba tak pozywtynie nakręciła bo od 7 dni utzrymuje się na poziomie 36,9, 37 st. ale zobaczymy dużych nadziei już nie mam
Ja biorebez monitoringu usg tylko monitoring progesteronu w 21dc, co wskazuje czy lek dziala czy nie, troche mnie to przeraza bo nie wiem ile tych pecherzykow peka ale juz sama po sobie wiem ze wiecej niz jeden, rowniez wysoki progesteron wskazuje na to. Jestem w uk dlatego tak, w polsce pewnie bym miala monitoring. Ewelina o, jak jeszcze nie ma @ to jest nadzieja. Moze na betke sie udaj?
Ewelina bardzo mi przykro :( Miałam nadzieję że Ci się uda.. Strasznie mocno trzymałam kciuki.. Ale może jeszcze nie wszystko stracone. Nie chcę Cie nakręcać ale mi testy zawsze wychodziły pozytywne dopiero tydzień po okresie spodziewanej @ dlatego teraz też nie wiem kiedy testować i kiedy odstawić luteinę. U mnie żadnych objawów, ale to dopiero 25 dc, no może poza delikatnymi mdłościami ale to się zdarza i sennością, niestety żadnego bólu piersi, i żadnych wyprysków na twarzy gdzie zawsze przed @ po luteinie byłam wysypana strasznie Temperatura 36,8-37,0.
esperanca dzieki ale ja sie nie łudzę za bardzo dzisiaj mnie trochę brzuch pobolewa tak jak na okres...teraz tylko nie wiem czy brać tego dupka czy nie???a powiedz mi w dniu spodziewanego okresu nie wychodzil ci test?dlaczego pozniej owulke mialas?kurcze ja już nie wiem widziałam własnie na wykresach u innych dziewczyn że nawet dopiero w 36 dc dopiero im wychodziły andzik81 na bete nie ide poczekam do piatku jak nie dostane @ wtedy sie udam :)
Treść doklejona: 28.05.13 14:43 i dzisiaj znowu mam pełno śluzu takiego kremowego ....nigdy tak nie mialam
Ewelina a może zrób test rano ? czasem faktycznie mógł jeszcze tego nie wychwycić a co do dupka to ja miałam brać aż dostanę okres a nie test negatywny, no chyba że będzie pozytywny to brać cały czas
asiunia899 no mi własnie lekarz też powiedział że brac do okresu albo przez cały czas jak będzie ciąża....zrobie tak jak mówił. Zrobie jutro ten test ale już wiem że bedzie to 1 kreska
Ewelina mi w dniu spodziewanej @ nie wchodziły testy. Nie wiem dlaczego, nie wiem kiedy mogła być owulka, ale my wtedy z mężem uważaliśmy i nie spodziewaliśmy się jeszcze dzidziusia, Także mogła być wcześniej owulka. Co do dupka/luteiny mi mówił lekarz że jak będę brała to prędzej czy później przyjdzie @ jak nie będę w ciąży, i kiedyś faktycznie tak się zdążyło. Ewelina zrób rano test, może akurat dzisiaj nie wyszedł bo robiłaś nie z porannego moczu. Jutro dziewczyny przede mną bardzo ciężki dzień, jadę do kliniki niepłodności do gdyni na moja pierwszą wizytę, już się strasznie boję. Trzymajcie za mnie kciuki kochane, proszę...
No niestety dla mnie maj nie jest miesiacem cudów ale gratuluję dziewczynom którym się udało :) Esperanca ja także jestem ciekawa co tam Ci powiedzą - czekam na relacje :)
cecylka25 jeszcze nic nie wiem bo bylam w aptece ale dopiero od 10 czynna wiec musze czekac. Ale dzisiaj mam bardzo uzo sluzu taki bialy metny jakby sie ze mnie lalo....szok
Ewelina, to dzisiaj tez nie robisz z porannego moczu ?
Esperanca - mocne kciuki dla Ciebie!
A u mnie dziwna rzecz sie zdarzyła. Dostałam po południu takiego silnego bólu brzucha a za chwilę krwawienia Wczoraj był 5dc. Zadzwoniłam do ginka, bo przecież zdążyłam wziąć już 2 tabl. Clo. Powiedział, że mogło się tak zdarzyć i albo to było samoistne poronienie (teoretycznie wykluczam), albo burza hormonów. Jego zdaniem nic się nie stało, a Clo nie zdążyło jeszcze namieszać. Trochę mnie uspokoił, mam traktować to krwawienie jako miesiączkę właściwą i teraz odczekać znowu te 3 dni i zacząć brać ponownie Clo. Byłam w takim szoku, brzuch nadal mnie boli, ale już mniej.Nie wiem co ma to wszystko znaczyć.