Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    a to byl jeden zastrzyk po 10 tys czy dwa po 5tys?:-) a nie wiesz jakie miał wymiary trojwymiarowe?;-) a i czy mialas kłucia jak pekał czy cos innego?
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    własnie tez sie zastanawialam ile razy moze byc podany pregnyl?
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny jak myślicie. Jak nie będę brała clo w tym cyklu, to w następnym mogę wziąć 2x1 czy lepiej 1x1 ?
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    a zawsze jak bralas no i czy byla wtedy owulacja? bo jesli przy 1 tabletce byly pecherzyki to nie ma po co 2 brac
  2.  permalink
    dwa cykle brałam 1x1 i była owulka, ale gin od tego cyklu kazał brać 2x1, ale M ma depreche i bierze leki po których nie ma ochoty na serducha i dlatego postanowiłam że ten cykl sobie daruję clo.
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ja sie na tym nie znam bo nie jestem lekarzem wiec nie moge decydowac za Ciebie, ale skoro owu byla przy 1 clo to po co brac wiecej?
  3.  permalink
    no zobaczę jeszcze. póki co jutro lecę na fsh lh i e2. Zobaczymy co wyjdzie.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny w normalnej medycynie pregnyl jest podawany jeden raz, w naprotechnologii podają pregnyl na pęknięcie i w ciągu fazy lutealnej jeszcze kilka razy w odstępach kilkudniowych.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    malutka być może lekarzowi chodzi o uzyskanie lepszych i większej ilości pęcherzyków, a przy 1x1 ile miałaś pęcherzyków ? i czy owu była z obu czy zawsze z jednego jajnika ?
  4.  permalink
    za pierwszym razem miałam za późno usg, bo już nic nie było tylko płyn w zatoce, a za drugim razem dwa pęcherzyki i chyba tylko z lewego jajnika.
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    jezeli w tym cyklu mialam pregnyl to w nastepnym tez moge go miec podany?
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    mozesz Iwoas, mi chodzilo o to czy w tym samym cyklu mozna ponownie podac:-)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    czesc kobietki:)

Izabela gratuluję:cheer: plusików coraz więcej:) Oby tak dalej:)

Gosia cieszę się ze zmieniłaś dziś nastawienie i lepiej się czujesz, zobaczysz że wszystko się ułoży:)

Paula mam pytanie do Ciebie odebrałam właśnie wyniki badań, wszystkie są w normie tylko niepokoi mnie poziom TSH spadło w ciągu 2 tyg. z 2,67 do 0,53. Czy to przeszło w nadczynność? Idę dziś do lekarza z wynikami i na drugie usg może oprócz kropeczki zobaczę coś więcej:)))

Mam też bardzo liczne bakterie w moczu:confused: - mam nadzieję że jest na to jakiś lek:)
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ja na usg ide dopiero za dwa tyg ale lekarz mowil ze jak bede sie zle czuc mam dzwonic albo przyjsc i mnie przyjmnie :)
    czy w 6tyg moge zobaczyc serduszko??/
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    nie zawsze, więc się nie przejmuj jakby nie było, ja byłam w 7tyg i było.

ładny suwaczek:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Iza gratulacje!!!:))

tak ja robiłam w novum - musisz zadzwonić, umowić się na konretny dzien i godzinę i wtedy
    albo dowozi się na tą godizne materiał ( max w ciagu 45 min od oddania nasienia do sterylnego pojemniczka kupionego w aptece)
    albo na miejscu..

wyniki sa po ok 3 h... koszt 130 zł podstawowe i 190 rozszerzone. (my robilismy podstawowe) ;)

a mnie czeka wizyta u diabetologa jeszcze..
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    badania rozszerzone w invimed warszawa kosztowały 160zl w zeszłym roku, a podstawowe 100zl. z tym, że każą czekać tydzień na wyniki;(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Rumba w ciąży u osób z niedoczynnością na skutek rosnącego poziomu gonadotropiny kosmówkowej może dojść do nadczynności a jak wygladają procentowo ft3 i ft4 ? Takim poziomem jaki masz na razie bym się nie martwiła bo jest ok, jak hcg zacznie wolniej przyrastać a z czasem spadać to i TSH wróci do normy ważne by wszystkie hormony tarczycy badać co 4 tygodnie, a jaką masz teraz dawkę euthyroxu ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rumba a co do moczu koniecznie zrób bakteriologiczny
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dziewczyny mam problem z suwaczkiem nie pozazuje sie caly czas tylko jak wleje napis co mam zrobic zeby byl caly czas??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    wejdź w ustawienia forum i wklej w opcję chyba sygnaturka
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    aborta a mam jeszce jedno pytanie do Ciebie czy moge zazywac ANTIDOL 15??
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    izabela ze względu na kodeinę nie
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    OK DZIEKUJE :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Zresztą jest to lek z grupy C czyli podawany tylko w wypadku wyraźnej konieczności i przedłożenia zdrowia matki nad dziecko
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    HMM dalej nie mam suwaczka
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    może zły kod wkleiłaś
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    jak ten kod wkejam tutaj to jest
    Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Musisz jeszce zaznaczyć w ustawieniach forum ,,pokazuj sugnaturke w komentarzach". a przy dodawaniu komentarza zaznaczyc BBCode
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    super dziekuje
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Potrzebny jest kod pseudoHTML, UBBCode™ lub BBCode
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Paula teraz mam dawkę eutyrox 50 od 2 tygodni, wcześniej 25-tkę, kurcze właśnie ft3 i ft4 nie zrobiłam bo sobie nie dopisałam do listy i wyleciało mi z głowy. Masz rację z problemami tarczycy nie ma żartów i trzeba badać poziomy często bo jak widać skaczą jak oszalałe :( Ciekawe co mi lekarz powie?:) Te bakterie też sprawdzę bo nie chcę ich u siebie:wink: Dzięki:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jeśli to było do mnie:bigsmile: to nie ma za co:wink:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dla Ciebie i Pauli:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    rumba: Paula teraz mam dawkę eutyrox 50 od 2 tygodni, wcześniej 25-tkę, kurcze właśnie ft3 i ft4 nie zrobiłam bo sobie nie dopisałam do listy i wyleciało mi z głowy. Masz rację z problemami tarczycy nie ma żartów i trzeba badać poziomy często bo jak widać skaczą jak oszalałe :( Ciekawe co mi lekarz powie?:) Te bakterie też sprawdzę bo nie chcę ich u siebie Dzięki:)

zrób koniecznie ft3 i ft4 jutro jak dasz radę, a co do kontrolowania w ciąży powinno się co 4 tygodnie je badać, należy też pamiętać w wypadku osób z problemami z tarczycą by po porodzie dziecko w szpitalu miało jeszcze badaną i tak jak pisałam wczoraj sinomie jak wygląda schemat badań dziecka.

Co do moczu koniecznie kup dziś pojemniczek do badania bakteriologicznego i zanieś jutro do synevo albo diagnostyki ewentualnie na sławkowską to trzy najlepsze laby od tego.

Powinien Ci utrzymać tą dawkę i zobaczyć jak będzie za 4 tygodnie.

A jakie witaminy zażywasz ?
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Aborta mam pytanie do Ciebie, co sądzisz o moich wynikach?

APTT 23,1 sek norma (24-42)
    czas protrombinowy 15,7 sek nie podano normy
    wskaźnik protrombinowy 98,7% (80-120)
    INR 1,32 (do 1,5)
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Izka ładny suwaczek a jeszcze bardziej Twój plus mi się podoba;) :bigsmile: Chyba czułaś, że się udało prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    APTT lekko poniżej normy pozostałe wyniki ok, przynajmniej patrząc na normy referencyjne, a nie badałaś fibrynogenu ani d-dimerów ?
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Paula mam femibion natal 1, czy bakterie w moczu są niebezpieczne dla dziecka?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    na tym etapie nie, ale trzeba je leczyć, a kiedy miałaś ostatnią cytologię ? Jakbyś szła na sławkowską i dawno temu robiłaś cytologię to zrób u nich cytologię i posiew z pochwy
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    rumba tak szczerze to jak dostalam @ nie plakalam tylko usmiechnelam sie do mojego M i mu powiedzialam ze czuje ze w tym cyklu sie uda :) pare dni temu bylam u kolezanki i moj maz powiedzial zebym uwazala na nas bo czuje ze nam sie udalo a w sylwka sniło mi sie ze jestem w ciazy :)
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    Cytologię miałam robioną pół roku temu, posiewu z pochwy nigdy, te bakterie nie dają mi spokoju więc pójdę zrobić test bakteriologiczny jak mi poradziłaś:) Paula A te leki co mi przesłałaś są na receptę?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Wysłałam Ci Pw :) w ciąży powinnaś mieć zrobioną tak czy siak cytologię, ale to niech Ci gin sam najwyżej zrobi :) ale posiew z moczu i szyjki koniecznie
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Aborta dzięki, tylko te co wypisałam wyniki miałam robione. a acard to chyba można zacząc brać w drugiej fazie ewentualnie?
    --
    •  
      CommentAuthorrumba
     permalink
    izabela88: a w sylwka sniło mi sie ze jestem w ciazy :)
    --

mi się śniło parę dni temu, że urodziłam bliźniaki dwujajowe:shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ally wszystko zależy od danego przypadku niektórzy stosują po owulacji inni cały cykl, a jeszcze inni po @.
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    pomyślę o tym jutro:)
    na razie i tak czekam.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    generalnie w wypadku przeciwciał antykardiolipidowych lub jakichkolwiek innych zażywa się cały cykl lub jeśli @ są obfite zaczyna zaraz po @, znam 3 osoby biorące go od drugiej fazy
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    rumbcia ale mialas fajny sen ;):bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.