Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 28th 2011
     permalink
    Izabela, ja poszłam w 10dfl, ale beta była jeszcze baaardzo malutka - dzień wcześniej nic by nie wykazało.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    moze jeszcze dadam ze w 17dc bylam na monitorinku i byl płyn w macicy ... nie wiem czy to wazne czy nie ... gdybym szla na bede w 9fl moze juz cos pokazac??
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    czyli chyba zostane przy testach sikanych w sylwka bo w sobote u nas w laboratoria nieczynne a jak do tego czasu nie przyjdzie to w pon pojde na bete
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Aborta tak mialam pregnyl ale tydzien po podaniu pregnylu zrobilam test ciazowy sikany i juz wtedy pokazal jedna kreske
  1.  permalink
    a tak z innej beczki, wczoraj chcialam sobie nowy biustonosz kupic, bo moje juz sa za male na mnie :P ale nigdzie nie moglam znalesc rozmiaru 100 E :P masakra, cycki mi urosly i mi sie juz wylewaja:P
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczko spróbuj tu http://www.bras4mums.co.uk/ :)

Izabela ale test sikany czasem w ciąży nie pokazuje ciąży więc nie sugeruj się tym
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Izabela, tak jak pisałam, ja betę zrobiłam w 10dfl była malutka, a pierwszy test "sikany" wyszedł dopiero w 14dfl... I to cień cienia... A po pregnylu nie powinnaś robić wcześniej niż 14dfl niestety...
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    100 E to będzie 40 E ale sprawdź jeszcze w tabelce :)
  2.  permalink
    dzieki Paula, zaraz kukne :P nie dosc, ze sie wylewaja na wszystkie mozliwe sposoby to jeszcze sie zylaste zrobily... wcale nie narzekam :P dla dziecka sie poswiece:P
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dzieki dziewczyny ... ten czas teraz mi leci tak wolno ze zglupieje do tego czasu :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Izabela, niestety ciągnie się strasznie w fl ... Ale wytrzymasz, wytrzymasz ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczka fajna firma ja kuzynce tam kupuję a ona już ma J :D więc nie jest źle z doborem rozmiarówki do tego mają super biustonosze do karmienia :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    iza najważniejsze nie popadać w obsesję, a wiem, że masz do tego tendencję i zaraz znajdziesz milion objawów :D więc po prostu do sylwestra nie myśl o tym
  3.  permalink
    no kukam, fajne cyckonosze, czas sie ubrac w koncu, pizamowy lajcik sie skonczyl :P
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Aborta dokladnie ale ciezko nie pomyslec jak masz chwilke "luzu" chcac nie chcac sie o tym mysli :(:cry::cry:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iza uwierz, że da się o tym nie myśleć, zajmij się czymś w domu, poczytaj książkę, obejrzyj film ale nie myśl ciągle o tym bo zamiast na porodówce wylądujesz w psychiatryku na dłuższą metę tak nie dasz rady ciągnąć
  4.  permalink
    <strong>izabela88 </strong> posłuchaj aborty ;) ma rację....ja jakbym tak myślała ,analizowała,doszukiwała się przez te 2lata 3 msce(dziś tyle mija ) to bym nie miała już nawet siły żeby walczyć nadal
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Mgiełko dziękuję za poparcie mnie :* u mnie starania już 6 lat więc ja to już w ogóle od dawna byłabym siwa i w pokoju bez klamek. Ja wiem, że jak czegoś chcesz to myślisz o tym, ale trzeba równoważyć bo inaczej można oszaleć
  5.  permalink
    aaa właśnie mierzyłam tempkę pod pachą ....mam 37.03 czy to możliwe żebym miała podobne tempki i tu i tu ??Chyba że mnie choroba zbiera :shocked: dziś w pochwie miałam 37,1....w SUMIE CZUJĘ SIĘ ROZPALONA :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka jeśli to początek infekcji to może tak być, ale pamiętaj, że pomiar inny niż rano nie ma znaczenia w npr
  6.  permalink
    <strong>abortaW </strong> tak wiem....ale ja mierze raz dziennie o 5:10 w pochwie....a teraz chciałam zobaczyć czy nie mam gorączki...więc pod pachą mierzyłam ;-)
    --
  7.  permalink
    Dzien dobry wszyskim. Dziekuje za mile słowa;))
    Miałam dziś ciężką noc od 1 do 7 rano wymiotowałam, ale dla tej kruszynki to jestem gotowa na wszystko.

Mam mnostwo zajec - przesyłam buziaki . Zajrze wieczorem
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgiełka możliwe że to infekcja tempka zazwyczaj rośnie wieczorem więc zobacz jaką będziesz miała popołudniu
  8.  permalink
    <strong>abortaW </strong> tak zrobię :wink:
    --
  9.  permalink
    Dziewcyznki, moj najnowszy wynik :

Chlamydia Trachomatis IgG – < 2 RU/ml , wynik ujemny <16 RU/ml

Dobrze?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mgielka1983: abortaW tak zrobię

Trzymam kciuki by to nie było żadne choróbsko :*
  10.  permalink
    łiii jaka jestem HAPPY :D dostalam prace :P i zaczynam od 2 stycznia :P
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczko super a poinformowałaś pracodawcę o ciąży ?
  11.  permalink
    Nie jeszcze
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Bo generalnie przed podpisaniem umowy powinnaś o tym powiedzieć pracowdawca musi być świadomy, że za miesiąc dwa może stracić pracownika bo pójdzie na L4 ( nie wiesz jak będziesz się czuła ani jak ciąża będzie przebiegać) oraz że za 7 miesięcy czeka go szukanie kogoś na zastępstwo bo urlop macierzyński
  12.  permalink
    Ja właśnie byłam w łazience...wyczułam szyjkę ...średnio wysoko i chyba zamknięta,do tego mam bardzo dużo białego lepkiego śluzu
    --
  13.  permalink
    Paula jutro mam spotkanie organizacyjne wiec porozmawiam z dyrektorka :)
    --
  14.  permalink
    No właśnie tak czytam i się zdziwiłam że kuleczka w ciąży i do pracy nowej idzie :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Kuleczka ja jak dostałam prace to nie wiedziałam że jestem w ciąży....ale po 2 dniach w pracy już tak i zaledwie popracowałam miesiąc w nowej pracy i poszłam na L4 ale mi było głupio..bo to tak wyszło jakbym to specjalnie zrobiła a ja naprawde nie wiedziałam. nie powiem że sie nie ciesze bo do tej pory jestem na zwolnieniu a wypłata idzie na konto.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ale wszyscy mi tłumaczą że nie powinnam sie tym przejmowac bo ważne że ja wiem jak było naprawde poza tym jakby pracodawca robiła wszystkie badania jak nalezy...to ciąże już by mi wykrył z badań krwi a tak to badania wygloadaly jak wygladały...
    --
  15.  permalink
    Malutka, jakos sobie radzic trzeba :) ta praca miala wypalic juz w pazdzierniku, ale wyszlo tak jak wyszlo i dopiero teraz ruszylo...a wiecznie na konto meza nie bede przeciez zyla :P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hmm, ale tez trzeba być w miarę fair w stosunku do pracodawcy. Ja miałam taki przypadek, że przyszła do pracy dziewczyna i dzień po podpisaniu umowy poinformowała o ciąży. I za chwilę na zwolnienie. Opinii nie miała za dobrej, po macierzyńskim została oczywiście zwolniona...
    --
  16.  permalink
    wiesz, ja nie zamierzam tego trzymac w tajemnicy, powiem jaka jest sytuacja i tyle. beda chciali podpisac umowe to dobrze, nie to trudno
    --
  17.  permalink
    hmmm nie wiem czy to prawda ale...wiem że dziewczyny do 12 tc nie mówiły pracodawcy że są w ciąży...chyba dopiero od 12 tc ciężarna jest chroniona ...
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    kuleczka zgadzam sie z dziewczynami powinnas pionformowac pracodawce ....
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    No ja sie fatalnie czułam z tym że musze powiedziec o ciązy po tak krótkim czasie pracy...ale nie miałam wyjścia nie chciałam ryzykowac utraty dziecka. Sa przecież rzeczy ważne i wazniejsze i tak wytrzymałam dwa tygodnie dłużej bo ginka chciała mi dac od razu L4. pewnie też teraz opinii dobrej w pracy nie mam ale cóż robic pracy szukałam od paru miesiecy o dziecko starałam sie od 2lat a że tak wyszło że te dwie sprawy sie zbiegły...widocznie tak musiało być. ale szczerze mówiac jakbym wiedziała że jestem w ciąży chyba bym zaprzestała szukanie pracy. albo od razu pwiedziała bo brdzo rzadko zdarza sie że zatrudnia sie kobiety w ciąży niestety.

Kuleczka należy także pamietac e ciąża po clo jest ciążą podwyższonego ryzyka i należy o siebie naprawde dbać.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, Kuleczka, bo Ty jeszcze nie podpisałaś umowy? No to w sumie fair, jak jutro im powiesz.

Mgiełka - chroniona jest od początku.

Justa - ale Ty sama nie wiedziałaś, to jest trochę inaczej ;)
    --
  18.  permalink
    Tak, jutro mam dopiero spotkanie organizacyjne wiec wszystko powiem, babka powinna zrozumiec :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    hmmm nie wiem czy to prawda ale...wiem że dziewczyny do 12 tc nie mówiły pracodawcy że są w ciąży...chyba dopiero od 12 tc ciężarna jest chroniona ...
    --

jest coś takiego ale zależy na jakiej umowie jestes zatrudniona. ja mam umowe na zastepstwo która mnie nie chroni i w każdej chwili moge byc zwolniona.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, no właśnie - typ umowy ma znaczenie. Akurat u nas podpisała umowę na czas nieokreślony i potem z dumą oznajmiła o ciąży... Fajnie, ale dla pracodawcy to już nie takie sympatyczne...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mgiełka - chroniona jest od początku.

ale moja ginka też tak mówiła że po 12tc cnie można zwolnić a że jeżeli wcześniej przyniesie l4 to tak. ale nie czytałam na ten temam bo mnie i tak to sie nie tyczyło.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Justa, na umowie zlecenie można rozwiązać w kazdym (chyba?) momencie, natomiast przy umowie o pracę na czas nieokreślony nie. Nie wiem, jak jest z innymi umowami. W dziale "Porady w zakresie przepisów o ciąży i macierzyństwie" było o tym sporo...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Akurat u nas podpisała umowę na czas nieokreślony

ja też mam na czas nie określeny tzn. do powrotu osoby która zastępuje bez jakichs konkretnych dat. ale akurat umowa na zastepstwo jest specyficzną umową w przypadku ciąży.
    Justa - ale Ty sama nie wiedziałaś, to jest trochę inaczej ;)

Kuleczka a myslisz że ktoś mi uwierzył że nie wiedziałam... ja wobec nich i samej siebie jestem w porządku a to co ju sobie pracodawca o mnie mysli to w tej chwili mi wisi...
    --
  19.  permalink
    Jaki prawidłowy powinien być stosunek LH do FSH (tak z ciekawości) - czy to ma znaczenie czy nie?

kuleczka - 3mam kciuki by byli ludzcy i mimo wszystko podpisali umowe:)
    --
  20.  permalink
    najlepiej jak jest 1:1
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.