Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorrumba
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    Uciekam na wizytę:bigsmile:

Dziękuję za rady:winkkiss:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    powodzenia papa;)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Powodzenia :)
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    moja koleżanka miała zalecone brać po pozytywnym teście.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    po pozytywnym teście lub w drugiej fazie zazwyczaj podaje się Clezane lub inną heparynę, jeśli ma to uchronić przed zatrzymaniem pracy serca zarodka to należy brać już w okresie starań acard ( jeśli przyczyną tego mają być przeciwciała)
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    przypadek mojej koleżanki jest taki: ma 2 poronienia za sobą, przeciwciała antykard ujemne, zalecony acard i od 5tyg ciąży clexane. właśnie jest na początku ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorhornet
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    AbortaW, obserwuję Twoje poczynania już od jakiegos czasu i szczerze mówiąc wydają mi się NIEBEZPIECZNE. Nie da Ci się odmówić, jesteś oczytana w kwestiach medycznych z racji jakiś tam swoich doświadczeń ale czy to uprawnia Cię do udzielania porad medycznych i ordynowania LEKÓW??? Z tego co zauważyłam, nagminnie namawiasz inne użytkowniczki do zmiany / odstawienia leków zapisanych przez ich lekarzy. Uważam to za nieetyczne i niebezpieczne. Życze nieco pokory ...... bo z tego co wiem studiów medycznych nie skończyłaś. a jeśli byś miała nawet dyplom lekarza, powinnaś wiedzieć czym może się skończyć takie udzielanie porad na odległość.
    Mam nadzieję że dziewczyny mają swój rozum i nie będą zminiać tego co, co zapisał im lekarz, tylko dlatego że jakaś koleżanka z forum internetowego tak im doradziła.
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a poronienia z jakiego powodu tzn poronienie poronienie, puste jajo płodowe, czy brak akcji serca płodu ? A no i czy badała inne przeciwciała poza antykardiolipinie ?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    hornet ja nikogo nie namawiam do zmiany leków to po pierwsze, po drugie jeśli piszę swoją opinię o danym leku, dawkowaniu etc to jest to moje wyrażenie zdania zgodnie z wiedzą jaką posiadam nikomu recept nie wypisuję ani nie mówię, jak i czy ma brać dane leki po prostu jeśli ktoś pyta a ja znam odpowiedź to jej udzielam :) Możesz odbierać to inaczej, ale nie nie leczę nikogo online ani nie zmuszam do danego zażywania tudzież niezażywania leków, a prawo do wyrażania swojego zdania w danym temacie mam tak samo jak Ty masz prawdo napisać co myślisz o moich wywodach :)
  1.  permalink
    Witam wszystkich

Izka raz jeszcze gratuluje;)) Kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniego cyklu? bo widze ze prawie jak ja;))

Rumba z tego co mi lekarz mówił w sobote to bakterie sa grozne juz na samym poczatku, dlatego powtorz ten wynik. Mi zlecil tez biocenoze , dzis odebralam wynik i wszystko ok.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Nadziejo mialam 3.12 ;)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mam pytanko skad jestes nadziejo??
  2.  permalink
    Ja 30 .11 ;))
    --
  3.  permalink
    mieszkam w miescie pod Krakowem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny macie zbyt podobne suwaczki pomylić was można :)
  4.  permalink
    No fakt ;))
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hihih własnie zauważyłam :P chyba mamy podobny gust:P:)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    To może któraś ciut zmieni gust bo będę Was notorycznie mylić :D
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    paula ta twoja rozna jest sliczna :)
  5.  permalink
    ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Daisypath ma super suwaczki również ciążowe :D
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Iza możesz mieć np taki :http://lmtf.lilypie.com/pkPH.png :D
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    ale przydał by sie na naszym forum jakis lekarz ginekolog heheh
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Aborta ta moja koleżanka miała zatrzymanie akcji serca u dziecka w I trymestrze 1 i 2 przypadku.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Aha a badała inne przeciwciała niż przeciwko kardiolipinie ?
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    czeka jeszcze na wyniki innych badan
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    mnie sie najbardziej spodobaly te kwiatuszki;)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Damazy kiedyś obiecywał dietetyczkę i gina jako ekspertów na forum.
    --
  6.  permalink
    Ja zmienie ;) mam cos na oku
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ok ja musze sie ubrac i do pracy jechac jak bede miala chwile to wejde w pracy:)
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Hornet od tego właśnie jest forum, wymiana doświadczeń. Aborta nikomu nie daje silnych leków, nie robi żadnych zabiegów, a wszystkie dziewczyny chodzą też do lekarzy.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ally1381: czeka jeszcze na wyniki innych badan

No to trzymam kciuki by wyszły prawidłowo i by acard i clexane pomogły :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    izabela88: mnie sie najbardziej spodobaly te kwiatuszki;)

To chociaż kolor zmień bo inaczej na bank będę Was myliła :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Amazonka: Damazy kiedyś obiecywał dietetyczkę i gina jako ekspertów na forum.

Niewątpliwie by się przydali :) może się uda :) tylko pytanie jak znaleźć gina zainteresowanego NPR w UK lekarze bardzo na to zwracają uwagę a w PL lekarze w dużej mierze wyśmiewają NPR
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Amazonko a taki ekspert miałby jakoś wynagradzane porady? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ally ja przede wszystkim nie mam jak komuś nazwijmy to zaordynować leków :D Więc ja tylko mogę coś zasugerować o czym można porozmawiać z ginekologiem czy tam lekarzem innej specjalności do jakiej odnosi się dane moje spostrzeżenie, czy też mogę się wypowiedzieć o skuteczności i typowym dawkowaniu danego leku, ale to są tylko moje wypowiedzi, sugestie etc :) nic poza tym, a każdy i tak konsultuje to z lekarzem, ja mogę tylko podopowiedzieć jakie badania czy też o co zapytać :) No ale nie drążmy tematu nie ma sensu :)
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Amazonka jak długo starasz sie o maluszka ?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    ally1381: Amazonko a taki ekspert miałby jakoś wynagradzane porady?

Przypuszczam, że byłoby to działanie społeczne, tak jak na nasz-bocian tam są lekarze, ale oni są członkami stowarzyszenia i chyba nie dostają za to wynagrodzenia
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ally, to już kwestia dogadania się między nim a Damazym.
    Wątpię w społeczne działanie Naszego Bociana. Wątpię, aby taaaacy eksperci zgodziliby się na działalność społeczną, ew. taką która przynosi im profity pośrednio, poprzez przysparzanie pacjentek.
    Gin w UK zwracają uwagę na NPR? Pierwsze słyszę.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Z ginem jeszcze nie miałam do czynienia ale i położna, GP i endokrynolog pytali się mnie czy prowadzę NPR, namawiali by to robić nawet mimo antykoncepcji, żeby wyrobić nawyk i że łatwiej mi będzie jak będę mogła wrócić do stymulacji i starań. A no i np GP mi powiedział, że osoba bez moich problemów jak przychodzi i mówi, że stara się rok to lekarz prosi o pokazanie wykresów PTC zanim skieruje na badania etc

Wiesz co nie mam pewności, czy działają non profit czy nie, ale wydawało się, że skoro to stowarzyszenie i funkcjonuje z datków indywidualnych to chyba tak hmmmm no to teraz mam zagwozdkę
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    wkurza mnie ten jajnik lewy, bo bolec to mnie caly czas kłuje, a pecherzyk peknac nie chce, ech
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Gosia jeśli to cysta lub torbiel to ma prawo boleć
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Czesc dziewczyny :)

Gosia - fajnie, ze juz sie lepiej czujesz.

U mnie dzis tempka dalej w dol, chyba owulki w tym cyklu nie bedzie.. skoro test owulacyjny pokazal plus w piatek..dzis juz wtorek i ciagle cisza.. :sad:

Paula tak piszesz wyzej, ze mozesz doradzic o co ja mam sie zapytac, ide w czwartek do gina endykrynologa.. ze swoim przypadkiem ;) masz moze jakies sugestie? Bo w sumie ja nie wiem co mi jest, dlaczego nie ma owulacji. Chcialabym by wreszcie ktos postawil dobra diagnoze i zaczal mnie porzadnie leczyc, tak bym w niedlugim czasie zaszla w ciaze :)
    --
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    ale mnie zawsze tak boli jajnik, w zeszlym cyklu tez bolał, narazie nie ma zadnych cyst ani torbieli, chyba ze moze pojawic sie w przyszlosci, ja sie na tym nie znam
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    Madziu Ty mialas poprzednio owulacje, tylko moze pecherzyk nie byl wartosciowy, jak to moja gin mi teraz powiedziala ze nawet jesli peknie to moze byc pusty w srodku czy cos takiego. poza tym staram sie jakos trzymac, innego wyjscia nie mam:-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Ale to jest ten z niepękniętym p,ęcherzykiem tak ?. czyli jak pęcherzyk się nie wchłonie to mówimy o cyście lub torbieli :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Madzia daj mi godzinkę i pójdzie PW
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak z tego jajnika gdzie jest niepekniety mnie boli. w poprzednim cyklu tez mialam niepekniety bo wtedy w ogole nie bralam pregnylu no ale po okresie i luteinie najwidoczniej znikł
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    bo luteina pomaga się wchłonąć
    • CommentAuthorGosia8510
     permalink
    tak wiem już, ale wkurza mnie to ze caly czas prawie mnie kłuje a owulki nie ma, wiec nawet nie moge jej zaobserwowac
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.