Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMar 12th 2012
     permalink
    Sushi, przeciez żartowała. Za poważnie wzięłas moje słowa :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ok to przepraszam :)))
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Wielkie gratulacje dla Dagnow :))) :bigsmile:

Łóśćń ja mam nudności od samiutkiego początku zanim jeszcze test zrobiłam :cry: ...ale nie narzekam :wink: dzielnie to zniosę :bigsmile: ...mam nadzieję :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnderka
    • CommentTimeMar 12th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja czekam..... dziś 13 fl, troszke brzuch czuję i oddech @ na plecach. Jutro pewnie kulminacja ;) i oby nie spadzior mega .
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja też nie narzekam, dzielnie to znosze, bardziej przeszkadza mi ból piersi, szczypią sa jak kamienie, ale też znoszę to dzielnie:peace:jest jeden plus jak są nudności od początku... nie pzrytyłabym wcale, a tak juz mam 2kg na plus :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    łóśćń-ja w pierwszej ciazy schudlam na poczatku 5 hg :)
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    To tak jak moją siostra, w ciąży bliźniaczej pprzytyłą 7kg, ale na początku to tak jak Ty schudła 5kg, nie mogła nic jeśc do 14tc, jak minęły mdłosci i wymioty, to przyszłą taka zgaga ze znów nie jadła... ale jak wspomne sobie jak siostra sie męczyła to lepiej jak ciut przytyje sobie :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Pewnie ze tak :))U mnie wlasnie dziwnie bylo bo malo mialam mdlosci a na wadze tracilam zaraz przybierac ,wiec na koniec ciazy mialam na plusie od wagoi poczatkowej z 6-8 kg juz niepamietam dokladnie ale bardzo szybko zgubilam :)))po porodzie na drogi dzien juz mialam ponad 4 mniej :)))
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    AAAAAaaaaaaaa...7 kg w ciąży blizniaczej??? Ja w mojej pierwszej przytyłąm 27 kilko :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    łóśćń mnie nudnosci meczyly od 6 tc do 15t
    moja gin mowila zebym jadla czesto male posilki,glod wzmacnia nudnosci.
    Unikac tlustych i smazonych.
    Pamietam ze meczylam sie strasznie.
    Obecnie jestem w 18 tygodniu i 4 kg na plusie
    :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Poprosze dopisanie mnie do listy staraczek:), byam na niej jakis czas temu ale nie ma mnie wiec sie zglaszam. Rocznik 81 i pierwsze starania od 11 miesiecy:) Pierwszy cykl z CLO :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Bo zrobiłam liste od nowa. Wiele osób nie udzielało sie wczesniej więc nie wiedziałam czy maja ochotę byc z nami, poza ty wątek zamarł i uznałam, że najrozsądniej będzie zaktualizowac listę.
    -- ,
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Anderko! Dziękuję za wpisanie na listę.
    Ale fajnie, że tyle dziewczyn z mojego rocznika! Może nam wszystkim się uda w tym roku!
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    JA tez czuję taka siłę jak widze wokół siebie i tutaj tyle dziewczyn, które są w podobnym wieku i rodza lub chcą zajśc w ciążę. Miałam dzis pacjentke, która jest połozna na odziale i gadałyśmy własnie o tym, ze jest teraz totalny bum na ciężarne powyżej 35 roku zycia i sporo tez powyżej 40. Pocieszające jak diabli :angry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Anderko dopisz proszę, że mam 35 lat :) :) i posiadam już jedno dziecko prawie 16 letnie :)
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Sylwus zrobione :D
    -- ,
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    :smile::smile::smile::smile:
    Merci
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    anderko zapomniałas zaktualizowac liste o mnie :(

rocznik 80, 1 poronienie (maj 2011), starania o pierwsze dziecko
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    nie wiem jak to sie stało, ze pominęłam ale juz naprawiam błąd :D.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    To może i ja nieśmiało się dopiszę. w sierpniu skończę 30 lat, o dziecko staramy się 2 lata.
    --
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Jak miło się tu znów zrobiło :))
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    No fajnie aż serce mi się śmieje nawet mimo tego, że przed chwilą dostałam mega negatywa na teście. Czekam zatem na wrednotę.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Ja Dziewczyny, ja też do Was dołącze w kwietniu,
    no chyba że ... ;-)
    pozdrowka
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Brylanty oczywiście zyczę Ci byś nie była staraczkaą tylko ciężarówką po urodzinkach:wink:
    -- ,
  1.  permalink
    taak, bo my wszystkie w tym roku bedziemy ciezarowkami :D
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Oczywiscie, ze tak:) nie widzę innej opcji!
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    też tak uważam i kciuki mocno trzymam
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    I ja tez jestem pewna i cały czas to powtarzam- wiosna będzie nasza:))))))
    Ps. te serducha wiosenne to inaczej wyglądają, jest chyba wiecej ochoty,więc macie rację- teraz będzie kochanie a nie robienie;))
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    no i tego sie trzymac kochanie popieram:)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, ja też się dopisuję :)
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    ....a potem zmienimy tamat na "po 30- hidepark-pierwsze objawy ciąży";))
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    A pewnie :) To doskonały pomysł :)
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    :) no to juz jestm na liscie, dzieki Anderka. To fakt, ja rzadko sie udzielam na roznych watkach bo wydaje mi sie, ze wiedze mam nie za duza, ale codziennie sledze moje watki i mam nadzieje, ze to zrozumiecie:).
    Tez liczé na to, ze wiosna bedzie nasza po zmowej stagnacji.
    Ja mam pierwszy cykl z clo i wyobrazcie sobie, ze urosly mi 4 pecherzyki na lewym jajniku, sama jesetm mega zaskoczona ale i pelna nadziei na pozytywne zakonczenie:). Jutro na monitoringu okaze sie czy pecherzyki pekly i ile z nich....:smile::smile:
    --
  2.  permalink
    no i ja jestem, tylko zmieńcie mnie kobiety na liście na rocznik 77, starania o pierwsze dziecko
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Wateczek ruszyl pelna para widze :)))) super :)
    U mnie byla caly dzien dzis siostra ,wlasnie leci do naszej siostry trzeciej na miesiac ,wiec nasze takie spotkanko przed tym miesiacem :))) i niezagladalam calyyyy dzien :)) juz myslam ze wejde i znowu sie dowiem o dwoch kreseczkach :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dziewczyny moze sie orientujecie ,czytam o magnezie + b6 i zdania sa podzielone,...
    W necie znalazlam infoirmacje ze mozna brac podczas stran ,w jednym miejscu ze powoduje poronienia ,a jeszcze w innym odwrotnie aby nieporonic ...
    Ja uzywalam magnez ze wzgedu na stres ,nerwy....
    Babka w aptece dzis mowila ze magnez lepiej jak zleca lekarz ...

Jak to jest z tym magnezem wkoncu ,jest bezpieczny podczas staranek ??? czy mozna sobie go tak dosyc dlugo brac????
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    ja tez biore magnez B6 a nie słyszałam że może szkodzic :)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Anderka przykro mi, że negatyw wyszedł :sad: ale może za wcześnie na test, no i robiony popołudniem, więc może nic jeszcze nie jest stracone?
    Ja osobiście to strasznie nie lubię testów ciążowych robić... strasznie źle na mnie wpływa widok jednej kreseczki, wolę @.

Addictive ale piękne pęcherzyki "wyhodowałaś" :smile: SUPER!
    ja sama mam za sobą 4 cykle z Clo, na mnie również Clo zadziałało, może nie tak dobrze jak na Ciebie, ja miałam po 1 pęcherzyku w cyklu, ale najważniejsze, że owulacja powróciła, bo wcześniej jajeczkowania nie było u mnie. Mocno trzymam kciuki za jutrzejsze usg :smile:
    Brałaś zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków?

Pomarańczka ja również biorę magnez B6, zalecony przez moją lekarkę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    OneKiss ja juz tak bardzo przyzwyczaiłam się do tych negatywnych testów ciążowych, że ten mnie już nie zdołował :wink: bo zrobiłam go dla własnego sumienia by wiedzieć, że mogę dalej spokojnie łykac castagnusa :tongue:
    Byłabym mocno zdziwiona , gdyby mnie ten test zdziwił heheheh.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Anderko ..Ty to widze ze jak ja juz masz podejscie ...jak wyjda dwie kreseczki naprawde moje bedzie wielki zdziwienie ,jak narazie tez robie dla swietego spokoju aby walanac jakies piwko itp :D
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    oooo, dobra myśl... skoro negatyw to ide ze spokojem po piffffko :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny to ja Was naprawdę podziwiam:smile:
    Ja mam 2 lata starań już za sobą i bardzo niewiele testów ciążowych robiłam, a jak już robiłam, to dlatego, że wykres wyglądał obiecująco.
    Teraz sobie obiecałam, że test zrobię dopiero w 18 dfl :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Onekiss, prawie wszystkie moje wykresy wyglądały obiecujące heheheheh. I na tym się niestety kończyło nie wspominając juz o wszystkich ale to wszystkich objawach ciążowych heheheh.
    W kolejnym też będą nici bo prawdopodobnie będe miała HSG.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    OneKiss - mialam podany pregnyl w 11 dc 2x po 5000j i jutro sié okaze czy owu byla i czy udalo sie wstrzelic z serduszkami:):)
    Anderko - ja tez jestm juz po HSG, zanim zaczelam starania z clo zrobilam wszystkie wazniejsze badania plus wlasnie hsg - to bylo w poprzednim moim cyklu i z racji dyskomfortu po HSG odpuscilam sobie z mezem starania wlasnie w tamtym okresie. Mam nadzieje, ze u Ciebie problemow nie bedzie a warto sie przelamac badanie zrobic:):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Chciałam już wcześniej jednakże mój gin powiedział mi, ze zrobimy dopiero wtedy jak będe miała wyniki nasienia. A blisko rok trwało zanim męża przekonałam:bigsmile:. Teraz chciałabym by do środy @ przyszła bym mogła w czwartek pójśc do niego i umówić zabieg bowiem wskazane jest by zrobić to w pierwszej fazie cyklu.

A jak wyszło Twoje HSG?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Anderko skąd ja znam te "obiecujące wykresy"? :smile::smile::smile: hihihihihihi :smile: Mam tak samo, piękne fl, a nic z tego nie wychodzi, moja fl trwa 16 dni, więc to jest dopiero full czasu oczekiwania.
    eeh . . .

Addictive na pewno pięknie pękły pęcherzyki i piękna owulacja była:smile: Ja tez dostawałam zastrzyki z Pregnylu własnie 10 000 jednostek.
    trzymam mocno kciuki!

ja też już jestem po hsg.
    u mnie wyszły jajowody drożne i macica prawidłowej budowy, czyli jest dobrze :smile: jajowody drożne, owulacja jest, nasienie męża bardzo dobre! Nic tylko się starać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Addictive pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres. Powiem Ci, że serduszka jak najbardziej trafione! A jakie miałaś śliczne endometrium :tongue:
    Rewelacja! i 4 takie ładnie pęcherzyki.
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Hejka. Ja tu pierwszy raz w tej grupie na forum. Krótko się przedstawię:
    W maju skończę 33 lata. Jestem mamusią 6,5 letniego chłopczyka. Synka poczęliśmy od pierwszego razu. Pragniemy z mężem kolejnego dziecka. Staramy się od 8 miesięcy. Używam testów owulacyjnych i ostatnie 4 cykle mam robiony monitoring owulacji. Za każdym razem mam piękny dominujący pęcherzyk który osiąga rozmiary ok. 25 mm po czym pęka (tj. znika i jest ślad płynu w zatoce dauglasa i wówczas gin mówi, że owu była) Nie jestem niczym stymulowana.
    Miesiąc temu M zrobił badanie nasienia. Ruchliwość plemników w dolnej granicy, mogłaby być lepiej ale tragedii nie ma. Nigdy nie palił i stroni od alkoholu. Bierze L-Karnityne 1000, PROMEN, kwas foliowy i wit.C.
    Z każdym kolejnym bezowocnym miesiącem tracę entuzjazm. Mój gin dopiero w maju wspomniał, że może zrobimy HSG. Badań hormonów mi nie zleca. Cykle mam dość regularne 28-31 dni. W tym cyklu jednak od owulacji okropnie bolą mnie piersi, nie można się dotknąć. Dziś 22 dc test ciążowy ujemny (już nie wytrzymałam i zrobiłam z nadzieją chociaż wiem, że to wcale nie musi być wiarygodny wynik... nie robię sobie jednak nadziei)
    Doszukuję się przyczyn czemu tak trudno mi zajść w upragniną ciąże. Mam długie i obfite miesiączki, takie ze skrzepami, są bardzo bolesne. Ból idzie na plecy i nogi tak, że często ketonal nie pomaga dopiero czopki z diclofenacu. Może mam jakoś endometriozę... Lekarzowi to zgłaszam ale nic konkretnego nie słyszę. Miewam też plamienia okołoowulacyjne albo na 2-3 dni przed okresem... słyszę tylko, że tak może być ... dziwne to jednak trochę bo to dopiero zaczęło się pojawiać od jakiegoś roku (chociaż nie w każdym cyklu) matko.. jakie to wszystko trudne :-(
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    OneKiss powiem Ci, ze az mi sie nie chce wierzyc w tak dobry wynik....(nawet mam w glowie czasem takie mysli, jakby teorie spiskowá, ze lekarka zawyzyla mi to ednometrium..zebym sie nie martwila, bo przeciez w poprzednim cyklu mialo 6 mm a teraz nagle 10 mm?) no ale mam tak napisane na opisie badania ginekologicznego i tego bede sié trzymac:).
    Anderko a co do HSG to wynik dokladnie taki jak u OneKiss - jajniki drozne, macica prawidlowej budowy bez widocznych zmian i cyst. Jednak samo badanie bylo dla mnie dziwne i troche bolesne wiec moze cos tam bylo? Mam opis badania w moim porzednim wykresie, jak chcesz to zajrzyj.
    Takze teraz pozostaje mi czekac na wyniki :tongue:.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
    • CommentTimeMar 13th 2012
     permalink
    hej dziewczyny dzis zrobiłam kolejny tescik i też + .Tak naprawde to jeszcze nie umiem w to uwierzyć . chyba uwierze dopiero jak zobacze bete w czwartek. Niewiem czy to zasługa castagnusa ale pierwszy cykl z nim i + czy to przypadek? wczesniej cały rk staran i nic. pozdrawiam i miłego dnia
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.