Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Aga- no jest to jakas mysl.
  2.  permalink
    Flowka- no to trzymamy kciuki :)
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    Flowka.. bedzie dobrze. trzymam kciuki :) Tęsknię za Polską... tam do lekarza czekałam góra 2 tyg... i to kiedy zależało mi bardzo po południu..
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Tylko przy moim PCOS to nie wiem, czy tak łatwo pójdzie, a czas działa na niekorzyść
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Oj nie truj Agael z tym czasem... zwłaszcza, ze to 2gie ;-p...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    ki_diabeu: Oj nie truj Agael z tym czasem

No niby tak, ale zanim pierwsze się pojawiło, też sporo wody upłynęło...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Shese: Teorka nie badałam... a powinnam?

no skoro piszesz, że masz krótkie lutealne to ja bym zbadała...
    bo to może być niedomoga ciałka żółtego...
    i wtedy progesteron pewnie byś musiała brać...
    a jeszcze widzę,że masz plamienia w lutealnej..
    to właśnie może na niedobór progesteronu wskazywać
    badają Wam to we Francji czy nie bardzo ?

FLOWKA no to nie pozostaje nic innego jak powtórzyć za Tobą, że DO TRZECH RAZY SZTUKA

:wink::wink:
    --
  3.  permalink
    Ja podziwiam kobiety, które decydują się na ciąże rok po roku. To dla mnie abbstrakcja
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Agael, drugie może bardziej na luzie przyjdzie, bo już masz punkt zaczepienia. Mnie stresują takie hasła, bo jeszcze pierwszego się nie doczekałam, a czasu mam mniej niż Ty ;-).
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Shese kilka dni to mało, ale jak dobrze poszperasz na forum to ja pamiętam posty o tym, ze magnez znacznie wydłużył fazę lutealną.
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Nie mam pojęcia co oni tu w sumie robią.. ale chcę iść na badanie hormonów tarczycy tak przy okazji. I poproszę o badanie hormonów od ginekologa ze wskazaniem na progesteron.
    W sumie pójde do tej ginekolog.. z własna diagnozą.. :) Ale z tego co się tu naczytałam.. to właśnie ta niedomoga powinna byc przyczyną więc.. mam tyko nadzieję, że da się coś z tym zrobić.. Musze wytrzymać do 16,01.

Są jakieś zalecenia kiedy dokładnie badać poziom progesteronu?
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No, ja się na dziś żegnam.
    Może dam szansę mężowi potrenować:tongue:
    Albo będę lookać przez okno, czy kolejnych kołpaków nie kradną.
    Szczypta,wiesz, że tej nocy podpieprzyli kołpaki z co najmniej 5 aut na naszym osiedlu? Łobuzy :tongue:
    Dobrej nocy!
    PS. Tylko mi d*** nie obrabiajcie, bo jutro wszystko wyczytam:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Shese: Są jakieś zalecenia kiedy dokładnie badać poziom progesteronu?

najlepiej 7 dni po owu..
    więc jak prowadzisz obserwację [a widzę, że tak] to ok 7-8 dnia fazy lutealnej :)
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Własnie biorę ten Mg dlatego, ponieważ tu wyczytałam, że powinnam.. więc tak od tygodnia dopiero w sumie.. Ale zobaczymy jak będzie wyglądał grudniowy cykl..

Czy w związku z wydłużeniem FL znikną też plamienia?

I najlepsze... cena za 50 tabletek MG + B6 wynosi.. 16 euro....
  4.  permalink
    No łobuzy :devil:
    Chodźcie spać, sraczki- bo późno
    Rano sobie pogadamy ( powiedziała ta, co do roboty nie idzie i dziecko do przedszkola wyprawi) :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Agael, śpij słodko, a wcześniej trenuj rzetelnie :whorship:
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Sraczki - podoba mi się :)
  5.  permalink
    .... wychylając głowę przez balkon ;)
  6.  permalink
    To śpijcie dobrze
    Kolorowych
    :rainbow:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Shese, nie wiem czy znikną :-/. Czekaj spokojnie na wizytę, może dostaniesz duphaston czy odpowiednik i będzie okej. A póki co jedz ten magnez ;-). Może do wizyty się uda?
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Oby przeszło ;)

Idę już sobie pospać trochę.. Ojjj chyba będzie wichura do Polski szła.. bo tu czyli pd Francji coś się zaczyna rozkręcać wiatr...

Dobrej Nocy
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEż spadam. Skoro się nie przywitałam to się pożegnam -> śpijcie smacznie :)
  7.  permalink
    A ja jeszcze z przymrużeniem... ;)
    ds

DOBRANOC :D
  8.  permalink
    Uff wreszcie doczytałam. Topór wojenny zakopany bo nikt nie pisze:
    W TYM CYKLU ZACHODZIMY W CIĄŻĘ
    To tu teraz zabronione!!! :cry:
    Nie WOLNO :devil:
    A na wątku piszą głównie te, które tu wcześniej nie wchodziły i wywołały awanturę. To się nazywa " pokojowe" przejęcie wątku..
    Moje gratulacje!!
  9.  permalink
    wrózka- ale o czym Ty mówisz?
    mów sobie jak chcesz, oby nie w każdym poście :shocked:
    ręce mi opadły :neutral:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 16th 2011
     permalink
    :confused: a już tak miło było... jak Ci to zawołanie ma pomóc to napisz sobie...
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Shese:
    Czy w związku z wydłużeniem FL znikną też plamienia?

Plamienia to niedomoga progesteronu.
    W Pl od gina dostałabys duphaston/luteine z rozpiska - zaczac brac w 3-4 dniu po skoku tempki, brac 10 dni, testciazowy i w zaleznosci od wniku, olbo odstawic albopodpaska w majty.
    Dodatkowym "atutem" progesteronu (dupek/luteina) jest to ze wydluzy Ci FL do takiej ktora jest "akceptowalna" i zarodek ma szanse sie zagniezdzic.
    Za krotka faza lutealna + plamienie przed okresem = bardzo źle dla osoby ktora stara się o dziecko.
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Mamrotka. Dzięki :) Tak więc.. niebawem dowiem się co dostanę w związku z zaistniałą sytuacją od tutejszego gin.

Miłego Dnia wszystkim życzę :)
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Ps. A ja w tym cyklu w ciążę nie zajdę.. bo mam krótką fl i jakby tego było mało... nie mam z kim... :(
    Tak to jest jak się ma "chłopa" co na delegacje jeździ..
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ale to cały czas go nie będzie? Bo jak nie to wyjazdy ponoc sprzyjają ;-)
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Noooo tydzień go nie będzie.. akurat sobie jedzie po tej niedzieli.
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Ale może... listonosz mnie poratuje ... :) :) :) ahahahaha żartuję :) :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    ale na święta wraca? eee tooo kto wie? mówią, że taki seks po poście może byc bardziej owocny ;-), jeszcze do tego świąteczna kolacja, choinka...
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Shese - na dzis zapowiadaja wichure we Francji. Zalecaja srodki ostroznosci.
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Wiem... wieje już całą noc, zerwało dach z domu naprzeciw... Muszę wyszukać ile to jeszcze potrwa.. Póki co cały czas wieje.. czuję się jak w Gdańsku :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja to zawsze mówię, że dziecko jest listonosza z byłego mieszkania - też był mały i łysy:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Nie wiadomo czy wróci na Święta.. jak będzie to będzie a jak nie będzie to nie będzie :)
    •  
      CommentAuthorfarfallina
     permalink
    Shese - witaj w "klubie"! Moj akurat nie w delegacje, ale lata po calym swiecie :neutral: ...no i tak co tydzien na ok. 5 dni go nie ma...wiec jak da sie "wszczelic" w okres plodny to jestem :wink:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    no i watek umiera....dziewczyny poznikaly...
    --
  10.  permalink
    no własnie ciekawe...
    Ej, laski wyluzowane- nie bójcie się :) Nikt nie gryzie :)
    •  
      CommentAuthorShese
    • CommentTimeDec 17th 2011
     permalink
    Farfallina.. wymyśliłam sobie ostatnio, że mój chłop będzie sobie ustawiał delegacje po mój cykl :) On jeszcze oczywiście nic o tym nie wie :) :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Co to tak cicho? Nie poznaję tego forum...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 17th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja najgorzej wspominam starania na dopingu i związane z nimi plaaaaanoooowaaaanie. Zawsze kombinowałam, dyrygowałam - a tu nie jedź a tu możesz, a tu musisz byc itp itd, a i tak tak mi się cykl układał, że wychodziło na to, że doping to tak sobie a muzom stosuję, ale szczęśliwie mimo czarnych prognoz zawsze się jakoś organizm dopasowywał do sytuacji i wyjazdowego grafiku :).
    Więc Shese może zdaj się na los ;), zeby Ci się jak na złość nie przesunął finał akurat na wyjazd, który sama zaplanujesz ;)
    •  
      CommentAuthorfarfallina
     permalink
    ki_diabeu - racja :cool: Moj tez sobie na poczatku na 3 miesiace ustawil grafik lotow pod moje cykle...i co? cholerka sie tak rozregulowaly jak na zlosc i jak mialam dni ploden to siedzialam sama w domu wkurzona i sfrustrowana hehe. Teraz juz nie planujemy i jakos sie udaje, ze akurat jest na styk :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Szkoda S(ta)raczki, że po zawieszeniu broni odpuściłyście sobie całkowicie ten wątek :confused:.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Najwyraźniej zapotrzebowanie na ten wątek było mocno rozdmuchane... Pisanina dla pisaniny, szumnie nazwana wsparciem...
    --
  11.  permalink
    Anderka, Łezunia, łóśćń, abortaW, agatajurewicz, agenieshika, dziewialtka, Efiaa, Flowka, gina1511, kachaw, kama77, katarzynakajka, lapa, leneczka8484, Mamrotka, milkar, moya212, noangel78, Shese, spidermanka, Tilly75 nie mogłam inaczej napisałam u Anderki pod wykresem
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny a nie pomyślałyście, że przez Wasze naskakiwanie na uczestniczki wątku i to że wywoływałyście tu kłótnie dziewczyny znalazły inny sposób by się wspierać a nie musieć Wam się opowiadać dlaczego tak a nie inaczej piszą ? Dajcie im spokój i jak nie macie nic do napisania to nie piszcie a nie dodatkowo obrażajcie
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    I znowu to samo albo słodkopierdząco, albo z pazurami albo cisza... Miałyśmy już do tego nie wracac, ale nie poczuwam się do wywołania kłótni. Same się nakręciłyście nie wiadomo na co i po co, ale zdaje się, ze wiadomo dlaczego - po prostu nie jesteście otwarte na dialog, a jak już jakaś wrona wlezie to musi krakac jak pozostałe.
    Odpadam stąd. Myślałam, że może jednak będzie fajnie i coś się "urodzi". Widac mantra była jedynym motorem napędowym tego wątku, więc wróccie sobie do niej.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeDec 17th 2011 zmieniony
     permalink
    Ps. Wszystkim życzę powodzenia, ale szczególnie ciepło myślę o Shese i Anderce i Farfalinie, które jako jedyne postarały się zawrzec z nami znajomośc i pogadały jak ludzie :thumbup:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.