Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    magic zleci napewno szybko:-) a powiedz jak Ci tzn Wam sie udalo? brałas clo czy cos jeszcze?:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    kurcze nikogo nie ma jak na zlość, moja dr tez nie odbiera, pewnie prywatnie juz przyjmuje o tej porze a jutro sylwek wiec nie wiem czy uda mi sie ja zlapac. ale jestem wkurzona na tego co mi robil usg:devil:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia przy takiej wielkości można już podać pregnyl
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    o dobrze Aborta ze sie pojawilas:-) teraz tylko czy 5tys pregnylu wystarczy czy zrobic dwa zastrzyki po dniu?:-) od razu mi ulżyło. najgorsze bylo jak lekarz ledwo co zaczął badanie i mowi nie ma pecherzykow, pozniej patrzy z pol godziny i w koncu obliczyl:-) jednak gin z Gamety to jest fachowiec a taki to nic nie wiadomo
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a i jeszcze jedno jak moje jajko ma wymiar 20x14x18mm tzn ze ma srednice 20mm:-) tylko nie smiejcie sie ze mnie:-)
    ciekawe co z Moya nic sie nie odzywa:-(
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia nie wiem jaka dawka to powinien dobrać Ci lekarz, co do średnicy nikt się z ciebie nie będzie śmiał ;) a co do wyniku jeśli dobrze mi się wydaje to ma coś kolo 18-19 mm
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    czesc ;) cisza cos tu ostatnio

mam pytanie o testy owu - jak je robicie?? jeden test jednego dnia o stalej porze??? musi byc rano czy raczej popoludniu??
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Ja robie zawsze około 11 godz jak wychodzi prawie dodatni to powtarzam wieczorem około 18 i sie upewniam czy sie hormon podnosi, jak wychodzi mega pozytyw to juz nie robię więcej testów, bo wiem ze za 24h juz owulacja pewna :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    testy powinno się robić te allegrowe dwa razy dziennie rano i wieczorem o stałych godzinach w odstępach najlepiej 12 h nie pijąc i nie sikając przed testem nim 2 h, lepsze testy apteczne wystarczy zrobić raz dziennie późnym popołudniem najwcześniej
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    dzieki Aborta, bez Ciebie to ani rusz, jesteś lepsza niż lekarz, bo można zawsze na Ciebie liczyc:-) moja kazała 5tys wiec tak zostawie, najwyzej w przyszlym zwieksze jesli nie peknie( odpukać) a co do testow to nie wiem bo nie robilam ich nigdy w zyciu:-)
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    ja robie te aptekowe
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    cisza sie zrobila bo nam przybylo ciezarowek i pouciekaly:-) z reszta ja do nich nie naleze a tez sie nie udzielam, taka mam dziwna nature:-) moze kiedys sie rozkrece:-)
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    dzieki aborta, czyli zle robilam, moze dlatego niegdy dobrze nie wychodzily
    mam te z allegro, wiec bede je robić tak jak piszesz
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    balujecie gdzies na Sylwka???

ja wogole nie czuje klimatu, znaczy sie nie chce mi sie nigdzie isc, siedzimy w domu ze znajomymi :wink:
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja nie czułam ani świąt ani sylwka:-( i tez siedzimy w domu, innego wyjscia nie widze, bo nie mam minimum ochoty wychodzenia gdziekolwiek:-)
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    hej dziewczyny
    --
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    ale dziś okropnie się czuje wymiotuje i do tego jeszcze mam biegunkę nie wiem czy to po świętach dopiero odchodzi, albo wczoraj zjadłam coś niedobrego .Mam nadzieje że do jutra mi przejdzie

gosia mi się udało przy wielkości pęcherzyków 18 mm a ty jeśli masz 18-19 mm to na pewno próbój
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    wlasnie nie wiem czy dzis czy jutro isc za zastrzyk?:-) niezdecydowana jestem:-) ktos musialby mnie postawic pod sciane i zadecydowac za mnie:-) saba a ile mialas pregnylu podane?:-)
    • CommentAuthorsaba___
     permalink
    Gosia nie pomoge ci z tym pregnylem bo ja go nie przyjmowałam ja miałam clo i duphastum
    --
    • CommentAuthorsaba___
    • CommentTimeDec 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Gosiu musisz zaczekać na dziewczyny które przyjmowały bo ja nie chce doradzać czego z czym nie mam pojęcia wiem że dziewczyny przyjmowały tylko szkoda że teraz nie ma
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Gosiu ja miałam zastrzyki z Pregnylu i zawsze było to 10 000 jednostek, czyli dwa zastrzyki po 5000 jednostek. Jednorazowo podane, w jednym dniu.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia jeśli lekarka kazała 5 tysięcy to bierz 5 tysięcy sama nic nie kombinuj to są silne leki i zbyt duża dawka może zaszkodzić, a co do zastrzyku kiedy Ci wygodniej ale przy takiej wielkości nie później niż jutro do 10-tej rano weź zastrzyk
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    channtall: dzieki aborta, czyli zle robilam, moze dlatego niegdy dobrze nie wychodzily
    mam te z allegro, wiec bede je robić tak jak piszesz

z tymi z allegro to jest jeszcze tak, że powinny być rano robione między 6-10 i wieczorem między 18-20
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    channtall: balujecie gdzies na Sylwka???

My mieliśmy iść do znajomych ale zostajemy w domu
  1.  permalink
    Hej dziewczyny, umowy jeszcze nie mam, dzisiaj robilam badania okresowe, 3 juz ide do pracy i mam nadzieje, ze w poniedzialek wszyscy dostaniemy umowy :) a samopoczucie u mnie dobre, dzisiaj mi lepetyna od tej pogody peka;/
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kuleczka i co w pracy powiedzieli na ciąże ?
  2.  permalink
    pregnyl 5000jm wystarczy. nie ma sensu wiecej.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    własnie nie chcialabym przedobrzyc a znajac moje szczescie 5tys bedzie za malo grrrrr:-) ale zostane przy tym, nie ma co ryzykowac
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    HEJ DZIEWCZYNY:) ja dzisiaj się wybrałam rano na zakupy i dopiero wróciłam masakra nogi mi chyba odpadną:)u mnie od wczoraj plamienia więc pewnie jutro zawita @ a tak chciałam żeby przyszła chociaż dzień po sylwestrze. no cóż w końcu to wredna @ :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    to chyba musisz miec sporo na koncie:-) czyli Nowy Rok przywitasz okresowo:-)
  3.  permalink
    gosia. mi w pierwszym cyklu z clo dano pregnyl 3x5000jm. ale to bylo przegiecie. okazalo sie ze 5000 jm starczylo ;-)
    --
  4.  permalink
    mimik ;)))

udanego wieczorku dziewczyny i papa :*
    --
  5.  permalink
    Paulina normalnie przyjeli na szczescie :) nie bylo zbednego gadania.
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Gosia no mało nie zarabiam:wink: . Niestety chyba tak będzie że Nowy Rok przywitam okresowo:confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hej kochane !!

Nareszcie mam chwilke zeby do Was zajrzec :) Urwanie glowy w te Swieta, no i przygotowania do sylwestra.

Co u was nowego?? Jakies nowe przyszle mamusie ? :) nie wiem czy czegos nie przegapilam.

U mnie nic nowego, dzis @ przyszla :/ wiec humor nietegi byl rano, ale juz sie rozchmurzylam.

Na razie nie moge Wam pisac na priv dziewczyny, bo jeszcze nie mam abonamentu.

abortaW , jasne ze pomoge :) Pisz :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    moya dzięki kochana jutro skrobnę pw :)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ok czekam :):bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Czesc wszystkim ;)
    Ja dziś od rana zalatana więc dopiero teraz jestem. Ale czytałam, czytałam....:bigsmile:
    Odebrałam dziś bete jest 169 we wtorek było 40 ale martwie sie bo to labolatorium ma inna skale i mi wychodzi co innego :cry:
    Zaryczałam się na amen.....jutro znow ide tam gdzie robilam pierwszy wynik.

A co u Was ? Gotowe na sylwestrowa zabawe?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    A badanie robiłaś w tym samym labie ? ile godzin było odstępu między badaniami ? Jakie jednostki i czemu płaczesz przecież wzrosło ładnie ?
  7.  permalink
    Badanie pierwsze było w innym , dzis byłam w innym labolatorium. Pierwsze było we wtorek drugie dziś.
    Norma z pierwszego pokazuje 4 tydzien a ta dzisiejsza 2 - a ja sie tak strasznie boje ze nie moge sie uspokoic - moze zle interpretuje wynik ale te skale sa rozne
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    abortaw kochana, odpisuje tutaj :)

Na disneyland to musisz poswiecic caly dzien !! Jest super, ale ja osobiscie uwazam ze to bardziej dla dzieci, bo dorosli to sie tam nie wybawia za bardzo, bo nie ma takich atrakcji. Ale warto zobaczyc, bo wraz z wejsciem wkraczasz w inny swiat :) bilet wstepu kosztuje ok 60 euro na dzien za osobe. Plus bilet dojazdu pociagiem podmiejskim RER A( z Paryza ) ok 15 euro w dwie strony.
    Jesli chodzi o zwiedzanie Paryza to przede wszystkim to musisz sie zaopatrzyc w dobre buty , bo chodzenia jest co niemiara !!!
    Tyle lat mieszkalam w Paryzu, a jeszcze wszystkiego nie widzialam....tyle tych uliczek, mostow, zakamarkow , ze nie sposob tego ogarnac.
    Ale do najwazniejszych punktow wycieczki naleza : Wieza oczywiscie i champs de mars wraz z tablica pokoju, catedra notre dame ( zaraz obok jest most zakochanych na ktorym wisi pelno klodek zaczepionych przez zakochane pary ), luk triumfalny oraz champs elysées,
    plac concorde, niekonczaca sie ulica rivoli przy ktorej znajduje sie Luwr ( na zwiedzanie Luwru to tez potrzeba calego dnia ), Chatelet les halles ( dawne paryskie targowisko, dzis unowoczesnione do granic mozliwosci ) , Sorbona ( tam studiowalam ) , polecam zwiedzic tez plac w srodku chociaz ochroniarze nie zawsze wpuszczaja , Plac St Michel, ogrody Luksemburskie, Pantéon w ktorym leza zasluzeni dla Francji, La Defense ( paryskie centrum biznesowe ), Plac Pigalle ( wcale nie ma tam kasztanow :P ), Moulin Rouge, Kosciol sacré Coeur, Opera paryska , wycieczka statkiem Bateau Mouche po Sekawanie, Invalides, i jeszcze wiele by wymieniac.
    Tak naprawde na zwiedzanie Paryza to potrzeba kilku ladnych dni, jak moja rodzina przyjezdzala to zawsze narzekali ze ich nogi bola hahaha . jesli chcesz porzadnie zwiedzic Paryz to raczej unikaj jezdzenia metrem, bo niewiele zobaczysz.
    A z tych takich mniej przyjemnych rzeczy to : Paryz jest miastem raczej brudnym miastem, pelno tu psich odchodow itp.
    No ale mimo wszystko urok Paryza jest niepodwazalny :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    nadzieja a w jakich jednostkach masz wynik ? badanie robione w innym labie sie nie liczy mogą używac innych odczynników, innej aparatury etc i ponawiam pytanie o której pobierano krew do pierwszego badania a o której do drugiego ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Moya to teraz tak powiedz mi czy mogę wszędzie dojść pieszo ? Czy raczej komunikacja miejska jest niezbędna ? Kolejna sprawa czy 4 dni wystarczą ?
  8.  permalink
    Pierwsze 14;30 drugie 8 rano.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a jednostki ?
  9.  permalink
    jednostki sa te same ale interpretacja jest inna . Ja wiem moze to moja ,,glowa,, robi swoje.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Raczej bedziesz potrzebowala metra zeby wszystko zobaczyc. 4 dni to troszke malo na wszystko, ale jak sie dobrze zorganizujecie to spokojnie najwazniejsze miejsca mozesz zwiedzic.
    Jesli chodzi o komunikacje miejska to lepiej bedzie zakupic karnet 10 biletow ( ok 13 e) , wychodzi taniej. bo jesli pojedynczo kupic to kazdy bilet = 1,7 e.
    No i sa tez specjalne bilety dla turystow , nazywaja sie Paris visite , i sa na kilka dni na wszystkie metra, autobusy i RER w Paryzu. Ale nie pamietam ile one kosztuja.
    A jesli chodzi o hotele to nie wiem za bardzo , bo nigdy nie pytalam. Ale teraz jest tez taka opcja ze ludzie wynajmuja prywatne mieszkania dla turystow, za mniejsza cene. Mogabys zobaczyc na stronach internetowych. Podobno dobrze dziala ten pomysl w Paryzu.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aborta mam pytanie dzis mineło 14 dni od podania pregnylu mam 28dc a 10dfl zrobiłam test ciazowy przed chwila i jedna kreska zawczesnie zrobiony tak...??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: jednostki sa te same ale interpretacja jest inna . Ja wiem moze to moja ,,glowa,, robi swoje.

Jesli te same normy to może tamten lab podaje od zaplodnienia a nie od OM więc by się zgadzalo, wynik po 65,5 h więc przyrost bardzo ładny, ale pamiętaj by badania robić w jednym labie :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    izabela88: aborta mam pytanie dzis mineło 14 dni od podania pregnylu mam 28dc a 10dfl zrobiłam test ciazowy przed chwila i jedna kreska zawczesnie zrobiony tak...??

Za wcześnie lub np miałaś za bardzo rozrzedzony mocz, lub masz niskie stężenie betahcg w moczu lub jednak się nie udało ciężko powiedzieć na tym etapie najlepsza byłaby beta
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.