Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    andrzeja opijają :))
    --
  1.  permalink
    Ja jestem :swingin: Rety nie było mnie trochę i nie mogłam doczytać tyle wpisów... Dziewczyny, ale się rozpędziłyście z tymi 2 kreskami :clap: W tym cyklu zarażamy się wszystkie od Was jak leci. :jumping: U mnie pani @ ale humorek mam dobty. Byłam u mojego pana doktora. Powiedział, że wszystko u mnie jest cacy, a wykresik mam jak 18tka :crazy: Kazał przebadać mojego misia i dzwonić jak będzie coś nie tak, to mu da kuleczki na wzmocnienie żołnierzyków. A jak nie to widać nie ten czas... Mam mega stresa ze swoim Ex to może i lepiej jak fasolka będzie póżniej..
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    Wróżka, najlepsze cykle są w wieku 25-35 lat, nie 18.
    --
  2.  permalink
    Pewnie i tak. To była przenośnia. Jemu chodziło o mój wiek. Tak jak mówisz, że ktoś wygląda jak 18tka.
    •  
      CommentAuthorwedmoczka
    • CommentTimeDec 4th 2011
     permalink
    dzień dobry wszystkim:)
    dziś melduje się jako pierwsza i zaraz lecę mam dziś szkole....ale wam zazdroszczę ze możecie jeszcze spędzić parę chwil pod kołderką:cry:
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam się i ja niedzielnie i leniwie:swingin:
    agenieshika brawo i tak trzymaj:clap:
    Spidermanka gdzie Twoje wróżenie???? u mnie cisza... nadal nie ma skoku :confused:
    --
  3.  permalink
    jaka leniwa niedzielna kołderka? ja nie wiem, czym mówicie, dziewczyny, padam na twarz.. trzy dni z rzędu wstaje o 6 i zapitalam do pracy, wracam zdatna do spania jedynie. jutro wstaję o 5 :cry::cry::cry: mam szkolenie wyjazdowe (w sensie prowadzę) - juz mam dość. Jak pracuję w P-niu to też zaiwaniam. ja chccę świątt!! odpoczynku i wyspania! Mam postanowienie noworoczne i będę się go trzymać: od stycznia mniej pracuję. Juz wszystkie dorywcze prace odpuszczam. mam miec czas dla siebie i dziecka. Amen! - to moja nowa mantra:bigsmile:
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
  4.  permalink
    miłej niedzieli,dziewczynki, ide odsypiać ten tydzień
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    dziewialtka: Mam postanowienie noworoczne i będę się go trzymać: od stycznia mniej pracuję. Juz wszystkie dorywcze prace odpuszczam. mam miec czas dla siebie i dziecka. Amen! - to moja nowa mantra:bigsmile:

dziewialtka, popieram. Tak trzymaj:bigsmile::thumbup:

agenieshika, trzymam kciuki za sukces
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    A ja mam postanowienie... W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻE!!!! Mantruję z Wami:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    tralla tralla jestem pierwsza, choć spidermankę już widze :swingin::swingin:
    I DROGIE PIEKNE POWABNE PANIE POWTARZAMY RAZEM - W TYM CYKLU ZACHODZIMY W CIĄŻE !!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeDec 5th 2011 zmieniony
     permalink
    ja tez juz jestem!!! Druga, tez dobra miejsce na podium :crazy: :crazy:
    _____
    agenieshika - ja dopiero teraz docieram z OGROMNYMI kciukiami!!! :-)) MUSI SIE UDAC!!! Tez slyszałam, że przeziebienie sprzyja poczęciu. Wiec... NIECH SIE TERAZ U CIEBIE ZAGNIEŻDŻA!!! :-)
    _____
    kachaw - ja mogę Ci co nieco poczarować, ale... musisz głośno powtarzac za mną: w tym cyklu zachodzę w ciążę!!! :-)
    _____
    lapa - ja czaruję... ale chyba Ty za cicho krzyczysz, że "w tym cyklu zachodzisz w ciążę". Przynajmniej nic nie słyszałam w ten weekend... jakos cicho tak było ;-) No wiec bierz sie do krzyków!!! :boogie:
    -- ___
  5.  permalink
    Flowka - i to mi sie podoba... Pamietajcie Dziewczynki, że jak się tutaj witamy to naszym hasłem "w tym cyklu zachodzę w ciążę!" To jest jak szyfr do wejscia ;-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Do wyjscia z brzuchem :)) Ja mantre wpisałam na stałe w tym cyklu :boogie::boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    JESTEM I KRZYCZĘ : W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Lapa Slicznie Pieknie ... aż do jarocina doleciało tak glośno :thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    ha ha ha.. bo u mnie tak wieje, że mój krzyk niesie się na całą Europę:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    A u mnie dziś leje jak z cebra:)
    --
    •  
      CommentAuthorwedmoczka
     permalink
    Witam się i ja!!!

I TEZ W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻE!!!!!!!!!!!!!

Jak tam po weekendzie dziewczyny???
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Kobietki podziwiam Was i tak trzymac:thumbup:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    łóśćń, ale u mnie i leje i wieje i ogólnie pogoda jest do...tego tam...a wczoraj sypało już śniegiem:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Chciałabym zeby śnieg spadł, bo uwielbiam jeżdzić na nartach, to jedyny plus zimy :))
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    łóśćń ja też uwielbiam i zimę i śnieg ale w tym roku chciałabym żeby zima dała sobie na wstrzymanie do 22 grudnia, potem może sypać!!!
    --
  6.  permalink
    A ja lubie zimę, ale... W GÓRACH, nie w miescie. Nie lubie na ulicach tej chlapy :-/
    -- ___
  7.  permalink
    lapa - ja też usłyszałam... Jak krzyczałaś to nawet nie slyszałam, co mówili w TV ;-)
    -- ___
  8.  permalink
    Laski, jak tu sie wstawia zdjęcia?
    -- ___
    •  
      CommentAuthorspidermanka
     permalink
    hmmm, nie umiem tego zrobic :-/
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Spidermanka czytałąm, jestem wzruszona :bigsmile::bigsmile:
    --
  9.  permalink
    :-))) dziekuje :-))
    Wlasnie chcialam ten list do Sw.Mikolaja wkleic tutaj tym dziewczynom, które nie mają dostępu do mojego wykresu ;-) Wkoncu świeta sie zblizają, wiec chciałam wprowadzic taką atmosfere Świąt Bozego Narodzenia...:-)
    -- ___
  10.  permalink
    no i... nie ma nikogo oprócz łóśćń... :-))))
    ________
    Wlasnie uaktualniłam swój opis pod avatarkiem ;-)))) Jak krzyczec to na całego :-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja nie wiem czy one jeszcze śpią ... ile można kobiety ??? Panu Bogu dzień zabierają CIPKI jedne :fierce::fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja tez uciekam, lece na "małe" zakupy :swingin::swingin:
    --
  11.  permalink
    WITAM..TU RYCZĄCA PO 30 STCE...3 MIESIĄC STARANIA DOPIERO ALE W GŁOWIE WOJNA :)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    łóśćń: Panu Bogu dzień zabierają CIPKI jedne

:rolling::rolling::rolling:
    agatajurewicz witaj:-) na woję w głowie to najlepsza jest lampka wina w miłym towarzystwie, czyli naszym bo my takie konflikty wojenne zagaszamy od razu:swingin:
    --
  12.  permalink
    hahahahah łóśćń - Twoj tekst oddaje WSZYSTKO w tym temacie :boogie:
    Ja uciekam na jakiś czas z Matim do lekarza z medycyny sportowej.
    -- ___
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, dawno do Was nie zaglądałam! A tu tyle dobrych wieści!! Gratuluję wszystkim nowym mamusiom! :bigsmile:
    Postanowiłam przyjść zupełnie inną strategię. Zamierzam wcale nie zwracać uwagi na starania (nie wiem, czy będę umiała), a "eksperymenty medyczne" brać w duży nawias (bez emocji). Po jakimś czasie, mam nadzieję, odechce mi się chcenia, bo to chcenie źle robi mojej głowie :) Jak mam być w ciąży, to będę. Jak mawiał śp. Hanuszkiewicz: "Przeszłość, to sen, a przyszłość niepewna", więc co się liczy? Liczy się tylko teraz i już :)
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    wlasnie zrobilam test i jest negatywny :cry: wiem ze wczesnie ale czulam ze w tym cyklu nie wyszlo i chcialam to potwierdzic aby sie nie nakrecac, :sad: teraz czekam na @
    Od przyszlego cyklu tez bede KRZYCZEC !!!! :swingin:
    --
  14.  permalink
    Tilly75 - zajrzałam pod Twoj wykres i (nie chcąc Cie nakrecać) chciałam Ci powiedziec, że u Ciebie dzisiaj jest prawdpodobnie 7-8 dzien fl, wiec... za wczesnie na test! :-) Niestety nie jestem w stanie w 100% potwierdzic który jest fl u Ciebie, bo nie mierzyłam codziennie tempki.. .Ale póki co zaciskam jeszcze kciuki za Ciebie i Twoj aktualny cykl. Oby juz nie było nastepnego w tym roku!!! :-)
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    WITAJCIE moje Niewiastki. Dopiero jestem bo mam urwanie głowy a mega leń rozwinął sie u mnie. I nic kompletnie mi sie nie chce.
    Dziś ide do nowego gina, zobaczę co ona za mądrości mi powie. Acha.... odebrałam dziś wyniki prolaktyny i znowu poszła do góry. K..... mac. :angry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    Dziekuje Spaidermenko, myle ze moze masz racje ale ja juz bylam raz w ciazy (w 5tyg poronilam) i pamietam jak sie czulam i od kilku dni przed spodziewana @ i zrobieniem testu mialam oznaki ze cos dzieje a teraz nic. :neutral:
    Moje pierwsze oznaki ciazy to: czeste siku i zapach mojego siku inny, powiekszone ale nie bolace piersi tylko bardzo wrazliwe, a na twarzy zrobilo mi sie duze ciemnawe jakby z opalania znamie ( moja znajoma- lekarka- jak mnie zobaczyla z tym znamieniem to odrazu powiedziala ze wie ze jestem w ciazy) i chcialo mi sie wymiotowac rano pobieglam do ubikacji (to bylo 2dni przed zrobieniem testu i przekonana bylam ze cos zlego zjadlam) a teraz tych oznak nie ma :confused:
    Nie wiem juz sama, moze jeszcze na to za wczesnie albo kazda ciaze inaczej sie przechodzi i nie ma takich samych objawow.
    --
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    Hej Anderka,
    Z tego co wiem to wysoka prolaktyne latwo sie leczy takze sie nie martw, trzymam kciki za ciebie:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    mIAŁAM PODEJŚCI Z BROMKIEM ALE WYRZUCIŁAM GO BO ZATRUWAŁ MI ZYCIE.
    -- ,
  15.  permalink
    Anderka - ja tez niestety mam wysoką prolaktynę i łykam 1/2 tabletki przed samym snem. Cale szczescie super toleruje ten lek. Natomiast wiem, że są 2 zamienniki. Jeden kosztuje ok.70 pln i dziewczyny go dobrze tolerują, a ten kolejny to jest juz MEGA drogi, bo jak sie policzy go jako koszt na cały m-c to ok.1400 pln. Moze sprobuj z tym za 70 pln. Jak Twoj lekarz nie bedzie wiedzial i jaki lek chodzi, to wystarczy jak napisze na recepcie Bromergon a Ty w aptece poprosisz o zamiennik. :-)
    Tilly75 - a moze warto zrobic badanie prgesteronu w tej fazie. Bo mozesz miec np. niedomoge i wtedy wystarczy od 4 dnia wyższej tempki w fazie lutealnej brac duphaston, luteinę lub cos innego co zawiera progesteron. A teraz u Ciebie trzeba cierpliwie czekac. Choc wiem, że cierpliwość to nie jest nasza czyli kobiet wrodzona cecha ;-) hahaha GŁOWA DO GÓRY!!! Dopóki nie ma @ to nadal jest nadzieja. I proszę mi tu głosno powtarzac: W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻE!!! :clap:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    spidermanka: Dopóki nie ma @ to nadal jest nadzieja. I proszę mi tu głosno powtarzac: W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻE!!!

Ja tam już prawie zdarłam gardło od krzyku:wink::wink::wink: ale mimo wszystko powtarzam:
    W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Spidermanka nie do końca tak jest bo do wyboru jest:
    - Parlodel 66,79 za 30 tabletek- kuracja na 14-30 dni zależy od dawki
    - Bromocorn 3,20 za 30 tabtelek- kuracja na 14-30 dni zależy od dawki
    - Ergolaktyna - niestety nie znam ceny
    - Dostinex 318,39 za 8 tabletek- kuracja na 8-16 tygodni zależy od dawki
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    Ale ja juz mialam badany progesteron w innym cyklu i podobno jest ok, mieszkam w UK i tu jest troche inaczej. Jak bylam w Polsce to moj ginekolog przypisal mi duphaston i w poprzednim cyklu bralam od 14dc do 26dc i nic nie dal:confused:, sama juz nie wiem co robic.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tilly progesteron od 14 do 26 dc to za wczesnie chyba że masz owulacje około 11-12 dc, a w UK też można zrobić prywatnie badanie progesteronu
  16.  permalink
    A ja wlasnie wrocilam z Medycyny Sportowej. Mam podpieczętowaną książęczkę sportowca Matiego. On się uczy w klasie sportowej i jest wymaganie, aby co pół roku chodzic do medycyny sportowej, robic badania i podbijac książeczke sportowca. Bez tego ktos, kto nie ma aktualnego stempla nie może uczęszczać na żadne zajęcia sportowe w szkole.
    -- ___
  17.  permalink
    abortaW - ja napisałam to co pamietam. Ale faktycznie jest tak jak piszesz. :-) Ja wlasnie biore ten Bromocorn. A propos dostinexu to czy to nie jest tak, że te 8 tabletek jest na 8 bądź 16 dni w zaleznosci, czy dawka dzienna jest 1 czy 1/2 tabletki?
    Tilly75 - nie powinno sie brac duphastonu sztywno od 14dc do 26dni (no chyba że traktuje sie go TYLKO jako leczenie), bo czasami jak sie weźmie za wczesnie i nie mam potwierdzenia owulacji monitoringiem to mozemy spowodowac problemy w zapłodnieniu. Dlatego warto mierzyc caly czas tempke i kiedy masz 3 lub 4 dzien wysokich tempek wtedy zaczynasz brac duphaston przez 10 dni. DObrze mówię, Paulinko?
    -- ___
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.