Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Nadzieja a czy ty masz dodatnie przeciwciała antykardiolipidowe, poronienie w wywiadzie, lub jakąś z chorób autoimmunologicznych ? albo podwyższone d-dimery czy problemy z krzepliwością ? Nie wkleiło sie wcześniej - nic takiego nie mam.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 1st 2012
     permalink
    Nadzieja ale Acard to silny lek i podaje się go tylko w wypadku zagrożenia płodu w innym wypadku może dzidzi zaszkodzić a nie pomóc
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    ja też jak znowu zajdę w ciążę to będę brała acard, bo mam poronienie za sobą, tak na wszelki wypadek.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ally ale ty masz poronienie w wywiadzie a Nadzieja dostała tak bez niczego nawet przypuszczam, że lekarz przed zapisaniem jej go nie zrobił jej pełnego panelu krzepliwości z d-dimerami, a takie dawanie czegoś " na wszelki wypadcek" bez badań i wskazań bardziej szkodzi niż pomaga
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    swoją drogą dziwny ten lekarz, bo zwykle unika się leków w ciąży,

ja mam czas krzepnięcia nieco poniżej normy, a przeciwciał kardiolipinowych niestety nie mogłam zbadać, zastanawiam się czy w ciąży też można badać te przeciwciała? np na samym początku? czy to ma sens.
    --
  2.  permalink
    Witam w Nowym Roku:)czy któraś z dziewczyn mieszka w okolicach Nottingham lub w centrum?Moja siostra potrzebuje dobrego ginekologa,jest w 7,5tyg ciąży w lutym będzie w PL więc tu pójdzie ale potem chciała mieć dobrego lekarza tam:)z góry dziekuję za pomoc
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ally1381: swoją drogą dziwny ten lekarz, bo zwykle unika się leków w ciąży,

Dokładnie zwłaszcza leków wpływających na kształtujące się serce i układ krwionośny dziecka

ally1381: ja mam czas krzepnięcia nieco poniżej normy, a przeciwciał kardiolipinowych niestety nie mogłam zbadać, zastanawiam się czy w ciąży też można badać te przeciwciała? np na samym początku? czy to ma sens.

Nie spotkałam się by ktoś te przeciwciała badał w ciąży, ale na pewno możesz zbadać np ANA one też wpływają na ewentualne poronienie
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    leneczka8484: Witam w Nowym Roku:)czy któraś z dziewczyn mieszka w okolicach Nottingham lub w centrum?Moja siostra potrzebuje dobrego ginekologa,jest w 7,5tyg ciąży w lutym będzie w PL więc tu pójdzie ale potem chciała mieć dobrego lekarza tam:)z góry dziekuję za pomoc

Laneczko w UK ciążę prowadzi GP czyli lekarz pierwszego kontaktu i położna, w wypadku gdyby ciąża była zagrożona, lub cukrzyca ciążowa lub inne anomalie wtedy wkracza ginekolog. Prywatne wizyty są dość drogie polskie dwie praktyki są w Manchesterze i Londynie
  3.  permalink
    No własnie i moja Siostra sie strasznie martwi,że tu nie ma opieki takiej jak w PL..no napewno w razie potrzeby pójdzie prywatnie narazie czekamy do lutego jak przyjedzie tu do nas i idziemy razem na USG:)HEHE może jak się napatrze tak to się zaraże;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Laneczko ale Twoja siostra się nasłuchała głupot w UK opieka jest inna ale w żadnym wypadku nie gorsza niż w PL baaa w wielu wypadkach dużo lepsza bo nie faszerują lekami bez powodu, owszem usg są 2 lub 3 ale to tak samo jak w PL na NFZ więc nic strasznego, badania krwi są wykonywane, jest się pod opieką położnej, zawsze można iść do GP i porozmawiać o swoich dolegliwościach, więc wydaje mi się bez sensu chodzenie prywatnie około 12 tc jeśli była już u GP i położnej powinna miec skan w szpitalu, a jak nie była to niech idzie jak najszybciej i niech wyznacza termin badania poza tym jak jest prawie w 8 tc to powinna już mieć badania krwi wykonane
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No i najwazniejsze niech zapyta położnej czy może lecieć samolotem
  4.  permalink
    Może lecieć bo mówiła była parę dni temu bo ma mały stan zapalny i opryszczkę i bierze antybiotyk mają do niej dzwonić kiedy ma przyjść na USG:)Paulinko dziekuję za informację:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Nie ma za co :) jak coś pisz jak będę umiała to pomogę :) ale spokojnie niech się nie stresuje bo prywatne wizyty to 120-150 funtów no w polskiej klinice 100 funtów, ale tam usg nie jest najlepsze a jednak te pieniążki warto na maluszka przeznaczyć, nie ma co schizować :)
  5.  permalink
    Pewnie:)jeszcze raz dzięki mam nadzieję,że z jej kropeczką wszystko ok...stresuję się wszystkim..od odtstaniego porodu minęło juuż 16 lat,ale uspokajam ją,że przecież nauka idzie do przodu a nie do tyłu:)we wrześniu lecę z moją córcią do Anglii tylko najpierw muszę wyrobić małej paszport;/
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Niech się nie stresuje :) wszystko będzie dobrze tylko niech nie słucha rad innych w sensie jaka to zła jest opieka sama znam wiele narzekających osób, a nie umieją nawet słowa po angielsku to też narzekają na opiekę :) Będzie dobrze i da sobie ze wszystkim radę :) A co do waszego wyjazdu to powitacie nowego członka rodziny :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    btw ja do Nottingham mam jakieś 160 km :)
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeJan 1st 2012 zmieniony
     permalink
    Ona ang zna bardzo dobrze-jest menagerem w BOOTSie:)no Paulinka no to moze uda nam sie spotkać w realu.
    Właśnie dlatego lecę bo musze fasoleczkę zobaczyć:)po2 będę chrzestną:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTilly75
     permalink
    Aborta zgadzam się z toba 100%
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    laneczko no może zrobię prawo jazdy do tego czasu :) A skoro Twoja siostra zna angielski to tym bardziej niech się nie obawia będzie dobrze :)

Obyś tylko ty we wrześniu mogła latać :)
  6.  permalink
    A wiesz o tym to ja nie pomyślałam;p hihihi...
    To jeśli Ty nie będzisz miała prawka to ja przyjadę:):*
    -- ,
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    laneczka nie no spoko pociagi są :D
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    hejka witam was po 6 dniach nie obecnosci na fotum ale bylam tak zła i załamana na mojego M ze nie mialam na nic ochoty , w pracy u mojego M pajace spierniczyli robote i muj M musial pojechac na 2 dni poprawki za łajzy porobic w poniedzialek rano sie serduszkowalismy wtorek wziełam PREGNYL a mojego M nie było przyjechał dopiero w piatek było serduszkowaniwe ale nic z tego pewnie nie bedzie cholera zawsze cos sie spierniczy zeby pokrzyzowało plany
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    dziewczyny natrafiłam na fajna piosenke az łezka sie w oczku pojawiła!!!! http://pikaso08.wrzuta.pl/audio/9othX8IgiCv/skalar_us_-_droga_mamo
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    może przy dobrych wiatrach sie uda Iwoas:-)
    jesli mialam wczoraj zatrzyk z pregnylu o 11 to moge isc jutro zobaczyc czy pekl juz czy nie za wczesnie? jak myslicie imprezowiczki:-) taka ciszaaa:-)
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Gosia8510 to samo powiedziałam mojemu
    --
    •  
      CommentAuthormimik
    • CommentTimeJan 1st 2012 zmieniony
     permalink
    hej dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku spełnienia marzeń. Kurcze mam problem od 3 dni przy podcieraniu widzę brunatny śluz na papierze myślałam że wczoraj bądź dzisiaj przyjdzie @ a tu ani widu ani słychu:(nie wiem czemu tak wcześniej przychodziła normalnie bez żadnych plamień.
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mimik a ciaze wykluczylas a moze to dzidziusia sprawka?:-)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    patrząc na temperaturę i śluz sądzę że ten cykl był bezowulacyjny. może to dlatego że w tamtym cyklu brałam CLO w tym nie i się rozregulowało?
    --
  7.  permalink
    hej dziewczyny. Mimik zobacz ile ja miałam plamienia przed @ :/ też nie wiem czemu tak i te plamienie było takie ciemne, brudy takie. Teraz mam @. W tym cyklu gin kazał brać clo 2x1, ale sama nie wiem czy brać. Bo te plamienia były. Ale tak myślę że wezmę clo i na 13 dc umawiam sie na usg i pogadam z ginem co z tymi plamieniami robić.
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    Patrząc na Ciebie wychodzi że jeszcze 1 dzień plamień mi został hehe może dostane jutro bądź pojutrze ja też mam od nowego cyklu brać CLO 1X1 dlatego czekam na @:)
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    malutka ja w tym cyklu nie brałam CLO w poprzednim tylko i w tedy nie miałam plamień
    --
  8.  permalink
    Witam wszystkich w Nowym Roku.

Do mnie zawitała niestety @.
  9.  permalink
    aż ta wredna @ na sylwestra i nowy rok. Jakby czekała wredna jedna :)
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no u mnie miała być w sylwestra i uparta nie chce przyjść może czeka do jutra?:)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Cześć Kobietki Witam w Nowym Roku:) Oby dla nas wszystkich lepszym niż poprzedni:)):bigsmile:

Jutro wybieram się na badania a we wtorek na usg:) strasznie się boję bo nie wiem co mnie czeka:)

Proszę o małą radę gin kazała mi zrobić następujące badania: morfologia, mocz, OWA, TosoIpg, TosoIgm, i TSH (nie wiem czy poprawnie napisałam nazwy)

Czy oprócz powyższych powinnam sobie jeszcze coś zbadać? np. progesteron, beta (robiłam tylko raz)?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rumba masz pw :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    dziękuję:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Rumba - powodzonka na badaniach :))

U mnie mimo, ze luzny cykl.. nastroj nieciekawy, bo cos tempka nie rosnie.. mimo testu owu pozytywnego w piatek, dzis ponidzialek i tempka spada.. a powinien byc skok.. :(
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Hej Madziu, ja tez niestety nie jestem w najlepszym nastroju, no ale coz zrobic:-) taki nasz urok:-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Hej Gosiu, a co u Ciebie jest powodem takiego nastroju?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a bo mialam pregnyl w sobote podany o do dzis nie ma skoku temp., ja sie juz do swoich pechów przyzwyczaiłam:-) o 14 mam usg to moze sie dowiem czy pekl czy nie?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    w dodatku moja dr prowadzaca mowila ze nie jest on dobry do pregnylu bo jest jajkowaty, ja na swoja odpowiedzialnosc wzielam pregnyl, bo nie mam sił dluzej czekac bo albo nie ma pecherzyka a jak juz jest to sam nie pekl, teraz znowu nie taki jak powinien byc a clo nie mozna brac w nieskonczonosc i postanowilam zaryzykowac
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Rozumiem, fajnie, ze masz wizyte dzis. 3mam kciuki, zeby jednak okazalo sie, ze pekl.

Ja dopiero w czwartek ide do gina, ale mam jakies takie przeczucie, ze chyba owulki nie bedzie.. bo ta tempka niska za bardzo jest..test owulacyjny tez wyszedl pozytywny tylko jednego dnia.. no nic, tyle tego dobrego, ze z mezem sie czesciej kochamy ;) takich przyjemnosci nigdy za wiele ;)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Madziu no to mozesz sobie zrekompensowac straty:-) superowo bo takiego wsparcia nigdy za wiele:-) ja swojego to musze zawsze wołać:-)
    ja to juz tak naprawde w nic nie wierze i niech sie dzieje co chce bo bym zwariowala inaczej:-) daje sobie z dwa cykle jeszcze i koniec tych męczarni
  10.  permalink
    nadzieja- gratulacjeeee:)))

ja znow mam krwawienie a to 12 dc.. tylko 4 dni mialam spokoju.. no i ewidentnie ze skrzepami.. cos jest nie tak.. w tym cyklu nie biore zadnych stymulantow.. nic.. i takie rzeczy sie dzieja.. a lekarka dopiero w czwartek.. martwie sie soba..
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Gosiu - ja tez mojego meza musze czasmi zachecic ;) jak np. zmeczony jest..ale mam swoje sposoby i zazwyczaj sie udaje :)

Kandy - ja niestety nie mam pojecia o krwawieniach w srodku cyklu, mam nadzieje, ze to nic powaznego. Moze przedzwon do swojego gin? albo z novum, albo tego starego..
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Kandy tak mi przykro ze ciagle cos jakby mało było. oby jak najszybciej sie to skonczylo i byc mogla w koncu odetchnac i zyc normalnie:-)
  11.  permalink
    no wlasnie juz mam dosyc strasznie tego ;(( no musze przedzwonic wlasnie tylko jutro.. zobacze jak sie sytuacja rozwinie.. cY liczyc to jako nowy cykl czy co.. nie wiem..
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    dzwon nawet dzis, nie ma na co czekac Kandy
  12.  permalink
    rumba, ja od swojego gina dostalam taki zestaw badan:
    morfologia, mocz, cukier grupa krwi i RH, VDRL, Toxo IgG,Toxo IgM, p-ciala p/rozyczkowe, p-ciala anty-HIV,p-ciala HCV, i obowiazkowo TSH,FT3,FT4
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.