Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    Anderka: Zgadza się ja , mąż i córcia. Piękne święta. Zawsze po prostu miałam rodziców w te dni i jakoś tak mi będzie tego troszkę brakować. Tak czy siak będa to inne ale wspaniałe święta a na dodatek pierwsze w nowym domu :). Nie mieszkam za granica ale mam do rodziny 500 km i po polskich drogach dłużej się tam jedzie niż do wielu państw.

Anderko ja wiem, że te 500 km to dużo ( podczas studiów miałam 650 km do domu) i wiem, że bywa ciężko :) ale jak sama napisałaś pierwsze święta w nowym domu wierze, że będą wyjątkowe a rodzice i wy będziecie ze sobą nawzajem myślami :)

Ps... wysłałam Ci PW
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    monia25elo: Dziewczynki-tylko przez przypadek odkrylam ta wymiane zdan z tymi zrzedami i musze wam powiedziec ze Jestescie zajebiste:)))tak trzymac-piekny pocisk!!! won zrzedy na grzedy!!!przeciez to wasza sprawa jak piszecie i co-grunt to pozostac mloda duchem prawda:))
    w dupie bym miala takie glupio madre zadufane wiedzmy!co juz zapomnialy jak i one swoje poczatki mialy-przeciez nikt sie nierodzi z powaga 80latki...:))pozdrawiam kobietki i popoeram w calosci:)))

monia25elo zainwestuj w dobry podręcznik Savoir vivre(mam nadzieję,że nie muszę Ci tłumaczyć co to jest)
    Przekleństwa, wyzwiska i brak kultury osobistej nie jest mile widziany zarówno u zrzędliwej wiedźmy jak i u zaj***stej laski, niezależnie od tego, po której stronie konfliktu stoi...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Przepraszam wszystkie inne, które nie zasłużyły. Ale wypowiedź Koleżanki zwaliła z nóg!
    Powinnam napisać, że to własnie ona robi z tego wątku rynsztok.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    łóśćń: fakt majątku nie zbijają :) a Ty masz mniej pracy

Wiesz zbijać zbijają na mojej ulicy jest 200 domów każdy korzysta praktycznie z jednej firmy najtańszej okna myje się raz na 2-3 miesiące więc kasa niezła z tego jest do tego myją okna w centrach handlowych :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    jeeej, aż trudno mi uwierzyć, jak nisko upadł wątek... :shocked: nie róbmy z 28dni portalu na poziomie ZERO
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Anderko jasne że te swieta będa cudowne, spokojne bez ludzi ale też piekne:) zobaczysz bedą Ci sie podobać
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dziewialtko, nie obrażam nikogo, zadałam tylko pytanie. Obrażaniem zajęła się tu inna osoba, chyba zauważyłaś?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Abortaw... no to fakt, nie wiedziałam, ze to az taki biznes:) ale tak na dobrą sprawe to jaki projektant mógł takie okna wymyśleć:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Karko niestety postawa jednej osoby może bardzo zaszkodzić ogółowi, agael dziękuję za przeprosiny i rozumiem Twoje uniesienie względem Moni bo jej słowa były na prawdę nie na miejscu, ale mam prośbę dziewczyny nie zwracajmy uwagi na jej posty poniżej poziomu krytyki i mam tu na myśli osoby które krytykują wątek jak i uczestniczki wątku a może wróci tu znów atmosfera życzliwości. Z góry dziękuję
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    obserwuje dyskusje juz od dluzszego czasu i nic sie nieodzywakam .ale niewytrzymalam i sie odezwalam -sorry ze jestem zbyt doslowna i zbyt chamska na takie wysokie niveao jakie tu panuje-same niejestescie lepsze!!!gadacie na inne a same sypiecie sarkazmem jak inni dowcipami...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    łóśćń: Abortaw... no to fakt, nie wiedziałam, ze to az taki biznes:) ale tak na dobrą sprawe to jaki projektant mógł takie okna wymyśleć

To duży biznes anglicy lubią takie okna i innych nie uznają no przepraszam są jeszcze takie które otwierają się do zewnątrz ale nie do wewnątrz więc też bez pomocy ich nie umyjesz :D
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Czekam na tą miłą atmosfrę z przed kilku dni z utęsknieniem :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    W takim razie ja przepraszam wszystkie dziewczyny, które poczuły sie urażone. DZiewczyny idą najpiękniejsze święta z całego roku. Nie róbmy jatki i nie stwarzajmy niefajnych sytuacji. Cieszmy się, miejmy marzenia, bądźmy mili dla innych - czyż nie tego oczekuje się te święta.:kiss::kiss: To dla wszystkich dziewczyn tutaj.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moni mimo starań nie mogę zrozumieć Twojej wypowiedzi, gdyż zawiera zbyt wiele literówek
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    skoro pojawily sie takie bezsenswne odpowiedzi to dlaczego niemialam tego wlasnie sprowadzic do poziomu zero...teraz juz gorzej byc niemoze wiec prosze bardzo-pole do popisu dla was poliglotki........
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    x: grunt to pozostac mloda duchem
    być młodym duchem, a nie miec kultury, to różnica. Naprawdę - jestem zszokowana przebiegiem tej dyskusji. A ani stara duchem, ani zezrzędziała się nie czuję i za taką postrzegana nie jestem... Przykro mi, że TEN portal schodzi na tak niski poziom.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moni poliglota to osoba, która bez problemu przyswaja języki obce a mi chodzi tylko o to byś przed wysłaniem wiadomości ją przeczytała i poprawiła błędy, bo takich wypowiedzi nie da się czytać.
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    niveao-to poziom :))
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dobrze :-P
    Niveau się pisze, jesli już chce się zabłysnąć.
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    a ja pisze w dwoch jezykach!polskim i moim zniemczonym-nieposiadam polskich znakow niestety...
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Mimo że chce tu być to dziś się nie da... bo znów to co wczoraj.... jak wątek wróci do normy to i ja wrócę aspokojnie jest tu tylko przed poludniem... przekre to
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    monia25elo: a ja pisze w dwoch jezykach!polskim i moim zniemczonym-nieposiadam polskich znakow niestety..

Po 8 latach już zniemczony?:shocked:
    Poza tym - brak polskich znaków nie usprawiedliwia błędów, które robisz, a które mocno utrudniają odczytanie Twoich "wypowiedzi".
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    niemusze tu niczym blyszczec-wiem jak to sie pisze zwyczajny blad popelnilam piszac nic wielkiego..czy az tak to nieczytelne??
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    to nieczytaj jak ci to tak utrudnia zycie...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    monia25elo: a ja pisze w dwoch jezykach!polskim i moim zniemczonym-nieposiadam polskich znakow niestety...

Nie mieć polskich znaków a przestawiać litery i pisać słowa niezrozumiałe i nieistniejące to dwie różne sprawy, poza tym wiele osób na forum jest, które mieszkają za granicą i posługują się dwoma lub więcej językami a mimo to nadal składnie i poprawnie potrafią napisać posta lub wyedytować go w Wordzie
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    monia25elo: to nieczytaj jak ci to tak utrudnia zycie...

ze zrozumieniem czyichś wypowiedzi tez masz problem? Nie napisałam, że utrudnia mi życie, tylko odczytanie Twoich wypowiedzi.
    --
    •  
      CommentAuthormilkar
     permalink
    mi w tym roku przypadł zaszczyt urządzania wigilii :(
    przez ostatnie lata jeździliśmy do siostry ale ona mnie wyprzedziła i jest w pierwszym trymestrze ciąży, słabo się czuje więc takim sposobem my gościmy.
    na całe szczęście ja jestem przede wszystkim jak co roku od ciast, główne pichcenie bierze na siebie mama.
    jednak posprzątać tak porządniej trzeba przed świętem, naszykować ugoszczenie w święta i jeszcze po posprzątać :)
    plus jest taki że nie będę musiała zmywać sama
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    łóśćń: Mimo że chce tu być to dziś się nie da... bo znów to co wczoraj.... jak wątek wróci do normy to i ja wrócę aspokojnie jest tu tylko przed poludniem... przekre to

łóśćń proszę Cię nie odchodź przepraszam, że zwracam uwagę moni ale szlag mnie trafia, że przychodzi nowa osoba i nam bruździ a od rana był spokój :(
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    spidermanka dziękuję za świetny przepis, na pewno spróbuję.
    Faktycznie najlepiej będzie ignorować niektóre wpisy.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Milkar :) dzieki ze piszesz na temat :)
    Ja uwielbiam urzadzac wigilie, ale w tym roku mnie to omija :)
    --
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    wyrazilam tylko swoje zdanie ok-reszta byla niepotrzebna....co moze nawet tego juz niemozna???
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    milkar: mi w tym roku przypadł zaszczyt urządzania wigilii :(
    przez ostatnie lata jeździliśmy do siostry ale ona mnie wyprzedziła i jest w pierwszym trymestrze ciąży, słabo się czuje więc takim sposobem my gościmy.
    na całe szczęście ja jestem przede wszystkim jak co roku od ciast, główne pichcenie bierze na siebie mama.
    jednak posprzątać tak porządniej trzeba przed świętem, naszykować ugoszczenie w święta i jeszcze po posprzątać :)
    plus jest taki że nie będę musiała zmywać sama

No to masz powód do wykorzystania moich przepisów na ciasta :) i pierniczki :) a choinka już ubrana ?
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Abortaw jestem :) i nie musisz mnie przepraszac :):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Czuję się trochę winna, że temat zszedł na inne tory ale nie lubię takich sytuacji :) ale juz wracam do normy :) :*
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Abortaw jestem pod wrażeniem ilości przepisów:thumbup: często wchodze na wątek o gotowaniu i ppowiem Ci zadziwia mnie zawsze Twoje meni, jest takie wymyślne i smacznie brzmi zawsze :swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    AbortaW, a gdzie można znaleźć te Twoje przepisy? :-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ja po prostu lubię gotować i piec :) ostatnio wysyłałam spidermance przepisy, a że dziewczyny mnie prosiły to im też podesłałam tyle, że u siebie pod wykresem :) Ale moje dania nie są jakieś wyrafinowane czy wyszukane one z nazw tylko tak brzmią :) za to jutro Pan Miś gotuje bo ja 12 h w pracy :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Melodie pod moim wykresem :)
    •  
      CommentAuthormonia25elo
     permalink
    moze zaczniecie sie nawzajem trawic-niewazne kto jakie ma podejscie i dziecinne podglady....
    czasami moze tak trzeba...oczywiscie niemusialo tak ostro byc-to juz moja dzialka za ktora boire pelna odpowiedzialnosc.moze to wtracenie sie jako osoba trzecia was wszystkie w jakis sposob zjedna i niebedziecie takie podle dla siebie.Ja przekroczylam granice wiem ale niezaluje wcale-ja jestem ta zla a wy badzcie dalej te super i na poziomie hahahahahah..
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    To nie poczytam, bo zamknięty. ;-)
    Ale jak masz jakieś fajne, mogłabyś się podzielić na wątku naszym, mniam mniam chyba się nazywa. Jesli chcesz oczywiście. :-)
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    U mnie wyjątkowo tak wcześnie choina została dziś ubrana. Zawsze robię to w wieczór przed wigilią ale mąż kupił choinke w doniczce, postawił w domku a moja córcia nie wytrzymała- zaczęła ubierać. ALe jest śliczna więc udobruchali mnie :).
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Melodie szczerze jest ich bardzo dużo bo ze dwie strony postów mi tego wyszło jak chcesz wyślę Ci zaproszenie :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    monia25elo: moze zaczniecie sie nawzajem trawic-niewazne kto jakie ma podejscie i dziecinne podglady....
    czasami moze tak trzeba...oczywiscie niemusialo tak ostro byc-to juz moja dzialka za ktora boire pelna odpowiedzialnosc.moze to wtracenie sie jako osoba trzecia was wszystkie w jakis sposob zjedna i niebedziecie takie podle dla siebie.Ja przekroczylam granice wiem ale niezaluje wcale-ja jestem ta zla a wy badzcie dalej te super i na poziomie hahahahahah..

Kurcze człowiek ma tu do czynienia z dorosłymi ludźmi... Niejedna burzliwa dyskusja miała już tu miejsce... I mimo wszystko ciągle mnie dziwi,że są tu osoby, które dorosłość pojmują tylko jako granicę wiekową, która jak widać na wyżej załączonym obrazku z dojrzałością nie ma nic wspólnego...
    --
    •  
      CommentAuthormilkar
     permalink
    choinka to mój temat zmora, od zawsze uznaję tylko żywą. Ale po za tym ze musi być żywa to żeby mi się podobała musi być, gęsta, odpowiedniej wielkości i generalnie musi mieć tak rozłożone gałęzie jak najładniejsza sztuczna ma :) to jest cholernie trudne zadanie taką znaleźć bo panowie którzy mają choinki, moich potrzeb totalnie nie rozumieją i patrzą się na mnie jak na wariatkę.

więc ostatnio jak kupuję to ich uprzedzam że kupię ale musi być idealną choinką :)
    chyba w niedzielę będzie dzień zakupu
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Anderka: U mnie wyjątkowo tak wcześnie choina została dziś ubrana. Zawsze robię to w wieczór przed wigilią ale mąż kupił choinke w doniczce, postawił w domku a moja córcia nie wytrzymała- zaczęła ubierać. ALe jest śliczna więc udobruchali mnie :).

JA w tym roku późno ubrałam choinkę bo w sobotę ale normalnie to ubieram przed mikołajem :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    abortaW: Melodie szczerze jest ich bardzo dużo bo ze dwie strony postów mi tego wyszło jak chcesz wyślę Ci zaproszenie :)

A może zechcesz wrzucić tutaj?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    milkar: choinka to mój temat zmora, od zawsze uznaję tylko żywą. Ale po za tym ze musi być żywa to żeby mi się podobała musi być, gęsta, odpowiedniej wielkości i generalnie musi mieć tak rozłożone gałęzie jak najładniejsza sztuczna ma :) to jest cholernie trudne zadanie taką znaleźć bo panowie którzy mają choinki, moich potrzeb totalnie nie rozumieją i patrzą się na mnie jak na wariatkę.

więc ostatnio jak kupuję to ich uprzedzam że kupię ale musi być idealną choinką :)
    chyba w niedzielę będzie dzień zakupu

No to powodzenia z wybieraniem :) i oby udało się znaleźć ideał :)

My na razie nie mamy ogrodu więc tylko sztuczna ale jak dorobimy się ogrodu to będą żywe drzewka
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Milkar ja Cie doskonale rozumiem :crazy:mam ten sam problem co TY zawsze :clap:no faktycznie nikt mnie nie rozumie ze sprzedających hihi
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Jaheira: A może zechcesz wrzucić tutaj?

Znam ten wątek ale tych przepisów jest na prawdę dużo, no ale obiecuję jak znajdę chwilkę wolną to wrzucę :)
  1.  permalink
    wrzuć, wrzuć :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.