Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    Kama i koniecznie do tego pierniczek własnego wypieku:) mHmmm gorące maliny w herbatce i pachnący pierniczek mamusi... już mi slinka leci hihi
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Uwielbiam święta:bigsmile:Szkoda, że nie ma śniegu...
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Jak tak buro szaro na dworze to jakos tej magii nie ma :) choć pare płatków i juz milej
    --
  1.  permalink
    kama77 - na Twoją prośbę wrzucam przepis na HERBATKĘ ZIMOWĄ:

•herebka herbaty (może być earl grey),
    •1,5 łyżeczki miodu,
    •1 plasterek pomarańczy,
    •1 plasterek grejfruta lub cytryny,
    •1 szczypta zmielonej mięty,
    •1 szczypta zmielonego imbiru i cynamonu,
    •kilka ziarenek goździków.
    Można też dodać maliny (ew. jagody) lub sok z tych owoców.
    SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!! :bigsmile:
    -- ___
  2.  permalink
    o żesz, ja cię, kobiety, od godziny ambitnie czytałm dyskusje wczorajszą. Dałyście czadu! :bigsmile:

ja mogę dac na herbate nieświateczna, ale rozgrzewającą:
    - do wrzątku w garnuszku dosypujemy łyżeczkę tymianku, mieszamy, dodajemy pół łyżeczki lukrecji, mieszmay i szczypta imbiru. Gotujemy przez ok 5 min pod przykryciem. Przecedzamy i pijemy małymi łykami. Niezbyt smaczna, ale rozgrzewa skutecznie organizm po wyziębieniu, poczas grypy i przeziebienia - sprawdziłam na sobie wielokrotnie!. trzeba ja pic przez kilka dni z rzędu raz dziennie.nie mozna łączyc z hormonami i antybiotykami.
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Normalnie lasi ale pysznosci tu dajecie :):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    OO, a dziś mamy kącik kulinarny. Dzis trzeba zmienić na ,,staraczki po 30 w w kuchni" ( albo od kuchni hehehe):bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    hehehe uwazaj bo może to komuś pzreszkadzac :smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    no.... Bo ja Kasiu wywołuje wilka z lasu :updown:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    :fingersear:hihi i to mi się w Tobie podoba hihi
    --
    •  
      CommentAuthordziewialtka
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    albo starczki po 30 miedzy kuchnia a salonem:cool:
  3.  permalink
    staraczki, hihi
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    [wymoderowano]
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    Anderka-jestes the best hahahahaa
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Monia kochana jak to dzis przeczytaja to jesteś zlinczowana :tooth::tooth: :crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    monia25elo: won zrzedy na grzedy

O matko, poziom bab z PGR-u... nie obrażając tychże....
    Naprawdę jesteście takie głupiutkie czy tylko się na takie kreujecie?
    Nic, tylko spuścić zasłonę milczenia:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    [wymoderowano]
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    ojoj az sie trzese ze strachu :PPPP
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    a co to sa pgr-y towje osiedle na ktorym sie wychowywalas ze tak sie madrujesz????
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Powiedziała co wiedziała :bigsmile:. SPuść w takim razie tę kotarę milczenia i najlepiej stań za nią i nie wyłaniaj sie bo po co masz się stresować.:cool:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Monia.... spokojnie. Trochę za ostro ....
    -- ,
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    jeszcze nawet sie niezdazylam rozkrecic heh
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Ale Cię tu ciągnie agael ;)
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    tymbardziej ze pisalam to do was .a tu mi sie cos placze miedzy watkami...
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Monia daj sobie spokój najlepiej ignorować uwierz mi...
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Monia jestes nie mozliwa :))
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    powiedzcie lepiej dziewczyny jak zalapac bakcyla kucharki-bo jakos niemoge sie przelamac:))))
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    No proszę, wyszło szydło z worka, albo słoma z buta:-/
    Chamstwo też lubicie, staraczki?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Monia25 ja ogólnie mam lenia oststnio, wiec Ci nie pomogę, wszystko robbie z musu, ale mam nadzieje że w pzryszłym tygodniu wezme się do kupy :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    jakie staropolskie-czyli staromodne powiedzenia!!1ktory to rocznik 49????:DDDDD
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    no wlasnie mus...-a ochote skad wziac???
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    JA na razie nie myślę kucharzeniu. Okna do umysia a weny roboczej nie ma. Kucharzyć za mocno nie będe bo w tym roku u mnie bardzo spokojniutkie święta. Szkoda bo zawsze rodzina przyjeżdżała ale w tym roku nie dadzą rady. tu gdzie mieszkam jesteśmy sami bez żadnej rodziny więc takie po części samotne święta :cry:. Jednak obiecałam sobie, z epojadę z córką na ferie zimowe do rodziców i troszkę nadrobimy długi czas niewidzenia.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    Anderka-tez mieszkasz po za granicami PL?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    monia- dziewczyny krytykują a i owszem, ale Ty za swoje słowa powinnaś przeprosić bo na prawdę były bardzo nie na miejscu nikt Cię nie obraził a Ty i owszem tak więc miarkuj się w słowach bo o bana przy takim zachowaniu nie trudno
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja w tym roku to mam luz z gotowaniem pierwszy raz od nie pamietnych czasów :) co roku świeta ja robiłam( bo uwielbiam kucharzyc ) ale w tym roku jedziemy na narty i tam spędziemy swieta :)) jestem pełna obaw bo to pierwszy raz bez szykowania i gości :))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Anderko kochana święta bez rodziny zwłaszca Bożego NArodzenia są takie inne ale przecież nie jesteś sama będziesz z mężem i córeczką więc będzie to Wasza mała cudowna rodzinka i wasze święta w trójeczkę :) :*

Ja już mam cały plan jadłospisu na święta :) i powoli zaczynam przygotowania :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A co do okien to ja ciągle czekam, aż będę mogła wezwać firmę od mycia okien ale przez deszcze jest to dość ciężkie :( i zazdroszczę Wam możliwości samodzielnego mycia okien niestety u nas nie jest to możliwe :(
  4.  permalink
    Wszystkie jak ti jesteście - WDECH, WYDECH, WDECH, WYDECH...
    nie moge w to uwierzyc, że wszystkie jak tu jesteście (jestśmy) to kobiety i że tak dosadnie sobie "dosrywacie" za przeproszeniem wyrażenia. Wszystkie sie staramy przecież, więcdobrze, by tu było zrozumienie i empatia i wsparcie. Przeczytałam posty wczorajsze i powiem, że sarkazm i jad płynął z obydwu stron. Troche dystansu, humoru i empatii wszystkim nam sie przyda.
    *melody* i *agael77* w jakim celu tu wchodzicie, skoro wczoraj zobaczyłyście, że nie możecie z nami znaleźć wspólnego języka? To nie lepiej, byście nadal miały swój wątek a my swój? szanujmy się na odległośc moze co?
    *melody* "Chamstwo też lubicie, staraczki?" - czy Ty mnie chcesz obrazić? czy pamiętasz swój status?
    *monia25elo* po co znów nakręcasz niekonstruktywną dyskusję?

pax, pax!
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Abortaw , a dlaczego nie mozliwe ? pytam z czystej ciekawosci :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Widziałaś angielskie okna kiedyś w jakichś filmach ? Raz że otwierają się do góry i z zewnątrz mogę je umyć tylko z drabiny a tak wysokiej nie mam, dwa mój dom jest z 1863 roku :D więc mamy wielkie wykuszowe okno w salonie i nie jestem w stanie go umyć sama tylko od środka a z zewnątrz muszę zatrudnić panów do ich umycia :)
  5.  permalink
    no to się wypowiedziałam po czasie :) to teraz spadam pomieszkać :cool:
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    niemam zamiaru nikogo przepraszac-zyje w wolnym kraju i prawo do swojego zdania mam-a i owszem czuje sie obrazona gdyz sama nawet niemam 30stki i uwazam ze niema nic zlego ,ze laski trore sa w wieku po 30stce zachowuja sie tak jak chca-czego wy od nich chcecie-pozjadalaycie wszystkie rozumy czy poprostu sie wam nudzi??kazdy ma prawo byc taki jaki jest!!!co w tym zenujacego .ze kobiety sie w taki a nie inny sposob ze soba komunikujai poruszaja takie a nie inne tematy??
    widocznie trzeba troche ostrzej zeby taka jedna z druga zrozumiala,ze nie kazdy jest na tyle dojzaly czy jak na moje nazbyt przedojrzaly zeby niepotrafic zrozumiec potrzebi upodoban innych ludzi!!!
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    No widziałam :) faktycznie zastanawiałam sie jak one są myte :bigsmile::bigsmile:Dzieki za wyjaśnienia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    p.s. niemialam zamiaru niczego nakrecac-napisalam do dziewczyn wyrazajac swoje zdanie-ale i przeciwniczki sie znalazly-tak wyszlo-dalej niepotrafie tego zrozumiec dlaczego wyszla taka wielka dyskusja-dlaczego inne dziewczyny niepotrafia ominac watku skoro sie niepodoba??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Monia ja się czynnie udzielam w tym wątku i do dziewczyn nic nie mam, szanuję natomiast, że ktoś może mieć inne zdanie a Ty obraziłaś agael swoją wypowiedzią, dopiero zaczynasz tu pisać więc waż na słowa bo przez Twoje agresywne zachowanie moderator może zamknąć wątek a tego nikt kto jest tu od początku by nie chciał więc więcej powściągliwości i waż swe słowa a czasem ugryź się w język zanim coś napiszesz i tak na marginesie ja też nie mam 30 lat i co z tego ? Nie o wiek tu chodzi a o zachowanie i użyte słowa, Twoje były bardzo nie na miejscu i jak napisała dziewialtka nakręcasz tylko niepotrzebnie atmosferę.

I kolejna sprawa zanim wyślesz posta sprawdź pisownię bo czasem nie da się czytać tego co piszesz.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    łóśćń: No widziałam :) faktycznie zastanawiałam sie jak one są myte Dzieki za wyjaśnienia

Spoko nie ma problemu :) W sumie za umycie 14 okien ( bo oni każde małe liczą osobno) wyjdzie nam z 10 funtów czyli 50 zł więc nie ma trafedii :)
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Zgadza się ja , mąż i córcia. Piękne święta. Zawsze po prostu miałam rodziców w te dni i jakoś tak mi będzie tego troszkę brakować. Tak czy siak będa to inne ale wspaniałe święta a na dodatek pierwsze w nowym domu :). Nie mieszkam za granica ale mam do rodziny 500 km i po polskich drogach dłużej się tam jedzie niż do wielu państw.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    "a ja sram nas ciebie ty zakapioro hahaha"

monia25elo: monia- dziewczyny krytykują a i owszem, ale Ty za swoje słowa powinnaś przeprosić bo na prawdę były bardzo nie na miejscu

To ja przepraszam...PGR. Bo tutaj jest rynsztok:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    fakt majątku nie zbijają :) a Ty masz mniej pracy :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Agael , uogólniasz nas wszystkie i obrażasz. Ja osobiście czuję się urażona i uważam, ze mocno przesadziłaś.
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.