Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ta dynia jest taka winna?
gotowałaś ją do miękkości czy żeby była taka lekko chrupiąca?
Jak robicie pierogi z miesem mielonym faszerujecie surowym czy podsmażonym?

Chciałam tylko wspomnieć, że CAKE POPSY wyszły genialnie i zrobiły furorę wśród przedszkolaków i pań opiekunek również.
Także polecam na jakieś urodziny etc
), dodaj marchew startą na grubych oczkach jeśli lubisz, posól do smaku, mocno słony sok musi puścić, ale nie za mocno, musisz wyczuć. Jak posolisz, to ugniatasz w misce, dużej na pranie może być. Wtedy kapusta puszcza sok i zmniejsza swoją objętość. Przekładasz do słoja (ja mam gliniany garnek, nigdy nie robiłam w słoju), dociskasz talerzem, możesz na niego położyć czysty duży kamień albo litrowy słoik z wodą, byle coś ciężkiego. Na drugi dzień przekłuwasz kapustę (ja wbijam długi nóż), by uwolnić gaz (niektórzy tego nie robią) i tak codziennie przez 7 dni. Po tygodniu jest już ukiszona, możesz przełożyć do mniejszych słoików i zamknąć. Wiem, że kapustę kiszą też z kminkiem, ale ja go nie lubię.





Bo już nie daję rady zbytnio, więc muszę mieć coś szybkiego, prostego i łatwego. I takiego, co mi bankowo wyjdzie.

przeważnie robię mieszankę czosnek+zioła prowansalskie albo papryka+czosnek 
mozna kupic szatkowana kapuste??

a mogę zrobić na wywarze warzywnym?