3mam kciuki ja też brałam luteinę i nigdy nie dostałam @ w trakcie branie, zawsze dopiero jak odstawiłam, następował spadek progesteronu i @ Każda z nas jest inna...
Tak. Każda z nas jest inna, dlatego fajnie, że mamy takie miejsce jak to forum :D Niestety plamienie zamienia się w @. Nie mam już złudzeń, ale dzięki za Wasze wsparcie. Niniejszym rozpoczynam wiec nowa...hmm - powiedzmy przygodę ;)
Agosa gratulacje!!! :) A ja jestem w trakcie przygotowań do IMSI, w tym cyklu scratching endo od kolejnego stymulacja! Strasznie szybko wszystko, ale ja też mam zamiar wykorzystać rok płodności;)
Co do moich bóli to nie był wyrostek. Jajniki także w porządku. Za to z badania krwi wyszedł mi cholesterol ...352 (całkowity). Tarczyca ok. @ jak w zegarku. Od tygodnia olej lniany. Smakuje nieżle - jak herbatka ziołowa. Tak więc od siemienia do oleju...
Atra, ja mam podobny objaw, również ból po prawej stronie, bardzo punktowy. Jajniki ok, wyrostek też. Mam go od dobrych kilku miesięcy z różnym nasileniem. Troszkę zmniejszył się po laparoskopii. Nie jest to mocny ból, ale z kategorii tych upierdliwych lub niepokojących bo wiem że coś tam jest. Zrobiłam nawet usg brzucha, wyszły mi kamienie ale gdzie woreczek a gdzie jajnik. Hmm..
niestety u mnie slabe wiesci, testy zamiast ciemniec zaczely blednac i niestety ciaza biochemiczna:( teraz juz nowy cykl i kolejne starania, mam nadzieje ze sie uda...
Donuś uda się !!! Zobaczysz, że się uda Najważniejsze, że mimo wszystko naturalnie zaszłaś w ciążę. To daje duże nadzieje, że już niebawem zostaniesz Mamusią !!! Wszystkim nam się uda. Spokojnego tygodnia wszystkim Staraczkom życzę Mk28dni, atra8, czy badałyście się kiedyś pod kątem zespołu drażliwego jelita ? U mnie bywały takie bóle, które często myliłam z bólem jajnika, czy wyrostkiem, aż w końcu lekarz rodzinny wpadł na pomysł i kazał zmienić dietę, więcej pić, więcej się ruszać itd. No i bóle odeszły, jak ręką odjął, już ponad osiem miesięcy ich nie odczuwam, no może raz mi się pojawiły około 1,5 miesiąca temu, przegięłam któregoś wieczora z pikantnym jedzonkiem. Często poza bólem miewałam kłopoty z wypróżnianiem, od biegunki po zaparcia. Być może i u bóle powoduje właśnie to nieprzyjemne schorzenie, które tak naprawdę jest nieuleczalne, niestety. Jedynie można zapobiegać objawom. Do poczytania : Zespół drażliwego jelita - informacje
Folik - 1 tabl. dziennie + zioła o. Sroki + Duphaston (od 3. dnia po skoku) + Euthyrox N25 + Glucophage XR 750... sporo tego :) Wszystko oczywiście pod ścisłą kontrolą lekarza. Brałam przez jakiś czas Falvit, ale odkąd wykryte mam problemy z tarczycą, endokrynolog kazał odstawić.
marble a pamiętasz może co Ci powiedział lekarz czemu nie można brać Falvitu przy problemach z tarczycą ? ja brałam go też a teraz mi endo przepisała Pharmaton Matruelle - a też biorę euthyrox 50, mam niedoczynność / hashimoto podejrzenie,
a całkiem możliwe.... muszę sprawdzić co w tym moim Pharmaton Matruelle jest. Dziewczyny mam jeszcze pytanko : czy któraś sama reguluje sobie dawkę euthyroxu ? spotkałam się z historiami, że kobiety same zmniejszają / zwiększają sobie dawkę odpowiednio gdy tsh rośnie spada. Mam koleżankę co od 3 lat już nie była u endo - robi regularnie badania hormonu i jak jest za wysokie zwiększa dawkę jak wyreguluje wraca do starej... zastanawiam się, czy któraś z Was coś takiego na własną rękę praktykuje ?
eszka ja biorę kwas foliowy na receptę,ale myślę, że te które są dostępne bez recepty różnią się tylko opakowaniem. fanta, brałam pharmaton matruelle, poleciła mi lek. i mówiła, że jest na prawdę dobry.
Ja też biorę Folik - i mój ginek właśnie ten polecał, jest to jeden z tańszych kwasów foliowych. Chyba jedyny który wychodzi taniej, to widziałam w kilku aptekach taki kwas foliowy w opakowaniach po 270tabletek - wychodziło sporo taniej, ale nie pamiętam firmy. Jak znajdę w jakiejś aptece w necie to wrzucę linka jak któraś byłaby zainteresowana.
Mój lekarz stawiał jako nr 1 Femibion. Jest drogi, ale kupiłam na probę na promocji i jakoś tak lepiej się po nim czuję ale może to zbieg okoliczności. Dziewczyny, skoro zeszliśmy na tematy apteczne - poradźcie coś na obtarcoie okolic intymnych, wiecie, "zmęczenie materiału" po starankach :)
Hej nie jestem po 30 i zagladnelam tutaj calkiem przypadkiem i widze ze piszecie o foliku itd... w ciazy z Igorem wspomagalam sie witaminami ktore polecila mi jedna z uzytkowniczek tego portalu, dzieki nim jej sie udalo zajsc w upragniona ciaze i wydaje mi sie ze cos w tym jest, bo rowniez zaczelam je brac i w 4cyklu sie udalo...
moze ktorejs z Was by to pomoglo... Ja: CASTAGNUS 1*2tab (nie bralam) wit B6 + Magnez 1*2tab witaminy A 1*2tab wiesiołek 3*1tab kwas foliowy 1*1tab tran 1*3tab lampka czerwonego wina ( nie pilam ) herbata zielona ( nie pilam ) orzechy (nie jadlam)
mąż tran 1*3tab kwas foliowy 1*1tab wit C 1*2tab androvit 1*2tab salfazin 1*2tab l-karnityna (na ruchliwość) 1*2tab witaminy A 1*2tab
to prawie pol apteki ale mysle ze warto sprobowac, teraz tez staramy sie o dzidziusia 3cykle bezskuteczne za Nami i chyba znowu skorzystam z tej listy...
Dziękie dziewczyny, sprawdziłam i w pharmaton matruelle też jest Jod 200 µg 133% mam wizytę 25 u endo zapytam co ona na to ... ostatnio robiłam badanie TSH wzrosło z 2,2 do 2,7 a dziś PRL jest przy górnej granicy normy 490 / na 496 Od miesiąca zażywam ten pharmaton, ciekawa jestem czy miał on wpływ na te wyniki ? no nic wkrótce się dowiem. I pewnie szykuje się powrót do Dostinexu ... ech w kółko to samo
Hej, ja manipulowałam sobie raz z dawką. TSH rosło, a ja z 25 brałam 50 przez jedne miesiąc codziennie. Niestety, nic nie pomogło, bo i 50 to było najwyraźniej za mało.
cześć Fanta, powiem Ci że sądze że mógł mieć jod wpływ, ja wiem że jodu nie mogę i biorę ELEVIT pronatal, on np jodu nie ma, i dobrze się czuję po nim i nie wpływa mi na wyniki TSH i prolaktyny...ale spytaj swojego lekarza...
no właśnie poruszę tą kwestię w piątek u endo. Poczytałam i rzeczywiście nie powinno się zażywać leków z jodem. Widziałam też gdzieś na forum, ze istnieje wersja falvitu bez jodu ale się z nią nie spotkałam. U mnie dziwna sytuacja, endo miesiąc temu zwiększyła dawkę euthyroxu a TSH zamiast spadać idzie w górę a wraz z nim PRL. Biorę się za samoobserwacje - popróbuje rożne dawki i będę zapisywać jak się po nich czuje i sprawdzać wyniki badań. Dziwi mnie też że endo nie zaleca mi wraz z TSH robić FT3,4 . W chwili obecnej jestem w pełnej niedoczynności
Hej Dziewczyny,mam pytanko-pare dni temu pisałyście na temat ziółek o.Sroki i podawałyście ich skład.Powiedzcie czy jak wybiorę się do apteki zielarskiej,to będę mogła kupić już gotową mieszankę,czy tylko poszczególne ziółka do jej sporządzenia?
W kilku zielarskich sklepach w WAW pytałam o gotową mieszankę, ale niestety nigdzie nie było, ostatecznie kupiłam każde ziółko osobno i w domu wymieszałam je sama :) Tak, jak pisze Flowka - bardzo dużo tego wychodzi.
Ok.dzięki Dziewczyny,wezmę listę i wyruszę do apteki,może mi namieszają
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 20.01.13 16:25</span> Powiedzcie mi jeszcze Dziewczyny,jaki jest ostateczny koszt takiej mieszanki?Ona chyba staracza na dosyć długo,bo po dodaniu wszystkich składników wychodzi ok.360g A i jeszcze od kiedy zaczyna się ją popijać,od początku cyklu?
Jestem na bieżąco, bo paragon z 14.01.br. na kwotę 24,70... Jak większość dziewczyn - "mieszałam" sama. Ziołujemy się równo z mężem - ale myślę, że swobodnie mieszanki starczy na 3 miesiące (czyli ważne, żeby zwrócić uwagę na datę przydatności). Ja tam piję od "po owulacji", której nie było - na stronie bonimedu nie było nic na temat momentu, od którego możnaby zacząć, więc stwierdziłam, że nie powodu, żeby odkładać...