Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbrylanty
    • CommentTimeMar 13th 2012
     permalink
    dagnow2774 cudowne wieści oby tak dalej:)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeMar 13th 2012 zmieniony
     permalink
    hej, dzień dobry!

Addictive nie sądzę, żeby lekarka zawyżyła grubość endometrium :wink: Trzeba się cieszyc, że takie ładne jest :)
    Mnie w czasie HSG też coś przez dosłownie kilkanaście sekund zabolało, ginka powiedziała, że faktycznie mógł być ten jajnik niedrożny, ale kontrast przepchał wszystko i ladne zdjęcie rtg wyszło :smile:

Dagnow całkiem mozliwe, że castagnus pomógł :smile: Może miałaś ciut za wysoką prolaktynę, która ma wpływ na jajeczkowanie, a castangus ją uregulował i BACH! JEST + !!! :bigsmile: Bardzo się cieszę :smile: Może wrzucisz nam zdjęcie testu?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Buba witaj! :bigsmile:
    Możesz sobie badania hormonów sama zrobić i wtedy jak wyjdzie coś niepokojącego to pokażesz wyniki lekarzowi.
    Nie wiem jakie sa objawy endometriozy, z czym to powiązać, nie miałam z tym tematem styczności.
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    dzieki wrzuce jasne jak tylko bede w domku pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dagnow super!
    a powiedz skąd masz taki suwaczek? 5 dni do dni płodnych?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wystarczy kliknąć na suwaczek, aby się dowiedzieć, skąd on jest.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Amazonko pytałam w tym sensie, że nie rozumiem skad taki suwaczek, skoro dagnow ma wynik testu ciążowego pozytywny a z suwaczka wynika, że ma 5 dni do dni płodnych.
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    suwaczek był wczesniej założony czy tam wklejony zanim zrobiłam tes obecnie jestem po terminie @ a suwaczek tego przecież nie wie, i dalej oblicza do dni płodnych :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Suwaczek zawsze można poprawić. Po to są ustawienia.
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Dagnow z calego serca gratuluje :)!!!! Ja ide dzisiaj do lekarza ale caly czas jestem w szoku ;) ...jeszcze nie moge w to uwierzyc :bigsmile:
    Milego dnia dziewczyny :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    linden dzieki tobie równiez gratuluje daj znać co mówił lekarz pozdrowionka
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    i suwaczka nie ma:)
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    dagnow2774 i Linden gratulacje dziewczynki!!!I zycze Wam obu spokojnych 9 miesiecy:)))
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    ode mnie również gratulacje dla mamusiek :-) niech Wam zdrowo rośnie brzuszek
    właśnie wróciłam z laboratorium... na własną rękę zrobiłam prolaktynę i progesteron, dziś 22 dc (chyba w dobrym dniu cyklu jeśli podejrzewam niedomogę lutealną?) .. znów ból piersi nie dał mi się wyspać... wyniki po południu, a po @ wizyta u gina
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Buba, bardzo dobry moment na te badania :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Anderka : dzięki. Możesz mnie też dopisać do listy staraczek: baba79, wiek: 33 lata, 1 dziecko - syn 6,5 roku, starania 8 miesięcy :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Tym które nie z hmmm ;)
    Wiecie co, 16 lat pracuje w zawodzie+ 4 lata praktyki i dziś po raz pierwszy w życiu taki numer odwaliłam. Skaleczyłam się dość mocno w palec i wiecie co się stało.... słabo mi się zrobiło izemdlałam..... Wiecie jaki to wstydzior przed pacjentami ;). Tyle krwi co w życiu widziałam, tyle krwi co pobrałam pacjentom i również sobie a tu taki placek. :D jaja.:tooth:
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    he no to niezle nowe doświadczenie
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    No nowe.... wstyd przed pacjentami, którzy to widzieli heheheheh
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    eh jaki wstyd to jest raczej zwykły objaw tego ze jestesmy ludzmi czasami tak bywa chyba że.......
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Nie ,nie ma chyba, że bo dzis spadła tempka i jeszcze dziś oczekuje @.
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    a może jednak a objawy nadchodzacej @ są
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Nic mnie nie boli pierwszy raz w życiu ale pierwszy cykl z castagnusem i pięknie mnie wyciszył w PMS-e. A spadek jest znaczny i do tego test negatywny z wczoraj więc nawet największy łatwowierniak nie dałby się wkręcić :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    cuda sie zdarzają tak własnie też usłyszałam wczoraj od lekarza i tez był to mój pierwszy cykl z castagnusem nawet na tesc owul mi wysz dwie kreski
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    he no a przed chwila byłam w ubikacji i plamienie chyba jednak sie załamie napewno bedzie@
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Dagnow, ale jak???? przeciez test pozytyw Ci wyszedł?
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    pozytywne nawet dwa i jeden owu. dlatego jestem zielona i niewiem co jest
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    A jakie to plamienie? jak szyjka sie zachowuje????
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    NARPIEW TROSZKE RÓZOWE A PÓZNIEJ BRUNATNE CIEMNE
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Generalnie plamienia takie mogą się zdarzyć we wczesnej ciszy. A jestes w stanie sprawdzić szyjkę? Wiem, ze sie nie powinno grzebać w ciązy ale tak delikatnie nie zaszkodzi ;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    ok ale nie wiem na co mam zwracac uwage nawet
  1.  permalink
    Anderka: Czy w ciąży szyjka ma być nisko?
    -- , ,
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ja nie wiem jak sie bada szyjke i na co zwracać uwagę.
    dagnow a czy Ty badanie beta robiłas?
    może zadzwoń do gina swojego. powiedz,że test wyszedł pozytywny, ale jakieś dziwne plamienie się zaczęło.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    dagnow to teraz doczytałam i już zrozumiałam o co chodziło z tym suwaczkiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    bety jeszcze nie robiłam miałam zrobic w czwartek . Tylko testy 2 i pozytywne
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Dagnow ja tez plamiłam wpierw na różowo potem na brąz, poszłąm do lekarza powiedział ze na tym etapie to tak sie zdarza...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    dagnow wierzę, że dzis wieczorem juz plamienia nie będzie!
    --
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    OneKiss dzieki za wsparcie podniosłas mnie na duchum daj boże żeby tak było
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Bedzie dobrze.
    -- ,
    •  
      CommentAuthordagnow2774
     permalink
    dzieki dziewczyny :)
  2.  permalink
    pewnie ze bedzie dobrze ;) nie moze byc inaczej.

dziewczyny czy ktoras zna sie dobrze na wykresach? bo ja nie rozumiem , ja juz poprostu trace sily im wiecej wiem tym nic nie wiem. Moglaby ktoras zerknac na moj wykres i mi powiedziec czy juz byl ten dzien eksplozji czy dopiero bedzie? bo non stop to samo ten sluz i inne rzeczy i zglupialam, dzieki za pomoc bo tylko Was moge o pomoc prosic:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Czas nadziei, patrząc na wykres można wnioskować, ze owu dalej nie ma heheheh, cykl Ci sie wydłuży bankowo o ile wcześniej miałaś ok 28 dniowe. Nalezy tez pamietac, że skok może wystąpić nawet 3 dni po owu a u mnie właśnie tak było w tym cyklu.
    -- ,
  3.  permalink
    Anderka, dziekuje Ci bardzo... nie mialam nigdy 28 dniowe, zawsze zeby dostac okres musialam wywolac ja tabletkami jak np. ostatnio luteina. Teraz nie wiem co sie dzieje bo pierwszy raz chyba ze to po clo tak jest mam takie bile podbrzusza od paru dni i bol piersi jakbym miala zaraz okres dostac.

No nic, jutro chyba sie zmusze i zadzwonie umowic termin na monitoring, wtedy nie bede zyc w niepewnosci.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam kochane :))
    U mnie dzis skok tempki ,czyli po owu :)) Tylko dzis caly dzien mnie "ciagnie podbrzusze" bylam z mala na placu zabaw i niemoglam przez chwilke stac ...
    JUz sobie wkrecam ,heheh objawy ciazowe :D:D:D a teraz czas ktorego nielubie czekam do testowania :D wiec jakies 10 dni sobie poczekam :)
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Czas nadziei zdecydowanie owulacji jeszcze nie było, nie ma skoku temperatury. Choć czasem owu jest a temperatura tego nie potwierdza. Należy pamiętać, że 100% pewność przebytej owulacji daje monitoring :wink:
    Musisz cierpliwe poczekać jeszcze, wszystko przed Tobą. Ja myślę, że w ciągu kilku dni temperatura powinna odbić. Śluz zmienił się na mniej płodny. Kochana domalujcie serduszko dziś - ta na wszelki wypadek :wink::wink::wink:

Anderka ma rację, owulacja może wystąpić do trzech dni przed skokiem temperatury i do 3 dni po skoku :smile:

Pomarańczko życzę Ci z całego serduszka ciąży, ale na objawy ciążowe zdecydowanie dużo za wcześnie jest :wink: Jak długą masz fazę lutealną? Ile dni musimy czekać? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    OneKiss: Należy pamiętać, że 100% pewność przebytej owulacji daje monitoring

Albo ciąża :)

Pomarańczka25: U mnie dzis skok tempki ,czyli po owu :)) Tylko dzis caly dzien mnie "ciagnie podbrzusze" bylam z mala na placu zabaw i niemoglam przez chwilke stac ...
    JUz sobie wkrecam ,heheh objawy ciazowe :D:D:D a teraz czas ktorego nielubie czekam do testowania :D wiec jakies 10 dni sobie poczekam :)

Kochana nic sobie nie wkręcaj tylko na spokojnie podejdź do tematu :) a z małą to raczej za dużo czasu na myślenie nie masz :)
  4.  permalink
    OneKiss, podbudowalas mnie, normalnie jakby gin do mnie mowil hihi , dzis serduszko zrobie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    OneKiss: Pomarańczko życzę Ci z całego serduszka ciąży, ale na objawy ciążowe zdecydowanie dużo za wcześnie jest :wink: Jak długą masz fazę lutealną? Ile dni musimy czekać? :wink:

Dziekuje ,wiem wiem :)))
    Fl mam 12 dni wiec tak w 11 fl bede testowac :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Puzzle:
    Kochana nic sobie nie wkręcaj tylko na spokojnie podejdź do tematu :) a z małą to raczej za dużo czasu na myślenie nie masz :)

Oj mam tego czaasu ,moja mala bardzo lubi bawic sie sama ,nakleja nakleji ,rysuje itp...Wiec mama ma byc tylko obok i nieruszac kredek np. :D Jak poprosi to tak :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Czas Nadzieji-Zerknelam na wykres ,tez mysle ze owu jeszcze niebylo ,i dokladnie domaluj serduszko ,mi dziwczyny na forum polecily serduszko co drogi dzien ,teraz stram sie tak robic i dociagne do konca miesiaca ,zobaczymy co z tego bedzie :))

Bo jak widze wlasnie sie dowiedzilam ze owu moze byc do 3 dni po skoku ,a ja myslam ze jak juz jest skok,to jest po owu...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.