Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No ale przyznacie że niemiło je się z takim "brudem".
Raz zrobiłam tak, jak MrsHyde i Jahe ale w naszej opinii rosół był za płytki w smaku :P
w naszej opinii rosół był za płytki w smaku :P
może Wy macie jakiś sprawdzony przepis oraz wiedzę jak należy z taki mięsem postępować?
; ja nie gotuje np na korpusach jak wiekszosc moich znajomych
Ja do 5 l garnka daje ze 3-4 nogi kurczaka, 1 pierś, ok 0.5 kg wołowiny i jeszcze np szyję gęsią albo kawałek kaczki. No i po odlaniu wody rosol był dla nas za słaby no. Widocznie każdy lubi inny stopień nasycenia rosołu, nie ma się co spierać, wiadomka
Makaron z dynią, szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą
A powiedz mi jeszcze ile zakwasu dajesz na litr żurku? Czy taki 0,5l zakwas starczy na około 3l, czy będzie go za mało/za dużo?
Tak więc, jeśli macie jakieś inspiracje, to proszę podrzućcie coś :)