Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Mi sie udalo rok temu - po 30 cyklach na zasadzie nie staramy sie, ale nie unikamy. Niestety stracilam synka dosc pózno, kilka tygodni przed rozwiazaniem. Teraz znowu sie staramy, ale juz konkretnie, licze na to, ze pójdzie szybciej.
    •  
      CommentAuthorTilly75
    • CommentTimeJun 4th 2012
     permalink
    Ania28dniclo -przykro mi z Twojej straty.
    Powodzenia w kolejnych staraniach... oby szybko sie udalo :))
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
    • CommentTimeJun 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Ania28dniclo bardzo mi przykro :(
    ja chyba w tym miesiącu też odpuszczę mierzenie tempki. Ale nie wiem co z tym dupkiem? brać? jak kazała pani dr? czy nie brać i całkowicie odpuścić?
    --
  2.  permalink
    Dziekuje dziewczyny, minelo wlasnie pol roku i staram sie skupic na przyszlosci, ale kazdego dnia pamietam.
    Iris, ja mam przepisana luteine, ale w poprzednim cyklu nie bralam, bo progesteron mam w normie. Tylko teraz tak sobie mysle, ze moze powinnam, bo moja fl wydaje mi sie przykrotka. Dzisiaj mam 5 dc, wieczorem biore pierwsza polówke clo, a po ewentualnym skoku zdecyduje, czy zaczac brac luteine. Czy mozecie spojrzec na mój majowy wykres i mi doradzic jak ta fl wyglada? Wydaje mi sie, ze moze nawet nie miala 11 dni, bo sluz plodny byl i po skoku.
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeJun 4th 2012
     permalink
    Aniu... szczerze współczuję. Trudno o czymś takim zapomnieć. Musisz być dalej taka silna. Wierzę, że szybko będziesz w ciąży.
    Iris - ja bym chyba brała tak jak dr zaleciła.
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
    • CommentTimeJun 6th 2012
     permalink
    Dziewczyny, ile dni po odstawieniu luteiny powinna pojawić się @ bo nie pamiętam jak to u mnie było?
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    ja nie brałam luteiny ale duphaston. Mi pojawiła sie 3go dnia po odstawieniu.
    --
  3.  permalink
    ania współczuje ja straciłam 17 lutego 2011 a od lipca zaczełam starania narazie bez skutku
    --
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    iris30 - w niedzielę wieczorem wzięłam ostatnią, własnie ból brzucha i plamienie się zaczyna, więc jutro się rozkręci i jutro zaznaczam jako 1 dc i kolejny poważny cykl staraniowy, za dwa tygodnie wizyta u gina i zobaczymy czy jakiemuś leniwcowi chce się rosnąc, Póki co dietka nadal więc może ruszy coś jak jakieś kiloski zaczną uciekać :)
  4.  permalink
    Trzymam kciuki za czerwiec! Moze dla ktorejs z nas bedzie szczesliwy :smile:.
    • CommentAuthormarzena37
     permalink
    Cześć Dziewczyny
    Czy mogę do was dołączyć? Mam 37 lat i właśnie zaczynam starania o maleństwo.
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Cześć Kobitki !!! :smile:
    ja również chce się dopisać, mam 32 lata i póki co same problemy z ciążami

Dwie ciąże stracilam, oststnią pod koniec stycznia 2012 roku. W chwili obecnej ponownie staramy się o dzidzię już 3 cykl.

Trzymam za nas wszystkie kciuki i mam nadzieje, że juz niedługo posypią się same dobre wieści:jumping:

Treść doklejona: 06.06.12 21:20
    Cześć Marzena!!!

ja staram sie o pierwsze dziecko, a Ty?
    • CommentAuthormarzena37
     permalink
    Agosa ja też staram się o pierwsze dziecko. ale myślę że w tym cyklu to chyba nic z tego nie będzie za dużo stresu 16 czerwca mam ślub
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Rok temu zaciązyłam w okolicy 30 czerwca, w tym roku planuję podobnie i koniec!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeJun 7th 2012
     permalink
    Ja jestem piąty cykl po poronieniu. Cykl stracony, więc czekam na @.
    Witam dziewczynki :) I powodzenia życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Marzena gratuluję, to jeden znajpiekniejszych dni w życiu. a stres sam w pewnym momencie odjdzie i będzie już dobrze.
    U mnie cykl też raczej stracony, jak byłam na usg w 9dc to był jeden pęcherzyk i do tego maluśki :devil:

BallaM trzymam kciuki, jak ma być do 30 czerwca to będzie! :smile:

Dziś święto, więc miłego dnia życzę!
    •  
      CommentAuthorBellaM
     permalink
    Agosa, w tym roku @ wcześniej o 6 dni więc nie wiem czy akurat 30, ale napewno teraz i już! (Jedyne co może stac na przeszkodzie to te cholerne Euro...)
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    witam nowe staraczki :) czerwiec mam nadzieję, że będzie dla nas łaskawy :)
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Ja też mam taką nadzieję... :)
    • CommentAuthormarzena37
     permalink
    Agosa dziękuje za gratulacje :). Ja chce się wybrać na Usg w przyszłym tygodniu i zobnaczyc co tam się dzieje.
    Zobaczmy cóż nam ten czerwiec przyniesie :)
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Witajcie dziewczyny, ja jutro kończę 33lata, dzisiaj jest 21dc i znowu zaczął się brunatny śluz więc znowu do d..y :( Czekam teraz na @
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    macek, jak długie są Twoje cykle?
    zawsze masz ok. tego dnia plamienia? a może to implantacja zarodka?

Treść doklejona: 07.06.12 19:38
    macek, zerknelam teraz na Twój wykres. W ubiegłym miesiącu też tak miałaś :sad:
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Mam tak już długo, nie zaznaczałam bo i tak zawsze pojawiają się w tym samym czasie...Różni lekarze mówią, że wszystko jest ok a plamienia się zdarzają... Brałam parę miesięcy dupka ale też nic nie zdziałał. Po @ wybieram się jeszcze do innego gina, zobaczymy
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Witam nowe staraczki i trzymam kciuki, żebyście się nie zasiedziały na tym wątku i mogły szybko przejść do przyszłych mamuś.
    macek a badałaś poziom progesteronu? Trzeba wyjaśnić te plamienia bo to chyba nie jest sprzyjające ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Nie badałam, chcę w nowym cyklu się wreszcie wziąć. Na początek chcę zrobić prolaktynę bo to jakoś na początku cyklu się robi. A właśnie jako bardziej doświadczone możecie mi napisać jakie badania w którym dniu cyklu mogłabym porobić.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Macek, ja też mam ostatnio plamienia przed i po. Prolaktynę można w każdym dniu, bo to akutat nie ma znaczenia. Progesteron najlepiej 7 dni po szczycie śluzu (jeśli nie obserwujesz, to 21 dc). FSH, LH, E2 - zdaje się, że 3 dc (ale tu lepiej się upewnić).
  5.  permalink
    Potwierdzam, FSH LH i E w dniach 1-3 najlepiej, sama tak robilam przez ostatnie 3 miesiace. Prolaktyne tego samego dnia sprawdzali.
    •  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeJun 8th 2012
     permalink
    Melduję się po HSG. Jajowody obustronnie drożne. Z jednej strony bosko, a z drugiej nadal nie wiemy dlaczego się nie udaje.
    --
  6.  permalink
    Motylica, to świetnie, choć rozumiem - ja też tak kiedyś myślałam - wyniki dobre, a nie wychodzi. Jakby wiadomo było, co jest nie tak, można by przynajmniej leczyć. Rok temu czekając na termin hsg zaszłam w ciążę, mam nadzieję, że i Tobie się wkrótce uda. A swoja drogą, zastanawiam się - skoro rok temu zaszłam, to czy jest sens robić drożność - tak na wszelki wypadek? Jak myślicie? W poniedziałek idę do gin, będzie przegląd hormonów z 3 ostatnich miesięcy i decyzja co dalej.
    •  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeJun 9th 2012
     permalink
    U mnie nie było takich typowych wskazań do HSG, lekarz jednak zasugerował, że czasem takie przepłukanie jajowodów pomaga bo mogą być zaśluzowane. Na to akurat liczę tym razem ;)I choćby z tego powodu wydaje mi się, że warto.
    --
  7.  permalink
    Ciekawa jestem co mi powie moja ginekolog. Ostatnio mówiła, że jak przez ostatni kwartał nie zajdę, skieruje mnie do kliniki leczenia niepłodności.
    LilySlim Fitness goals tickers
    • CommentAuthorjollug
    • CommentTimeJun 10th 2012
     permalink
    Hej Dziewczyny...jesteśccie może?

Treść doklejona: 11.06.12 18:28
    Cześć Dziewczyny..przedstawiałam się kilka stron temu... widzę że od tego czasu dużo fajnych rzeczy się tu podziało...gratulacje :)
    Powiedzcie mi czy miałyście kiedyś tak że @ spóźnia się o 10 dni, test negatywny a piersi bolą...a dokładniej to sutki. Mój gin każe czekać a jeżeli nie będzie krwawienia to mam przyjść na wywołanie..
    •  
      CommentAuthorOlenka01
    • CommentTimeJun 11th 2012
     permalink
    Ja raczej nigdy nie mailam problemu że sie przedłuzało, a teraz to wręcz przeciwnie @ co 14 dni - 2ga z rzędu. I nie wiem czemu... Jestem w czasie czekania na wyniki po rezonansie glowy na wykluczenie gruczolaka (tak jakoś sie to zwie). bóle glowy nieznosne, endo twierdzi że to przez prolaktyne.
    -- []
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    Ja też kiedyś miałam jedną po 17 dniach, lekarz stwierdził że nie ma się czym martwić. A teraz prawie 40 dni...brzuch ogromny...
  8.  permalink
    Jollug, ja raz tak miałam, że okres spóźnił mi się o 10 dni, test negatywny - a wtedy nie spóźniał mi się nigdy tak dużo. Po tych 10 dniach w końcu przyszła miesiączka. W następnym cyklu zaszłam w ciążę. :bigsmile:
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    A wiecie.. ja ciągle się łudzę... że może testy niczego nie wykazały..powoli się nakręcam. Ale jutro umawiam się na wizytę do gina.
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Jeśli jest szansa na ciążę, to może warto podejść na betę? Jej wynik dużo wyjaśni.
    --
  9.  permalink
    Dopóki nie ma miesiączki jest nadzieja:smile:.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJun 11th 2012 zmieniony
     permalink
    Owszem, nadzieja jest. Ale ja też miałam taki przypadek i ciąży nie było. Warto ze 2 dni zaczekać, samo się wyjaśni.
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    Tak..nadzieja. A jeszcze miałam taki objaw..ok 30 dnia cyklu miałam takie różowe upławy, już myślalam że to @ ale na drugi dzień nic..tylko wraz ze sluzem taka jakby nitka krwi...po tym fakcie po 3 dniach zrobiłam test, niestety był negatywny
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    To najlepiej zrób kolejny test i idź na betę. Jakiej długości masz najczęściej cykle? Duże masz różnice?
    --
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    zawsze miałam regularne cykle....27-28 dni..książkowe niemalże, jeden jedyny raz ten po 17 dniach ale to było tylko raz. no i teraz ten numer..gin powiedział że mam jeszcze poczekać (napisałam do niego). Jak nie będzie krwawienia mam przyjść na wywołanie okresu.
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    jollug, popieram w 100% motylice0, idź na bete. w przeciagu doby bedziesz miala pewność. ja miałam takie plamienia jak piszesz, okazało się że wtedy była to ciąża - niestety stracona, ale to z zupełnie innego podowu.

U mnie dzis mija 25dc, czekam na @ - choć jeszcze łudze się, że nie przyjdzie.ale jak to sie mówi, że nadzieja umiera ostatnia:wink:

Dobrej nocki dziewczyny!!!!
  10.  permalink
    ja słyszałam przypadek gdzie kolezanka kolezanki poszła do gin bo okres jej sie spozniał ta przepisała jej tabletki na wywołanie i dobrze ze nie wzieła kupiła z głupoty test i okazało sie ze w ciązy jest
    --
    •  
      CommentAuthorAnnesja
    • CommentTimeJun 12th 2012
     permalink
    Wiele kobiet roni bardzo wczesne ciąże myśląc że to zwykła @. Tylko beta daje obraz co tak naprawdę się dzieje.
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Hej Dziewczyny!

mimo tego, że gin mowił, że cykl bedzie stracony to się łudzilam, głupia!
    dzis 26dc, zrobiłam test i oczywiście ujemny:cry:
    czekam tylko na @ i zaczynam clo, może to mi jakoś pomoże...:wink:
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Agosa, głowa do góry. Tak to jest, że nadzieja umiera w nas ostatnia. To normalne.
    Na pewno wszystkie doczekamy się dwóch pięknych kreseczek.
    .
    U mnie jutro 6dc i wizyta u gina. W poprzednim cyklu po raz pierwszy miałam podejrzenie LUF. Teraz muszę sprawdzić, czy nie ma śladu po niepęknietym pęcherzyku. Boję się jak nie wiem... Poproszę o wsparcie duchowe...
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Bilia, ja Cię wspieram trzymam kciuki i oby było wszytsko w porządku:)
    Daj znac co powiedział lekarz:thumbup::grouphug:
    • CommentAuthorjollug
     permalink
    Cześć Dziewczyny,

Bilia...będzie dobrze. Wiem że ciężko jest myśleć pozytywnie, ale musisz. Sama sie staram jak nie wiem co. Nie wychodzi ale staram się..Ja z kolei umówilam sie na wizytę w czwartek...na wywolanie @. Dziś zrobiłam test, niestety..negatyw. NIe mam więc złudzeń..niech to..
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Musimy walczyć dalej i tyle. Tylko czasem dosłownie ręce i cycki opadają... Ciagle coś nie tak, ciągle jakoś po górkę... No i wtedy przychodzą chwile zwątpienia. Ale co nas nie zabije, to wiecie... :) Musi być dobrze!
    Dzieki,,, :*
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.