Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    Ale tu tez możemy ile chcemy, dziewczyne nie podoba Wam sie tu, ja to rozumiem, ale nie rozumiem Waszych pretensji, serio
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    KI_diabeu..... mam propozycję.... Rzeczywiście bez sensu i celu jest wytykanie sobie, że cos jest nie hallo. Przyjmijmy tak jak napisała Aborta, że ten temat jest luźną rozmową i tak jak napisałam ja nie mam nic przeciw by to był ,,staraczki po 30 - hydepark". Zapraszam Ciebie do przeglądania naszych wpisów jesli masz ochotę, tylko może bądź powściągliwa w wyrażaniu swoich opinii, które jak zauważyłaś mocno nakręciły dziewczyny. Uwierz mi nie wynika to z niczego innego tylko z tego, ze ten temat wbrew pozorom pomaga nam starającym sie a nie mogącym. Dla niektórych może nie zrozumiałe jest to ale sama na sobie doświadczyłam tego. Nie umiem tego jaśniej wyjaśnić ale myślę, ze niemal każda dziewczyna, która nie może długo zajśc w ciążę wie o czym piszę. Pozdrawiam Ciebie ki_diabeu i wierze, ze pozwolisz nam na dalsze tak ,,infantylne" rozmowy :).
    -- ,
  1.  permalink
    łośćń- ale dlaczego odbierasz to jako atak?
    Naprawdę odbierasz te teksty " kurwa zajde w ciąże" jako zabawne?
    ja uwielbiam wygłupy i gierki słowne- ale toto to poza moim poczuciem humoru jest
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Brawo Anderka, mądra dziewczyna, jasne mogą nam zmienic temat wątku ;) jesli to im az tak przeszkadza :)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Anderko, wybacz, ale nie skorzystam z zaproszenia z dwóch powodów, o których nie napiszę, bo postaram sie byc powściągliwa o co mnie ładnie prosisz. A teraz wróć do mojego pierwszego wpisu, przeczytaj go jeszcze raz i zastanów się czy w normalnym, przyjaznym towarzystwie mogłby byc powodem nakręcenia wg mnie nie. A co do długiego starania się o dziecko to chyba jeszcze nie wiecie co to znaczy (choć przyznam, że nie wnikałam), w każdym razie wtedy kiedy tego już doświadczysz, wszelki zawołania i wróżki powodują tylko irytację mimo, że nadal jesteś optymistą. Finito. Teraz już mi się chyba znudziło.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Czy odbieram to jako żart czy nie, to jest moja sprawa i naprawde moje poczucie humoru moze byc inne niz Twoje , taka uroda ludzi:) kazdy jest inny zeby nie było nudno
    tak odbieram jako atak, bo swietnie tu sie czujemy i bawimy ale nie mam pojecia dlaczego to tak Wam przeszkadza
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Cytat z pierwszej strony tego wątku:

Anderka: Witam. Załozyłam taki temat ( może jest już ale nie mogłam znaleść) by wpisywały się tutaj wszystkie dziewczyny, które skończyły 35 lat i podjęły decyzję o ciązy. Da to otuchy innym ,,dojrzałym" kobietom, pozwoli uwierzyć w sukces dzięki tym , którym sie udało, będzie nam rażniej wiedząc, że jest nas więcej.
    Temat nie jest zamknięty dla innych- młodszych starających :). Zapraszam serdecznie chętnych do dyskusji. :bigsmile:

Na początku były próby wrzucenia tego wątku do innego. Wtedy myślałam sobie- w sumie po co? Skoro faktycznie starania po 30/35 rż są inne... Inaczej już na pewne rzeczy się patrzy, no i nie tak łatwo zachodzi w ciążę...
    Ba! Nawet ucieszyłam się ze świeżości na forum, mając nadzieję,że w pewnym momencie do Was dołączę...
    Niestety póki co wykrzykiwanie- "w tym cyklu zachodzę w ciążę" dalekie jest od merytorycznej dyskusji, wymiany doświadczeń itd...
    Szkoda... Miało być poważnie a jest zwyczajnie dziecinnie...
    --
  2.  permalink
    bo moze chcemy stworzyć fajny wątek dla fajnych wyluzowanych babek po 30?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    bo przynudzacie i tym przynudzaniem zrzucacie inne - ciekawsze tematy niżej... po prostu.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Już jest wątek trzydziestolatek.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Nie zapraszam do nas ( nic na siłę) ale do przeglądanie tematu ( co robisz często). Jestem optymistka ( no może nie na końcówce cyklu ale jestem) a wróżki w postaci zdjęć pod wykresami przyjaciółek nie sa niczym złym a jedynie miłym elementem w naszym gronie. WNIOSKUJE, ZE NIE WIESZ W JAKIM ASPEKCIE WYMIENIANA BYŁA TU WRÓŻKA ale nie jest to napewno ten aspekt o jakim myslisz. Gdybyś choć odrobine nas znała i wiedziała cokolwiek o nas wiedziała być do czego odnosi sie ta wróżka. Myślę równiez, ze nie spotkałas sie na zywo z czyms takim jak autosugestia i autoterapia lub co więcej wizualizacja....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Anderka nie wiem czy pajeczarka to ogarnie jutro, tyle czytania szok :))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A ja tak zmienię temat Ally poroniła niestety :(
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Hmm.. ja np. wiem, co to autosugestia i wizualizacja-oboje z mężem zajmujemy się NLP (jeśli wiesz, co to jest)...ale to, co tu czytam, dalekie jest od tych pojęć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Trzymajcie kciuki za moje pecherzyki! :)
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    No to niestety nie chcialabym miec do czynienia z takim trenerem...
    --
  3.  permalink
    z takim tzn z jakim?
    • CommentAuthorFiona85
     permalink
    Witam. Jestem tutaj nowa. Piszę bo już nie potrafie sobie sama z moimi myślami poradzić. W tym roku w maju odstawiałam tabletki anty, staramy się z mężem od lipca o dziecko (po wizycie u ginekologa ), ale nic nie wychodzi. Owulacja mam, bo sprawdzam ją testami, nawet ostatnio kiedy miałam owulację przytulaliśmy się z mężem, następnego dnia byłam u ginekologa, zrobił USG. Potwierdził że owulacja się odbyła, tego dnia także się przytulaliśmy, ale nadal nic. Może test zrobiłam za wcześnie, może panikuję... nie wiem już sama. Co prawda czuję jakby coś się działo, wyczuwam jakieś lekkie bóle w podbrzuszu, takie dosłownie minimalne, ale siła autosugestii jest wielka w moim przypadku. Myślicie że w końcu się uda?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Abortaw przykre, współczuje Ally:(
    Flowka tzrymam kciuki kochana za Ciebie i Twoje pęcherzyki :))
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    O rany.... Ally tak sie ciszyła... kurcze ale zycie potrafi człowieka zdołować....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Fiona a na kiedy termin @?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Fiona85: nawet ostatnio kiedy miałam owulację przytulaliśmy się z mężem, następnego dnia byłam u ginekologa, zrobił USG. Potwierdził że owulacja się odbyła, tego dnia także się przytulaliśmy

Może nie wiesz, ale od samego przytulania w ciążę się nie zachodzi...
    A po drugie- od naszego myślenia czy Wam się uda też nie zajdziesz w ciąże...
    Poczekaj aż będziesz mogła zrobić test to sama się przekonasz...
    --
    • CommentAuthorFiona85
     permalink
    teraz termin @ mam na 19/12
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    To za wcześnie na test, test zrób 17/12 powinno juz wtedy wyjśc wiarygodnie
    --
    • CommentAuthorFiona85
     permalink
    Jeheira, napisałam "przytulaliśmy się" żeby nie używać wulgarnego słowa, chciałam być kulturalna ale skoro nie zrozumiałaś to .....
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    I widzisz.... mocno stąpacie po ziemi.... nie ma miejsca na irracjonalizm..... a często własnie dobre słowo, otucha i wsparcie i wiara w to, że sie uda pozwala wielu tu przetrwać niefajne chwile...... wiem co to jest NPR , wiem na czym polega ale chcę do tego dodawać coś ,,bajecznego" by zagłuszyć własne lęki i obawy.... Mi osobiście to pomaga....

Fiona, a może wprowadzisz własne cykle na 28 by można było cos więcej powiedzieć????
    -- ,
    • CommentAuthorFiona85
     permalink
    Anderka, już cos takiego zrobiła, ale znalazłam ta stronę dopiero przed chwila i muszę ja uzupełnić
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    irracjonalne podejście do starań nie popłaca akurat... to raz, a dwa, możecie nas uważac za zrzędy jak Wam się tam chce, bylebyście kiedyś rozpaczliwie nie chciały do nas dołączyc jak Wam się oczy otworzą i znudzi Wam się wreszcie głupkowate (sorry dla mnie tak to brzmi) zagrzewanie do walki... i przejdzie Wam pierwsza fascynacja portalem, okrzykiem i wróżkami... oby ktoś Wam wtedy nie powiedział "spadaj do wątku staraczki po30tce"... i tyle posłowia.
    Ally - bardzo mi przykro :(.
    • CommentAuthorFiona85
     permalink
    łóśćń, zrobiłam test 7 dni "po" myslałam, że cos wyjdzie, i wyszło..... jedna kreska :(, w takim razie poczekam na pierwszy dzień spodziewanej @ i wtedy zrobie test, chociaz powiem, że nie wiem czy wytrzymam
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Flowka: No to niestety nie chcialabym miec do czynienia z takim trenerem...

i vice versa... gdybym musiała udać się do psychologa, oczekiwałabym konkretnej pomocy, a nie tego wszystkiego, o czym pisałam wcześniej, a czego nie chce mi się powtarzać (mimo iż jest to zabieg nader popularny w tym wątku).
    Tymczasem się żegnam- zrzęda idzie już sobie, zawiedziona, że, gdy już będzie się starać, nie znajdzie tu wsparcia (mimo założeń autorów wątku):peace:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Fiona a ja mam pytanie czy 85 w Twoim nicku to rok Twojego urodzenia ? Jeśli tak to powiedz mi czy Ty uwazałaś w szkole na biologii ? Bo chyba nie jak mógł Ci test wyjść 7 dni po owulacji, jeśli test wykrywa gonadotropinę kosmówkową czyli beta HCG, a jest to hormon wytwarzany po implantacji zarodka która następuje 7-9 dni po owulacji tak mniej więcej więc zaczekaj grzecznie do terminu @ czyli 13-14 dni po owulacji i wtedy rób test wczesniej to marnotrawstwo pieniędzy, wczesniej koło 11-12 dpo możesz iść na badanie beta HCG z krwi
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Fiona85: Jeheira, napisałam "przytulaliśmy się" żeby nie używać wulgarnego słowa, chciałam być kulturalna ale skoro nie zrozumiałaś to .....

Fiona, a nie znasz takiego wyrażenia jak "kochaliśmy się", "bzykaliśmy się" (raczej to drugie nie jest wulgarne)? To całe przytulanie jest trochę infantylne.

Dziewczyny, wykreślcie mnie proszę z listy, ten wątek się zrobił co najmniej dziwny.
    --
  4.  permalink
    Na forum jeszcze funkcjonuje "serduszkowalismy". To dopiero odjechane określenie :tooth:
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Dobrej nocy..... Część z nas zna zasady NPR, i na pewno wesprzemy te, które maja problem. Uwierzcie, ze nie jesteście wyroczniami w kwestii zajścia w ciążę bo to czy którejś sie uda nie ma związku z tym, ze WY JEJ NIE POMOGŁYŚCIE. Oprócz Waszej wiedzy jest np jeszcze aspekt medyczny i psychologiczny i NPR w tym za wiele nie pomoże. NPR blokad psychologicznych nie zniweluje a wsparcie mądrymi tekstami naukowymi tu na nic nie wskura. Nie odbierajcie tego jako atak na NPR, szanuje ją, bazuje na tej wiedzy, cenię sobie ją bardzo, bardzo wysoko ale niekiedy potrzeba jeszcze odskoczni od suchych medyczno badawczych zdań. Tu z nami sa dziewczyny, które to rozumieją i dlatego są tutaj.
    -- ,
  5.  permalink
    Uff, ale się zrobiło gorąco. Zaczęłam się zastanawiać komu może przeszkadzać nasz wątek...
    "Niestety, nie wnosi on nic nowego oprócz powtarzających się do znudzenia wpisów, zaklęć i sekciarskich okrzyków"
    Awantura rozpoczęła się po wklejeniu wróżki płodności...
    A zajadłość przypomina moherowe berety... Nic więcej nie powiem...
    I powtórzę naszą mantrę KONIECZNIE w czasie terażniejszym W TYM CYKLU ZACHODZIMY W CIĄŻĘ :jumping:
    Nasze kochane osoby krytykujące proponuję ignorować i mówię im pa, pa :swingin:
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Słowo "seruszkowanie" jest na całym forum, wiec krytykujesz i inne watki
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ale te moherowe to Wy? Równie waleczne jesteście.....
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Pa Pa
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    A podobno już sie znudziłąs hihihi hihihi
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No, ale wiesz, kontroluję obrabianie tyłka ewenetualne :))
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Tak to Cie boli ? daj spokój sobie:)
    Ide laski chyba poserduszkować sobie :swingin::swingin:
    --
  6.  permalink
    łóśćń: Słowo "seruszkowanie" jest na całym forum, wiec krytykujesz i inne watki

a napisałam ,że to słowo funkcjonuje tylko na tym watku?
    Oj łośćń....
    :confused:
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Jestem zmęczona tak poważnym braniem wszystkiego do siebie i życia... Jakby mało było problemów!!!
    To, że jest TU miło.. pomimo, że każda z nas czeka na te dwie II, nie oznacza że nie można dostać fachowej pomocy.. ale po co się zagłębiać w treść forum czy wypowiedzi pod wykresami ??
    Tak łatwo jest oceniać po "pozorach"..

Co niektórym "uszczypliwym" proponuję zastanowić się nad sensem wcielenia w życie... zwykłej empatii. Bo kilku tu zaglądającym ewidentnie jej brakuje, a dodatkowo "obciekają" wybitną powagą...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    łóśćń... szczerze? To boli mnie jedynie Twoja strasznie gburowato-nieprzyjazna postawa.... chociaż i tak mało, bo Cię nie znam i nie poznam raczej (daj wróżko!)
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    poczekaj wrócę :))
    Oj nie :)) wiec przepraszam :)) :))
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    empatia nie ma tu zupełnie nic do rzeczy, ale skoro już o niej napisałaś to wzajemnie Shese
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ok dziekuje :))) za miły komplemencik :) bedzie mi sie lepiej spało:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    No co Ty Diablico... Będą grzeczne dziewczyny . Ja Juz Was opuszczam bo idę.... POBZYKAĆ SIE Z MĘŻEM.... :bigsmile:\
    Poserduszkować, pieprzyć, poprzytulać, kochać, sexić, uprawiać miłość, ... spróbować zafasolkować, choć nie ... obiecałam być grzeczna:devil: - różne pojęcia dla zbałamuconych ( lub nie) w zależności od stopnia zgorszenia :tooth:
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.