Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeMar 16th 2012
     permalink
    OneKiss - niestety nie wiem, czy mozna po poludniu. Ja robilam kolo 11 rano :)

U mnie 30tka za miesiac :))) takze juz ten 30 rok mi leci, za miesiac zacznie sie 31 rok mojego zycia ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    madzia to ladny prezent na 30 urodzinki sobie sprawilas, chyba nie mogl byc lepszy:))) jeszcze raz wielkie gratulacje:)))
    --
    •  
      CommentAuthorlivvia
    • CommentTimeMar 16th 2012 zmieniony
     permalink
    Madziu, gratulacje, można w sumie powiedzieć, że wyrobiłaś się przed trzydziechą;)
    Wiecie co , jak będę teraz u mojego gin z wynikami M. I będzie ok to zapytam o hsg, może warto zanim zaczniemy, albo miesiąc spróbujemy? Ok na razie nie będę się zastanawiac, najpierw armia musi sie podbudować:)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Madziu ja dziś doczytałam, że WAM się udało!!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Moje ogromneeee GRATULACJE !!!

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź.
    Zrobię te przeciwciała we wtorek.
    Będę w Zielonej Górze, podjadę do Synevo i zrobię to badanie. Będę miała spokojniejsze sumienie.
    Zresztą nie odbierzcie mnie jako jakieś nawiedzonej, ale podświadomie czuję, że to może być nasz kłopot :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Madzia gratuluje :)))
    Ja kochane narazie sie nieodzywam,chociaz jestem na bierzaco ,bo niemam pojecia na temat badan ktore wykonujecie ,cale szczescie niebyly mi potrzebne ,jak rowniez mam nadzieje ze sie teraz nieprzydadza:)))

Treść doklejona: 16.03.12 18:44
    OneKiss: Zresztą nie odbierzcie mnie jako jakieś nawiedzonej, ale podświadomie czuję, że to może być nasz kłopot :confused:

Dlaczego jako nawiedzonej ,skoro tak czujesz ze tu moze byc przyczyna ,czasmi trzeba pomoc lekarzowi ,moze zanim by na to wpadl,zlecialby jakis czas...trzymam kciuki aby jednak bylo wszytko w porzadku :)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Madziauk - gratulacje!!:):)
    --
  1.  permalink
    Ja odpadam w tym miesiącu:( Owulacja już za mną bez serducha. Mój mąż ostatnio woli zasypanie na kanapie niż interesowanie się żoną.

Madziauk, serdecznie gratuluję :)

momigi, witaj:bigsmile:

A co z daganow? Nic się nie odzywa:confused:
    --
  2.  permalink
    no, moj M. tez ostatnio bardzo zmeczony....

rowniez martwie sie o dagnow od tych badan nic sie nie odzywa, mam nadzieje ze jest wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    ja dopiero 4 dc ale też cykl w odstawkę przez HSG. wraca w kwietniowym cyklu, może w komunię córci cud się zdarzy hehehe.
    -- ,
  3.  permalink
    Anderka, w cuda trzeba wierzyć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    oj w te cuda wierzę od marca tamtego roku i juz wiem, że jestem niezłą naiwniarą ;) o czym świadczy mój ,,niemal" płaski brzuch heheheh w dalszym ciągu.
    -- ,
  4.  permalink
    Anderka i w krotce zacznie on rosnac po plusiku na tescie :-))
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    nooooo, do grudnia jeszcze sporo czasu.... a taki dałam sobie limit ;). A potem..... cieszę sie tym co mam :)
    -- ,
  5.  permalink
    Anderka, ja też wyznaczałam sobie terminy, ale to chyba tylko pogarsza sprawę. Ja teraz staram się nie myśleć że już prawie 37 na karku. Nie ma się co dołować. Ja zauważyłam że im więcej myślę o zajściu w ciążę, tym większe rozgoryczenie.Cieszmy się wiosną:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Yumy, czas dołów mam za soba. =Inaczej juz patrzę na starania i chęć posiadania. DOstrzegan=m juz coś innego niż sex ,,na żądanie bo już trzeba". Przeznaczenia nie zmienię. Jak ma być to będzie a jak nie to i z tym sie pogodze. Mam cudowną córkę , która jest dla mnie całym szczęściem na ziemi i oczkiem w głowie więc jakoś to będzie :).
    -- ,
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    yummy_mummy,mąż chrapie na kanapie,a owulka się marnuje i koło nosa przechodzi-nie dobrze,a może by zastosować jakieś afrodyzjaki żeby rozbudzić jego drzemiące chłopaki (plemniory znaczy się) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLinden
     permalink
    Madzia gratulacjeeeee!!!!!! Dziewczyny ja rowniez martwie sie o Dagnow :( ... ciekawe dlaczego sie nie odzywa :cry:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeMar 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Madziauk - gratuluję! Cieszę się, że Ci się udało :) Ja też właśnie wróciłam. Na privie jest ok, kiedy ma się wykupione konto, a tutaj jest otarty dostęp. U mnie kolejny rok i iui w planach, ale nie teraz, dopiero jak uwierzę, że może się udać...
    •  
      CommentAuthorkama77
    • CommentTimeMar 17th 2012
     permalink
    Hej! Skoro wątek powrócił to i ja wracam. Dla tych, które mnie nie znają mam prawie 35 lat i synka, który w listopadzie skończy 6. O drugie dziecko staramy się od października 2011r., ale jeszcze na luzie.
    --
  6.  permalink
    Anderka, masz rację. Co ma być to będzie. Ja też cieszę się moim cudownym słoneczkiem. Fajnie byłoby gdyby miała rodzeństwo. Sama bardzo tego chce, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę.

momigij, afrodyzjak nie byłby zły:wink: tylko co? ostrygi? Mój nie cierpi

Witaj kama77:bigsmile:

A dagnow dalej nie daje znaku życia:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Dziewczyny dziwny ten mój okres. Tak naprawdę dziś jest 4 dzień @, wczoraj ostatni raz były jakieś resztki krwi a wieczorem i dziś rano rozciagliwy śluz różowy. Potem dziś cały dzień sucho, nic. Teraz przy kąpieli szyjka już wysoko, wydz. Wew lepka, bezowa. 2 dni tak naprawdę miałam @.
    Może to kolejny cud castagnusa :).
    -- ,
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziekuje Dziewczyny :))

Anderka - moze to cud castagnusa :)

My wlasnie wrocilismy od znajomych (bylismy od wczoraj poza Londynem), fajnie bylo :) imprezka na calego :)) teraz zmeczona odpoczywam i nadrabiam zaleglosci na forum :)
    --
    • CommentAuthorNiezalogowana (motylica0)
     permalink
    Jeszcze raz dziękuję za miłe powitanie, już się czuję "jak u siebie" ;) tyle tu "starych" znajomych.
    Gratulacje ogromne dla madziauk - cieszę się, że co chwila któraś z nas jednak widzi te dwie kreseczki. Mam nadzieję, że Beta i magnow wyszła pozytywna i po prostu położyli ją do szpitala na obserwację i czekam na dobre wieści.To możesz udzielać sie w wątku przyszłe mamusie...
    Widzę, że pojawił się temat HSG - mój lekarz też już o tym wspominał, znalazłam w Łodzi prywatną klinikę, robią metodą z USG za 450zł, nie trzeba mieć żadnych badań wcześniej zrobionych, dają zastrzyk z ketonalu żeby nie bolało i na bieżąco monitorują przepływ. Ja jestem pozytywnie nastawiona do tego badania, miałam je robić w kwietniu ale pewnie poczekamy do maja, czerwca. Wydaje mi się, że takie badanie to jest pikuś, nawet jak jest bolesne to przecież poród boli o wiele bardziej więc nie ma co się nakręcać. Chyba to jak znosimy takie badania w dużym stopniu zależy od personelu medycznego. Mnie jest szkoda cyklu więc wolę metodę bez zdjęcia RTG.
    Każda placówka ma pewnie swoje wytyczne odnośnie badań więc po prostu zadzwońcie tam wcześniej i dowiedzcie się co potrzebujecie zrobić żeby nie odesłali Was z kwitkiem.
    livvia - wskazania do HSG to częste zapalenie przydatków, operacje na narządach, ciąża pozamaciczna no i brak ciąży przy długich staraniach. Generalnie badanie ma na celu stwierdzić czy masz drożne jajowody, czasami mogą być tylko zaśluzowane i to utrudnia zajście w ciążę. Po takim badaniu, jeśli jajowody okażą się drożne może się okazać, że płyn przepłukał i jajko ma łatwiejszą drogę do pokonania i teraz podróżuje autostradą, a nie polną drużką.
    Anderka - trzymam kciuki za Twoje HSG - oby coś pomogło lub zdiagnozowało. Cieszę się, że masz takie pozytywne nastawienie, ja też nie ejstem za wyznaczaniem sobie terminów, przecież natura da nam dzieci jak wszystko prawidłowo zadziała, a czy to będzie do czerwca czy grudnia, czy kiedy tam to już chyba nie ma takiego znaczenia. Ja sobie dałam czas na naturalne zajście do lutego, od marca pomagam sobie ale nowych limitów czasowych już nie wyznaczam.
    momigj - witaj w wątku - czyli już nie jestem najnowsza ;) cieszę się że masz teraz rozsądniejszego gina, najpierw badania, potem łykanie tabletek.
    One- ja nie uważam, że jesteś nawiedzona, jesteś ze swoim mężem już jakiś czas, a słyszałam że wlaśnie często tak jest, że jak jest się długo ze sobą to orgaizm w którymś momencie zaczyna produkować przeciwciała. Przyszło mi do głowy, że skoro mam Hasi i organizm naprodukował głupot zwalczających moją tarczycę to może i w tej kwestii postanowił sobie podziałać, dlatego jak uda się jutro dorobić kolejne serducho to też się w poniedziałek wybiorę na to badanie. Majątku nie kosztuje, nie boli, a można się sporo dowiedzieć.
    yummy_mummy - a może mąż przemęczony, w końcu wiosenne przesilenie też obowiązuje...
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Bez sensu, w trakcie pisania posta mnie wylogowało...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Motylica ja tak mialam nieraz ,niewiem czemu i drogi raz produkowac mi sie niechcialo.

Treść doklejona: 17.03.12 22:56
    Witam nowe kolezanki :)

Treść doklejona: 17.03.12 22:57
    Czekam jak na szpilkach na piatek ,chociaz mowie sobie ze sie nienakrecam,ale widze ze samo jakos tak wychodzi :) w pitaek testuje ,dziewczyny myslicie ze 11 fl wystrczy czy poczekac kilka dni ???:)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Pomaranczka - 11dfl moze byc wczesnie, jak juz chccesz testowac, to moze lepiej idz na bete? Test ciazowy to ja mysle, ze tak od 14dnia fl + juz cos moze pokazac, choc tez nie zawsze. Powodzonka!
    --
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    madziauk...gratuluję!!!!!!super!!!!:winkkiss:...ja też chcę.....:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeMar 17th 2012 zmieniony
     permalink
    madzia uk ,dziekuje za odpowiedz :)
    Tylko mnie zastanawia bo 11 fl ,z tego co teraz widze to dzien mojej spodziwanej @...
    Ja mam fl 12 dniowe.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeMar 18th 2012
     permalink
    Ruda - dzieki :)

Pomaranczka - hmm, to jak chcesz to testuj. Choc test niektorym dziewczynom wychodzi pozytywny np. po tygodniu. Takze ja bym poszla na bete od razu, wtedy masz czarno na bialym.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Masz racje beta nieklamie :))))

Treść doklejona: 18.03.12 11:25
    Ale mam test w domku jeszcze jeden to go zuzyje :)))
    --
  7.  permalink
    Pomarańczka, może lepiej poczekaj na dzień spodziewanej @ żeby zatestować. Jeden dzień dłużej wytrzymasz:wink:

motylica0, teraz przemęczenie wiosenne, przedtem sen zimowy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Dziękuję dziewczyny za przywitanie
    Pomarańczko, pewnie lepiej iść na betę, te sikańce wychodzą późno
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja sikańce robię spontanicznie. Na początku świrowałam i robiłam po tygodniu czy po 8-9-10 dniach, teraz już sobie powtarzam, że jak jestem w ciąży to jestem nic tego nie zmieni, a jak nie jestem to dokładnie tak samo. A do lekarza, też nie ma sensu iść wcześniej nić w 5-6 tygodniu bo nic się nie zobaczy, a czas do wizyty będzie się strasznie dłużył.
    No jakoś te chwilowe niemoce trzeba sobie tłumaczyć ;))) szkoda, że pojawiają się akurat w czasie okołoowulacyjnym - też to przerabialiśmy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    No niestety dziś już rozkręca się mój @. Po okresie idę do gina. Wypytam go dokładnie o te HSG (ostatnio niby mówił, że planuje u mnie na maj) i o te posiewy, biocenozę. Jeśli będzie mnie zwodził chyba wybiorę się do prywatnej kliniki. Wkurza mnie, że pewnie przyjdzie mi za to wszystko słono zapłacić bo z NFZ-tu jakby łaskę człowiekowi robili, a przecież takie comiesięczne składki z naszej wypłaty pobierają:confused:
    --
    •  
      CommentAuthordona79
    • CommentTimeMar 18th 2012 zmieniony
     permalink
    hej dziewczyny chetnie dolacze do grona staraczek po 30!!!! fajny temat, zycze powodzenia w starankach wszystkim dojrzalym dziewczynom i jak najszybszego ujrzenia +!!! Staram sie prawie od roku, z mala przerwa na laparo:) pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Witaj dona: a z jakiego powodu miałaś laparo?? widzę, że jesteśmy tego samego rocznika:) ja mam 8 m-c starań za sobą. Masz już dzieci?
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    Cześć dona:)
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Witaj *dona79*, długa ta przerwa po laparo była? może skrobniesz ze dwa zdanka co jak i dlaczego z tą laparo?
    --
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    Cześć,

Dziewczyny jesteście teraz?
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Ja jestem.....
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    i ja .... :)
    --
  8.  permalink
    ja tez jestem, a co sie stalo?
    --
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    fajnie :)

Treść doklejona: 18.03.12 22:26
    Jestem nowa..dziś się zarejestrowałam..mam problem...
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    co się stało?? na czym ten problem polega?
    --
  9.  permalink
    witaj , jollug :)

jaki masz problem?
    --
    • CommentAuthortofik31
     permalink
    witam kobietki:))po długim dreptaniu wokół waszego forum zdecydowalam sie dołaczyc:))razem troche łatwiej..
    :bigsmile:
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    napisze w skrócie..
    13 grudzień - usunięcie laparoskopowe torbieli z lewego jajnika
    mam okresy raczej regularne - 26 - 28 dni
    ostatnia @ 29 luty, potem starania o dzidzię; następna @ więc ok 26-27 marzec, w nocy z 16-17 marzec plamienia, ucieszyłam się to zagnieżdzenie, potem okazalo się że mam krwawienie.. co prawda mniej obfite niż zazwyczaj...co sie mogło wydarzyć?
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Ja też jeszcze jestem, witaj jollug i tofik31 - ale nas się tu sporo robi ;)
    --
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    witam Was dziewczyny, razem raźniej
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Pierwsze co mi do głowy przyszło to niedomoga lutealna, kiedy ostatnio badałaś poziom progesteronu?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.