Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    kłuć będzie dopóki nie zniknie Ci niepękniety pęcherzyk czyli dopóki się nie wchłonie
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hejka a ja nie wiem co robić miałam 4 dni te plamienia myślałam że się rozkręci @ a tu dzisiaj nic zero plamień i brak @:(
    --
  1.  permalink
    Mimik a robiłaś test?
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    nie bo nie miałam w tym cyklu skoku a dzisiaj temp 36,08:(
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Witam Was kobietki
    wczoraj wrocilam z urlopu do domu
    jestem po wizycie,dzidzia rosnie jak na drozdzach
    7 tydzien i 4 dzien wedlug usg,ciezko zmiezyc ale ma ponad centymetr
    serduszko bije
    w Polsce lekarz sie pomylil,bo to nie drugi pecherzyk ciazowy ale krwiak ktory sie usuwa i stad te plamienia
    jestem na zwolnieniu,mam duzo lezec i odpoczywac
    za dwa tygodnie nastepna wizyta
    ogolnie czuje sie zle,mam straszne nudnosci i lekkie wymioty
    nie mam apetytu,ale jak nic nie zjem mam wieksze nudnosci
    mam nadzieje ze krwiac sie wchlonie i wszystko bedzie dobrze
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    dziewczyny pomozcie

rozbiłam dziś progesteron i prolaktyne - mam 23 dc

i tak: progesteron ma 22,84 ng/ml

faza folikularna : 0,2 - 1,5
    faza lutealna: 1,7 - 27,0
    Po menopazuzie: 0,1 - 0,8
    Faza owulacyjna: 0,8 - 3,0

Tydzień ciązy:
    po owulacji 1,0 - 28,0
    do 12: 9,0 - 47,0
    12-28: 17,0 - 146,0
    powyżej 28: 55,0 - 200,0

a prolaktyne mam 23,96 ng/ml z czego norma to 4,79 - 23,3

rozumiem ze teraz jestem w fazie po owulacyjnej, tak?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    a ile dni po owulacji robiłaś badanie ?
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    tu jest problem, bo w tym cyklu byłam chora i tempke mierze dopiero od 17 dc, wiec nie wiem kiedy była dokładnie owu
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    wynik wskazuje na fazę owulacyjną
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    ale jak na owulacyjna?? a nie na lutealna??
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    a ja dzis byłam u gin na usg chcialam wiedziec czy po pregnylu mi pekł pecherzyk i fajne ze pregnyl podzialal a z racji ze ja jade do mamy na kilka dni muialam wziasc recepty na clo i pregnyl bo jak wroce to bedzie akurat 13 dzien cyklu i bende miala zastrzyk ... szkoda ze w tym mi sie nie udało
    --
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    patrze na to moje badanie, tzn na te rozpisanie norm i nie rozumiem zupeł♦nie tego odnośnie tygodni ciąży. no ciązy to u mnie nie wskazuje, ale jest to mylace bo swój wynik mogłabym błednie dopasować do któregoś z tych przedziałów
    •  
      CommentAuthorchanntall
     permalink
    a i patrzylam na te same badanie robione w pazdzierniku tez w okolicach 24dc to progesteron mialam 0,6 a prolaktyna 11

Aborta czy powinnam zaczai brać luteine na wywołanie tak jak w poprzednich cyklach, czy patrząc po poziomie progesteronu @ normalnie powinna przyjść/?
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    iwoas30 -tak nie na temat,ale patrze na Twoj suwaczek i nasze dzieci urodzily sie tego samego dnia i miesiaca tylko moja mala 2009 r :)
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    LLenkaa czyli impreze robi w ten sa dzionek heheh:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    dokladnie heheh :)))
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aborta mam takie pytanie. Czy zanim weźmiesz choćby węgiel na biegunkę bądź tabletkę na gardło to biegniesz do laboratorium,żeby zrobić szereg badań czy aby na pewno te leki Ci nie zaszkodzą?
    --
  2.  permalink
    iwoas jak mama?
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    malutka2105 mama niby lepiej ale bładzi myslami czasem mowi nie na temat nie wie kto z nia mowi przez telefon chyba to ze juz 1,5 miesiaca tak lerzy fiksuje a moze tez dostaje leki ktore ja tak otumaniaja ale w przyszłym tyg jade na tydzien ....
    --
  3.  permalink
    no to super że jedziesz. Zawsze mamuśka będzie miała jakąś rozrywkę :)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    channtall: Aborta czy powinnam zaczai brać luteine na wywołanie tak jak w poprzednich cyklach, czy patrząc po poziomie progesteronu @ normalnie powinna przyjść/?

Poziom masz bardzo ładny więc ja bym czekała na @, swoją drogą sama takiego nigdy nie miałam :)

Jaheira: Aborta mam takie pytanie. Czy zanim weźmiesz choćby węgiel na biegunkę bądź tabletkę na gardło to biegniesz do laboratorium,żeby zrobić szereg badań czy aby na pewno te leki Ci nie zaszkodzą?

Jaheira na pewno weryfikuję czy nie wchodzą w interakcję z zażywanymi przeze mnie lekami, ale nie porównujmy leków na biegunkę z lekami, takimi jak acard które np jak ma się małopłytkowość, albo niską krzepliwość krwi to można narobić wielkiego spustoszenia w organizmie, czego węgiel nie jest w stanie uczynić ;) ale tak przed każdym silnym lekiem wykonuję badania i sprawdzam czy mi nie zaszkodzi
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aborta KAŻDY lek,ba nawet preparat ziołowy ma jakieś działanie uboczne tak więc ZAWSZE powinnaś robić badania.
    Jeśli tego nie robisz a skupiasz się tylko na sprawdzaniu na własną rękę informacji to jak dla mnie równie dobrze na własną rękę możesz się leczyć.
    Szkoda marnować czas lekarza i zajmować miejsce w kolejce. Są osoby, które mogą tej wizyty bardziej potrzebować i nie będą podważały wiedzy i doświadczenia bo coś tam gdzieś tam wyczytały...
    To co robisz w tym wątku jest zwyczajnie nieodpowiedzialne. I nie zasłaniaj się proszę tym,że i tak każdy podejmie decyzję sam... Po ilości Twoich "dobrze radzących" postów niejedna osoba może zwątpić w sens przyjmowania leków itp.
    Wg mnie zwyczajnie masz silną potrzebę dowartościowania się swoimi pseudo radami...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    A mnie strasznie dziwi postępowanie wielu użytkowniczek, a w szczególności pytania typu "abortaW, czy powinnam zacząć brać to czy to?"
    To dopiero skrajna nieodpowiedzialność- od takich pytań są lekarze, a nie koleżanka na forum, która interesuje się medycyną.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja prawdę mówiąc dopóki Hornet nie zwróciła na to uwagi miałam wrażenie, że Aborta jest lekarzem...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mimik: A mnie dziwi postępowanie użytkowniczek które wchodzą na forum żeby pisać jakieś swoje wredne komentarze, nie podoba Wam się to po co wchodzicie tutaj?Jakby dziewczyny nie chciały to by nie pisały do aborty.Tyle na ten temat!

Mimik, dlatego, że dziewczyny słuchające takich internetowych porad mogą sobie nieźle zaszkodzić... Tak jak napisałam - do tej pory odnosiłam wrażenie, że Aborta jest po medycynie...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mimik, znasz znaczenie słowa "wredne"?
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mimik, pokaż mi, w którym momencie moja wypowiedź była wredna
    Poza tym- nigdzie nie dawałam rady, wyraziłam tylko swoją opinię, do czego mam pełne prawo.
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    zande takiego typu forum nie jest placowka informatyczna medyczna wiec kazdy podejmuje swoje decyzje czy słuchac dobrych rad kolezanek z forum ale nie poweinno sie podejmowac ryzykownych decyzji typu jak dawkowac leki inaczej niz przepisał nam lekarz bo kazda z nas jest inna i do danego schorzenia ma dawkowane leki.... i to od kazdej znas nalezy decyzja ....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja nie wiem co się na tym wątku dzieje...
    Tu można napisać,że picie alkoholu w ciąży jest OK, tu można być znachorem...
    Jak któraś będzie chciała ciążę usunąć to też będziecie pisały,że spoko to jej wybór...
    Są pewne zachowania złe zarówno ze społecznego jak i medycznego punktu widzenia...
    Na tym wątku chcecie dokonać rewolucji światopoglądowej?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mimik, ale jakich "Waszych", czy Ty wiesz, że jesteśmy wszystkie na jednym forum 28dni? Ja nie łapię co niektóre dziewczyny za podziały tworzą...
    --
  4.  permalink
    Mimik, są pewne zachowania (jak np udzielanie porad medycznych przez internet, przez osoby nie posiadające stosownego wykształcenia medycznego), które powiedzmy nie są popierane. Niezależnie na którym wątku się pojawią.
    Wydaje mi się, że dziewczyny nie krytykują wątku, nie krytykują konkretnych osób, a jedynie pewne zachowania, postawy. To różnica, nie sądzisz?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Jaheira ale nikomu nic na siłe nie zabronisz wiec po co te wypociny.... pewnych rzeczy nie zmienisz chocbys na głowie staneła ja nigdy nie zmienila bym dawkowania lekow czy nawet odstawila bym ich bo ktos cos powiedzial jesli cos mi nie pasuje konsultuje to z gin po to do nich chodzimy.....
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Iwoas, "eee" za te "wypociny"
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    sushi_ heheh ok no ale taka jest prawda nie zrobi sie nic na siłe ....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    iwoas30: Jaheira ale nikomu nic na siłe nie zabronisz wiec po co te wypociny....

Nie zabronię sąsiadowi bicia swojego dziecka, owszem. Ale siedząc cicho daję mu na to przyzwolenie.
    Być może Ciebie takie rzeczy nie ruszają bo na pierwszym miejscu stawiasz znajomość nie bacząc na to,że ktoś robi źle...Widzisz ja mam odwrotnie i nie boję się wyrazić głośno swojego stanowiska...
    Jeśli Ty wolisz wchodzić koleżankom w tyłek- Twój wybór...
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mimik, naprawdę nie dostrzegasz analogii?
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    Jaheira tez mnie dziwia pytanie typu dzis przyszlam od lekarza dostałam leki takie i takie czy ja je mam brac czy nie i dawka oby dobra i co jeszcze mam wziasc tak nie powinno byc nie mozna tak postepowac ale trzymam swojefgo zdania nie przemowisz nikomu przez internetowe forum co ma robic , z drugiej strony moge sie załozyc ze kazda ktora podejmuje decyzje jaka nasunela jej kolezanka nie powie otym lekarzowi ze tych lekow nie wziela a te se zmienila dawke robia to na własna reke a lekarz i tak o niczym niewie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Iwoas, no jest to dziwne... Mnie najbardziej strzela, jak widzę, że dziewczyny dostają wytyczne od lekarza, który je zna, długo leczy, a potem zmieniają sobie same dawki albo dodają jakieś leki... To po co w ogóle chodzić do lekarza? Ale pewnych osób się nie zmieni. Tak jak ja np. nie przemówię mojej mamie do rozsądku i nie wytłumaczę, że znachorka dająca jej nie wiadomo jakie kapsułki jej nie wyleczy, a może zaszkodzić.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja już "przeoczyłam" około 400 postów na tym wątku.Po prostu szkoda mi nerwów i głupiego pisania :wink: Każdy tu jest specjalistą i ogólnie powstało kółko wzajemnej adoracji, broniące się,słodko-pierdzące.
    Nie można napisać,ze alkohol jest "BE' ,bo od razu jest wielka awantura.
    Nie można nikogo poprawić,bo od razu jest się "zwyzywanym" od specjalistów,albo od wrednych.. Może czasem poczytałybyście bardziej doświadczone koleżanki,albo wzięły z nich dobry przykład,zamiast się dąsać jak małe księżniczki.
    --
  5.  permalink
    Ja mam do Aborty duży szacunek, uważam że jest inteligentną osobą z niesamowita jak dla mnie wiedzą. Zirytowałam się jednak, a również pozniej wystraszyłam gdy podważyła kompetencje mojego gina co do acardu. Nie zmienia to jednak faktu że jak każdy myślący człowiek , pierwsze co powinnam zrobić to skonsultować się raz jeszcze z lekarzem, tak też zrobiłam, rozwiał moje wątpliwości. Wszystko zależy ,,na kogo,, trafi - jest to troszkę niebezpieczna ,,praktyka,,.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Może bardziej doświadczone życiowo po prostu.
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    A skąd Wy możecie wiedzieć jak mnie życie doświadczyło?
    --
  6.  permalink
    Och, a myślałam, że tylko mnie to razi straszliwie i niepokoi. Od kilku dni śledzę ten wątek i nie mogę uwierzyć w to co się dzieje. Już kilka stron temu zwróciłam własnie uwagę na temat rad dotyczących acardu. Jak tak można? Ja rozumiem, że każda z dziewcząt ma tu swój rozum, ale po co sytuacje gdy znajduje się tu osoba, która podważa wiedzę lekarzy, odsyła na badania .... ogólnie sieje niepokój.
    Aborta na Twoim miejscu bałabym się, że trafisz na podatny grunt, że któraś z dziewcząt weźmie sobie Twoje rady do serca i stanie się jakaś tragedia. Rada radą, ale wszystko z umiarem i według własnych kompetencji...
  7.  permalink
    Śpijcie dobrze - buziaki
    --
  8.  permalink
    Dobranoc Nadziejo:)
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    dziewczyny mam pytanie robilam wczoraj bete i chcialam zrobic jutro ale to laboratorium jest zamkniete do pon i nie wiem czy mam isc gdzie indziej czy czekac tydzien podpowiedzcie mi prosze
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    izabela chyba nikt Ci nie podpowie.Chyba że doświadczone życiowo koleżanki?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    hmm chyba pojde zrobic i tak
  9.  permalink
    Musiałam sie zalogować ponownie;)
    Izulka badanie powinno się robic w tym samym laboratorium bo wychodzą różne wyniki. Mi tak własnie wyszło i w sobote powtarzałam w tym samym.
    Jeśli nie chcesz czekać to zrób jutro a pozniej w paitek w tym samym, bedziesz wiedziec czy przyrasta prawidłowo.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Myślę, ze ja bym zrobiła w tym drugim, a po dwóch dniach powtórzyła też w tym drugim.
    Mimik - bez komentarza...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.