Moya212... Dziekuje za propozycje :) Powiedz mi lepiej jak tu sie tego francuskiego nauczyc... Bo ten jezyk to chyba jakas...masakra... :( Normalnie..chyba nie ogarniam..
hejka no umnie dzis 10 dc i ostatnie clo dzis wezme , ale wiecie co jak jestem stara 31 lat to odkat mam miesie=aczki czyli od 11 roku zycia to od wczoraj zaowarzyłam po raz pierwszy umnie sluz ja nigdy nie mialam zadnego sluzu az jestem w szoku a ale czytalam ze piszecie ze olej z wiesiołka pomaga i go w zeszłym cyklu wzielam ale nie mialam sluzu stwierdzilam ze od tego nie bende brala bo to nie prawda a jednak cos w tym jest...
Kandyzowana, ja mam TSH 2,72. Będę na wizycie rozmawiać z ginką o tym, czy coś z tym robimy, może skierowanie do endokrynologa, leki i spadnie. Podobno szybko spada podczas zażywania leku.
Jasne, że szybko spada trzeba tylko brać na czczo i na pół h do 1 h przed jedzeniem :) i da się z tym dużo zrobic, ale trzeba kontrolować co 4-6 tygodni w okresie starań a w ciąży co 4 tygodnie
czesc dziewczynki ...;) Swieta juz coraz blizej wiec coraz wiecej przygotowan ... dzis ide do mojej mamci pomoc w przygotowaniu jedzenia pozniej pozniej na 3 godz do pracy a po pracy jeszcze zakupy ostatnie ...ehhh juz mi sie nie chce a jak wam ida przygotowania do swiat../?????
Magic gratulacje, ale prezent pod choinke ja sie pochwale że na usg wyszło wszystko dobrze niektóre wymiary Kruszynki wskazuja na tydzień starsza ciąże niz wg OM. A i będzie DZIEWCZYNKA!!!
Magic GRATULUJE!!! Justa ciesze sie, ze wszystko dobrze z Malenstwem:) ja ide 29 na usg a 27 jade zrobic hcg bo mi gin kazal, a 28 tsh,ft3 i ft4 bo mam zwiekszona dawke Euthyroxu ze 175 na 225. I mam nadzieje, ze 29 juz dostane karte ciazy:P
Moje Kochane mam do Was pytanie tzn 21 grudnia wzięłam ostatni raz Duphaston i jak narazie cisza bo @ nie ma:( czy któreś z Was też biorą dupka???kiedy dostawałyście po odstawieniu @??? U mnie narazie nic nie zapowiada nadejścia wrednej małpy;/cisza
leneczka ja, co prawda duphastonu nie biorę, ale biore luteinę. Przeważnie po odstawieniu luteiny @ nadchodziła 2-3 dni po odstawieniu. W ostatnim cyklu to pobiłam swój rekord, po odstawieniu luteiny dopiero na 7 dzień @ przyszła.
Ja już po wizycie Moje nieszczęsne endo ma już 8 mm czyli w porównaniu do poprzeniego cyklu jest super w lj pecherzyk ma 20mm a w prawym 25 mm ale gin powiedział że to mogą być 2 pecherzyki obok siebie jakaś przegroda pomiędzy Podano mi pregnyl ...chociaż powinnam troszkę później go mieć ale....święta są nikt mi go nie zrobi więc....teraz tylko trzeba serduszkować To mój kolejny gin...ale super facet po 30 napewno jest siedziałąm 30 min...przeprowadził wywiad...pytał się czego od niego oczekuje itd....Więc już zostanie ze mna tym bardziej że mam 2 kroki do przychodni i usg w gabinecie....za kazdym razem mogę mieć usg 12 .01 mam wizytę AAAA zastrzyk nic nie bolał W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻĘ !!!!
W ten wieczór Wigilijny niech przy Waszym stole panuje zgoda i miłość, a poczucie rodzinnego ciepła i jedności będzie mocnym fundamentem, dodającym sił i odwagi podczas podejmowania najwazniejszych życiowych decyzji.
Ja również mam chora tarczycę. Przy 3 dostałam zielone światło na starania. Fajnie jak jest niżej, ale moja endokrynolog mówi, że przy takim wyniku jest ok. Wiadomo warto sprawdzić ft3 i ft4.
Magic...GRATULUJĘ!!!...super! Mgielka...oj to się będzie działo w te Święta!!!życzę udanych starań Ja też @dostaję po 4 dniach przy dupku. A ja zamiast pichcić, to 4tony węgla musiałam zrzucić-oczywiście nie sama, ale ręce mam po kolana
Chciałam wszystkim pożyczyć Wesołych Świąt, spokoju i radości,spełnienia wszystkich marzeń ... Dziękuję że mogę się z Wami dzielić swoimi radościami i smutkami, dziękuję...
Wesolych Swiat :))) Staraczki, Mamusie i Odkladajace :**
Dziewczyny, mam pytanie. Miala ktoras z Was okres kiedys 3 dni tylko? Bo ja nie mialam wczesniej tak nigdy w zyciu, i teraz w 3cim cyklu z clo mi taki sie pojawil..nie wiem czy mam sie martwic czy cieszyc.. o co chodzi? Wiecie moze czym to jest spowodowane? Zawsze mialam 7 dniowe , dosc obfite miesiaczki.. a tu takie cos. Endo mialam ladne w poprzednim cyklu przed owu 9mm, po okolo 12mm.. powinno tego sporo byc...
madziu ja tez mialam 2 razy w roku takie miesiaczki krotkie i w dodatku skape ;) nie masz sie czym martwic a po clo to w szczegolnosci sa mniej obfite i krotsze
Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń, że może z niej uczynić Betlejem Każdy z nas ma na tyle ciepłe serce, że może przyjąć nowo narodzoną miłość... do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja a miłość przyjdzie sama... Radosnych Świąt!
A to tak po prostu... dla tych.. co czują, że wiara.. gdzieś odchodzi...
"Po cóż - powtarzam - zamartwiać się o dzień jutrzejszy? Zanurz się w dniu dzisiejszym. Ktoś powiedział: "Życie jest czymś, co przydarza się nam w czasie, gdy jesteśmy zajęci planowaniem innych rzeczy". Trafne. Żyj chwilą obecną. Kiedy się przebudzisz, będzie ci się to zdarzało coraz częściej."
dziwna sprawa.. temperatura skoczyla mi dzis do 37,07... po dwoch dniach nizszych temp... czy jesli mierYlam o ok 45 min pozniej niz zawsze ale po pelnym snie to jest zaklocona? nic nie rozumiem z tej mojej temp...
ps. po 20 min znow zmierzylam i jest 36,95 a po 35 min jest 36,81 ... o.O
Dzien Dobry, Wesołych i spokojnych świąt oraz spelnienia wszystkich marzeń dla tych zaciążonych i dla starających:-) Kandy ja sie nie znam na tempkach, a co z tym plamieniem?