Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Dziękuję Ci bardzo bardzo. jutro lece z samego rana powtorzyć i zobaczymy jak bedzie. Przepraszam ze zawracałam głowe.

Śpijcie dobrze - ściskam całuski
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeDec 30th 2011
     permalink
    moya212: Raczej bedziesz potrzebowala metra zeby wszystko zobaczyc. 4 dni to troszke malo na wszystko, ale jak sie dobrze zorganizujecie to spokojnie najwazniejsze miejsca mozesz zwiedzic.
    Jesli chodzi o komunikacje miejska to lepiej bedzie zakupic karnet 10 biletow ( ok 13 e) , wychodzi taniej. bo jesli pojedynczo kupic to kazdy bilet = 1,7 e.
    No i sa tez specjalne bilety dla turystow , nazywaja sie Paris visite , i sa na kilka dni na wszystkie metra, autobusy i RER w Paryzu. Ale nie pamietam ile one kosztuja.
    A jesli chodzi o hotele to nie wiem za bardzo , bo nigdy nie pytalam. Ale teraz jest tez taka opcja ze ludzie wynajmuja prywatne mieszkania dla turystow, za mniejsza cene. Mogabys zobaczyc na stronach internetowych. Podobno dobrze dziala ten pomysl w Paryzu.

Ok to poszukam mieszkań jak będę miała problem by się dogadać to będę pisać do Ciebie ps... czy ty masz skypa lub gg ? Hmmm jeśli uda mi się wszystko zorganizować to przy ustalaniu trasy wycieczki będe pisała do ciebie :* Dziekuję kochana za pomoc
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    NadziejaUmieraOstatnia: Dziękuję Ci bardzo bardzo. jutro lece z samego rana powtorzyć i zobaczymy jak bedzie. Przepraszam ze zawracałam głowe.

Nie zawracasz głowy, ale ważne jest by badanie było w tym samym labie bo potem nie masz takiego stresa jak miałaś teraz. Śpij dobrze i się nie denerwuj
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    abortaW podesle ci na priv :) Nie ma problemu, chetnie pomoge :)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeDec 31st 2011
     permalink
    Witam :)
    Jestem od kilku dni na forum,a dzis odkrylam ten watek :)
    Czy jest mozliwe ze wątek "mamusie po 30-ce zostal skasowany ??? ja go niewidze ,wczoraj jeszcze byl ,a mam miesiac gratis na dziendobry :) a jestem dopiero 3 dzien i widze ze niektore watki mi sie nieotwieraja ,czy dopiero bede miala dostep po oplaceniu abonamentu za miesiac???
    I mam jeszcze pytanie ,czy jak nieoplace abonamentu niemam dostepu do forum ???czy tylko do aplikacji typu wykresy itp ???
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    widze ze wszystkie kobietki śpią przed balami:-)
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    LLenka ja Ci nie pomoge bo nie mam abonamentu, ale mam dostep do forum i do wykresow, chyba ze ktos udostepnia je tylko dla przyjaciolek:-)
  2.  permalink
    Dzien dobry wszystkim.

Odebrałam wyniki morfologi nie sa najlepsze, OB wysokie 33 , na bete musze zaczekac godzine.
    Wyglada na to ze jest jakis stan zapalny, jak tylko bete odbiore to dzwonie do lekarza.

A jak tam u Was w ostatni dzien roku??
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    LLenka, jak nie masz wykupionego abonamentu, po uplywie 30dni testowych, to nie mozesz wprowadzac danych na swoj wykres, nie mozesz pisac PW. Masz dostep do udostepnionych wykresow uzytkownikow serwisu, swoich przyjaciolek. Masz dostep do forum bez wzgl. na oplacony abonament, mozesz pisac, czytac itd.
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, robiłam wczoraj test (22dc) po trzech dniach plamienia i wyszedł negatywny. Dziś niecierpliwie powtórzyłam go z porannego moczu. I nie jestem pewna, ale bardzo bardzo blada kreska tam jest. Myślałam, że to może pasek ewaporacyjny, nasączony odczynnikiem, ale na wczorajszym teście nie było go widać, więc może to jednak JEST druga kreska. Ręce mi się trzęsą z emocji. Muszę zaraz się zebrać do sklepu i kupić jakiś czulszy test ( bo ten nie był chyba mega czuły). I może się uda.....Trzymajcie, proszę , kciuki.
    --
  3.  permalink
    Izulka23 trzymam kciuki mocno mocno
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Czesc Dziewczyny :-)

Wstawac spiochy :P
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Nadzieja, dzięki. Siedzę jak na szpilkach. Czekam aż dziecko skończy sniadanie i zaraz pędzę do sklepu.
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Izulka23- zrób sobie ACONEM on ma czułość 10;)
    NadziejaUmieraOstatnia- Nie panikuj wszystko będzie dobrze ;) Zobaczymy jaką dzisiaj masz betkę ale ,ta co już ją masz, jest zgodna z Twoimi tygodniami ciąży;)

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
    3-4 ----------- 9 - 130
    4-5 ---------- 75 - 2600
    5-6 --------- 850 - 20,800
    6-7 ------- 4,000 - 100,200
    7-12 ---- 11,500 - 289,000
    12-16 ---- 18,300 - 137,000
    16-29 ----- 1,400 - 53,000
    29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
    3 5 - 50
    4 4 - 426
    5 19 - 7,340
    6 1,080 - 56,500
    7-8 7,650 - 229,000
    8-12 25,700 - 288,000
    13 -16 13,300 - 254,000

Normy hcg
    Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
    Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
    Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
    Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
    Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
    Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
    Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
    Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
    Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
    Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
    Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
    Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
    Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
    Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
    Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
    Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
    Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Izulka, 3mamy :-)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Izulka23 trzymam kcuki ,mojej siostrze wyszlo 6 negatywnych i jeden pozytywny -lekko widoczny ,i jest juz w 6m ciazy :))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    sinoma -dziekuje za odpowiedz :)
    teraz wkoncu wiem ,niemoglam doczytac nigdzie na forum :))
    --
  4.  permalink
    Mam wynik bety 309,3 ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    [quote=NadziejaUmieraOstatnia][/quote]

Gratuluje :)))
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Nadzieja - super beta :)) piekna :))
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Nadziejko, suuuper, gratki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsinoma
    • CommentTimeDec 31st 2011 zmieniony
     permalink
    LLenkaa nie ma za co :smile:

A jesli chodzi o watek "staraczki po 30stce" to tez go nie widze :-)
    Ale sa inne watki o temacie ciazy, wiec chyba znajdziesz cos dla siebie :smile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    hello dziewczyny :)

Nadzieja - wielkie gratulacje !!!!!

Szczesliwego nowego roku kochane !! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nadzieja w ciąży OB może rosnąć w ciąży ważniejsze jest CRP
  5.  permalink
    Nadziejo super beta!
    Izulka trzymam kciuki.

Ja mam coś bardzo dziwnego. Mam trzy dni temp. poniżej linii, a dziś skoczyła. Podbrzusze boli jak na @. Może nie przyjdzie? Albo wlaśnie dziś zawita. Odkąd obserwuję swoje cykle to po maks. 2 dniach niższych temp. @ już była.
    •  
      CommentAuthorsinoma
    • CommentTimeDec 31st 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, korzystajac z okazji, ze Nowy Rok sie zbliza wielkimi krokami, chcialabym Wam zlozyc najszczersze i najserdeczniejsze zyczenia. Aby Nowy Rok 2012 byl dla nas starajacych szczesliwy, dla zaciazonych skutkowal pozytywnym zakonczeniem, szybkim i bezbolesnym :-)

Wszystkiego naj naj na Nowy 2012 Rok :*
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Rowniez zycze wszystkiego najlepszego w Nadchodzacym Nowym Roku 2012 :)))
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Kala :crazy: OBY +
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    simka :cheer: Szczesliwego....

Udanej zabawy kochane, podgladne Was jeszcze pozniej, buzka
    --
    •  
      CommentAuthorsinoma
     permalink
    Moyka, dzieki kochana :bigsmile:
    A kiedy wracasz do domku?
  6.  permalink
    sinomka oby...

Wszystkim życzę udanej zabawy, szczęśliwego Nowego Roku. Oby ten rok przyniósł nam upragnione szczęście.
  7.  permalink
    SIemka dziewczynki :) Szczesliwego Nowego Roku :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Bladzioch jest! Nie jest mocny, ale zdecydowanie widoczny. Zresztą to dopiero 23 dc, więc na mocną kreche nie ma co liczyć. Chyba moge powoli zaczynać się cieszyć.:smile:
    --
  8.  permalink
    IZULKA GRATULUJE !!!

Dziękuje Kochane. Bardzo sie martwiłam . Byłam dziś na wizycie u lekarza z tymi wynikami.
    Aborta faktycznie ob kazal sie nie martwic, mocz poza fosforanami ok , wiec podobno nic zlego sie nie dzieje. Pobrał biocenoze.
    Nastepna wizyta 11 stycznia powinno byc juz serduszko.
    --
  9.  permalink
    Aha i zapisal Acard75 tak na wszelki wypadek.
    --
  10.  permalink
    Nadzieja ja mam 26 stycznia wizyte :)powiedzial Ci na kiedy masz termin porodu czy jeszcze nie?
    --
  11.  permalink
    Jeszcze nie - myśle ze dopiero 11.
    --
  12.  permalink
    26 to strasznie długo. Ja na poczatku pierwszej ciazy to miałam do 12 tygodnia wizyte co 2 tygodnie.
    --
  13.  permalink
    Ale pewnie kazdy lekarz ustala to po swojemu.

Jak się czujesz? Masz mdłości ? ;)))
    Ja mam
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a ja w koncu dodzwonilam sie do swojej lekarki i jak jej powiedzialam ze moj pecherzyk ma 20x14x18mm to zeby nie podawac pregnylu albo sie wstrzymac do poniedzialku zrobic od nowa usg i zobaczyc co wtedy, bo teraz jest za bardzo jajkowaty i moze nie peknac nawet po pregnylu. załamałam sie troche ale mimo wszystko poszlam na zastrzyk, moze to moj blad, nie wiem, ale szkoda mi z nowu marnowac cykl, sama nie wiem. a tak poza tym to szczesliwego Nowego Roku:-)
  14.  permalink
    Nadzieja, nie mam mdlosci, nic mnie nie boli, czuje sie dobrze, tylko non stop zmeczona chodze :P czasami mnie zgaga zlapie, ale to bardzo rzadko. No moj ginekolog co 4 tygodnie wizyty ustala, na nastepnej wizycie mam miec juz usg genetyczne. Jesli jeszcze bedzie malo widac to przesunie mi je o 2 tygodnie. Zaproponowal Ci lekarz test PAPP-A? bo mi tak, ale jesli przeziernosc karkowa wyjdzie w porzadku to go nie bede robila bo to cholernie duzo kosztuje.
    --
  15.  permalink
    Zmeczona i śpiąca to mam non - stop ;))) Nie proponowal mi tego testu, ale pamietam ze w 11 tygodniu mialam robiona przeziernosc karkowa wiec pewnie teraz tez mi zrobi. Teraz najwazniejsze zeby wszystko bylo dobrze.

Zmykam Kochane musze zrobic ciasto na pizze bo mam takie domowe ,,zamówienie,, ;)))

Udanego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku a przede wszystkim ciążowych brzuszków.
    Ściskam
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nadzieja a czy ty masz dodatnie przeciwciała antykardiolipidowe, poronienie w wywiadzie, lub jakąś z chorób autoimmunologicznych ? albo podwyższone d-dimery czy problemy z krzepliwością ?
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hey:) KOCHANE ZYCZE WAM SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU I ZE 2012 WSZYSTKIE ZACIAZYMY:) BEZ WYJATKOW .
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mam jeszcze jedno pytanko kiedy mozna probowac zrobic test ciazowy jezeli skok nastapil w 19sdc a dzis mam 30dc a 11dfl ???
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iza test możesz robić zawsze pytanie czyw ynik wyjdzie miarodajny
    •  
      CommentAuthorwiolettala
     permalink
    Wszystkim staraczkom po 30 i wspierajacym sie dziewczynkom wszystkiego dobrego w Nowym Roku, duzo zdrowia, szczescia i owocnych staran, sciskam ;)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Iza, mi dziś wyszedł bladzioch. Wg moich obserwacji to 10dfl, a 23dc. Nie robiłabym tak wcześnie, gdyby nie 3 dni plamienia, które miałam do przedwczoraj. Wyszłam z założenia, ze to może być p. implantacyjne i że HCG może już wzrastać. Ale poprzednim razem, kiedy byłam w ciązy wyszedł mi negatywny w d. spodziewanej @ i dopiero dwa dni później dwie kreski.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dzieki izulka :) jak w pon @ nie przyjdzie to zrobie test albo pojde na bete ') jeszcze raz SZCZESLIWEG NOWEGO ROKU!!!:cheer::cheer:
  16.  permalink
    [quote=abortaW][/quote] Nie mam nic takiego stwierdzonego. Po prostu dmuchamy na zimne jak to powiedział.

Witam

Ja tam na Nowym Roku?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.