Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 26th 2011
     permalink
    Shese, ja kupowałam za złotówkę i na nie nie narzekałam - częściowo pokrywały się z monitoringiem, więc nie są takie złe.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka nie wypowiem sie, bo tam nie ma w notatce napisane kiedy było usg, jakiej wielkości pęcherzyki, endometrium etc
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    malzutka najwazniejsze to sprawdzic z jakiego powodu jest taka krotka
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgielka powinnas miec jeszcze usg po 14 dc nikt na 100% ci nie powie tylko lekarz na usg ja na npr nie widzialam inf o tych danych wiec przepraszam, ale co do skoku nie pomoge moze idz jutro na usg?
  1.  permalink
    jest napisane :shocked: w komentarzach w 14 dc było usg
    --
  2.  permalink
    A co mi kochane poradzicie na wydłużenie fl ? Bo już zwątpiłam w sens brania clo skoro fl taka krótka :(
  3.  permalink
    podobno magnez coś pomaga...ale czy to prawda to nie wiem....sama mam długą fl :wink: tzn w normie
    --
  4.  permalink
    Witam Was Dziewczynki :)
    Ale przejedzona się czuje:P dzisiaj już 2 gi dzień świąt,szybko strasznie zleciało. Mąż w kuchni szaleje z myciem naczyń, a ja dalej w piżamce się bycze :D a jak u Was po świętach?
    --
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Ja też w piżamie totalnie rozleniwiona :bigsmile:
    34. dzień cyklu, boję się, że pojutrze nadejdzie (nie)planowana @..
  5.  permalink
    Właśnie zrobiłam test owulacyjny...taki zwykły z allegro...dziś już pokazał 2 czerwone krechy :cool: a wczoraj testowa kreska była słaba :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    korda....krejzolko....kiedy nam powiesz że zostałaś mamuśką ?? :> :tooth:
    --
  7.  permalink
    :rolling::rolling::tooth: dobre ;)
    --
  8.  permalink
    eee tam i te i te mozna całować ;):tooth:
    --
  9.  permalink
    jasne....już 4 dni pod rzad pracujemy :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    abonamentu zabrakło...bo prezent zażyczyłam sobie..,.na styczeń ...więc abonament nie będzie potrzebny :cool:
    nooo pracujemy...żeby efekty były ...ale sie boje żeby mój K nie powiedział że rady nie daje :shocked: bo się załamię :confused:
    --
  11.  permalink
    to tak...zostane :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeDec 26th 2011 zmieniony
     permalink
    mgielka1983 pracuj pracuj ja jutro ide z PREGNYLEM i tez bierzemy sie za robote choc muj M tak juz mnie dzisiejszej nocy wymeczyl ze ledwo zyje
    --
  12.  permalink
    <strong>iwoas30</strong>który masz jutro dc ?? pecherzyki ile maja ??
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mgielka1983 ja miałam sprawdzany pecherzyk w 5 dniu cyklu i pecherzyk miała 10 mm jak bylam na wizycie zawsze przed podaniem CLO gin sprawdza czy nie ma torbieli a ze teraz wypadły te swieta to nie miałam robionego monitoringu a jutro mam 13 dzien cyklu i mam miec podany PREGNYL i zobacze ile muj pecherzyk ma..
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
     permalink
    to już pewnie masz ten pecherzyk wielki :shocked: ok 26 mm zapewne...nie boisz się że mógł pęknąć ??
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    mgielka1983 no nie mam pojecia ogolnie to muj 3 cykl z CLO i jak nazłosc w pierwszym był pecherzyk super ale nic z tego nie wyszło bo mojego M nie było drugi cykl pecherzyk nie urosnoł teraz 3 cykl i mam nadzieje ze bedzie to szczesliwy!!!
    --
  13.  permalink
    iwoas30 no mój też 3 cykl z clo....niby wszystko było ok...pecherzyki ładne ale nic nie wyszło...może 3 cykl będzie naszym ostatnim :bigsmile::tooth:
    --
  14.  permalink
    A u mnie drugi cykl z clo. Wszystko niby super pęcherzyki były, pękły endo ładne a jakieś pieprzone plamienie się przypałętało :/
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no czasem tak jest nie wiadomo dlaczego niby wszystko ok a ciazy dalej brak......
    --
    •  
      CommentAuthormgielka1983
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
     permalink
    czesc dziewczyny :bigsmile: tempka moja stoi w miejscu....37,0 już 3 dzień ...ciekawe ocb :wink:
    <strong>korda widzę Cię </strong>:tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
    • CommentTimeDec 27th 2011
     permalink
    hejka wam z rana i juz po swietach teraz sylwester choc ja jestem bardziej domatorem nie przepadam za imprezami no ale jakos zniose chcąc niechcąc
    --
  15.  permalink
    hejka a u mnie tempka w dół i ogólny dół :(
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie Kochane:bigsmile:
    --
  16.  permalink
    Magic - mamuśka - jak tam samopoczucie?? :)

Ja to sie męczę z @... jest inna niż wszystkie jakie miałam.. jest dłuższa, w dziwnej konfiguracji obfitosci - 1dc, 5dc i 6dc najbardziej obfity :/ w nocy dziś mnie obudził straszny ból podbrzusza.. nie mogłam spać... koszmar... :/

jutro rano ostatnie badania i w czwartek lekarka w novum oceni wyniki :) i bedzie juz wszystko wiadomo :D
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Hej Kandy:bigsmile:
    samopoczucie niezle, czasami kłuje jajnik, odbija mi się i piersi mocno bolą:wink:. Dzisiaj pojechałam na bętę, wyniki będę miała wieczorem. Denerwuje się :confused:
    --
  17.  permalink
    Kochana- nie denerwuj sie - bedzie piekna liczba - czuje to w bolącym mnie podbrzuszu ;-))

ja jutro ide na insulinoodpowrność na czczo, po 1 h i po 2h.. i zastanawiam sie jak ja przezyje tyle czasu w laboratorium :P
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    współczuje ci:confused:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    no to okropny smak ale najlepiej wypic odrazu za jednym razem a ja mialam takiego pecha ze mialam po 1 h odczytywany a w labolatorium mi wpisali ze po 2 godz i wyszla cukrzyca bylam zla bo musialam robic ponownie i było juz ok
    --
  18.  permalink
    witam! Czy któraś z Was mogłaby powiedzieć czy moje wyniki są ok?
    TSH - 0,996 mIU/I
    FT4 - 1,35 ng/dI
    prolaktyna - 340,50 uIU/ml
  19.  permalink
    TSH jest moim zdaniem ok ale prolaktyna chyba za wysoka... ale lepiej zapytać ekspertów :P ja jestem nowizcjuszem:P
    --
  20.  permalink
    to zależy w jakim dniu cyklu robiona ta prolaktyna
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny jak po świętach długo mnie nie było ale popsułam wtyczke od internetu i święta bez kompa.
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    marcycha mi lekarz powiedział mieszczę się w normie ale miałam prolaktynę 35,1 a tak naprawdę norma chyba jest do 25
    --
  21.  permalink
    :clap: saba :D
    Może to znak byś teraz przyszła mamusiu odpoczywała a nie przed kompem siedziała :P

a tak poważnie to ja w tym roku wyjatkowo nie czułam świąt i ciesze się , że już po świętach :]
    --
  22.  permalink
    Badania robiłam w 8 dc
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    magic nie denerwuj się napewno będzie ładny wynik z bety . Ja czekałam na swój wynik do 16.00 chodziłam jak na szpilkach bo bałam się że nie wyjdzie ale te nerwy w niczym nie pomagają .
    --
  23.  permalink
    Mnie też sie wydaje że podwyższona ta prolaktyna jest! :confused:
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    kandy ja też nie czułam byłam w pierwszy dzień na weselu całe przesiedziałam bo lekarz zabronił mi tańczyć zatańczyłam tylko 3 wolne piosenki , jedzenie na weselu okropne porcje minimalne.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    marcycha1988 mi muj gin mowi ze robi sie badania miedzi 5-7 dc
    --
  24.  permalink
    iwoas - a w klinice niepłodności mówią, że najlepiej między 10-12 dc ( i tak wszystkim podają).. ale czytałam , że można w różnych dniach cyklu w I fazie .. :/
    Ja zrobie 7 dc czyli jutro :) bo musze sie na czwartek wyrobic z wynikami a wtedy bede je znać wieczorkiem.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    zgadzam się z kandy :wink: najważniejsze żeby w I fazie cyklu robic, w miarę wczesnie. ja sama miałam robione 10 dc :D
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Kandyzowana i to mni e najbardziej zadziwia ze kazdy lekarz co innego mowi i badz tu madry i dojdz do prawdy
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny a dlaczego w I fazie cyklu najlepiej?
    --
  25.  permalink
    bo prolaktyna może powodowac problemy z owulacją między innymi. Dlatego robić w pierwszej fazie by ocenić czy ma wpływ cyz nie.. o ile dobrze pamiętam założenie robienia tego badania...

iwoas- no to zalezy od lekarza io kiedy on chce bys zrobiła badania.. oni wiedzą myślę co robią i ja bym się dostosowywała do tego co prowadzący lekarz powie..

Ja sie poddałam leczeniu w noVum i musze sie ich sluchac ;-)
    --
  26.  permalink
    Witam wszystkich ;)))

Jak tam po Świętach?
    Ja dziś idę na bete - chociaż szczerze mówiąc juz nie mam przeczuć ;( Ide jednak z nadzieją ;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.