po pozytywnym teście lub w drugiej fazie zazwyczaj podaje się Clezane lub inną heparynę, jeśli ma to uchronić przed zatrzymaniem pracy serca zarodka to należy brać już w okresie starań acard ( jeśli przyczyną tego mają być przeciwciała)
przypadek mojej koleżanki jest taki: ma 2 poronienia za sobą, przeciwciała antykard ujemne, zalecony acard i od 5tyg ciąży clexane. właśnie jest na początku ciąży.
AbortaW, obserwuję Twoje poczynania już od jakiegos czasu i szczerze mówiąc wydają mi się NIEBEZPIECZNE. Nie da Ci się odmówić, jesteś oczytana w kwestiach medycznych z racji jakiś tam swoich doświadczeń ale czy to uprawnia Cię do udzielania porad medycznych i ordynowania LEKÓW??? Z tego co zauważyłam, nagminnie namawiasz inne użytkowniczki do zmiany / odstawienia leków zapisanych przez ich lekarzy. Uważam to za nieetyczne i niebezpieczne. Życze nieco pokory ...... bo z tego co wiem studiów medycznych nie skończyłaś. a jeśli byś miała nawet dyplom lekarza, powinnaś wiedzieć czym może się skończyć takie udzielanie porad na odległość. Mam nadzieję że dziewczyny mają swój rozum i nie będą zminiać tego co, co zapisał im lekarz, tylko dlatego że jakaś koleżanka z forum internetowego tak im doradziła.
a poronienia z jakiego powodu tzn poronienie poronienie, puste jajo płodowe, czy brak akcji serca płodu ? A no i czy badała inne przeciwciała poza antykardiolipinie ?
hornet ja nikogo nie namawiam do zmiany leków to po pierwsze, po drugie jeśli piszę swoją opinię o danym leku, dawkowaniu etc to jest to moje wyrażenie zdania zgodnie z wiedzą jaką posiadam nikomu recept nie wypisuję ani nie mówię, jak i czy ma brać dane leki po prostu jeśli ktoś pyta a ja znam odpowiedź to jej udzielam :) Możesz odbierać to inaczej, ale nie nie leczę nikogo online ani nie zmuszam do danego zażywania tudzież niezażywania leków, a prawo do wyrażania swojego zdania w danym temacie mam tak samo jak Ty masz prawdo napisać co myślisz o moich wywodach :)
Izka raz jeszcze gratuluje;)) Kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniego cyklu? bo widze ze prawie jak ja;))
Rumba z tego co mi lekarz mówił w sobote to bakterie sa grozne juz na samym poczatku, dlatego powtorz ten wynik. Mi zlecil tez biocenoze , dzis odebralam wynik i wszystko ok.
Hornet od tego właśnie jest forum, wymiana doświadczeń. Aborta nikomu nie daje silnych leków, nie robi żadnych zabiegów, a wszystkie dziewczyny chodzą też do lekarzy.
Amazonka: Damazy kiedyś obiecywał dietetyczkę i gina jako ekspertów na forum.
Niewątpliwie by się przydali :) może się uda :) tylko pytanie jak znaleźć gina zainteresowanego NPR w UK lekarze bardzo na to zwracają uwagę a w PL lekarze w dużej mierze wyśmiewają NPR
Ally ja przede wszystkim nie mam jak komuś nazwijmy to zaordynować leków :D Więc ja tylko mogę coś zasugerować o czym można porozmawiać z ginekologiem czy tam lekarzem innej specjalności do jakiej odnosi się dane moje spostrzeżenie, czy też mogę się wypowiedzieć o skuteczności i typowym dawkowaniu danego leku, ale to są tylko moje wypowiedzi, sugestie etc :) nic poza tym, a każdy i tak konsultuje to z lekarzem, ja mogę tylko podopowiedzieć jakie badania czy też o co zapytać :) No ale nie drążmy tematu nie ma sensu :)
ally1381: Amazonko a taki ekspert miałby jakoś wynagradzane porady?
Przypuszczam, że byłoby to działanie społeczne, tak jak na nasz-bocian tam są lekarze, ale oni są członkami stowarzyszenia i chyba nie dostają za to wynagrodzenia
Ally, to już kwestia dogadania się między nim a Damazym. Wątpię w społeczne działanie Naszego Bociana. Wątpię, aby taaaacy eksperci zgodziliby się na działalność społeczną, ew. taką która przynosi im profity pośrednio, poprzez przysparzanie pacjentek. Gin w UK zwracają uwagę na NPR? Pierwsze słyszę.
Z ginem jeszcze nie miałam do czynienia ale i położna, GP i endokrynolog pytali się mnie czy prowadzę NPR, namawiali by to robić nawet mimo antykoncepcji, żeby wyrobić nawyk i że łatwiej mi będzie jak będę mogła wrócić do stymulacji i starań. A no i np GP mi powiedział, że osoba bez moich problemów jak przychodzi i mówi, że stara się rok to lekarz prosi o pokazanie wykresów PTC zanim skieruje na badania etc
Wiesz co nie mam pewności, czy działają non profit czy nie, ale wydawało się, że skoro to stowarzyszenie i funkcjonuje z datków indywidualnych to chyba tak hmmmm no to teraz mam zagwozdkę
U mnie dzis tempka dalej w dol, chyba owulki w tym cyklu nie bedzie.. skoro test owulacyjny pokazal plus w piatek..dzis juz wtorek i ciagle cisza..
Paula tak piszesz wyzej, ze mozesz doradzic o co ja mam sie zapytac, ide w czwartek do gina endykrynologa.. ze swoim przypadkiem ;) masz moze jakies sugestie? Bo w sumie ja nie wiem co mi jest, dlaczego nie ma owulacji. Chcialabym by wreszcie ktos postawil dobra diagnoze i zaczal mnie porzadnie leczyc, tak bym w niedlugim czasie zaszla w ciaze :)
ale mnie zawsze tak boli jajnik, w zeszlym cyklu tez bolał, narazie nie ma zadnych cyst ani torbieli, chyba ze moze pojawic sie w przyszlosci, ja sie na tym nie znam
Madziu Ty mialas poprzednio owulacje, tylko moze pecherzyk nie byl wartosciowy, jak to moja gin mi teraz powiedziala ze nawet jesli peknie to moze byc pusty w srodku czy cos takiego. poza tym staram sie jakos trzymac, innego wyjscia nie mam:-)
tak z tego jajnika gdzie jest niepekniety mnie boli. w poprzednim cyklu tez mialam niepekniety bo wtedy w ogole nie bralam pregnylu no ale po okresie i luteinie najwidoczniej znikł