Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Wszystkiego dobrego na czas Świąt i spełnienia marzeń.
    •  
      CommentAuthorchanntall
    • CommentTimeDec 24th 2011
     permalink
    wesołych świąt dla was wszystkich :smile:
  2.  permalink
    dzieki dziewczyny! :* Smacznej i radosnej wigilii ;)
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile: dziś tempka poleciała jeszcze wyżej na 37,0 ...już po mału odczuwam ból podbrzusza ...mam nadzieję że owulka się zbliża wielkimi krokami...pecherzyki niech pękają :bigsmile:Ciągnie mi się ten cykl :confused: dopiero 16 dc
    --
  3.  permalink
    Hej. A u mnie spadla dzis do 37. A taka byla ladna wczoraj. Licze na ten cykl jak ns zaden poprzedni. Ale czuje ze sie zawiode.
  4.  permalink
    3mam za was kciuki :)) ja mam dzis wodospad i mocne bole ;-(( jak zwykle 4 i 5 dc u mnie jest najgorszy... a potem dalsze badania i w koncu bede wiedziec co mam robic;)
    --
    •  
      CommentAuthormalutka2105
     permalink
    Jak wstałam to śluz znowu zabarwiony :/ Czuję że ciąży nie będzie tylko wczesna @ :(
    •  
      CommentAuthorAgatella
    • CommentTimeDec 25th 2011
     permalink
    Cześć :)
    Ja mam 33 dc na 35 zaplanowanych, jeszcze dwa dni do testowania :) no chyba że @ zawita..
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    korda ale to chyba za wcześnie jeszcze.. :)
    na szczęście sklepy pozamykane i nie wpadam na genialny plan jechania po testy..
  5.  permalink
    niby za wcześnie korda, ale znając siebie też bym już zrobiła :) Co myślicie o moim wykresie? no i o tym plamieniu tzn. zabarwieniu śluzu na ciemny pomarańcz? Może to przez dupka co?
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    ostatni cykl masz z sierpnia..
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka wam wszystkim no ja we wtorek na PREGNYL mam nadzieje ze muj pecherzyk urosnoł wystarczajaco .......
    --
  6.  permalink
    no mam czas, ale ten śluz mnie wkurza :/ A wykres mam zablokowany, dostępny dla przyjaciółek :)
  7.  permalink
    to może zwiększyć dupka co? Biorę 2x1
  8.  permalink
    Zobaczę co się będzie dalej działo. Ale już dziś ostygłam i jakoś nie wierzę żeby coś z tego było. Do dupy.
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kobietki moze ktoras z was wklepic normy jakie sa na beta hcg
    --
  9.  permalink
    korda nic nam innego nie pozostaje jak czekać :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    3 tydzien - 5 - 50
    4 tydzien - 3 - 426
    5 tydzien - 19 - 7.340
    6 tydzien - 1.080 - 56.500
    7-8 tydzien - 7.650 - 229.000
    9-12 tydzien - 25.700 - 288.000
    13-16 tydzien - 13.300 - 254.000
    17-24 tydzien - 4.060 - 165.400
    25-40 tydzien - 3.640 - 117.000
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A masz jakieś objawy PMS? Mnie mnie jajniki bolały od 10 dni.. A teraz nic się nie dzieje, a zwykle mam dość znaczny PMS.
  10.  permalink
    No ja też czuję się trochę inaczej, kuło mnie w podbrzuszu, tak ciupało. No ale dziś póki co spokój, tylko suty mnie bolą strasznie i są mega czerwone :)
  11.  permalink
    A tak w ogóle to chyba za często zaglądam w gacie, bo śnił mi się dziś śluz grudkowaty :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Mnie się dwie temu noce śniło, że jestem w ciąży.. Według sennika oznacza to jakąś pomyślność, a według mnie to po prostu podświadomość odreagowuje ciągłe myślenie o jednym :)
  12.  permalink
    No ja dziś bez budzika pobudka równiutko jak zawsze o 6:25 na mierzenie :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja na szczęście nie mam porównania - obserwację prowadzę pierwszy cykl i to od drugiej połowy :) Więc dopiero ewentualnie w przyszłym cyklu będę mieć rano stresa :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Kiedyś jak mnie bolało podbrzusze, zapodawałam sobie tabletkę przeciwbólową, teraz się wsłuchuję: a to boli prawy jajnik, a to z dołu, a to tu trochę ciągnie... I CO TO OZNACZA :rolling:
  13.  permalink
    nigdy mi się nie zdarzyło, bo czekam zawsze z niecierpliwością. I do tego podświetlam sobie telefonem termometr żeby widzieć tempkę :)
  14.  permalink
    a ja mierzę już kupę czasu i dalej gówno wiem :)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    A ja prawdopodobnie będę jakimś ewenementem, ponieważ wychodzi na to, że u mnie faza wysokich temperatur waha się między 36,1 a 36,4 (mierzona microlifem dopochwowo) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    no właśnie czekam na rozwiązanie tego cyklu, u mnie 35 dni cyklu to maks, chyba nigdy nie miałam dłuższego. Więc wszystko się wyjaśni, bo na prawdę jestem ciekawa jaką będę miała tempkę w 10 dc..
  15.  permalink
    ja mam 16 dc...od piątku czuję się jakbym była nawalona :tooth: to po pregnylu,non stop latam sikać :rolling: .Dziś już czuję ból podbrzusza,jajników...owulka czyżby nadchodziła ?? :bigsmile: <strong>Ciekawostka... dziś zrobiłam test owulacyjny kolejny...wyszedł negatywny :shocked: kontrolna linia mocniejsza a testowa słabsza :confused: mimo że miałam pregnyl....test jest negatywny :shocked: </strong> jak to możliwe ??
    --
  16.  permalink
    malutka2105: a ja mierzę już kupę czasu i dalej gówno wiem

Ja też....nic nie wiem :tongue:
    --
  17.  permalink
    malutka2105: I do tego podświetlam sobie telefonem termometr żeby widzieć tempkę

ahahahah to jest nas więcej :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Każdy lab ma inne normy jak zrobisz badanie to pod nim będą normy bo w każdym labie używają innych odczynników, mogą być w innej jednostce, czy inną metodą badanie robione dlatego jak się badanie powtarza to zawsze w tym samym labie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka bo pregnyl to gonadotropina i może nie być wykrywalny przez testy badające LH
  18.  permalink
    ooo a czemu ja myślałam że fałszywy wynik wyjdzie tzn 2 kreski ?? hmm :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka testy owulacyjne mogą ale wcale nie muszą wykrywać ciąży ( czyli gonadotropiny) tak samo jak nie każdemu wyjdzie test sikany gdyż wszystko zależy od stężenia tejże gonadotropiny w moczu, jak już pisałam można mieć we krwii 100 a test sikany o czułości 10 nie wyjdzie
  19.  permalink
    czyli mogę dalej robić testy owu :bigsmile:
    <strong>abortaW </strong>jeżeli od rana utrzymuje się ból jajników,podbrzusza a test owu jest negatywny ...do tego w piątek miałam pregnyl (ok 13 ) to jutro już owulka powinna być ?? aaa i serduszkować jutro czy jeszcze dziś ?? :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    korda jak najbardziej,

mgiełka a jakiej wielkości były pęcherzyki w piątek i jaką dawkę pregnylu podano ?
  20.  permalink
    abortaW w piątek podano 10.000 j.m lj 20 mm,pj 25 mm ale ginowi się wydawało że to są 2 pecherzyki...przedzielone przegrodą :confused: nawet mi pokazywał ...niby dziś temp poszła jeszcze do góry....więc wnioskuję że jeszcze to nie owulka....ale chyba nie musi być od razu niska tempka
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    korda ja jestem zwolennikiem bety i ja bym poszła od razu na betę
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ten na prawym mógł pęknąć około sob-niedzieli ( ale to by powiedziało tylko usg) a co do lewego albo się wchłonął albo pęknie koło jutra-wtorku ( ale to też na 100 % powie tylko usg)
  21.  permalink
    dziękuję Paula :* też tak myślałam ;)
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

My juz w Londynie, wrocilismy od znajomych :))

Korda, ja mysle, ze jeszcze dosc wczesnie u Ciebie i test mogl byc negatywny , nadzieja ciagle jest :) idz na bete.
    ps. ja tez swiece telefonem by tempke zobaczyc ;)

Dzis nie zmierzylam, bo wczoraj napilam sie winka i dzis tez, ogolnie w tym cyklu stopuje troszke.. nie spinam sie, bo nie mam monitoringu, co ma byc to bedzie ;) :P w sylwka tez sie napije ;) a co! raz sie zyje ;)

pozdrawiam swiatecznie :)
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    i u mnie ten cykl taki lajtowy, tempki nie mierze, tylko pare razy na poczatku - ale to jako zaklocona, bo na antybiotyku jestem...

przezarta jestem po swietach, od wtorku dieta :smile:
    • CommentAuthorruda03
     permalink
    witam Was w ten Świąteczny wieczór:bigsmile:...a ja zapomniałam wczoraj i dzisiaj zażyć dupka:shamed:-dzisiaj juz nie wezmę, bo jestem do 6 rano w pracy a przed chwilą mi się kurde przypomniało:sad:...i nie wiem co robić-zażywać nadal od jutra czy już sobie odpuśćić-doradźcie mi coś bo głupieję:tongue:...pozdrawiam...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Dobry ;-) u mnie 2 dzień pod rząd tempka ta sama 37,0 :confused: nie wiem ocb :confused:
    <strong>abortaW</strong> tu jest mój wykres...wejdziesz i zobaczysz ?? <em>[wymoderowano]</em> Wydaje mi się że spadek już powinien być a go nie ma ...boję się że nie pękły pęcherzyki :cry:
    --
  22.  permalink
    Ja chyba też bym musiała przestać mierzyć....ale później bym żyła w nie pewności :confused: nie wiedząc co się dzieje :angry: Tak źle tak nie dobrze :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 26th 2011
     permalink
    Brak pomiaru daje same problemy, samoobserwacja chroni przed nimi, więc raczej nie "tak źle, tak niedobrze".
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka witam was w II dniu Swiat ja jutro ide na zastrzyk z PREGNYLU dobrze ze trafilo to po swietach zaraz bo jak w te dni swiat to byl by stracony cykl
    --
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Dziewczynki... Jakie polecacie dobre, ale nie za drogie testy owulacyjne najlepiej z allegro, bo tylko tam mam stąd dostęp..

Ps. ja też świecę sobie telefonem na termometr rano :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.